Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
elvileg LX XT centerlockost igen, mert azis 1.9-2mm vastag, de a saint centerlockos tácsa 2.2mm szal azzal nem

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Azt meg lehet oldani, hogy egy centerlock-os 160-as shimano tarcsahoz avid 5-os feket hasznalok?

Merida CX500

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
én azt nem értem, miért vesz meg valaki egy pm-es féket, mikor is-es villája van, és ráadásként abból a féknyeregbõl tonnaszám gyártottak is-eset (tehát a villára adapter nélkül tökéletesen passzolót) is?
amugy valószinüleg az
avid is/pm 160->185 alakitó jó lesz, vagy veszel egy sima 106/160 is/pm adaptert, é kialátétezed, al'a avid. (és egybõl cps lesz)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
há csakme avidbúl 185ös van
meg régen volt 165 de immár 160 csak

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
nem. nekem még régi julis van, ami is-es és a hátsó tökéletes elsõnek is a 180-as tárcsával. sram 9 dettó ugyanezt találta ki anno.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts

nekem is avid bb7 203 van és nem nyikorog, nem zizeg, semmi hüyle hang... a fékpofa meg gyári, és nem mágneses... :)

régen ugye mágneses volt, aszittem még mindig az

hátsó 6" az nem elsõ 185?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
akkor vegyél hátsó is-pm 6" adaptert, az elõre pont jó a 180-as tárcsához. de miért nem kaptál gyárilag adaptert? azt adnak hozzá.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
de ahhoz 180-as tárcs jár , és ha egyszer már megveszem a 180as tárcsát , nem akarok 160-asra váltani . Esetleg gyári adapter nem létezik ? Tud róla vki vmit ?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
dave: egy 6" is-pm adapterrel és egy 160-as tárcsával tudod orvosolni a dolgot, bár azt nem tudom hogy miért nem kaptál hozzá. ha viszont 180-as tárcsád van akkor nem valószínû hogy találsz hozzá adaptert mert az avid azt hiszem 185-ös. bár ha nem zavar hogy kicsit lelóg akkor az is egy megoldás

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 posts
nekem is avid bb7 203 van és nem nyikorog, nem zizeg, semmi hüyle hang... a fékpofa meg gyári, és nem mágneses... :)

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
IS szabványú ( 51 mm ) a teleszkópomon a tárcsafékfelfogatás , de én egy magura julie-t akarok rátenni , ami meg PM-es , és az nem IS 51 mm . igaz ? javítsatok ki , ha hülye vagyok ? a magura honlapján azt írták , óvakodjatok a nem magurás adapterektõl . Ezt tényleg azért írták , mert más nem jó , vagy nincs hozzá , vagy azért , hogy az utolsó fillérjeinket is náluk költsük el ... az ebike-on kínált jagwire adapter nem jó ( 6" -> 8" ) . Segítsetek lécci , mert el vagyok veszve a mm-ek , "-ok és szabványok között .

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Avidban már évek óta nincs mágnes tudomásom szerint. Rugó van a fékpofához!

--Trifo

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nem tudsz vele mit csinálni, ez ilyen. az avid mindig is zörögni fog, ki nem tud esni a pofa, csak zavaró

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Fak. Volt róla szó mán, hoy hogyan lehet orvosolni?
Megjegyzem nekem még a pofát sem sikerült sosenem kiszedni egy avidból sem. :-)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
gyengusz benne a mágnes, ez van

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Vadiúj, ráadásul Pikeon csücsül, tökéletes beállítás mellett, frissen.
A belsõ tökéletesen párhuzamos, a külsõ, ha fékezek egyet és elengedem a kart, még jól van, de az elsõ rázkódásra kintebb mászik, és beleér.
Ugyanez a helyzet a 160-as avidommal az nrs-en.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts
Az "egyetlen" hátránya az Avid bowdeneseknek, hogy nyikorognak. Szerintem semmit nem lehet vele csinálni. A csavarokat érdemes megnézni és azt, hogy párhozamosak e a pofák a tárcsával. A kereket nem nagyon tudod ehhez a fékhez rosszul berakni, mert minden irányban állítható a féktest, és így a pofákat is a tárcsához képest.

Charon: Egy 5let: Szerintem nem a rugóval van baj, hanem a féken lévõ gumi porvédõ (a rúgóerõsség állító csavarnál) piszkos lett esetleg, és mikor behúzod beragad. Pl. finoman nyomj bele wd40-et, vagy valamilyen zsírzó cuccot.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Sziasztok!

A bowdenes Avid éktelen, halálsikolyra emlékeztetõ vijjogását mivel lehetne megszüntetni?

Sztem sehogy. HA fékezéskor csinálja, akkor veddk ia pofát és nézd meg. HA még van rajta anyag, akkor lehet egy kicsit reszelgetni... hátha.
Vagy a csavarok nem biztos, hogy mind meg vannak rendesen húzva, a kerék nincs rendesen berakva pl.
Ha meg nem fékezéskor csináljam tehát belóg, akkor semmit.

Kérdés:

Nekem iszonyatosan cicceg a 203-as bb7-es alapjáraton, mert a mozduló pofa mintha féloldalasan belelógna... gyenge a rugó? gyenge a mágnes? Mi a rákot tegyek vele?

j.akos

j.akos

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Lehet hogy meghajlott az a kis fém keret ami tartja a fékpofákat
A szex miatt megnõsülni olyan, mint megvenni egy Boeing 747-est az ingyen mogyoróért.

http://szirmariders.uw.hu/
http://szirmariders.atw.hu/

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
elkopott a fékpofa?