Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha olcsóbban keresel ilyet, ami fog is(nem tektró, alivio meg rst, diatech) akkor a bb5-öt tudnám ajánlani, ez kevésbbé állítható, ám jóval a bb7 ára alatt van.
viszont fékerõben nem marad el tõle nagyon, sztem tökéletes fék.

jó bowdenezéssel fõleg....
v fékeket veri, a jobbakat is, ha másban nem is, mint májerfaktorban.
r500 pedig minden féket kibír, tapasztalat.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
1. igen
2. nem
3. nagyban, állítható bowdenhúzásunak kell lennie, régebbi LX és felfele, Avid karok elég jók

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Oko

Oko

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Sziasztok!
Precízebben adagolható fékerõre vágyom az elsõ kerékre idõjárásfüggetlenül. A kanócos tf lenne elérhetõ számomra de a következõ aggályaim vannak:
1. Harap-e annyira ha lekoppolom hogy kiemelje a hátulját?
2. R500-ast csavarja-e a gyári 160-as tárcsával?
3. Mennyiben függ a teljesítménye a fékkartól?

Ha Avid mechanikus tárcsaféket használsz, és van összehasonlítási alapod jó V-fékkel kérlek fejtsd ki véleményed, tapasztalataid, egyéb szempontokat amit egy ilyen váltásnál figyelembe kell/érdemes venni.
(Csak alivio és diatech tf-et volt lehetõségem kipróbálni, mindkettõ messze a V-fék nyomában bandukol szerintem.)
Elõre is köszönöm a tanácsokat.
Bye!

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Köszi. Konkrétan arra gondoltam, hogy veszek egy 185ös avidot, amit majd elõl akarok használni, de most hátra tenném fel (egy rövid idõre).
Kb mennyibe kerül egy ilyen adapter?
A 'külöNbséget' meg félregépeltem...sorry:(
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hali! (ismét lenne 2 kérdésem:)
1. Az Avid BB5 és BB7 között mi a külömbség??
2. Ha veszek egy tf-et hátra, és azt késõbb elõre akarom rakni, akkor csak egy adaptert kell cserélni? Vagy hogy mûködik a dolog?
Köszi

külöNbség btw.

amugy meg nyelvmüvelõ topicot félretéve: ha elõre akarod rakni, és adaptert sem akarsz cserélni, akkor 165-ös helyett 185-ös tárcsát teszel fel, és ugy is jó leszen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

2. Ha veszek egy tf-et hátra, és azt késõbb elõre akarom rakni, akkor csak egy adaptert kell cserélni? Vagy hogy mûködik a dolog?
Köszi

Jó lesz elõre is csak adaptert kell cserélned hozzá, maga a féktest ugyanolyan.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

a BB5 nek fix a pofatávolság, a 7-nek állítható.

pötty
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Hali! (ismét lenne 2 kérdésem:)
1. Az Avid BB5 és BB7 között mi a külömbség??
Köszi

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
az a baj hogy azok a dolgok amirõl azt hiszed hogy nem tajvani, azis tajvani.
az meg hogy tajvani vagy olasz.. szinte mind1

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Mióta például taiwanon készül a Hayes, azóta a HFX9 vezetékek sorra repednek.Alig bírják a kis hajlítást. Az amcsi verzió sokkal erõsebb volt.Ez van még most is az EL Camino meg Mag fékekhez. Mindíg van pro és kontra. Semmit nem lehetetlen tönkre tenni. A gyakoribb talán, hogy a kötésnél adja meg magát a hid.fék, nem pedig a vezetéknél. Szerintem.:chin:

Na, ezért utálok majd mindent ami tajvani, mert úgyse lesz olyan mint az eredeti verzió és fõleg utálom azt a piacot ami rákényszeríti a gyártókat arra, hogy adott esetben kétes körülmények között készüljenek a termékeik. :(

Mer' egy állat vagyok !

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ezért használok shimano fékeket.

vendég_moo875_*

vendég_moo875_*
  • vendég
Mióta például taiwanon készül a Hayes, azóta a HFX9 vezetékek sorra repednek.Alig bírják a kis hajlítást. Az amcsi verzió sokkal erõsebb volt.Ez van még most is az EL Camino meg Mag fékekhez. Mindíg van pro és kontra. Semmit nem lehetetlen tönkre tenni. A gyakoribb talán, hogy a kötésnél adja meg magát a hid.fék, nem pedig a vezetéknél. Szerintem.:chin:

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
BMX rózsa kb 700 huff - elsõre
hátra meg akkora bowdent hagysz hogy beleférjen 2, és ha elbaszol egyet akkorse szakad le semmi.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
átvezeted a stucnin a csövet speckó rózsával (900 Ft) aminek van böszme luk a közepén.

iljics: ezért kell a duplavállas teló :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Lehet, de én nem tudom hogyan, kérdezd meg Juhi-t priviben, asszem neki is meg van csinálva valahogy !

Mer' egy állat vagyok !

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
És lehet valahogy úgy méretezni/elvezetni a fékcsövet, hogy bírja a kormánypörit?
Mert nálam nagy ellensége volt ez a dolog az összes bovdenháznak.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem egy olyan esésrõl láttam filmet, ahol leszakadt a homlokcsõ, tör a teló, a felni és a féktárcsa is. És miért nem repült el az egész miskulancia? Mert a hidraulikus fékcsõ megtartotta az egész törött romhalmazt.
Ezt a marhaságot!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Oké rob ha legközelebb esek, elõtte körülnézek és valami picipuha dologra dobom a bringát nehogy láma módon magamat mentsem és közben elszakítsam a filléres fékvezetékemet ! :D

És ha jól dobom, csak a hülye szimplavállás elszakítja mert betekeredik ?

Mer' egy állat vagyok !

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
aki még nem látott hidraulikus féknek fékcsövét vágva, az azt hiheti, hogy olyan egyszerû elvágni. aztán egyszer neki kellene esni egy konyhakéssel pölö, majd negyedóra próbálkozás után rájönni, hogy ezt bizony nem lehet. utána meg elgondolkozni azon, hogy ez miért lehe (sugok - mert nagy a nyomás) majd nem beszélni ilyeneket, hogy a hidraulikacsõ megreped.
vaze ha akkorát buksz, hogy a csõnek kampec, akkor k*rva nagy mákod van, ha te meg egészben vagy.... (másik eset: olyan lámamód dobod el a bicajt, hogy a csõ felülete nekiverõdik valaminek - ezesetben magadra vess)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
jaajjj...
megint kezdõdik

nem véletlen nem használ mindenki avidot ;)
ha valakit jobban érdekel, olvasson vissza 50 oldalt or keresõ

és a hidraulikusnak NEM törik meg a vezetéke. mert nem és kész.