Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Globális felmelegedés

- - - - -

• Please log in to reply
1666 replies to this topic

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

ez nem így van.
...

Ugyanazt írtad le, csak megpróbáltam leegyszerûsíteni.

nhunor: a mobilklíma "integrált" megoldás, egy kb 200milis gégecsövön vezeti el a kompresszor által termelt hõt, ezt kell kidugni az ablakon/ajtón. Kényszermegoldás, csak lebeszélni tudlak róla.

_rihi_:Miért lenne rákkeltõ hatása? A szoba levegõjét keringteti egy ventillátor, nem kerül bele semilyen anyag.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

köszi! végre értem :)

tehát mindig kell kültéri egység is? vagy pl a mobil klímáknak (azt hiszem így nevezik õket; radiátorszerûek, fal mellett állnak ... ) is kell? vagy egybe van építve? ezeket csak be kell dugni a konnektorba oszt kész? vagy nem ilyen egyszerû itt is kell kívülre vmi?

thx

Kell, egy "gége" ami kimegy a szobából, szóval ennél is kell fúrni faragni.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Ne edd meg, akkor nem nagy mértékben.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
A légkondicionálónak rákkeltõ hatása van.

Vajon mekkora mértékben? :chin:
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég

Az, hogy a párolgás hõt von el a környezetbõl.

Adott egy gáz, nevezzük "klímagáznak" az egyszerûség kedvéért, adott két csõvezeték, egy kompresszor (ez a kültéri egységben van), és egy radiátor szerû dolog (ez a beltéri egység leegyszerûsétve)

köszi! végre értem :)

tehát mindig kell kültéri egység is? vagy pl a mobil klímáknak (azt hiszem így nevezik õket; radiátorszerûek, fal mellett állnak ... ) is kell? vagy egybe van építve? ezeket csak be kell dugni a konnektorba oszt kész? vagy nem ilyen egyszerû itt is kell kívülre vmi?

thx

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Adott egy gáz, nevezzük "klímagáznak" az egyszerûség kedvéért, adott két csõvezeték, egy kompresszor (ez a kültéri egységben van), és egy radiátor szerû dolog (ez a beltéri egység leegyszerûsétve)

-Összekomprimáljuk a gázt, 10-15bar-ra, így az folyékony halmazállapotba kerül.
-Ezt a folyadékot egy kis átmérõjû csövön (kb 4mm) átszívattyúzzuk a hûteni kívánt helységbe.
-Ahol "hideget" akarunk, ott megnöveljük a csõvezeték átmérõjét (ált 10-12mm-re), vagyis lecsökken a nyomás, a folyadék pedig gázzá alakul. Ez hõt von el a környezettõl.
-A gázt visszaszívattyúzzuk a kompesszorba, ahol újra összekomprimáljuk, szal kezdõdhet a folyamat elölrõl.

ez nem így van.

két hõcserélö van, egyiket nevezzük kondenzátornak, másikat elpárologtatónak.

kompresszor komprimálja a gáz halmazállapotú hûtõközeget mely ezek után a kondenzátorban folyékony halmazállapotúvá vállik. Ezután a folyadék halmazállapotú hûtõközeg csõvezetéken (az átmérõ a teljesítménytõl függ) az elpárologtatóhoz "megy" ahol adagoló szelep (expanziós szelep) segitségével elpárolog, a hûtendõ térbõl hõt von el. A már megint gáz halmazállapotú hûtõközeget a kompresszor komprimálja .... és így tovább körbe.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

tényleg
vki nem tudja, mi is a légkondi mûködésének alapja?
a levegõ nedvesség tartalmának kivonása?

-Összekomprimáljuk a gázt, 10-15bar-ra, így az folyékony halmazállapotba kerül.
-Ezt a folyadékot egy kis átmérõjû csövön (kb 4mm) átszívattyúzzuk a hûteni kívánt helységbe.
-Ahol "hideget" akarunk, ott megnöveljük a csõvezeték átmérõjét (ált 10-12mm-re), vagyis lecsökken a nyomás, a folyadék pedig gázzá alakul. Ez hõt von el a környezettõl.
-A gázt visszaszívattyúzzuk a kompesszorba, ahol újra összekomprimáljuk, szal kezdõdhet a folyamat elölrõl.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég

Kéne egy légkondi! :)

tényleg
vki nem tudja, mi is a légkondi mûködésének alapja?
a levegõ nedvesség tartalmának kivonása?

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts
http://www.naturezon...0&nid=355&id=19

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
http://news.bbc.co.u...calc/html/1.stm

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts
Kéne egy légkondi! :) A szgép se bírta ezt a meleget és négy napra "szabira" ment :)

Jégesõ 60fok meleg volt van és lesz, csak nehéz egyik napról a másikra hozzászokni. Ja és ha jól hallottam kishazánkban volt elég komoly forgószél is az elmúlt napokban. Meg háromszor fürdés egy óra alatt. (zuhany, esõ -miközben meregettem a pincébõl a vizet- majd ismét zuhany -de azért jó volt)
Üdv az élõk között.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Amúgy ilyen szintû jégesõ volt valaha korábban??? Ekkora jegek... Geez

Igen, de eléggé ritka jelenség.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts

ki a qrva anyja az a dundika ?

Valami magyar playboymaca.

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
Ez annyira hihetetlen :scared: A 60 fok már olyan durva, hogy attól rosszul lettem, hogy belegondoltam... Amúgy ilyen szintû jégesõ volt valaha korábban??? Ekkora jegek... Geez

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
http://index.hu/poli...lvar/euido0629/

Posted Image

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Ja ja Németországban sem derogál senkinek ha a harmincmillás Merciböl át kö pattani a bicajra,sokszor láttam ilyesmit.
ÖK lehet hogy kezdenek rájönni hogy a jövõt nem a Dundikák szilikonmelle határozza majd meg.
Nem mintha nem lenne kul a Dundika csöcse.:love1:

ki a qrva anyja az a dundika ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts
Ja ja Németországban sem derogál senkinek ha a harmincmillás Merciböl át kö pattani a bicajra,sokszor láttam ilyesmit.
ÖK lehet hogy kezdenek rájönni hogy a jövõt nem a Dundikák szilikonmelle határozza majd meg.
Nem mintha nem lenne kul a Dundika csöcse.:love1:
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
Valahol hallottam, vagy láttam, hogy a modern épületeknél (irodaházak, felhöökarcolól) a nyári energiafelhasználás kb annyi mint a téli. Azaz ugyanannyit költenek füütésre, mint hüütésre. Ami azért durván hangzik

más:

Itt bécsben megy egy reklám a helyi városi TV-ben. Mutatnak egy kosztümös nööt, iletve a lábait derékig, ahogy megy a szép kocsijához reggel. Aztán snitt, ugyanezek a lábak tekernek egy bicajt, ugyanúgy kosztümben. Majd egy gyerekcsapat azt mondja kórusban: köszönjük, hogy gondol ránk (vagy valami hasonlót). Elég gagyi reklám, de legalább itt reklámozzák azt, hogy hagyd otthon a kocsit, járj bicajjal munkába, mert az nem ciki, sööt.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Én Japánban voltam pár éve egy nyarat. Ott volt alkalmam egész nagy légkondit kipróbálni egészen kicsi szobában (2.5kW 30m^2). Éjszaka nem lehetett légkondi nélkül aludni. De csak ha éjszaka járattam, akkor a fogyasztása kevesebb volt egy kisebb méretû hûtõszekrénynél.
A szitu egyébként ugyanaz, tehát minden rendesebb épületben volt légkondi. Ha valaki egy kisebb utcába bement, akkor nagyon meleg tudott lenni. Biciklivel jártam dolgozni és egy olyan parkoló elõtt mentem el minden reggel, ahol látszott hogy a meredek bejárón az aszfalt szép lassan folyik (persze ez csak hétrõl hétre látszott).
Ilyen helyeken nagyon jó dolog tud lenni ha van hûtés. A bacikról meg csak annyit, hogy nem olyan drága az hogy antibacis legyen, egy Japán tipusú országban. De nálunk...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
tudom, azért írtam:)
de influenzát is kiválóan terjeszt, fõleg mikor egy bazinagy irodaházban egy levegõrõl keringetik az egész házat:) és jó ritkán cserélik csak a levegõt.
nyamm!:D