Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én nyilván pl az extrém-DH helyett az XC verziós alternatívát preferálnám, ahol van választás. Szerintem Dawn is erre szavazna.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Vagy én, vagy mindketten, de megyünk.
Ha nem lesz kész a telóm, akkor idõben jelzem, telcsiszámod megvan persze.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A kalkulálás annyit tesz, hogy ha nincs "elég" jelentkezõ, akkor lefújjuk a túrát. Az se gond, ha elötte pár nappal szólsz. A lényeg, hogy tudjam ki jön, kire kell várni, ha esetleg késik.:)
Az idõtartama meg véleményes. Attól függ, hogy mennyire megyünk, illetve mennyit vállalunk be az alternatív részekbõl. Elvben 4-re visszaérhetünk Verõcére, de lehet belõle 6 óra is.

Eddigi jeletkezõk:
- dzsonhee
- szerény személyem
- hozé + Máté (99 %)
- Dante
- Charon & Dawn (?)
- Pitechus (?)
- Lensver (?)
- ProPedalGreg (?)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Engem erdekel, de konkretat csak legfeljebb 1 hettel elotte tudok mondani.
Egyebkent mit kell kalkulalni, az idot? Vagy foglaltatni akarsz valamit?
En ugy kepzeltem hogy van egy "kemeny mag" aki biztos megy, es lehet hozzajukcsapodni. Meg ugytom csak a pilisi reszhez kell csoportos engedely az erdoben kerekezeshez. Nem akarok okoskodni felre ne erts ,de en pl. 1 hettel elotte szoktam tervezni, ami az esok miatt is alkalmazkodobb. Igaz nehezebb osszehozni tobb embert. :(
A multkori turank most hetvegen volt.
E-i osszekoto - Solymar - Pilisszentivan - Piliscsaba - Piliscsev - Klastrompuszta - Pilis-nyereg - Ket-bukkfa-nyereg - Dobogoko - Sikarosi ret (Kek jelzesen (ISTEN)) - Domorkapu - Szentendre - E-i osszekoto.
Akik errefele maszkalnak es Bpiek, azok hazafele megmartozhatnak a Luppa-toban is lazitaskeppen. Ez egy kicsit aszfaltosabb tura volt, de csak bizonyos resztvevok, illetve a nem kicsi meleg miatt.
Nekem 1bkent, ha ugy alakul mindegy az idopont, csak hetvegere essen, az eso pedig ne essen elotte, ahogy te is irtad :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Meg.
A lényeg, hogy sokan legyünk!

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem nagyon szeretem az ilyen változtatásokat, már csak azért sem, mert még tavasszal dobtam fel ezt a túrát, ennek ellenére jópáran rászerveztek. Arról nem is beszélve, hogy a többi érdeklõdõ is ennek függvényében alakította a hétvégi programját.

Ennek ellenére kérem, hogy akik már tájékoztattak részvételi szándékukról, jelezzék, megfelelõ e a túra 13-ra történõ eltolása!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
VV! Kérés lenne felõlem, Charontól és Dawntól, hogy VASÁRNAP 13-án legyen inkább! (ez szvsz hozéékat is érinti (csak még nem tudnak róla :) ), no meg téged is, hiszen Te is meg vagy hívva a szombati buliba! (majd Pitééknél lesz talán)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Akit érdekel az augusztus 12-i "Börzsönyi szivató" fantázianevû túra, kérem jelezze, hogy kalkulálni tudjak!

Eddigi jeletkezõk:
- dzsonhee
- szerény személyem
- hozé + Máté (99 %)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
bman és ezt honnan tudod h ez megszervezett dolog?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
És ennek mi köze ehhez a topichoz?

bman

bman

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
A segítségeteket kérném:
Margit-híd és Árpád híd között a bicikli úton egy biciklis banda tevékenykedik.
Az egyik 185 cm magas vékony testalkatú ff, a társa egy idõsebb ff.
A fiatalabb neki megy az embernek szándékosan, hogy felboruljjál, ekkor a társa aki látszólag külön van, mint szemtanú rádfogja, hogy te tehetsz róla.
Ekkor a fiatalabb az adataidat követeli, hogy különben feljelent, mert mi van ha valami baja lesz. Várja, hogy megpróbáld lefizetni és pénzt csaljon ki belõled. Az öcsének úgy belement, hogy a füle sisak alatt is megrepedt. Kérek mindenkit, aki hasonló estrõl tud írjon a bicikli@citromail.hu email címre.

Köszönöm

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Akit érdekel az augusztus 12-i "Börzsönyi szivató" fantázianevû túra, kérem jelezze, hogy kalkulálni tudjak!

Eddigi jeletkezõk:
- dzsonhee
- szerény személyem

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hölgyeim és Uraim!

Augusztus 12., szombat, "Börzsönyi szivató."

Találkozó: 10 órakor Verõcén, a templom elött.
Megközelítés: autóval vagy lábon a település közepén Szendehely/Magyarkút felé kell fordulni, és áthaladva a vasúti híd alatt már szembe is tûnik az említett mûintézmény. Akik vonattal érkeznek, azok a leszállás után jobbra legurulnak a vágányokkal párhuzamos Gorka utcán, majd a vasúti hídat elérve balra kanyarodnak és szintén szembe találják magukat az "épülettel."
Táv és szint: ismeretlen, de lesz bõven

Általános leírás: jobb és hosszabb, mint a tavalyi, kellõen változatos erdei terep, megfelelõ mennyiségû mászás és gurulás, elhanyagolható mennyiségû tolás. Lesznek veszélyes részek, ezért mindenkitõl körültekintést és óvatosságot kérek.Több helyen belefutunk erõsen csalános, valamint tüskés részekbe is.
Elõfeltétel: a megelõzõ héten ne legyen csapadék

Javallat: kullancs- és szúnyogriasztó krém vagy spray, sisak és kesztyû

És a menü...

1., Verõce – Szokolya
Jelzés: piros
Út: Macskaköves gyalogút a templomig, onnan köves földút Magyarkútig, erdei turistaösvény a szokolyai vasútállomásig, rossz minõségû aszfaltút Szokolyáig, aszfaltút Szokolya észak-keleti végéig
Frissítés: kutat keresni kell, büfé Szokolyán

2., Szokolya – Kóspallag
Jelzés: kék +
Út: Köves földút, majd a mezõgazdasági terület észak-keleti oldalán nagyon rossz minõségû mezõgazdasági út (mély keréknyomok, vízátfolyások, lyukak fûvel benõve), a kenderesi ároktól erdei út (erõs mászós) a Fekete-hegyig, innen szétjárt, keményre száradt keréknyomos, köves erdõgazdasági úton DH. Kóspallag felett a helyi DH-s brigád épített két eldobót, erre figyelni kell!
Frissítés: kút, büfé Kóspallagon

3., Kóspallag – Nagymaros/Köves-mezõ
Jelzés: piros-sárga, piros, piros-zöld, piros-kék, piros
Út: Kóspallag végéig aszfalt, majd erdõgazdasági út, helyenként rendesen szétjárva, átkelés a Kis-Hanta patakon, tovább erdõgazdasági-, majd jelzett turistaút, a Torony-alja horgásztó körül magánterületen haladunk, majd keresztezzük a Kóspallagra tartó utat, továbbra is erdei turistaút, érintve Törökmezõt. Kisebb-nagyobb emelkedõk (nem nehezek). Az Eszperantó-hegy alatti parkolónál alternatív útvonalválasztás:
a., aszfalton tovább Köves-mezõig, és innen tovább a kéken a Hegyes-tetõig
b., tovább a piroson, technikás, komoly DH Nagymarosig, onnan durva hegymászás aszfalton, majd köves/sziklás turistaúton a kék + jelzés mentén Köves-mezõig, majd kék és Hegyes-tetõ
Frissítés: kút, büfé, ABC Nagymaroson

4., Nagymaros/Köves-mezõ – Hegyes-tetõ - Nagymaros
Jelzés: kék
Út: turistaúton gyenge/közepes mászás, majd az erdõgazdasági út keresztezése után terminátoros mászás Hegyes-tetõig, közepesen enyhe lejtõ, az Ürmös-rét után erõsen csalános, tüskés turistaút, majd közepes lejtõ, utána singletrack, és "kellemes" erdei úton, katlanokban DH Nagymarosra
Frissítés: kút, büfé, ABC, cukrászda Nagymaroson

5., Nagymaros – Zebegény - Verõce
Jelzés: sárga és sárga +, majd sárga +
Út: aszfalt, majd durva hegymászás aszfalton a település végéig, turistaút enyhe mászással, közepes, néha kemény mászás, a sárga/sárga kereszt szétválása után, nehéz, ferde singletrack, gyakran csalános, tüskés, majd DH turistaúton, katlanban Zebegényig. Innen alternatív útvonalválasztás:
a., kék + jelzés mentén turista-, majd erdõgazdasági út a Csizmadia- és a Szeder völgyön keresztül Köves-mezõig, majd DH Nagymarosra, és onnan kerékpárúton Verõcére
b., a Duna-menti kerékpárúton (aszfalt) Verõcére
Frissítés: kút, büfé, ABC, cukrászda, étterem Nagymaroson, cukrászda, étterem Kismaroson, büfé, étterem pizzázó Verõcén

Csak tessék, csak tessék...:D:D:D

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás

Jelentem, a "Börzsönyi szivató" teljes útvonala bejárva, ellenõrizve, kisebb módosításokkal általam elfogadva. Nagyon baba lesz. Most már csak Esõisten legyen kedves hozzánk.
Jövõ héten felrakom a teljes pályaleírást, illetve a szükséges egyéb információkat.

Még nem bicóztam a Börzsönyben, kezedetnek gondolom emlékezetes lesz. :D
a második p néma!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Jelentem, a "Börzsönyi szivató" teljes útvonala bejárva, ellenõrizve, kisebb módosításokkal általam elfogadva. Nagyon baba lesz. Most már csak Esõisten legyen kedves hozzánk.
Jövõ héten felrakom a teljes pályaleírást, illetve a szükséges egyéb információkat.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Jovan nehogy leharapd a fejem, amugy sem volt nalam pirospontos labda. :)
Egyebkent ez jo (nem nehez) utnak tunik.
Nincs valakinek galeriaja, vagy kepei a Borzsonyrol, akarmelyik resze erdekelne.
Asszem en is tudok prezentalni egyet-kettot a korabban emlitett teruletekrol.

zsmtb

zsmtb

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
elõtte még tesztelem magam, hogy s mint bírnám..tavaly még nem bírtam annyira a mászást idén már jobb a helyzet az erõnléttel. szólok idõben. amúgy tetszik az útvonal. kevés aszfalt :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kóspallagról a kéken végig fel lehet tekerni a Nagy-Hideg hegyig, pusztán csak erõnlét és technikai képzettség a lényeg, illetve elötte legalább két hétig ne essen. Ismerek olyanokat, akik középsõ tányérral felmennek, leszámítva egy kb. 20 méteres szakaszt. Nekem még nem sikerült egy lendületbõl felmenni, két-három alkalomal mindig meg kellett állnom egy-egy percre, de akkor tolás nélkül felmentem. Természetesen nem egy olyan alkalom volt, mikor toltam, néha sokat is.
Mellesleg már a jövõ évi túra egy része is megvan fejben. Kemencérõl indulunk a zöldön a Csóványosra, onnan a kéken tovább a Nagy-Hideg hegyre, és tovább a kéken Kóspallagig, benne a közkedvelt Inóci vágással. Vagyis egy elég hosszú és kemény mászást némi pihenés beiktatásával DH-val folytatunk:D:D:D

Egyébként téged is szívesen látunk idén.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Felfelé végig tekerhetõ, van egy rész, Csóványosnál, ahol azért nem megyek fel, de nem egy halál azért. Echte BEAC Maxi útvonal egyébként.

zsmtb

zsmtb

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

A pontos részletek a hónap végén kerülnek fel, mert az útvonal harmada számomra is új lesz (még meg kell nézni), a második harmadát csak be kell járni. Az utolsó harmad a múlt hét végén chekkolva. Útvonal nagyjából: Verõce-Szendehely-Kóspallag-Nagymaros-Zebegény-Verõce. Zebegényig szinte végig terep, onnan viszont levezetésképpen a Duna menti kerékpárúton jövünk vissza. A táv hossza ismeretlen, csak hozzávetõleges érték lesz. Szint ismeretlen, de lesz benne. Sebesség legalább jó közepes, de mindig bevárjuk a leszakadókat. A létszámot még nem tudom, de tavaly 15 körül volt a résztvevõk száma.
Tavaly Nagymaros-Kóspallag-Nagy-Hideg hegy-Csóványos-Királyrét-Kismaros volt az útvonal, szinte végig a kék jelzés mentén.

hú vazze hogy a fenébe mentetek végig a kéken? én egyszer próbálkoztam kóspallagról a kékkel de elég durván indult (tolás) nem sokáig jutottam. mennyire durva végig?