Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás

Minket meg szombaton majdnem lelõttek az erdõben. :-/

Az semmi! Engem egyszer majdnem lenyilaztak a bájkról. Gurultam lefelé egy aszfaltos erdei úton és csak annyit hallottam, hogy valami suhan, aztán prrr. Nézek jobbra, az út mellett egy céltábla és benne egy nyílvesszõ, ami még rezeg. Nézek balra, az út másik oldalán a bozót mögött egy autó és egy rémült arcú faszi, aki kezéban egy íjjat tart és ledöbbenésében csak annyit szól: b...meg!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

H.Zoli! Asszonykád elõtt le a kalappal! Amin végigjött terkkingell... egy zokszó nélkül, nos az nem semmi. Mit tudhat ha monti van alatta..?

Sok hasonló tekerést mééééég!!!!

Köszi! Igen, ügyes a Drágám, csak mindkettönknek szokni kell a terepet. Az aszfaltos emelkedõn dobogókõig felélénkültünk, hiába, azt szoktuk meg.Majd jövõre kiderül, hogy mit tud, mert most már biztos, hogy tavasszal eladjuk a trekkinget(még ha sokat bukunk is rajta), és veszunk Neki valamijen montit.

Igen! Sok hasonló tekerést mééééég!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

megyünk a sikárosi erdészház felé, lövések ....zöld puskás emberke, az aszfalttal párhuzamos oldalon térdel és a kert hátsó végébe

A hideg rázott ahogy ezt olvasom! Évekkel ezelõtt a Sikárosi rét szélén - hajnalban - hason fekve néztem, amint a szarvasok bõgtek. Szürkület volt, meg köd. Ha még puskás ember is felbukkan... Tegnap meg ott tekertünk el.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Üdv az Mindenkinek!
Csak most olvasom a hétvégi Pilis-túra hozzászólásokat, mivel vasárnap még ráfejeltem a szombatira egy 80 kilcsit a Pilisben. De mindenkinek köszi a túrát!
H.Zoli! Asszonykád elõtt le a kalappal! Amin végigjött terkkingell... egy zokszó nélkül, nos az nem semmi. Mit tudhat ha monti van alatta..?
Dante! - Borogasd a megfelelõ helyeken! :D Aki felfelé is gyors, megütheti magát, ugye.
A szintrajzot és a képeket itt találjátok:http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=2795

Sok hasonló tekerést mééééég!!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A nyerges nem megy fel az ösvényre, csak a traktor, és az is csak pár szál fát tud lehozni egyszerre. Lent ugyanúgy meg kell pakolni a fasz állítót, szóval nem nagy nyereség.

ösvényre nem, de az aszfaltos erdészetire bárhova....persze gondolom lejött hogy nem védeni szándékoztam a módszert,,,,,,rajtam múlna akkor erdõ lenne nem erdõgazdaság......szal fakitermelés még lóval se,,,,,,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az érdekes, hogy maga az erdõsáv a nagytarcsai emelkedõ mellett helyezkedik el fél kilcsi szélességben és olyan maximum két km hosszan. A túloldalról szántóföld szegélyezi és rengeteg motoros-quados és bringás jár arra. A közepén van egy erdészház btw, (ref.Dante: Kis-Mátra) ott lövöldöztek.

lelki terror :).....csakhogy tudjátok mire számíthattok....

valamikor tavaly volt szintén 7 vége, még abszolút kirándulószezonban .....megyünk a sikárosi erdészház felé, lövések ....zöld puskás emberke, az aszfalttal párhuzamos oldalon térdel és a kert hátsó végébe lövöldöz.....távcöves szerszám, sza nem vaslmi kis sörétes játékszer, hang alapján se egy 22-es kaliber....na most aki ismeri tudja hogy amerre lövöldözött azzal párhuzamos irányba megy a turistaút.....és én most jó indulatú vagyok és elhiszem hogy nagyon jól céloz....de mi van ha épp akkor hibázik mikor az erdöbõl kibukkan a turistacsoport....vagy ilyesmi....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
A nyerges nem megy fel az ösvényre, csak a traktor, és az is csak pár szál fát tud lehozni egyszerre. Lent ugyanúgy meg kell pakolni a fasz állítót, szóval nem nagy nyereség.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Az érdekes, hogy maga az erdõsáv a nagytarcsai emelkedõ mellett helyezkedik el fél kilcsi szélességben és olyan maximum két km hosszan. A túloldalról szántóföld szegélyezi és rengeteg motoros-quados és bringás jár arra. A közepén van egy erdészház btw, (ref.Dante: Kis-Mátra) ott lövöldöztek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ja. Nem elég széles. Még...

A szomorú igazság, hogy simán meg lehetne oldani anélkül is, hogy szétbasznák ehhez az erdõt, csak lóval már nem trendi fát vontatni :(
Pedig még olcsóbb is lenne.

lóval megpakolni a napi 5-6 nyerges vontatót, nem nagyon sikerülne.....meg az évi 100 akárhányezer köbméter fa kitermelése szálazó módszerrel megint csak igen macerás.....ez így egyszerûbb....de komioly befektetéseket eszközöltek idén, gyártottak "vigyázat fakitermelés" táblákat......

na jó ez már nem igazán ez a topik.....

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás
A tura szuper volt a Dobogókön elfogyasztott leves pedig ötös :)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Szerintem inkább elefántokat kellene hozni hozzá, azok erõsebbek. :D
Nagyon tetszett a túra, jó volt veletek.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Ja. Nem elég széles. Még...

A szomorú igazság, hogy simán meg lehetne oldani anélkül is, hogy szétbasznák ehhez az erdõt, csak lóval már nem trendi fát vontatni :(
Pedig még olcsóbb is lenne.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Arra leszek kiváncsi, hogy hordják el a kékrõl azokat a nagy rönköket. Elég keskenynek tûnik ahoz, hogy valami oda felmenjen.

+szélesítik....tör magának utat az a fakihordó "rába steiger".....

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Arra leszek kiváncsi, hogy hordják el a kékrõl azokat a nagy rönköket. Elég keskenynek tûnik ahoz, hogy valami oda felmenjen.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

UVH-pékség-Pilisborosjenõ-Csobánka(temetõ)- Hosszúhegy. Ott az "erõsek" meg én ;) a zöldön fel a tetõre, Szántói-nyereg- zöldön fel Pilistetõ- Két-bükkfa-nyereg- aszfalt Dobogókõ (megint hideg volt fenn)-kéken le végig, Sikáros- patak-Ifjusági tábor-patak-patak-Dömörkapu-Szentendre-Római-part- Kaiser-barna-sör.

A kékre Dobogókõrõl lefelé az aszfalt után, (a meredeken) az erdészet viccesen ráborogatott vagy 30 nagy fát. Átemelgetõs mostanában...

aha ott félúton vörösdagonya felé az aszfalton meg pakolták .....traktor keresztbe az úton stb....ott fordultam vissza elõször....vissza mentem amerre jöttem , - királykúti nyereg, prégikáló felé a sotter út, aztán fenn a gerincen kisrigóig....mondom átmegyek pap rét...szentlászló hegytetõn traktor keresztbe az úton.......basszus ezeknek nincs családjuk, hogy még 7végén is kopasasztják a hegyet.?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
UVH-pékség-Pilisborosjenõ-Csobánka(temetõ)- Hosszúhegy. Ott az "erõsek meg én ;)" a zöldön fel a tetõre, Szántói-nyereg- zöldön fel Pilistetõ- Két-bükkfa-nyereg- aszfalt Dobogókõ (megint hideg volt fenn)-kéken le végig, Sikáros- patak-Ifjusági tábor-patak-patak-Dömörkapu-Szentendre-Római-part- Kaiser-barna-sör.

A kékre Dobogókõrõl lefelé az aszfalt után, (a meredeken) az erdészet viccesen ráborogatott vagy 30 nagy fát. Átemelgetõs mostanában...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Közötködni teccik? Jó, akkor korrigálok:
-a hûtõszekrény tartalmának nagy részét erõltettem le a nyelõcsövemen
-a Pilis-tetõ alatt elvezetõ szerpentínen

Most jó? :D

végülis mi volt az útvonal ?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Zoli: tök jó, hogy Krisztának nemhogy elvette a túra a kedvét, de meg is hozta! Gratula neki, mert tényleg jól ment. :)

Köszi! Tényleg féltem egy kicsit a túrától, de a Zoli végül rábeszélt amit nem bántam meg. Jó volt a társaság, trekking bicajjal is tekerhetõ a terep és a tempó is ideális volt. Az elején féltem, hogy vissza fogom húzni a Társaságot, ráadásul a láncom is többször leesett, aztán a váltót kellett szerelni amíg Ti haladtatok volna. Szóval elég rosszul kezdõdött, de aztán úgy ahogy helyretették a Fiúk a bringát és igyekeztem nem nagyon lemaradni.
Köszönöm az élményt, ha lesz még ilyen könnyebb túra, és beférek a csapatba, szívesen mennék megint.

Üdv: Kriszta

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
;) Persze
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Közötködni teccik? Jó, akkor korrigálok:
-a hûtõszekrény tartalmának nagy részét erõltettem le a nyelõcsövemen
-a Pilis-tetõ alatt elvezetõ szerpentínen

Most jó? :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)