Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nincs is szakállam! :D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
November legelejére akarják tenni. Szerintem mászócucc csak akkor szükséges, ha saját szakállra akarnál belevágni valamibe.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Én örömmel veszem az invitálást! Ha tisztázódik a dátum, akkor én is tudok válaszolni, mivel nálunk a hidegek beálltával beindul az élet, és ilyenkor kevésbé tudok ugrálni. Mindenesetre jól hangzik! / Mászó cuccot vigyünk?! /

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Akkor viszont figyeljetek! Bringás barátomék akarnak úgyis szervezni egy Alacsony-Tátra hétvégét valamikor november elején Szlovákiába, gyertek el oda! Legalább egy jó kis tekerõs banda jön majd össze - igaz, lovak nélkül.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ne karcoskodj Dante! A TANAP-nál - ahogy thommey is írta - az elõre bejelentett túrákra engedélyt adnak, de kérésre vezetõt is biztosítanak. Jó pízért. És télen is lehet mászni, de szigorúan engedélyhez van kötve. Ezt szeretik, ha elõre bejelentik Nekik, különben morcosak. Ez nem haszontalan dolog, mert így legalább sejtésük van róla, merre mászkálnak a jóemberek. Ahol meg nem szeretnék, hogy másszanak, oda nem is adnak engedélyt, de hébe-hóba ellenõrzik is.
Amerikában, Kanadában is hasonlóan mennek a dolgok, elõre bejelented honnan-hová, ha leróttad a tiszteletdíjat, adnak érte egy-két hasznos holmit is, azt mehetsz.
Vagy csak keményen a lóvéra megy a dolog? Azért a tengerentúlon sem kell minden dombra fizetni!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Sztem meg teljesen jogosan keménykednek, mert a sok balfasz kimegy a hegyre, mert azt hiszi, ha a mátrában már járt síelni, akkor az Eiger sem kottyan meg, aztán meg hozhatják le a hegyrõl...Alattam a Lomnici nyeregben roppant már össze a hó a lomnici nyeregben, mert nem ismertem fel a veszélyes talajt, és mondjuk nem árt némi téli magashegyi tanfolyam sem, hogy ne ess le azon az úton, ahol nyáron a gyerekeket is felviszik...
Ugye Era...milyen is az ónos esõs sziklafal a tátrában?:D

Tök jogos, amit mondasz, fordultam én már össze, nem is egyszer - meg omlottam már össze éjjel a -20-ban a Schneebergen. De csúsztam már meg 45 fokos fagyott hólejtõn a Francia Alpokban is - úgy, hogy nem is én hibáztam, csak megindult a kötéllánc, oszt' téptünk lefelé ezerrel. De ettõl függetlenül nem tetszik, hogy pénzre, engedélyekre megy a dolog - azt kell csinálni, amit az osztrákok. Ha olyan "balfasz" vagy, hogy kintmaradsz, akkor 10.000 Euró egy helikopteres hegyi mentés, nesze neked.

A Windberg lite-os, nem kell semmi, max egy hágóvas, ha már leesett a hó, de majd meglátjuk. Talán még az se. Ugye egy a gond - aógoréknál már semmi sincs nyitva 2000+ ! Azaz a legtöbb ház, ami akkor még nyitva van, 1300-1400-on van maximum. De nyomhatunk egy Alacsony-Tátra menetet is, az egész télen nincs lezárva! Pénz - nálam is csak LOW-BUDGET megoldás jöhet szóba, szóval ha én is benne vagyok a szervezésben, akkor tutkóra ócsó lesz.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Dante: én bármiben benne vagyok, csak legyen olcsó, mert gyûjtök az új gépemre + ne olyan legyen, mint neked a múltkor a Mont Blancon!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Sztem meg teljesen jogosan keménykednek, mert a sok balfasz kimegy a hegyre, mert azt hiszi, ha a mátrában már járt síelni, akkor az Eiger sem kottyan meg, aztán meg hozhatják le a hegyrõl...Alattam a Lomnici nyeregben roppant már össze a hó a lomnici nyeregben, mert nem ismertem fel a veszélyes talajt, és mondjuk nem árt némi téli magashegyi tanfolyam sem, hogy ne ess le azon az úton, ahol nyáron a gyerekeket is felviszik...
Ugye Era...milyen is az ónos esõs sziklafal a tátrában?:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ez azért kemény, csak tudnám a szlovákok/lengyelek mit keménykednek, sógoréknál meg ott halhatsz meg, ahol csak akarsz. Sõt, ami azt illeti, a francia alpokban is saját felelõsségedre mászol - mondjuk érdemes leinformálni a hegymászóirodát, de nem vagy köteles ezt a szolgáltatást sem igénybe venni.

Én úgy tudom, az elsõ nagy havazáshoz kötik az utak lezárását. Ha novemberben ez már kifog rajtunk, akkor mit szólnátok egy jó kis Hoehentall-völgy túrához, vagy esetleg megküldhetnénk a Windberg-et? (ott még sosem voltam, de 30 kilcsirõl nagyon vonzó, s jó könnyû is, kezdõk is bevállalhatják)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Biztos tudjátok, hogy mászóigazolvánnyal le lehet tojni az ösvényeket - télen is. :)

Biztos tudjátok, hogy az igazolványhoz nem árt a falat, és a mászóutat isa megnevezni+rendelkezni némi felszereléssel, ami az adott úthoz kell (a runcájsz bácsi tudni fogja sacc mi kell hozzá), és a Poprádi, vagy tátralomnici hegymászóirodába bejegyzett indulási, és érkezési paraméterekkel, amit õ bõszen le is informál a kis rádióján! Egyéb esetben 1000Skk-ról indul a bünti, és joguk van elkobozni a felszerelést is, ha nem tudsz helyben fizetni. Szal ezzel kint nem erõlködnék...
Üdv:Thy

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Árpi: ;)

Jaja, nekem sincs igazolványom. Akkor mi van?

KissCADMan

KissCADMan

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Biztos tudjátok, hogy mászóigazolvánnyal le lehet tojni az ösvényeket - télen is. :)

Jó, jó. De mit csinálok, ha igazolvány nélkül a nagybajszú Runcájsz erdész fenékbe lõ a sörétespuskájával. :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Apropó hozé, jössz?
Esetleg csatlakozol Fóton egy S. körre?

Szerintem jövök.:)
Valószinû a Gyertyánosi kilátónál találkozunk.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Ez jó! :D Dante, ezt megkaptad! Hehhe

Nos, hogy Ti a melóhelyeteken senyvedtek, s én bezzeg most estem haza egy süvítõ 80asról, nem is vagyok annyira morcos. Mondhatni kárörömre húzódik a szám. ;) De holnap már megint lesz NRS, rettegjetek.

Nextweek én egész héten szabizom, úgyhogy niteride-ban benne vagyok! kedd éjjel és szerda éjjel is jó!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Biztos tudjátok, de a Tátrában elvileg Nov 1.-tõl le vannak zárva az ösvények, addig lehet csúcstúrázni.

KissCADMan

KissCADMan

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Szeva, engem is ismersz, na ki vagyok???

Téged nem lehet nem ismerni. :)
Jobbulást.
Akkor ide írok majd a nájtrájdról.

Tátra:
A nyári idény július 1-tõl október 31-ig tart a Magas-Tátrában.
http://www.vysoketat...itvatartas.html

Elvileg a Tanap-örök ellenõriznek. Télen voltam párszor de se táblával, se õrrel nem találkoztam. :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Tényleg, igazán sajnállak, hogy most ebben a ragyogó napsütésben az országútiddal bringázól.

Ez jó! :D Dante, ezt megkaptad! Hehhe

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hát igen, amíg nem jönnek a nagy esõzések, addig mindenki megy túrázni, tekerni amerre csak lát...

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Ziszi: én nem bírnám a gödöllõi és utána a Jani hegyi túrát. Így maradok az utóbbinál, annál is inkább, mert már jelentkeztek rá. :)

Szóval továbbra is találkozó a Fenyõgyöngyénél vasárnap 10-kor, útvonal: HHH-Hárshegy-Janihegy-24 ökrös hegy és vissza.

Dante: mintha azt írtad volna, hogy rossz az elsõ váltó és azért nem használod? Na így már értem.
Tényleg, igazán sajnállak, hogy most ebben a ragyogó napsütésben az országútiddal bringázól.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A Tech / látni és látszani topicban viszont aktívan próbálgatják fényeiket a lakók, ha esetleg érdekel.