Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hehe, jajj, ezeket olvasva, rettegett hírneve lesz a túráimnak, biztosan jó ez?

Jaja, õ próbált meg elém feküdni a lejtõn.

Azért Hápi esése is kemény volt. Megpróbált közöttünk áttörni, s gondolta, hogy simán kirántja a gépet abból a 20 centis nyomból...hatalmas puff, szarvba beakadt az elsõ kereke, s az elfekvõ bringát még vonszoltam egy darabig. Majd McGywer gúnyosan hátranézett, s "Na, akar még valaki keménykedni?" :D Jobbulást! Mellesleg úgyis kérdeztél új nyeregrõl már...

Kriszta!
Jövõre? Ha még jó idõ lesz, még megyünk idén is! :D Más - diéta. Szerintem nagyon konkrétan kérdezz rá / nézz utána, hogy SPORTOLÁS közben mennyire érvényes. Csak mert a legtöbb hasonló ügy esetében intenzív sport közben azért kapsz részleges felmentést! (pl a szervezet egész más hatásfokon üzemel!)

Ma délelõtt Pitével végigküldük a táv nagyrészét, az is vicces volt. Nem gondoltam volna, hogy ma is ennyire király idõ lesz...Képzeljétek, Pite merevvillázik! (de még az is lehet, hogy jövõre lesz egy igazi telója ;))
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Hagyjátok már hozét! Nem mindegy, hogy száll le a bringájáról! :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Khm-Khm.
Megjegyzem, aki fenn volt, az (ZED-en kívül mindenki) feltekert.
Õ jobban szereti felfelé tolni.

Valéria!
Nem nevezném esésnek. Mondjuk úgy, hogy:
"a meglehetrõsen meredek és laza, homokos talajon történt lefelé menet közben az elsõ kerék nem feltétlenül azt az utat választotta, melyet én szerettem volna. Ezért jobbnak láttam elhagyni a jármûvet."
De megnyugtatlak, visszamentem, és másodszor lejöttem.
(persze egy kicsit elbeszélgettem az elsõ kerekemmel...)

Hápi jobbulást!

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy közelrõl megvizsgáltad a leküzdendõ talaj egyenetlenségeit.:D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Dante!
Nézd hosszan az alábbi kis ábrát:

_______B________K________J________

Az ábra közepén lévõ "K" jelzés jelképezi a közepet.
Az elötte lévõ jel, a "B" betü azt jelképezi, hogy "balra", az utána lévõ jel a "J" pedig azt, hogy "jobbra".
Igazad van! Mindkettõ "arra" van, de a pontosság érdekében érdemes a "balra" és a "jobbra" szavakat is begyakorolni.
Szerintem mondogasd el hangosan többször, és ha legközelebb találkozunk, még egyszer átvesszük.

A "Békésen osztozkodó kerékpárosok." festmény nem tünt fel senkinek?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Köszönöm a sok dícséretet, azért ott hátul néha egy kicsit nyavalyogtam a Zolinak. Ha nincs mellettem, lehet hogy visszafordultam volna. Mára pedig az eséstõl a térdem, a tekeréstõl pedig minden porcikám fáj, viszont már kapok levegõt.:D

Nagyon jó volt Veletek a túra, tök aranyosak voltatok, hogy próbáltátok bennem a lelket tartani, és remélem jövõre jobban bírom majd a tempót.:paker:

Nati: nagyon jól sikerültek a képek, gratulálok.

Üdv a Csapatnak: Kriszta

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Igen, én is felfigyeltem a képen Zed Zoltán ráutaló magatartására, de nem tudtam mire vélni a dolgot. De így viszont már értem, hogy minek hatására futott neki többször is olyan saras emelkedõnek, amirõl tisztán látszott, hogy nem teljesíthetõ!:D

Khm-Khm.
Megjegyzem, aki fenn volt, az (ZED-en kívül mindenki) feltekert.
Õ jobban szereti felfelé tolni.

Valéria!
Nem nevezném esésnek. Mondjuk úgy, hogy:
"a meglehetrõsen meredek és laza, homokos talajon történt lefelé menet közben az elsõ kerék nem feltétlenül azt az utat választotta, melyet én szerettem volna. Ezért jobbnak láttam elhagyni a jármûvet."
De megnyugtatlak, visszamentem, és másodszor lejöttem.
(persze egy kicsit elbeszélgettem az elsõ kerekemmel...)

Hápi jobbulást!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Halihó! Megúsztuk! Dante, te kópé! Mátra, 90 km, és csak egy esés! Vetted? :) Na jó, nem nyitunk új topicot, csak gyakoroljuk az eséseket.
Hápi! Kipróbáltam az utvonalatr amit ajánlottál tegnap. Az volt a levezetés! Hááát, én igen, de haverom nem élvezte. Anyám meg csuklott... :( Ez van.
aAz UFO-s kép buli!!! :D ZED azõta beszéd képes?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
:lol1:

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A perecelõs kép nagyon ott van. Ha jól vettem ki a hozzászólásokból, Hozé mester volt az elkövetõ?:D

Jaja, õ próbált meg elém feküdni a lejtõn.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A perecelõs kép nagyon ott van. Ha jól vettem ki a hozzászólásokból, Hozé mester volt az elkövetõ?:D

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

...Remélem senkinek lett (Hápi nyergén kívül) komolyabb baja. ...

Hááttt õõõõõ izéé
Kezdem az elején:
Szeretném én is megköszönni minden kedves résztvevõnek, hogy egy élményekben gazdag napot töltöttünk el a dombság néha egyszerûnek nem nevezhetõ útjain.
Gratula a -tudomásom szerint- élete elsõ montitúráján részt vevõ Krisztának, aki szó nélkül teljesítette a Dante túrát.
(csak hallkan jegyzem meg, hogy nem egy olyan gyakorlott kerékpárost láttam már aki a Dante túra közben egy oxigénpalackra vágyott miközben kiakadt pulzusmérõjét próbálta helyrerázni)
Akkor a tegnapi kis különcködésem eredménye, amit sokan bringaszerelésnek véltek látni (hátamon fekve a Durung is rajtam feküdt szintén a hátán): azon kívül, hogy a nyergem megnyekkent, s ez által erõssen jobbra húz, a jobb oldalam picit érzem, kisebb méretû véraláfutásos terület található a jobb bokám felett, a jobb térdem belsõ oldalán, egy nagyobb a jobb combomon és végül egy kb. 25 négyzetcentiméteres erõs horzsolás a jobb alkaromon.
És a vége 76 kilcsi :)
Összegezve nagyon jó volt, az esés is tetszett (ezt is gyakorolni kell néha) és a Durung ismét bebizonyította, hogy jó kis "vas" :cool2:

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Látjátok feleim szümtükkel: a fényképezés nemcsak hogy csodálatos dolog, de hasznos is! :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Igen, én is felfigyeltem a képen Zed Zoltán ráutaló magatartására, de nem tudtam mire vélni a dolgot. De így viszont már értem, hogy minek hatására futott neki többször is olyan saras emelkedõnek, amirõl tisztán látszott, hogy nem teljesíthetõ!:D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Blikk:

Ismét UFO jelenség a Gödöllõi-domságban!
A szép idõt kihasználva ezen a hétvégén is sokan kirándultak a domság lankáin. Az egyik kerékpáros csapat épp megállt egy pillanatra és érdeklõdve bámulta az úton hasaló fényképész hölgyet, miközben egyik társuk, ZED Zoltán szokatlan égi jelenségre lett figyelmes.
Mivel a jelenség óta nem szólal meg, ezért mi sem tudtuk szóra bírni.
De az UFO-ra teljes bizonyíték itt az alábbi kép, melyen Zoltán épp az UFO-ra mutat. Szájtartása épp az "UFO" szó "ÓÓÓÓ" hangjára utal.
Önök ismét a legnépszerûbb hazai sajtótermékbõl szerezhettek tudomást e nem mindennapi jelenségrõl.

http://www.kep.tar.h...5919/27002902#2

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Zsizsi, de ha indítunk egy Dante topikot, ez a topik elsüllyed, mert már senki se fog bele írni. Aztán majd mesélj, milyen volt a Mátra!

Úgy látom a képek már nézhetõek: a kis nézõkép még nem, de az utánakövetkezõ már igen.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Üdv minden Dante-túra tekergõnek! Esés ide vagy oda, jó volt! ( Jó társaságban még az esés is jól "esik"! ) Kriszta elõtt valóban le a kalappal! Ügyes volt! Lens se piskóta, lázban égve - tekerés láz volt az na - de csak végigjött! És csak egyszer esett! (De rögtön lezárta az utat! :D)
Indíthatnánk már egy önállõ topicot, a "Hányszor estem egy Dante túrán" címmel! Nem gondolja Mester? :D
Na én megyek a Mátrába, az eséseket gyakorolni! :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
A képek felkerültek: http://www.kep.tar.hu/natx/50395919#2

csak egyelõre nincs róluk nézõkép, úgyhogy javaslom, hogy kicsit késõbb nézzetek rá. Bár az is lehet, hogy csak 2-3 nap múlva lesz róluk nézõke, mert a kep.tar szolgáltatása manapság nagyon nem barát.

KissCADMan

KissCADMan

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Nagyon jó kis túra volt tényleg. Az Örsrõl 905 m szintet mértem. A kis dombocskákon hogy jött össze ennyi? Jól elfáradtam az tény.

Bocs, hírtelen ugrott elém a BP tábla így mentem tovább "arra" "arra" egyenesen. :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Hát igen, a Te túráidon mindig van egy pár esés.

Már kezdem megszokni. De nem is meglepõ, hisz õ is mindig elvágódik valamiben fölfele! :D

Most csinálom a fotókat, szerintem tök jók lettek! Van Hozé esésérõl is, egyetlen gáz az, hogy õ a távolban van és nem rá fókuszálok éppen.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
No igen, volt néhány Polar. :) Kedvencem az a két kis tû a tizenakárhányadik kilómétereknél. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)