Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

ZED nagyúr mint mondtam nem vitázok (pedig vártam hogy felhozod hogy nem mindegy hogy az emelkedõ aszfalt vagy talaj, sár van vagy nincs, fújj a szél vagy nem, stb..) tehát nem sokat ér a szint ha a körülményeket figyelmen kivül hagyjuk.

Bocs, de szerintem a nagyúr :D egyáltalán nem írt olyat, hogy az emelkedés függene bármitõl. Az emelkedés egyszerûen csak emelkedés. Legyen az 20%-os vagy 1 %-os! Max te érzed meg a különbséget, de a gps-ed ugyanazt az emelkedést fogja mérni sárban, mint aszfalton!

Megfogadtam hogy amig két lány is megelöz fölfelé addig én nem foglalkozom kalóriával, szinttel csak kõkeményen edzek hetente egyszer.
Tehát még van 7 edzésem a PILIS kupáig, szerintem közel a siker. Valaki nem tudna bevenni az egyesületébe ?

Akkor kõkeményen edzhetsz életed végéig, ugyanis mindig lesz olyan, hogy megelõz egy lány (és most nem magamra gondolok persze!). Ennek a hozzáállásnak egyébként sincsen semmi értelme, max.a saját életedet nehezíted meg vele!

Tehát még van 7 edzésem a PILIS kupáig, szerintem közel a siker. Valaki nem tudna bevenni az egyesületébe ?

Tipp: irány a BringaBanda! Õk vendégszeretõek és tudsz náluk edzeni, sõt edzéstervet is tudsz iratni magadnak. S ha jól mész, akár még versenydíjvisszatérülést is kaphatsz, vagy kedvezményt alkatrész-, bringavásárlásban. Persze, ehhez valóban jól kell menni.

Közel a siker? A 2 ládára gondolsz, amit megtalálsz majd a pálya mentén?
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Ja én melyik korcsoport vagyok :

Biciklis tudás : nagyon amatõr
Kor : 32.5 év
Szedek valami gyógyszert is ami dopping listán van. (Ezt csak nektek mondom ha esetleg kizáró ok :) )

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Aggtelek, Bakony, Budai-hg, Börzsöny, Gödöllõ, Karancs, kektura, Keszthelyi-hg, Matra, Mecsek, Pilis, Somogy, Soproni-hg, Szekszardi-dombsag, Tisza-tó, Vertes, Zemplén, Zselic

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

agneovo;

Reálisan - ha most, így, nekiesel egy XC versenynek, belehalsz. Ne akarj rosszat magadnak, az XC azoknak való, akik már kellõ erõnléttel és technikai tudással rendelkeznek, ráadásul sokszor már évek óta versenyeznek. Én azt javaslom, hogy maratonozz inkább - mert (és bocs, mert most mindenkinek jól beszólok a társaságból), még a társaság "jólmenõi" is éppenhogy csak megütnék az XC mezõny legalsó szintjét. Ez nem leminõsítés (hiszen magamra is vonatkozik), csak a szomorú valóság. (kérdezd csak meg hozét, hogy tolta egy hobbi XC versenyen ;) )

McGywer, csak nem lánynak néztek? ;)

Reálisan - tudom.

Nem reálisan - engem nem nagyon zavar ha lassú vagyok (kivéve ha lányok vannak :( ), sõt a bicajt is szivesen tolom, nagyobb szakadékokba meg dobálom magam elött semmi gond. Attól félek viszont ha nagyon lassan camogok esetleg feltarthatok másokat, nagyon nem szeretném mások versenyét elrontani. Megnézem a pályát ha tényleg a hétvégére ki lesz tüzve (ugyis van ott 2 geocaching láda a környéken amit fel kell fedezzek). Legrosszabb esetben nézõ leszek. De mondjuk örülnék ha rendeznének ilyen kiscsoportos versenyt amatõröknek.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Igen, egyszer elindultam a "Krossztarcsa" buli XC-versenyen a profik között. (Amatõrök között nem lett volna pofám)
Nem élveztem a qrva nagy sár miatt.
A profik gyorsabban tolták a sárban a biciklit.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Hozé nem indul maratonon, csak XCn? Ez jó :) Hol mentél Hozé koma?
Én tavaly seniroban buliból elindultam 2 XCn (pilis+csillerbérci OB) porig aláztak. Ez volt a szomorú valóság :D
(Mondjuk hülyeség, hogy licenszhez kötik az indulást, de errõl már volt vita)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
térképek ftp-n fent
lehet kérni
van csomagolva is egyben az egész és van válogatós is
meg megmondom, hogy mi van

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
agneovo;

Reálisan - ha most, így, nekiesel egy XC versenynek, belehalsz. Ne akarj rosszat magadnak, az XC azoknak való, akik már kellõ erõnléttel és technikai tudással rendelkeznek, ráadásul sokszor már évek óta versenyeznek. Én azt javaslom, hogy maratonozz inkább - mert (és bocs, mert most mindenkinek jól beszólok a társaságból), még a társaság "jólmenõi" is éppenhogy csak megütnék az XC mezõny legalsó szintjét. Ez nem leminõsítés (hiszen magamra is vonatkozik), csak a szomorú valóság. (kérdezd csak meg hozét, hogy tolta egy hobbi XC versenyen ;) )

McGywer, csak nem lánynak néztek? ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nekünk is jó volt a hétvége, megetettük a szintéhségünket. 1700 m szint 43 km-en, a Bükk talán legszebb kilátásaival (Õr-kõ, Tar-kõ, Odor-vár), meg fél távon szakadó esõvel.
Azt hiszem ezt a túrát be fogom ismételni bringával, nyáron, jó idõben, néhány mazohista ember kíséretében.
Csak fully, ballonos gumi a lejtõk miatt, terminátor sima és gyökeres-köves mászások és néha vállon cipelés is. Nem tudom kiben van meg az összes tulajdonság... (Pite és Dante keveréke köbö, mindbõl a legocsmányabb :D)

Feltöltött kép

a térképek megoldása pedig pár perc és ftp módján
ha szólok, onnantól privátban küldöm a hozzáférést

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Persze, hogy emelkedõ. 1 méteren 2 cm, az 10 km-en 200 m szint, ezt sem a GPS, sem a barométer nem hagyja figyelmen kívül.
Amúgy, ha ki akarod próbálni az XC-t, menj el egy közelire: Pilis-kupa Ápr. 29, Pilisszentlászló vagy Merida Kupa Aug .19, Csillebérc.
Legkésõbb pénteken ki lesz táblázva a pálya, járd be és ha tetszik, indulj el vasárnap! Ja, mielõtt elfelejtem, az XC verseny rövid-, közép- és hosszútávján csak licensszel indulhatsz, amit az egyesületedtõl igényelhetsz. Ha valamelyik versenyrendezõ csinál buli kategóriát is, arra nem kell licenc.
Érdemes tudni, hogy az XC kimondottan verseny, nem túra, és a terep nem olyan light, mint a maratonokon. Elég sok a meredek felfelé és a hajmeresztõen meredek lefelé: a pilisi pályán pl van olyan hely, aholy gyalog nem is lehet pofáraesés nélkül lejönni, olyan meredek.

ZED nagyúr mint mondtam nem vitázok (pedig vártam hogy felhozod hogy nem mindegy hogy az emelkedõ aszfalt vagy talaj, sár van vagy nincs, fújj a szél vagy nem, stb..) tehát nem sokat ér a szint ha a körülményeket figyelmen kivül hagyjuk.
Megfogadtam hogy amig két lány is megelöz fölfelé addig én nem foglalkozom kalóriával, szinttel csak kõkeményen edzek hetente egyszer.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Hasadt egy személyiség vagy, Komám.
Hajat meg csak akkor vágass ha a Zasszony mondja.
Bár ha Hurkának akarsz inkább tetszeni...

A Zasszony már hónapok óta mondja, csak elment szülni a kedvenc fodrászom, aki olyan jóóóól tudta masszírozni a buksim hajmosás közben :D

wckefével most nem kellett sokat kardozni

Ezt meg lementem, nagy duma :)

Ezzel a képpel meg Zedet nyaggatnám, hátha ír rá vmi okosat :) - cél a szabadonfutó le- és megoperálása

Hétközben megy vki tekerni a lantot? Pl. kedd napközben? ( 9h és 16h között, egész pontosan )

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Persze, hogy emelkedõ. 1 méteren 2 cm, az 10 km-en 200 m szint, ezt sem a GPS, sem a barométer nem hagyja figyelmen kívül.
Amúgy, ha ki akarod próbálni az XC-t, menj el egy közelire: Pilis-kupa Ápr. 29, Pilisszentlászló vagy Merida Kupa Aug .19, Csillebérc.
Legkésõbb pénteken ki lesz táblázva a pálya, járd be és ha tetszik, indulj el vasárnap! Ja, mielõtt elfelejtem, az XC verseny rövid-, közép- és hosszútávján csak licensszel indulhatsz, amit az egyesületedtõl igényelhetsz. Ha valamelyik versenyrendezõ csinál buli kategóriát is, arra nem kell licenc.
Érdemes tudni, hogy az XC kimondottan verseny, nem túra, és a terep nem olyan light, mint a maratonokon. Elég sok a meredek felfelé és a hajmeresztõen meredek lefelé: a pilisi pályán pl van olyan hely, aholy gyalog nem is lehet pofáraesés nélkül lejönni, olyan meredek.
Ausztria, Kenguruk földje!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Te arról beszélsz hogy 1000 m szintet nem mindegy hogy 10 db 100 m-es emelkedõvel utána leejtõvel csinálunk meg vagy 1 db 1000 m-es folyamatos emelkedõvel. (Ez tényleg nem mindegy, de én nem veszek részt a vitába mert nekem fontos a Jedi iskola)

Ezt csak érdekességként írtam - csak hogy ne tekints egy számot annyira mérvadónak. Nincs itt Jedi iskola, már csak azért sem, mert itt mindenki a sötét oldal szolgája, bruhaha! :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Azért az a 2 %-ot honnan vetted? :D Csalóka tud ám lenni, mert mondjuk 10*50 méter ugyanannyi kilóméteren MINDIG sokkal meredekebb, mint mondjuk 1*500 m . Szóval az XC versenyeken 1000 szint sokkalta durvább, mint mondjuk egy maratonon.

Jujj én nem tudom most mit kérdezel, de már ZED is kitagadott a GPS topicban a jedi iskolából mert valami hülyeséget irtam nem szeretnék veled is igy járni.

Egyébként én arról beszélek ami hozé diagramján is látszik hogy a szintelemzés : emelkedõbõl - egyenesbõl - leejtõbõl áll. A kérdés az hogy mit tekintünk egyenesnek nekem van egy GPS elemzõ prograom amiben ezt be lehet állítani és a gyári beállítás +/- 2% leejtõt vagy emelkedõt egyenesnek veszi a statisztikába (gyk.: 1 méteren 2 cm emelkedés vagy leejtés az még egyenes).

A szint számítás az ezt figyelmen kivül hagyja legalábbis Hozé ugy tudja és én is igy gondolom tehát ott csak emelkedés és leejtés van az emelkedéseket összedjuk akkor megkapjuk a szintet.

Te arról beszélsz hogy 1000 m szintet nem mindegy hogy 10 db 100 m-es emelkedõvel utána leejtõvel csinálunk meg vagy 1 db 1000 m-es folyamatos emelkedõvel. (Ez tényleg nem mindegy, de én nem veszek részt a vitába mert nekem fontos a Jedi iskola)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Mert itt Hozé diagramján is látom hogy a szintet úgy is ki lehet fejezni hogy mennyit mész felfelé lefelé és egyenesen az pedig gondolom beállítás kérdése hogy mi számit egyenesnek (talán a 2% kisebb emelkedés vagy leejtés ???). Én azt hittem az a szint hogy összeadjuk a felfeléket és ha 2% alatt van akkor is felfelének számit vagy valami ilyesmi, de azt sem tudom mit irok most már nem olvasom vissza..

Azért az a 2 %-ot honnan vetted? :D Csalóka tud ám lenni, mert mondjuk 10*50 méter ugyanannyi kilóméteren MINDIG sokkal meredekebb, mint mondjuk 1*500 m . Szóval az XC versenyeken 1000 szint sokkalta durvább, mint mondjuk egy maratonon.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Sziasztok! Nos, hogy telt a túra? Ahogy fentebb olvastam, nem volt semmi... és aszfalt volt, vagy volt terep is? Mi haverral mentünk egy nagy karikát a kék jelzésen, nem volt vészes a sár nem volt nagy, viszont nagyon sok túrista volt, látszott a jó idõ kivisz mindenkit...a szél sem volt gázos, kivéve a reptérnél
" A Cube el van vetve! "

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Igen, ha 2% alatt van az emelkedés, az is felfelének számít.
Az össz emelkedést szokták megadni, ha a cél is ott van ahol a rajt akkor a süllyedés is értelemszerûen annyi.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

azért az elég ciki lenne (ráadásul nem vagyok ketten :) )
itt az idõ, h fél év után levágassam a hajam? :D

Ne vedd magadra ez két különbözõ lány volt (úgy értem nem együtt tekertek ha nem külön külön elöztek elöször az egyik 20 perc múlva a másik :bell: (de lehet hogy ugyanaz volt csak közbe megjárta dobogókõt és gondolta megy még egy kört) )

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Keményen edzek és majd meglátjuk...

Az a kérdésem hogy ha egy XC versenyen ki van irva hogy 1300 m a szint vagy néhol szintkülönbséget mondanak az mit jelent ? Mert itt Hozé diagramján is látom hogy a szintet úgy is ki lehet fejezni hogy mennyit mész felfelé lefelé és egyenesen az pedig gondolom beállítás kérdése hogy mi számit egyenesnek (talán a 2% kisebb emelkedés vagy leejtés ???). Én azt hittem az a szint hogy összeadjuk a felfeléket és ha 2% alatt van akkor is felfelének számit vagy valami ilyesmi, de azt sem tudom mit irok most már nem olvasom vissza..

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Hasadt egy személyiség vagy, Komám.
Hajat meg csak akkor vágass ha a Zasszony mondja.
Bár ha Hurkának akarsz inkább tetszeni...