Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ha ezeket a Csilla olvasná... Milyen büszke lenne rátok! :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
:lol1: Dehogynem, bírtam! Bár a második megállapítás is igaz, de majd holnap szétcsapom magam melcsi után, majd kajcsizom egy narilevet üccsiként, hogy fincsi legyen.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ja igen, és Dante: mindig hozod a kifogásokat. Haza kellett menned, na peeersze! Volt valami ügyed, de aztán sztornó lett belõle! Peeersze! Mi már akkor tudtuk, amikor kaján vigyorral az arcodon jobbra húztál tõlünk:
Egyszerûen csak nem bírtad a csajos cuki túrát, túl sokat nyomod a székcsit az ircsiben! :P
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 hozzászólás
Én is dankesön a mai túrát, jól éreztem magam (az lx hátsóagy nem élvezte...). A végén még befért volna egy zsírosdeszka a sütik mellé a Rómain, lekéstünk róla. Na majd legközelebb.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Bikemag

Atom (a laza)
Cukrászipari bemutatón jártunk.
Az Emil cég kókuszos roládja, leginkább egy szénné CNC-zett négyszögtengelyhez hasonlított.

Hozé, neeeeem hiszem el ez Q jó. Atom és Jorus *-os ötös.

Az "ircsi" amúgy nem Natcsitól származik. Vilcsi? :D
Ausztria, Kenguruk földje!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hozé, mennyi idõdbe telt ezt megkomponálni??? Fenomenális vagy. Neked kéne megírnod a cikket! Bár lehet, hogy kissé skizo lenne! :D

Tomi: az ircsi=iroda, de nem én találtam ki, hanem egy kedves barátosném, aki a Pixelre a frászt hozta ezzel a szóval :)

Egyébként felkerültek a kicsiny képecskék, aki nagyobbat kér, az szóljon. :) http://www.kep.tar.hu/natx/50443647#2

Istencsászás volt a mai túra, bár nem volt túl sok szint azon a 90 killán, de a társaság és sok cuki minden mást kárpótolt!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Persze az lett a vicc, hogy amiért hazarohantam, sztornózódott, de persze itthon derült ki. Szóval maradhattam volna - simán.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Jó kis túra volt, mégha "idõ elõtt" ki is szálltam. Mentem viszont egy rekordot hazafelé, elég kemény tempót lehetett menni pomázig hátszélben a lejtõn. Apropó Pomáz. Csak hogy tudjátok, VOLTAK babakocsik az úttesten.

Kiszálltál? Megijedtél a pilisszentkereszti emelkedõtõl és rémületedben repesztetted azt a rekordot.:ubytek: A babakocsikat kimozogtad?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Jó kis túra volt, mégha "idõ elõtt" ki is szálltam. Mentem viszont egy rekordot hazafelé, elég kemény tempót lehetett menni pomázig hátszélben a lejtõn. Apropó Pomáz. Csak hogy tudjátok, VOLTAK babakocsik az úttesten.

Szentendrén is, csak ott nagyon technikás volt a dolog, mert ott három volt és a babakocsik össze-vissza mentek, jobbra sár, balra patak. Nem volt egyszerû, de mivel nem arra jöttél, így sok fiatal élet megmaradt...õõõ......akarom mondani, nem kellett "kimozognod" õket :)

Különben meg ciklokrosszoztunk is egyet, és zsizsi megtanította, hogy ha a kormányt forgatom, akkor nem állok meg keresztbecsúszva a sárban. De tök fura volt, hogy jobbra-balra mozog. Na, majdcsak megszokom :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
PTamás!
Natinál az iroda.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Mert már azt hiszem nem dolgozik ott. Is.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
hozé ez istenkirály:lol1: :D

bár thommey-t nem értettem nincs ott semmi...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Igen, nagyon jó volt a túra, meg a cukik! Szép napsütés, jó társaság, remek!
Köszönjük a szervezést! :)

(Hozé! Mi az az "ircsi"?)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Nos tehát:

Köszönjük Natinak ezt a "cuki turcit, ahol is oly sok ari cukit mutatott sok ircsiben ülcsizõ" embernek.

Itt van a szintdiagramm:
(Az ábra közepébõl hiányzik kb. 5 km. "bénázás" miatt. Medvekölök.)

Feltöltött kép

Mivel a "7 cuki túra" célja az adatgyûjtés volt egy ODS cikkhez, gondoltam mi lenne ha a Bikemag "stáb" menne ilyen túrára... Végül is miért ne. :)

Bikemag

Atom (a laza)
Cukrászipari bemutatón jártunk.
Az Emil cég kókuszos roládja, leginkább egy szénné CNC-zett négyszögtengelyhez hasonlított.
De a franciakrémes jól odab@sz a drágább cukrászdáknak.
A Rigó Jancsi azonban elhibázott konstrukció, célszerû egy kicsit megtuningolni.
A fedõlap óvatos eltávolítása után látjuk, hogy a fehér, tejszínhabos rész, kicsit
indokolatlanul túl van építve. Nincs helye egy jobb Rigó Jancsiban.
Nyugodtan leszedhetünk 5-6mm-t belõle.
A fedél visszarakása után süteményünk könnyebb, arányosabb lett.
Szerintünk megérte a tuning.
Szerinted?

Jorus (a bohém)
Beg-el indultunk a cukrászda túrának.
Miután rájöttünk, hogyan kell a térképet tartani, már könnyebb dolgunk volt.
(Ti tudtátok, hogy a Pilis térkép szélén, az a kék csík az a Duna?)
A pilisszentkereszti cukrászdát céloztuk meg. Ha nem is egybõl, de megtaláltuk.
Itt csavartuk ki a magunkal hozott elsõ tejesüveg nyakát.
Bár gyomrunk erõsen tiltakozott, jól ment a friss krémeshez.
Cukrászda falának oltalmában ücsörögve élveztük a tavaszi napsütés elsõ erõs sugarait,
elképzeltük, milyen lehet innen gyönyörködni a naplementében, hallgatva a madarak énekét.
Hazaúton, mivel a távolság a 18 kilométert is meghaladta volna, vonatra szálltunk.

HBalage (a retro)
Az modern kor elsõ "Somlói galuskáját" Szõcs József fóti cukrász alkotta, már jó régen.
Büszkén õrzök egy tányérral az elsõk közül.
De minden idõk legszebb Somlóija az olasz Campa cég négyszögtányéros galuskája.
A mellékelt 27 képen gyûjteményem legszebb darabjai láthatók.
Szerencsére az Emil cukrászda somlóija sem marad el a fentiek mögött, bár lehetne egy kicsit
több pörkölt dió rajta.

Olivér (a "konkrét")
Azt válaszd, amelyiket meg akarod enni!
Bemutatunk néhány cukrászdát, ahol jobbnál-jobb édesipari termékeket
fogyaszthatunk. A sütemények kiválasztásakor figyeljünk az összetevõkre,
és ne feledjük, ezek a termékek erõsen befolyásolják teljesítményünket,
nem csak a felkészülés, hanem az egész versenyévad során.
Fogyasztásuk során fontos a megfelelõ zónában maradás, mert így érhetjük
el hamarabb a kívánt hatást.
(LO, high level cukrász)

Unit (a mazochista)
Nem kell mindig túlcifrázni a dolgokat. Egy jó krémes sokszor jobb az
össze-vissza süteményeknél. Nehezebb elrontani, és ha hozzászoktunk, nem is
akaródzik mást enni. Szépsége az egyszerûségében van.
Erõt ad. Segítségével a legmeredekebb emelkedõket is megmászhatjuk,
földre helyezve szögmérésre is használható. A hosszú edzések monotonitását is
könnyebben viesljük kedvenc krémesünk társaságában.

Thommey (a múlt idõ)

zOrg (a gondnok)
Az intertneten meglehtõsen sok világhírû cukrászdát találhatunk, köztük a tesztelteket is.
Az alábbi 913 -nagyítóval sem látható- fénykép, talán visszaadja a hangulatukat.

Különben meg ez a cukrászda dolog nem nagyon illik ide, így hát
csuktam.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Üdv a 7 cukrászda túra résztvevõinek.
Nati köszönjük a túrát, nagyon jó volt. Végre nem maradtam ki a cukis buliból, igaz csak 3 helyen ettem sütit.:D A képeket ha fel tudnád tölteni valamikor valahová, szívesen megnéznénk.
Era! A Te képeidre is kíváncsiak vagyunk.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nno... Erõs dilemában vagyok a menést illetõen, mert Szlovákiában végig esett az esõ, és most fáj a torkom, no meg hívtak gimis oszttársak egy lájtosabbat lejtõzni, de így vagy úgy, mindenképp összefutunk a hídnál :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A híd alatti üvegkalitka.:)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Arra gyanakodtam én is, de hogy az mitõl búra?:D

Kboy

Kboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 308 hozzászólás

Csodás idõ van, igazi cukrászdázós, csavargós!:D
Tehát 10.00-kor a Margit híd alatt az üvegbúránál? Csak azt mondja meg valaki, mi az a üvegbúra!

Margit híd alatti aluljáró..nem fogod eltéveszteni ;)