Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2010. május 25. - 23:12
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2010. május 25. - 20:51
Ha kész az útvonal terv a Pilis 3000-re akkor milyen esély van egy engedély megszerzésének?
Egyszer a cimboráim felvetették, hogy lehetne a Pilisben is egy TT. A szponzorok felhajtása egyszerûen ment, aztán megkérdeztek egy TT szervezésben jártas embert, hogy segítene-e. Azt mondta, hogy reménytelen, felejtsük el. Pedig normál turistautas ösvényeken ment volna, fokozottan védett természetvédelmi területnek a közelébe se kerültek volna a bringások.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. május 25. - 20:47
Ha kész az útvonal terv a Pilis 3000-re akkor milyen esély van egy engedély megszerzésének?
Ilyen nagy fába azért nem vágnám a fejszém. Nem tudom feltûnt-e, hogy tavaly õsz óta senki nem írja ki a fórumra mikor, hová merre akar menni, senki nem szervez túrákat, mindenrõl csak utólag értesülünk. Én sem fogom közzé tenni az ismert okok miatt.
Írta 2010. május 25. - 20:40
Írta 2010. május 25. - 20:33
kb nulla
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. május 25. - 20:26
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. május 25. - 20:23
De ezt a "belépni csak engedéllyel" táblát konkrétan hogy a fenébe kell értelmezni? Az egész hegyre, vagy "csak" arra a területre ahol a tábla áll? Mert mindenféle tábla ellenére tegnap is vígan kirándultak mindenfelé a Pilis-hegyen az emberek, és mint tudjuk a fent a hegyoldalból a siklóernyõsök is elõszeretettel startolnak kedvezõ idõjárás esetén... nem értem én ezt az egészet.
hivatalosan úgy hogy "táblák közt" gyalogosan is csak engedéllyel
gyakorlatban annyi hogy a jelölt ösvényrõl ne térj le
eddigi gyakorlat hogy igazából csak konkrétan a pilis tetõért szankcionálnak -de ott túl sok látnivaló úgysincs-
Írta 2010. május 25. - 20:23
De ezt a "belépni csak engedéllyel" táblát konkrétan hogy a fenébe kell értelmezni? Az egész hegyre, vagy "csak" arra a területre ahol a tábla áll? Mert mindenféle tábla ellenére tegnap is vígan kirándultak mindenfelé a Pilis-hegyen az emberek, és mint tudjuk a fent a hegyoldalból a siklóernyõsök is elõszeretettel startolnak kedvezõ idõjárás esetén... nem értem én ezt az egészet.
Nos, nagyjából úgy, hogy a jelenleg hatályos Erdõtörvényben foglaltakkal összhangban, a Duna-Ipoly Nemzeti Park és az erdészet rendelkezéseit betartva lehet csak az erdõben tartózkodni, azaz a táblával határolt területen belül csak az engedéllyel rendelkezõk tartózkodhatnak, illetve a gyalogos turisták a kijelölt turista útvonalon. Minden más - pl. kerékpár - csak az arra kijelölt utakon közlekedhet. Tehát Te is illegalitásba burkolózva robogtál a Pilis-hegy ösvényein!
Írta 2010. május 25. - 20:07
Köszi az infót. Ilyen jól ismered a környéket..
A rutin, meg az évek...
Amennyiben egy tartós turista térképre vágysz, akkor javaslom, hogy látogass el a http://www.térképkirály.hu/ valamelyik üzletébe. (Én a XIV. kerületi Szugló utcait javaslom.)Nekem van egy régi Pilis térképem de azon semmilyen túrista jelzést nem láttam és sok mostani út nincs is rajta.
Az újabb térképeken már feltüntetik ezeket a fákra festett jelzéseket is? Ezek szerint már gondolom igen.
Neten nincs valami jól használható túrista jelzéses térkép ?
Könyves boltban kapok ilyent? Úgy kérem ..legújabb kiadásu Pilis túrista térkép.. és abból már csak olyan van amin rajta van a jelzés is?
Valamikor régen láttam egy térkép boltot a Baycsy Zs. úton de utána már nem találtam, az megszûnt ?
Náluk - is - beszerezhetõek a Cartographia turistatérkép sorozatának laminált változatai. Ezek drágábbak a sima papíros változatnál, de mivel mindkét oldalát vékony mûanyag fólia vonja be, teljesen vízállóak és mindemellett igen nehezen szakadnak el.
Sok sikert!
Írta 2010. május 25. - 19:59
pedig van azon az oldalon is
nem is kicsi (ahol keresztsi egymást több tuirisyút, csak kijjebb van kicsit.)
Írta 2010. május 25. - 19:47
Reméltem.
És azt is remélem, hogy mihamarább normalizálódik az idõjárás okozta vészhelyzet a Pilisben, az elkövetkezõ pár hétben részletekben felmérem a terepet és szeretnék egy végig tekerhetõ útvonalat összehozni.
Gyakran esett már szó itt a topikban a tiltott Pilis-tetõrõl. Eddig mindig a másik oldalról másztam fel a köves szerpentinen, és arról az oldalról még nem láttam a "Belépni csak engedéllyel" táblát, tegnap viszont a Kétbükka? nyeregtõl mentem fel aszfalton, hát az aszfaltról jobbra az erdõbe nyíló ösvényeken egy csomó helyen kint van az ominózus tábla. Kezdem egyre rosszabbul érezni magam a Pilisben.
pedig van azon az oldalon is
nem is kicsi (ahol keresztsi egymást több tuirisyút, csak kijjebb van kicsit.)
Írta 2010. május 25. - 19:40
Ronin azt ugye biztosra vetted hogy én veled tartok!
Reméltem.
És azt is remélem, hogy mihamarább normalizálódik az idõjárás okozta vészhelyzet a Pilisben, az elkövetkezõ pár hétben részletekben felmérem a terepet és szeretnék egy végig tekerhetõ útvonalat összehozni. http://index.hu/bulv...lisben_turazni/
Gyakran esett már szó itt a topikban a tiltott Pilis-tetõrõl. Eddig mindig a másik oldalról másztam fel a köves szerpentinen, és arról az oldalról még nem láttam a "Belépni csak engedéllyel" táblát, tegnap viszont a Kétbükka? nyeregtõl mentem fel aszfalton, hát az aszfaltról jobbra az erdõbe nyíló ösvényeken egy csomó helyen kint van az ominózus tábla. Kezdem egyre rosszabbul érezni magam a Pilisben.
Írta 2010. május 25. - 19:16
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. május 25. - 19:13
Írta 2010. május 25. - 19:07
Írta 2010. május 25. - 18:20
http://desmond.yfrog...e=640&ysize=640
helyenként 5cm vastag jégtakaró keletkezett. Ilyet se láttam még
Bánya-hegytõl lefelé szerencsére csak nedves volt az út, úgyhogy csak kicsit fáztam.
Írta 2010. május 25. - 18:07
Írta 2010. május 25. - 17:32
Írta 2010. május 25. - 16:51
Régebben a hosszabb túrákra kevertem fehérje port kis szõlõcukorral és kevés tengeri sóval. Abból kanalaztam idõnként és vízzel leöblítettem út közben.
Ez most azt a fajta csodálkozással vegyes tiszteletet váltja ki belõlem, amit mondjuk egy kamikaze japán iránt éreznék.
Én az ellenkezõ irányból szoktam évrõl évre kerekezni, Rédicstõl Ajka / Füred felé, és hasonlóképp étkezem, mint Dante. Folyamatosan majszolok valami természetes dolgot. (sajt, kolbász, müzliszelet, aszalt füge, alma) Kulacsot meg szoktam tölteni induláskor 100%-os naranccsal, aztán minden ivás után visszatöltöm a folyadékot a következõ falusi kútnál vízzel. Ez így elsõre kevésnek hangzik, de éjszaka szoktam menni, mert nem szeretem a hõséget és a nagy forgalmat.
Írta 2010. május 25. - 16:20
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére