Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2006. May 17. - 13:03
Nem tudom jó helyen járok-e a kérdésemmel, de mindjárt kiderül Új vagyok még itt, általában az indexen topikolok
A barátaimmal 2-3 éve különbözõ túrákat szervezünk, fõleg sík, aszfaltozott terepen, egyszóval trekkingezünk
Tavaly megcsináltuk a Tokaj - Szolnok szakaszt, és idén szeretnénk továbbmenni a Tisza mellett, egészen Szegedig. A kérdésem az lenne, hogy bringázott már valamelyikõtök Szolnoktól Szegedig? Milyenek az utak? Sokat kell fõúton menni? Mennyire van kiépítve a bringaút? Mire érdemes figyelni?
Úgyis jó, ha bárki tud bármilyen túraleírást errõl a szakaszról.
Egyébként az eddigi túráink leírásait (képekkel, térképekkel együtt) megtaláljátok a http://bringatura.uw.hu/ oldalon.
Elõre is nagyon köszönöm a segítséget!
Posted 2006. April 27. - 20:57
Posted 2006. April 27. - 20:53
Posted 2006. April 27. - 20:51
Posted 2006. April 27. - 20:46
Némi felhívás és kedvcsináló az alábbi eseményekre:
Duna Maraton pályabejárás (középtáv) - május 20.
Találkozás délelõtt 10-kor Visegrádon, a rév parkolójában.
A túra célja a verseny útvonalának pontos megismerése és megismertetése, ezért az idõ lesz a leglényegtelenebb szempont.
Pilisi Mezszaggató - június 24.
Szentendre-Visegrád-Dömös-Esztergom-Visegrád (aszfalt és terep fele-fele arányban)
Börzsönyi Szivató - augusztus 12.
Szeretnék hagyományt teremteni ebbõl a túrából, mely idén második alkalommal kerül megrendezésre. A túra minden évben más útvonalon halad, viszont állandó jellemzõje, hogy nehéz és technikás útvonal kerül kiválasztásra. Szigorúan csak terepen, az épített utaknak - a lehetõségekhez mérten - maximális mellõzése
A fenti két eseményre szóló felhívást és túraleírást kellõ idõben fel fogom rakni, illetve linkelem a kapcsolódó topicokba is.
Sajnos a hivatalos és a nem hivatalos idei versenynaptár nagyon sûrû, ezért a túrák minden esetben ütköznek valamilyen versennyel, pontosabban az azt megelõzõ napra esnek.
vendég_galuska_*
Posted 2006. April 17. - 20:08
A húsvét örömére rövid kis pilisi tekerést nyomtam, aminek több tanulsága is volt. Ezek közül néhány nem jelent semmi újdonságot, néhány igen.
Így pl. ha egy avarborította vízmosásban valrájdolni akar az ember, elõfordulhat, hogy az avar alatt meghúzódó alattomos agyag rútul megtréfálja... :mad:
Azután, ha egy kanyart (melyik irány a jó) eltéveszt az ember, néha teljesen máshol köt ki végül, mint szeretne.
Továbbá, össztelós traktorral undorító aszfalton tekerni. (Falrengetõ újdonság, de mindig szar szembesülni vele...)
Végül, Csobánkán sok a cigány és nem árt vigyázni, mert a rajkók szigszalaggal összeberhelt robogóikkal valamennyien Valentino Rossi riválisainak képzelik magukat. Azt hittem, maj’ be***ok, amikor egy ilyen értelmiségi páros(!) kipufogó nélküli, meghatározhatatlan gyártmányú, gumipókkal rögzített kormányberendezésû gépével mint az állat jött velem szemben az én oldalamon és ha nem térek ki, telibe vágnak...
A sok lila zakó-bordó nadrág, (gyáli piac 1986) pecsétgyûrû, zsíros hátrafésült haj, szemmel láthatóan egyenesen közelkedni próbáló, ámde de. 11.00-kor már mattrészeg locsolóról már nem is beszélve...
Posted 2005. November 03. - 00:00
Posted 2005. November 01. - 15:42
napközis csoport szurkolt, erõs visítozások közepette.
Nem szabad kihagyni.
Jelszó: Fagyoskatona.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2005. November 01. - 15:16
Galuska szentkeresztrõl, kõre jó kis bevált mászás a piros jelzés (dunamaratonosok ismerik) ...lefelé meg több variáció van, fáradtság meg kedv kérdése a választás...Egy jó pilisi tekergéshez keresek társakat, ha vannak, akiket nem riaszt el a hamarosan beköszöntõ igazi hideg. A rajt Óbudán lenne, (pl. valahol a Bécsi úton) majd irány kifelé Üröm. A kis kápolnánál felmennénk a földútra, elkerülendõ, hogy a teherautósofõrök már a túra kezdeti szakaszában keresztülhúzzák számításainkat, majd Ürömön keresztül tovább Pilisborosjenõ. A faluból kiérve elhaladnánk az „Egri vár” mellett, majd az erdõben folytatjuk, következik a mûút, ami Csobánkába vezet, mi természetesen keresztezvén ezt, továbbra is az erdõben haladunk. Egy jó kis mászás után lehet gurulni (terep), majd jön a túra egyik leggusztustalanabb aszfaltos szakasza, a köbányától felfelé Pilisszentkereszt felé, ahová azonban már lefelé zúdulunk be, ki-ki vérmérséklete szerint. A faluból irány (nem aszfalton) Dobogókõ, onnan viszont lefelé érdemes a mûúton teperni, Pomáz felé.
A túrát Pilisszentkeresztig „eltévedésbiztosan” ismerem, de a dobogókõi felfelét meg valami jó hazafele utat még pontosítok. Lényeg: minél kevesebbet aszfalton!
A tempó nyugis, lefelé is mindenki tetszése szerint csaphatja. Változatos az út, sok agyagos, alkalmasint csúszós felfele, köves, dobálós lejtõk, bazi nagy, soha ki nem száradó pocsolyák 30 cm széles „ösvénnyel” a szélén, és a néhány említett aszfaltos szakasz, de semmi durva, DH-jellegû gorombaság! Erdésszel, kirándulókkal, yetivel még egyszer sem találkoztam...
Ha érdekel, itten elérsz:
panzergrenadier@mail.datanet.hu
avagy: 20-395-0922
Úgy két hét múlva aktuális, monnyuk...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2005. November 01. - 14:15
A Fõtéren parkoltunk, s már itt el is tévedtünk, ugyanis a kerékpárút jelzést figyelmen kívül hagyva északra indultunk a Jurisics vár felé, de még idõben észbe kaptunk, s már a helyes, Szabó-hegy irányába fordultunk. A zöld turista jelzést követtük kisebb-nagyobb sikerrel, majd kiértünk az Óház-tetõ melletti aszfaltos útra. Itt az „Írott-kõ 6,9 km” tábla segített abban, hogy eldöntsük, nekünk márpedig oda kell mennünk. Itt már kezdtek jelentkezni az alulöltözöttség jelei.
Az aszfalton tekertünk végig, ameddig csak lehetett. A Hörmann-forrásnál tértünk le az útról, a hegy fele. (A hõmérséklet egyre csak csökkent – 3° körül alakult, a köd meg csak sûrûbb lett.) Menet közben jó néhány turistával találkoztunk, akik nagykabát, sapka, bakancsos öltözetben sétálgattak. Amikor a lábujjaim kezdtek keményedni, akkor értettem meg õket, mire fel ez a sok ruha…
A tetõn, a kilátóból semmit sem láttunk, mármint a tájból. Hatalmas köd. Kb. 20m-re lehetett ellátni. A hõmérséklet továbbra sem változott. (érdekes volt látni, hogy a határt jelzõ tábla mindkét oldalán „Republic Österreich” felirat díszelgett. Lehet hülye vagyok, de az egyik felére valami Magyarországos matrica illett volna. Na mindegy.)
Nagyon hideg volt. Elmajszoltunk néhány szendvicset és még egyet húztam utoljára a táskám pántján, hogy még az is melegítsen egy kicsit, majd elindultunk az Ausztriai oldalon. Lefele elég izgalmas volt. 30-35-tel gurultunk, alig láttunk a ködtõl 20m-re, a fel-felbukkanó turisták csak adrenelinunkat fokozták. Biztos nem sok bicajossal találkoznak, mert mikor kiabáltuk nekik, hogy balról, akkor olyan szépen ugrottak ki az út két oldalára, hogy az már hihetetlen. Haver helyesbített és mondta, akkor középen… mindegy. Leértünk az 56-os jelzésû útra.
Épp fakitermelés volt az erdõben. Egyetlen egy gép dolgozott, kerestem a magyar állapotokhoz szokott szememmel az a 4-5 munkást, akik valahol egy félre esõ helyen esznek, isznak vagy beszélgetnek, de semmi. Ebbõl már érzõdött, hogy nem vagyunk otthon. Ugyanúgy nem voltak lébecoló melósok, mint az út szélén az árok sem volt tele szemétel. Jó volt látni, hogy gyönyörû erdõk közt tekertünk és sehol egy eldobott mûanyag flakon. Példát lehetne venni tõlük, úgy gondolom.
Az 56os egy kis forgalmú út – legalábbis tegnap -, és a térképen egy bringás van ott mellette, ezért erre esett a választás. Választás? Az annyi volt, hogy vagy megyünk, vagy nem. Meggyõztem a többieket, hogy menjünk. Lockenhaus felé. Egy nagyon jó lejtõzésben volt részünk. Csak ne lett volna olyan hideg. Menetközben mértünk 1°C is! A lejtõ meredekségérõl a végsebesség árulkodik: 72-73 km/h.
Lockenhaus egy nagyon kellemes kis falu(?). Bár csak végiggurultunk rajt.
Innen már hazafele vettük az irányt az 55ösön. Az osztrák határon megálltunk, de intettek a srácok, hogy menjünk csak. A magyar oldalon egy nõ kérte a személyiket, de szerintem felesleges volt megnézni, mert sisakban, meg szemüvegben, akár apám személyijét is mutathattam volna.
Fél kettõ körül értünk vissza a kocsihoz, majd öltözés és go home.
A túra hossza: 38 km, 19,2km/h-s átlaggal teljesítve 2 óra menetidõvel számolhatunk.
Nagyon kellemes kis túrát sikeredett összehozni, eltekintve a hidegtõl. Megbeszéltük, amikor még lesz rá lehetõségünk, visszajövünk. De idén már biztos nem. Majd csak jövõre. Áprilisban.
Remélem Ti is kedvet kaptatok egy jó kis tekeréshez.
Üdv
andrás
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
vendég_galuska_*
Posted 2005. October 31. - 22:15
A túrát Pilisszentkeresztig „eltévedésbiztosan” ismerem, de a dobogókõi felfelét meg valami jó hazafele utat még pontosítok. Lényeg: minél kevesebbet aszfalton!
A tempó nyugis, lefelé is mindenki tetszése szerint csaphatja. Változatos az út, sok agyagos, alkalmasint csúszós felfele, köves, dobálós lejtõk, bazi nagy, soha ki nem száradó pocsolyák 30 cm széles „ösvénnyel” a szélén, és a néhány említett aszfaltos szakasz, de semmi durva, DH-jellegû gorombaság! Erdésszel, kirándulókkal, yetivel még egyszer sem találkoztam...
Ha érdekel, itten elérsz:
panzergrenadier@mail.datanet.hu
avagy: 20-395-0922
Úgy két hét múlva aktuális, monnyuk...
Posted 2005. October 24. - 09:37
A - következõ - hosszú hétvégére tud-e valaki valami jó kis túrát ajánlani? Köszi!
Posted 2005. October 10. - 20:55
Durung forever!
Posted 2005. October 02. - 21:19
Durung forever!
Posted 2005. September 29. - 20:24
Kis sár nem számít, legfeljebb nem az új mezemben megyek.
Az enyémnek már mind1. Kicsit már összasaraztam.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
vendég_Charon_*
Posted 2005. September 29. - 15:40
Posted 2005. September 29. - 15:32
Tervezett útirány?
Posted 2005. September 28. - 11:04
Posted 2005. September 28. - 11:00
OK ...jó idõ leszJól hangzik!
Idõjárás függõ. Pénteken visszatérünk rá.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2005. September 28. - 10:56
Idõjárás függõ. Pénteken visszatérünk rá.