Ezt a fogalmat, hogy "logikai sorrend", mi nem ismerjük. Meg nem kívánságmûsor. Egyébként is nem véletlenül "Börzsönyi szivató" a neve.
Az útvonal: Verõce (piros) - Szokolya (kék+) - Kóspallag (piros) - Törökmezõ (kék) - Köves-mezõ (kék) - Hegyes-tetõ (kék) - Nagymaros (sárga és sárga+) - Zebegény - Verõce
Aszfalt van a szokolyai vasútállomás és Szokolya között, Kóspallagon egy kicsi, Nagymaroson 2-3 km, majd Zebegénytõl Verõcéig, mert ez lesz a levezetés.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Indította
SanDiablo
, 2004. december 16. 21:13
Írta 2006. július 11. - 21:37
Írta 2006. július 11. - 16:44
Fuu eleg erdekes a logikai sorrend.
Nem lenne egyszerubb ugy tervezni, hogy ne kelljen "kifele" menni? Illetve hogy ne legyen "visszafele" ut pl Pl Szendehelyre.
Persze en nem ismerem annyira a terepet meg a szintkulonbseget hogy mi az idealis, de azt tudom hogy itt pont a duna folyasaval ellentetesen haladunk, s bar hegyek kozott tan mas a domborzat de elmeletileg megis felfele egeszen Zebegenyig.
Nekem logikusabbnak tunne elmenni Zebegenyig vonattal es "visszafele" megtenni az utat. (Ahogy kb ti is tettetek korabban a keken)
Igy a vegen kozelebb is lennenk Pesthez (ami persze csak azoknak jo akik Pesten laknak) es egy esetleg lekesett vonatot is el lehet erni. (Mint mi tavaly mikor az utsot ugy ertuk el hogy egy masik allomast celoztunk be a tura vegere (Kismaros helyett Veroce). Persze haza is lehet tekerni ,de az a tapasztalatom hogy olyankor mar senkinek sincs arra kedve.
A kek jelzeses ut amit emlitettel 1bkent ismeros . A Csovanyosra felmeno reszen kivul isteni. Egeszen az allomasig lehetett szinte gurulni a vegen.
Korabban ha jol emlekszem ebben a topicban volt szo sokak altal keresett terkeprogirol. Nos en tudok egyet ami pont ilyesmire valo. Bar nemzetkozi nemzeti parkokhoz van, de elvileg magyarorszagi hegysegeket is ala lehet pakolni. Tud utvonaltervezest, szintkulonbsegeket, szintvonalakat, egyedi (pl ivo, kaja) pontokat rogziteni stb.
Garmin mapsource-nak hivjak.
Nem lenne egyszerubb ugy tervezni, hogy ne kelljen "kifele" menni? Illetve hogy ne legyen "visszafele" ut pl Pl Szendehelyre.
Persze en nem ismerem annyira a terepet meg a szintkulonbseget hogy mi az idealis, de azt tudom hogy itt pont a duna folyasaval ellentetesen haladunk, s bar hegyek kozott tan mas a domborzat de elmeletileg megis felfele egeszen Zebegenyig.
Nekem logikusabbnak tunne elmenni Zebegenyig vonattal es "visszafele" megtenni az utat. (Ahogy kb ti is tettetek korabban a keken)
Igy a vegen kozelebb is lennenk Pesthez (ami persze csak azoknak jo akik Pesten laknak) es egy esetleg lekesett vonatot is el lehet erni. (Mint mi tavaly mikor az utsot ugy ertuk el hogy egy masik allomast celoztunk be a tura vegere (Kismaros helyett Veroce). Persze haza is lehet tekerni ,de az a tapasztalatom hogy olyankor mar senkinek sincs arra kedve.
A kek jelzeses ut amit emlitettel 1bkent ismeros . A Csovanyosra felmeno reszen kivul isteni. Egeszen az allomasig lehetett szinte gurulni a vegen.
Korabban ha jol emlekszem ebben a topicban volt szo sokak altal keresett terkeprogirol. Nos en tudok egyet ami pont ilyesmire valo. Bar nemzetkozi nemzeti parkokhoz van, de elvileg magyarorszagi hegysegeket is ala lehet pakolni. Tud utvonaltervezest, szintkulonbsegeket, szintvonalakat, egyedi (pl ivo, kaja) pontokat rogziteni stb.
Garmin mapsource-nak hivjak.
Írta 2006. július 11. - 15:36
....Bar ez az altalad emlitett "szivato" se jelent tul sok jot
Ott a helyünk.
Bár egyszer élnénk meg, hogy "Kocsmai sörözõst", vagy "Dunaparti lábáztatóst" szervezel...
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2006. július 11. - 13:41
A pontos részletek a hónap végén kerülnek fel, mert az útvonal harmada számomra is új lesz (még meg kell nézni), a második harmadát csak be kell járni. Az utolsó harmad a múlt hét végén chekkolva. Útvonal nagyjából: Verõce-Szendehely-Kóspallag-Nagymaros-Zebegény-Verõce. Zebegényig szinte végig terep, onnan viszont levezetésképpen a Duna menti kerékpárúton jövünk vissza. A táv hossza ismeretlen, csak hozzávetõleges érték lesz. Szint ismeretlen, de lesz benne. Sebesség legalább jó közepes, de mindig bevárjuk a leszakadókat. A létszámot még nem tudom, de tavaly 15 körül volt a résztvevõk száma.
Tavaly Nagymaros-Kóspallag-Nagy-Hideg hegy-Csóványos-Királyrét-Kismaros volt az útvonal, szinte végig a kék jelzés mentén.
Tavaly Nagymaros-Kóspallag-Nagy-Hideg hegy-Csóványos-Királyrét-Kismaros volt az útvonal, szinte végig a kék jelzés mentén.
Írta 2006. július 10. - 19:19
Lehet készülni augusztus 12-re. "Börzsönyi szivató" CC túra mindenkinek, aki szereti a kihívásokat. Mindazok, akik tavaly... Jó lesz.:D
Engem erdekelnenek a reszletek. (Ha mar irva volt elnezest)
Ilyesmi hogy mennyi az idotartama, hany ember megy kb., utvonal , mennyire tekeros (vagy mi a required sebessegatlag), odajutas, meg minden aprosag.
Lehet privibe is.
Amikor en arrafele jartam altalaban a Csovanyos-t celoztam meg , na nem mintha mazochista lennek ,csak a latvany miatt. Azok a vulkanikus hegyek gyonyoruek. De azert oda feltolni nem kicsit volt szenvedes, foleg az egyik talan E-i oldalrol. Bar ez az altalad emlitett "szivato" se jelent tul sok jot
Írta 2006. július 10. - 13:16
Udv.
Letezik Tokaj-Szeged Tisza terkep, az alapjan Tokajtol aszfalton el tudsz jutni
a Szegedig, a Tiszatol kb. 500 m-re. Erdo=0 - Arnyek=0
Szerintem kb. 2nap
Letezik Tokaj-Szeged Tisza terkep, az alapjan Tokajtol aszfalton el tudsz jutni
a Szegedig, a Tiszatol kb. 500 m-re. Erdo=0 - Arnyek=0
Szerintem kb. 2nap
Írta 2006. július 09. - 20:03
Lehet készülni augusztus 12-re. "Börzsönyi szivató" CC túra mindenkinek, aki szereti a kihívásokat. Mindazok, akik tavaly végiszenvedték, már tudják, mi várható. De ez jobb, izgalmasabb, minimálisan tolós lesz; no meg a kritikus részekre nincs kerülõ útvonal. Fejben/térképen megvan a teljes útvonal; az utolsó harmada (a legjobb) személyesen bejárva. Jó lesz.:D
Írta 2006. június 23. - 21:43
A június 24-re tervezett Pilisi mezszaggató túra érdektelenség miatt elhalasztva késõbbi idõpontra.
Írta 2006. június 23. - 18:35
Sziasztok
Holnapi DM bejarasra ki hogyan jut el? Egyenlore nekem 2 kerek marad, de ha tud valaki vmi alternativat, szivesen megolvasom:)
Holnapi DM bejarasra ki hogyan jut el? Egyenlore nekem 2 kerek marad, de ha tud valaki vmi alternativat, szivesen megolvasom:)
Írta 2006. június 21. - 21:24
Augusztus 12. Börzsönyi szivató. Lásd az oldal tetején! Így valószínû, hogy augusztus második felére lesz áttolva az esztergomi túra.
Na ez remek, arra biztosan benevezek, utána egy héttel úgyis a Grazer Mountain Masters Cup, kell a szivatás...
GreatVictory;
Szerintem amit írtál, éppen hogy a jó helyre írtad...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2006. június 21. - 20:43
Haligali mindenkinek!
Igazából nem tudtam, hogy hova kéne írnom ezt, úgyhogy ebbe a rovatba kaparok. Remélem, nem köveztek meg érte, de nem bringás, hanem gyalogos túrát szervezünk a Balaton körül. Csináltunk neki egy honlapot is: www.balatontura.freeweb.hu Nagy vonalakban a lényeg: Balatont kéne gyalog körbejárni 1 hét alatt. A részletesebb program a honlapunkon. Tessék megtekinteni!
Igazából nem tudtam, hogy hova kéne írnom ezt, úgyhogy ebbe a rovatba kaparok. Remélem, nem köveztek meg érte, de nem bringás, hanem gyalogos túrát szervezünk a Balaton körül. Csináltunk neki egy honlapot is: www.balatontura.freeweb.hu Nagy vonalakban a lényeg: Balatont kéne gyalog körbejárni 1 hét alatt. A részletesebb program a honlapunkon. Tessék megtekinteni!
most akkor mivan?
na de Mr. Garrison!
28! Öreg, 28! Miért? Csak! Nem érdekel, nyomolunk tovább!
na de Mr. Garrison!
28! Öreg, 28! Miért? Csak! Nem érdekel, nyomolunk tovább!
Írta 2006. június 21. - 16:45
Augusztus 12. Börzsönyi szivató. Lásd az oldal tetején! Így valószínû, hogy augusztus második felére lesz áttolva az esztergomi túra.
Írta 2006. június 21. - 16:08
Én már jeleztem, h nem jó, de akkor jelzem azt, hogy mi az az idõpont, ami biztosan nem jó, ha arra tolnád...
júli 11-16 és júli 29-augusztus 6 nem jó, a többit még nem tudom...esetleg júli 9 v augusztus 12? az egyiken szeretnék gödöllõ terminátor túrát szervezni, szal jó lenne összeegyeztetni...
júli 11-16 és júli 29-augusztus 6 nem jó, a többit még nem tudom...esetleg júli 9 v augusztus 12? az egyiken szeretnék gödöllõ terminátor túrát szervezni, szal jó lenne összeegyeztetni...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
Írta 2006. június 21. - 15:52
Akit érdekel a Pilisi Mezszaggató túra, kérem jelezze itt a topicban, ugyanis ha nincs elég érdeklõdõ, eltoljuk egy hónappal, mivel többen már szóltak, hogy ez az idõpont nem megfelelõ számukra.
Írta 2006. június 20. - 19:42
60-70 km között. Szintet passzolom. Dömösrõl Pilisszentlélekig, illetve még egy kicsit tovább szinte folyamatos emelkedés. Utána szint, majd a Vaskapuig megint folyamatos mászás. Vaskaputol rövid eresztés Esztergomig, vissza pedig végig szint aszfalton.
Írta 2006. június 20. - 19:32
Ez kb távban/szintben mennyit jelent?
Másnapi Dm bejárás az biztos ezen még gondolkodom..erõnlét se az igazi meg rablóbandák a komposok meg a vonat.
Másnapi Dm bejárás az biztos ezen még gondolkodom..erõnlét se az igazi meg rablóbandák a komposok meg a vonat.
Írta 2006. június 20. - 19:22
Tehát június 24. szombat, 10 óra, Visegrád, révállomás.
Visegrád-Dömös aszfalt, Dömös-Esztergom terep, Esztergom-Visegrád aszfalt. Könnyed, nem szétszakítjuk magunkat, kikapcsolódás jellegû tekerés, kellõen "kellemes" tereppel, jó mászásokkal, némi eresztéssel és piciny tolással (két rövid szakaszon).
És akinek ez nem elég, a következõ nap hivatalos DM pályabejárás (rövid- és középtáv) 10 órai indulással Visegrádról. Infók errõl a Sportaktív honlapján.
Visegrád-Dömös aszfalt, Dömös-Esztergom terep, Esztergom-Visegrád aszfalt. Könnyed, nem szétszakítjuk magunkat, kikapcsolódás jellegû tekerés, kellõen "kellemes" tereppel, jó mászásokkal, némi eresztéssel és piciny tolással (két rövid szakaszon).
És akinek ez nem elég, a következõ nap hivatalos DM pályabejárás (rövid- és középtáv) 10 órai indulással Visegrádról. Infók errõl a Sportaktív honlapján.
Írta 2006. június 15. - 11:55
Üdv népek!
Új vagyok a fórumon, nem tudom jó helyen kérdezem-e, hogy kik jönnek a
Dunaparty Küllõszaggató Partyra 18-án Esztergomba? 50/100/200as távok lesznek, ttt.tr-en bõvebb infó akit érdekel. Szombati programomtól függ még hogy a 100/200ra megyek, de megyek, és elméletileg egy helyi srác még jön.
Ha van aki jön vagy ide jelezzen, vagy irányítsatok engemk oda át ahol ezt a kérdést fel kel tennem :respect:
(Ill ha segítenétek hogy merre keresek Kom-Egom megyei bringásokat, megköszönném, elsõsorban DH és FR, ill a verivel aszfalton is tekergek ...Köszönöm!)
Új vagyok a fórumon, nem tudom jó helyen kérdezem-e, hogy kik jönnek a
Dunaparty Küllõszaggató Partyra 18-án Esztergomba? 50/100/200as távok lesznek, ttt.tr-en bõvebb infó akit érdekel. Szombati programomtól függ még hogy a 100/200ra megyek, de megyek, és elméletileg egy helyi srác még jön.
Ha van aki jön vagy ide jelezzen, vagy irányítsatok engemk oda át ahol ezt a kérdést fel kel tennem :respect:
(Ill ha segítenétek hogy merre keresek Kom-Egom megyei bringásokat, megköszönném, elsõsorban DH és FR, ill a verivel aszfalton is tekergek ...Köszönöm!)
Írta 2006. június 10. - 08:39
Június 17. szombat. DH túra
Cél a Mátra, pontosabban a Kékes. A pályák megválasztásától függõen 3-4 kört tudunk menni. Utazás gépesítve (jelen állapot szerint három autó). 11 ülõhely, a gépsárkányok zárt furgonban utaznak. További autók esetén természetesen a létszám növekedhet. Költség: az autók számának függvényében benzin+matrica. Mivel egész napos kiruccanásról van szó, ellátását mindenki maga biztosítja. Helyi erõk támogatják a túrát, így tapasztalt vezetõnk/vezetõink lesznek.
Akit érdekel, vésse be magát az alábbi listába!
Eddigi érdeklõdõk/jelentkezõk:
Atis
Léc
thez?
Conor
PTom
Iljics
nkarcsi?
Sala?
tAmS?
Szigi (a helyi erõk képviseletében)+még ismeretlen számú bennszülött
VV
Cél a Mátra, pontosabban a Kékes. A pályák megválasztásától függõen 3-4 kört tudunk menni. Utazás gépesítve (jelen állapot szerint három autó). 11 ülõhely, a gépsárkányok zárt furgonban utaznak. További autók esetén természetesen a létszám növekedhet. Költség: az autók számának függvényében benzin+matrica. Mivel egész napos kiruccanásról van szó, ellátását mindenki maga biztosítja. Helyi erõk támogatják a túrát, így tapasztalt vezetõnk/vezetõink lesznek.
Akit érdekel, vésse be magát az alábbi listába!
Eddigi érdeklõdõk/jelentkezõk:
Atis
Léc
thez?
Conor
PTom
Iljics
nkarcsi?
Sala?
tAmS?
Szigi (a helyi erõk képviseletében)+még ismeretlen számú bennszülött
VV
Írta 2006. május 18. - 09:44
Én életemben egyszer jártam arrafelé - lévén kisalföldi vagyok - és már ez is volt vagy 4 éve, de akkor mi a Szeged-Debrecen útvonalon szinte csak a fõúton tekertünk, merthogy bicikliút nem nagyon volt arrafelé.
A forgalom viszont szerencsére ott sem volt túl nagy, legalábbis az általam megszokott Gyõr-Sopron közti 85-ös halálúthoz képest. Ahol pedig nem fõúton mentünk, ott kifejezetten gyér volt.
Az utak minõségérõl inkább nem beszélnék, mivel ez igazából országos probléma.
De mondom, ez már régen volt. Majd jönnek a környékbeliek, aztán jól megaszondják, hogy mi a helyzet most!
A forgalom viszont szerencsére ott sem volt túl nagy, legalábbis az általam megszokott Gyõr-Sopron közti 85-ös halálúthoz képest. Ahol pedig nem fõúton mentünk, ott kifejezetten gyér volt.
Az utak minõségérõl inkább nem beszélnék, mivel ez igazából országos probléma.
De mondom, ez már régen volt. Majd jönnek a környékbeliek, aztán jól megaszondják, hogy mi a helyzet most!
We don't block the traffic, we ARE the traffic!