Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Lehet csatlakozni a NAGYOKHOZ? Ha beleférek, akkor szívesen mennék Veletek! Sokat tekertem régebben - terepen - a gödöllõi domságban, jó lesz újra ott nyomni! Megvan már az indulás helye?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nekem is az van fent. (hû, mekkora Conti reklám, pénzt kérhetnénk érte) Széttépni tényleg ócsó. Könnyû. Ellenben - hogy rosszat is mondjak, lassú.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Köszi az infokat. Még majd meglátom,de lehet, hogy veszek külsõket, úgyis akartam venni jövõre kettõt terepre. A B.Butikban vannak jó áron, esetleg tudnátok segíteni, hogy milyet vegyek? Nehogy melléválasszak.

Explorer az elég olcsó és univerzális, jó lesz másra is.
Szvsz.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nagyon helyes, gyeeertek csak. Esõ esetén (azaz ha mondjuk pénteken szakad egész nap), akkor is le kell fújni, ha másnap már okés az idõ! Ezesetben majd kitalálunk valamit. A szombat a fix - pontos idõpontot meg majd kitalálunk - az attól is függ, mennyire akartok korán kelni. De reálisan 10 elõtt indulni nincs nagyon értelme.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Köszi az infokat. Még majd meglátom,de lehet, hogy veszek külsõket, úgyis akartam venni jövõre kettõt terepre. A B.Butikban vannak jó áron, esetleg tudnátok segíteni, hogy milyet vegyek? Nehogy melléválasszak.

Sárga közepû Conti Explorer Pro nálam bevállt, ócsó, könnyû, és szerintem jól is tart.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Köszi barátom! Nélküled ...:chin:
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Lehet, hogy már kezd romlani a szemem, de sehogysem találom ezen az oldalon, hogy melyik nap lesz a túra. Ám mintha arra emlékeznék, hogy szombaton, ez igaz?

Ha semmi sem jön közbe, meg nem esik, akkor mi is megyünk (végre!!!) :)

....ha erre gondoltál

. Ezennel tehát a túrát meghírdetem, szeptember 30-án, szombaton, GÖDÖLLÕI DOMBSÁG TÚRA !

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Lehet, hogy már kezd romlani a szemem, de sehogysem találom ezen az oldalon, hogy melyik nap lesz a túra. Ám mintha arra emlékeznék, hogy szombaton, ez igaz?

Ha semmi sem jön közbe, meg nem esik, akkor mi is megyünk (végre!!!) :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát, mi úgy, hogy nyomtuk azért, mentünk 18 körüli átlagot. Túrán ez kábé 15-ös tempót fog jelenteni - szerintem. Ez egy dumálós - megvárós tempó. (csak a tekerésre értem) Speed-max nem ajánlott, bütykösebb gumi kell(ene) - a Gödöllõi dombságban sok helyen laza (omlékony, homokos) a talaj, s oda meg nem árt a minta. (de az ügyesek simán nyomják semi-slick-kel is errefelé, szóval rád bízom) Ez monti túra lesz, ellentétben azokkal, amiket sokan pl a Pilisben is annak neveznek. (pl a hosszúhegyi út az nem monti, hanem gyakorlatilag országút) Az, hogy bírod-e, vagy nem, nem gond, ha ott derül ki, mert kábé 10 km-enként van valami, vagy HÉV, vagy vonat, így könnyen ki lehet szállni, ha nagyon elfáradtál. Ami a dombságra jellemzõ, hogy meredek - azaz kis szintkülönbséggel járó, de meredek mászások vannak, s a lejtõk meg rövidek, így nem lehet igazán pihenni - ezért elég fárasztó tud lenni.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Helló!

Szívem szerint én is csatlakoznék, csak két kérdésem van.
Az egyik az lenne, hogy mennyire lenne öregapós a tempó, mert én már nem vagyok olyan fiatal titán, mint Ti, és még sosem vettem részt csoportos túrán, tehát nem tudom milyen tempót bírok. De marha kíváncsi vagyok rá.

Illetve McGywer írta, hogy a slick gumik nem ajánlottak. Rithey speed max-szal végig tudnék menni?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Tapadtam egy kisbuszra, ráadásul lefordultam terepre, tehát csak az elsõ köves leágig húzattam magam. (eggyel tovább annál, ahol lefordultunk)

Egyébként fura dolog történ velem, megfogott egy óútis, s nem tudtam vele menni - szóval azért az utolsó mászás már azért nem esett jól.

A Te kedvenc szakaszod egyébként a 30. km-nél volt..."itt forduljunk le jobbra...ja, ne is, inkább másszunk fel - a vájúban? - igen, ott :) "

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Gyeeeeertek csak!:D
Amúgy ki mondta hogy én is megyek???:D (valószínû azért h. nem hagyom ki ha nem lesz esetleg jobb dolgom)
Az 50. km környéke az több mint valószínû h. az isaszegi mászás, a 15. meg a CC pálya lenne? Ha addig nem lesz jelentõsebb olyan valami, amirõl még beszélni sem szabad:D, akkor zsírkirály lesz az út végig. Azért a slick gumit ajánlott erõteljesen hanyagolni. A növényzet nem tépte véresre a karomat, szóval ez az útvonal nem mezszaggató. Ha minden nagyobb mászás után "piknikezünk" akkor egyáltalán nem vészes a túra.

ööö, az a 72,6 max. seb. akar lenni? Hol a f...ba mentünk annyival? Nem hiszem hogy hazafelé a dombon mentél 70 fölött, vagy tán ráakadtál egy autóra?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na, ma bejártuk McGywerrel, döntsétek el, hogy akartok-e jönni, lehetõleg minnél hamarabb. A táv öregapós tempóban volt 3 és fél óra - ennek mondjuk a másfélszeresével kell számolnunk. (4-5 óra) Nagyon izgis részek vannak benne, pl biztos vagyok benne, hogy 15. és az 50. kilóméternél majd engem próbáltok megölni. ;) (ha elkaptok) Mászás van benne elég, ráadásul jó combosak, bár egyik sem túl hosszú. (mindenhol fel lehetett jönni simán) Technika - inkább a fák közötti csiki-csuki jellemzõ, 1-2 gyökeres szakasz,d e egyébként tök sima, sztrádajellegû az útvonal. (javallott a szemüveg - mert bár sehol sem dzsungelharc, s tök simán járható, azért nem annyira rendbentartottak az utak, mint pl a Pilisben, így belóghatnak ágak) Indulás még passz, hogy honnan lenne ideális, talán Charonék környékérõl (Kistarcsa) - oda HÉVvel vagy tekerve is ki lehet jönni. Ja, sok kiszállási pont van, tehát ha nagyon behaltok, simán ki lehet szállni, nem a világ vége. (az elsõ 35 km a durva, utána már csak a maradék izomzat felõrölése zajlik) Cél, javaslom, az Isaszegi fagyizó - ott egy hatalmas bekajálás, majd igény szerint vissza a starthelyre. Itt vonatra is fel lehet szállni, sûrûn járnak, s 30 perc alatt a Keletiben is vannak.

http://heartofwinter...b/meghaltok.jpg

Eddig vagyunk 4en. (remélhetõleg ezalá azért nem megyünk :D)
Charon
Dawn
Éééén
McGywer

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sziasztok. Már sokakkal beszéltük, hogy a tavalyi nagysikerû Gödöllõi Dombság Terminátor túrának lenne idén egy ismétlése. Ezennel tehát a túrát meghírdetem, szeptember 30-án, szombaton, GÖDÖLLÕI DOMBSÁG TÚRA !

Tavaly sokan voltatok, remélem idén is sokan lesztek, jóóó lesz. A túra majdnem végig terep (90%), nehézsége a közepesnél könnyebb, de lesznek benne rövidebb izgis, technikásabb szakaszok. (40 % mezõgazdasági/erdészeti út, 10 % dózerút, 10 % aszfalt, 40 % egynyomtávos ösvény) A táv (majd lemérem pontosan most hétvégén kb 50-60 km, a szint is biztosan megvan egy ezres) Aki már volt, annak azért ajánlom, hogy jöjjön (útvonal 60 % -ban megegyezik, de lesznek vadiúj részek), aki meg még sosem járt a dombságban, biztosan meg fog lepõdni, milyen pöpec bringás terepek vannak errefelé.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Tényleg, ferde lábhoz nem jó az SPD mert úgyis kinyílik.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Fogsz kapni olyan ferdére beállíthatót?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A válasz határozott nem. Az SPD és a hozzá való topánka beszerzése éppen folyamatban van.:)

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás
Gyors gyógyulást VV, legalább olyan gyorsat, mint ahogy tekertél...

Egyébként patentpedállal mentél? Sérülések alapján...
a második p néma!

Spiltyu

Spiltyu

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

Valeria, mihamarabbi gyógyulást kívánok neked! :)

Mi vasárnap megyünk tekerni a Börzsönybe (ha nem szakad) - igaz, nem lesz szivatós. Ha valakit érdekel, az jöjjön bátran.

Verõfényes napsütés lesz szombat és vasárnap is...