Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2006. October 17. - 13:19
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2006. October 17. - 13:10
Posted 2006. October 17. - 12:21
QUOTE]
A völgy túraútvonalainak teljes bejárása egy teljes napot is igénybe vehet, fõleg mostanában, a korai sötétedés miatt. Pár órára fölösleges belevágni. A 2 fõbb barlang látogatottabb (libasorban mennek át a látogatók a hegyen) a kis átjárókkal tarkított körtúrák szerintem nem annyira, de oda elemlámpák szükségesek. Mi és még sokan mások itt szívták meg, mások rutinosak voltak. Ha jól emlékszem a Nemzeti Park 8 zlotyt kér a fõbejáratnál, a parkolás is kb. ugyanannyi egy teljes napra, a 2 barlangba pedig 4 zloty a belépõ. (1 zoty=70 Ft). A völgy teljes hosszúságában lovaskocsit is bérelhettek, persze kocsissal, amivel energiát is idõt spórolhattok. Szerintem így októberben is szép lehet, mi most július végén voltunk kint, de akkor nagyon sokan voltak. Keresõbe írd be Kiry-t, ott többet is megtudhatsz! Ha találok valamit a neten, belikelem. Remélem segítettem.
Posted 2006. October 17. - 11:31
A Tátra meg bizony, nagyon tuti! Nyáron körbe tekertem. ( Bakancsot is vittem! ) Egyszer azért próbáljátok ki, a szlovák oldalról felmászni a Risyre, és úgy át a lengyelekhez. Szép út, és nem kell alpincucc hozzá.
Posted 2006. October 17. - 11:29
Robespierre, majdnem talált, mert most is Zakopane-bõl indul a csapat, fel a Murovanyec (vagy hogyhíjják) túristaházhoz. A völgy alján áll egy gonosz néni, akivel tavaly még Hori és Muci sem mert megküzdeni, így végül mindneki becsengette a belépõt.
Posted 2006. October 17. - 11:24
Zsizsi, még sajna nem, na de majd ma!
Bakancs azért, mert egyszer már a Tátrába is vissza kell látogatni, és az okt-nov. egy nagyon jó idõpont hozzá!
Egyébként meg nincs retikülöm. De van 3 nuncsaku is az elõtérben. Igaz, a múltkor majdnem leütöttem magam vele, de gyakorlat teszi a mestert.
Posted 2006. October 17. - 11:07
Posted 2006. October 17. - 10:58
Te meg joghurtban. Tudsz élni.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2006. October 17. - 10:57
Az nem nuncsaku, retikül.
Sebaj, Nati kezében veszélyes, ez a lényeg. Egyébként is, puskás embertõl nem félünk, ellenben reggel bejött tíz néger nindzsa és leöntött joghurttal - legalábbis ezt mondom mindenkinek, így nem kell bevallanom, hogy béna voltam és
leöntöttem magam joghurttal kb nyaktól bokáig
Posted 2006. October 17. - 10:27
H.Zoli!: Ha van kedvetek tekerni ajánlok eg ykönnyen tekerhetõ pilisi utat. A hétvégén ezt a szakaszt is végignyomtuk, és jól járható. Ha van kedvetek...Hétvégén, ha jó idõ lesz, nem lesz valami túra? Már megint mehetnékem van!
Lensver! Kipróbáltad?
Kellemes kikapcsolódást a Lengyel túrához, és vigyél GPS-t! ( Jön a rosszidõ, hogy bakancsot húztok? )
Posted 2006. October 17. - 10:24
Én is megyek, ha a csajom elenged - tudjátok plázacica és nem támogatja, hogy bringázok :lol1:
Az nem nuncsaku, retikül.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2006. October 17. - 09:43
Posted 2006. October 16. - 22:42
Még figyelmeztetésben se részesültünk hanem ravaszon remegõ újjal ért oda hozzánk.
Szerintem be volt tojva. Amikor katona voltam(hû, de régen volt), és néhányszor kivezényeltek õrségbe, én is mindíg be voltam tojva. Pedig ott volt a vállamon a teli táras AMD. Szerintem attól féltem, hogy nehogy olyan történjen, hogy lõnöm kelljen!
Ja, és a vadászok ritkán vadásznak pisztollyal. Biztos nem vadász volt.
Persze elõtte megmondanám, hogy otthon pontosan tudják, hova mentem és meghagytam nekik, hogy ha x idõ elõtt nem érnék haza, azonnal hívják a rendõrséget
Na ezt még én sem venném be!
Posted 2006. October 16. - 22:42
De. Csatlakozattok hozzánk a lengyel Tátrába, ugyanis oda megyünk 3 napra, szombattól hétfõig, 2 éjszakára.
De most komolyan. Jelentkezni nálam lehet holnap estig, helyek korlátolt számban vannak. Ja és ez gyalogos megmozdulás.
Biztos kész tervekkel mentek a lengyel Tátrába, de hadd ajánljak egyet: Zakopane-tõl nyugat irányba pár km-re található Kiry településtõl dél irányba induló völgyet, ami a Lengyel Tátrai Nemzeti Park területén van. Sajna minden fizetõs, de a természet szépsége bõven kárpótol. Van 2 könnyen járható, kiépített barlang körtúra és több elég nehezen járható sok kis üregen átvezetõ túra is. Ha ide elmentek elemlámpákat feltétlen vigyetek magatokkal.
Posted 2006. October 16. - 22:32
Lehet, hogy ez infantilis, de jobb nem jut az eszembe. Mondjuk hogy csak úgy elsétáljak.
Posted 2006. October 16. - 22:16
Pontosan mi se tudjuk, meg azt se, hogy mit örzött ott. Dante is utánnajárt hisz nagytarcsai, de semmi értelmes választ nem talált.Lehet, hogy tavaly a nagy bukfencemnél túlságosan bevertem a fejem, de nekem még mindíg nem derült ki, hogy ki volt a pisztolyos "ember" és mi baja volt veletek?
Nem vadász hanem valami biztonságiõrféle lehetett. A mezõn egy gödör felett örködött valami miatt. De semmi jelzést nem láttunk, kerítés se volt, hogy fegyveres õrrel örzött terület lenne. Még figyelmeztetésben se részesültünk hanem ravaszon remegõ újjal ért oda hozzánk. Ha gyalogosok vagyunk már lehet, hogy... rossz belegondolni.
"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
Posted 2006. October 16. - 22:01
Tényleg nem volt pedig egyértelmû hogy az egész egy nagy magánterület, fõleg, hogy a másik oldalon nemhogy szögesdrót, de kerítés sem volt...
Posted 2006. October 16. - 21:51
Posted 2006. October 16. - 21:30
De most komolyan. Jelentkezni nálam lehet holnap estig, helyek korlátolt számban vannak. Ja és ez gyalogos megmozdulás.