Sztem meg teljesen jogosan keménykednek, mert a sok balfasz kimegy a hegyre, mert azt hiszi, ha a mátrában már járt síelni, akkor az Eiger sem kottyan meg, aztán meg hozhatják le a hegyrõl...Alattam a Lomnici nyeregben roppant már össze a hó a lomnici nyeregben, mert nem ismertem fel a veszélyes talajt, és mondjuk nem árt némi téli magashegyi tanfolyam sem, hogy ne ess le azon az úton, ahol nyáron a gyerekeket is felviszik...
Ugye Era...milyen is az ónos esõs sziklafal a tátrában?
Tök jogos, amit mondasz, fordultam én már össze, nem is egyszer - meg omlottam már össze éjjel a -20-ban a Schneebergen. De csúsztam már meg 45 fokos fagyott hólejtõn a Francia Alpokban is - úgy, hogy nem is én hibáztam, csak megindult a kötéllánc, oszt' téptünk lefelé ezerrel. De ettõl függetlenül nem tetszik, hogy pénzre, engedélyekre megy a dolog - azt kell csinálni, amit az osztrákok. Ha olyan "balfasz" vagy, hogy kintmaradsz, akkor 10.000 Euró egy helikopteres hegyi mentés, nesze neked.
A Windberg lite-os, nem kell semmi, max egy hágóvas, ha már leesett a hó, de majd meglátjuk. Talán még az se. Ugye egy a gond - aógoréknál már semmi sincs nyitva 2000+ ! Azaz a legtöbb ház, ami akkor még nyitva van, 1300-1400-on van maximum. De nyomhatunk egy Alacsony-Tátra menetet is, az egész télen nincs lezárva! Pénz - nálam is csak LOW-BUDGET megoldás jöhet szóba, szóval ha én is benne vagyok a szervezésben, akkor tutkóra ócsó lesz.