Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Lemaradás most hétvégén lenne.
A távja pedig bármelyik szabad hétvégén megtehetõ, buckalakók vagyunk. :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
De ezzel a túrával ugye megvártok minket is? Ugyanis ezen a hétvégén mi keddig a Vértesben vagyunk.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A Lemaradás érinti a Margitát is.

Kezdetnek van benne egy Fenyves-hegy, aztán a jó nagy darab sárkupac Naszály. Lesz esõ elõtte, így valószínûleg beáll az egész, de nélküle az egész nem ér semmit.
A második 25 km egészen Veresegyházig viszi az embert. Gyönyörû napos idõ van rajta mindig, síkság, döngölt földút, semislick gumi is elég lenne ide. A végén zsíroskenyér fogadja az embereket, ki lehet szállni, eddig pedig csoki, alma, narancs (hegyek) volt az ellátmány.
Veresrõl tovább (lehet a 2. résztávra külön is nevezni!!) Szada (szomszéd falu), majd Fel a Margitára, a legmagasabb pontra, onnan gyönyörû szurdokban le a völgybe, és síkon át egészen a 3-as útig köbö Gödöllõtõl északra. Errefele rengeteg lovastanya van, gyalogoláshoz is kiváló terep, akár kutyával is.
A Pap Miska kútnál vizet tölthet az ember és Gödöllõre bekerekezünk egy kisebb domb után, ahol fini leves várja a túrázókat és jön az utolsó 25 km, ami abból áll, hogy a reptéren keresztül feltekerünk az Apó pihenõjéhez és innen a gerincen haladva a piros jelzésen irány Isaszeg (ez volta az 55-ös táv utolsó hosszú szakasza: bal oldalt erdõ, jobb oldalt irtás az elején).
Isaszegtõl dettó ugyanaz az út, mint a mostani egészen Pécelig, ahol a körforgalomhoz közel van a cél. Zsíroskenyér ofc.

Fél-TT:

Nekünk úgy alakult, hogy nem mûködõképes a teljes 100-as táv (idõre haza kell érnünk), tehát a környéken kell maradnunk, viszont sikerült egyberaknom a tandemet és a többi bringát is, és ki is vagyunk éhezve a tekerésre, plusz a Macikat is szeretjük.

Javaslatom Kistarcsa start, Kerepes, Szár-hegy, Hév-aluljáró, Szõlõ-domb, Gyertyános (kilátó), irány a Somlyó, kilátás, lejtõ után ha eléhezne valaki, akkor cukrászda.
Amerre hozé tudja az utat, át a Maciparkba hátul. Ott gyros, jégkrém, ilyesmi, ha kell. Meg a növényevõ farkasok.
Veresegyházra begurulva van egy cukrászda (nekünk fix ellenõrzõpont, mert szeretjük a sütijeiket).
Innen irány Szada és a Margita, onnan lejtõ, majd sík és a Lázár lovaspark érintésével (hogy a kedvenc lovainkat is lássuk) Babatpuszta, Pap-Miska kút, Gödöllõ.
Ha késõre jár, akkor hévvel haza, aki akar. Oder aszfalton 3-as úton 10 km Kistarcsa und Budapest. Oder Szadára átgurulva és Mogyoród, Fót fele be a városba. Vagy át (akár aszfalton, akár) a piros jelen Isaszegre és szívünk szerint a befejezõ péceli cél fele haza.

Milliónyi kiszállási lehetõség, tengernyi cukrászda. Verestõl Pécelig 50 km, erre nevezni is lehet és akkor jár Gödöllõn ebéd, Pécelen kenyér. Veresig 15-20 km maximum.

Idõpont akár szombat, akár vasárnap is lehet. Ezúttal csak az esõ moshat el mindent.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Azért nem lehetett semmi a 2. kört is megcsinálni, ráadásul "nehezék" nélkül.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Gondolkodtunk azon, hogy felhívjunk-e tájékoztatni, milyen finomak is a palacsinták :D
Osztán végül nem tettük, nehogy helyben eléhezzetek...
Ausztria, Kenguruk földje!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Igen érinti!
:)

Az a helyzet, hogy 15.06-kor tudtunk csak elindulni, mert Pite kerekeiben 2+2 darab tüskét találtunk.
(Nem figyel a kerekei elé...)
Az elsõ túrázót a vége elött kb. 8-10 km-el, a hosszú egyenes dombtetõ elején értük utól. És volt kinn akkor még 8-10 ember amikor beértünk.
Már csak az utolsó ellenõrzõpont volt nyitva.
Nem hagytunk ki semmit, még Gyertyánosra is felmentünk,
csak a tüskés, válloncipelõs részt kerültük ki.
Azé' kicsit elfáradtunk...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hozé! Az jutott még az eszembe, hogy a macis túrát mindenképp meg kell csinálni a közeljövõben, mert azt mondja a Zoli, hogy a Margita is azon a környéken van, és én még ott sem voltam! Szóval nem járta a Dombság legmagasabb pontján, ami önmagában is bûn. De hogy a macikat se láttam még...!

Egyébént a lemaradás érinti a Margitát?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hozé (és többiek)! Jó kis túra volt. Sajna nekünk csak egy körre futotta az erõnkbõl (emberi és gépi). A Gödöllõi-dombság megint áldozatot követelt! Ezúttal a Sram hátsó váltó rugóm szállt el.

Hozé! A 2. körben voltak még emberek az ellenörzõpontoknál? Hol kezdtetek el beérni túrázókat, akik a TT-n indultak? Vagy már az egész pálya tök üres volt?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Nos, tényleg mentünk két kört.
(Mondjuk többen hülyének néztek.)

A második kör ideje 3 óra 55 perc volt.

Összesen 110km. 2200m szint.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Köszi a jókívánságot! Igyekszem az oltást beszerezni hamar!

Ja, valahogy a kutyikkal tényleg nincs szerencsém manapság. :(

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Jaj Istenem! Már megint az a fránya kutyu! Valami vudu szertartáson magadra haragítottad a nagy kutyaistent? Jobbulást!!! De irány a doki! Április 22-én Critical Mass!
" A Cube el van vetve! "

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Mihamarabb kérj oltást, sok ronda dolog tud lenni a nyálukban :(
Jobbulást, és több szerencsét a blökikkel...

Vettünk ma egy futócipõt a decathlonban, amit fel is avattam, hát huhh, van még még javítanom az állóképességemen... :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Múltkor nem törõdtem vele, mert csak felületes seb volt. A mostani nem az. Olyan mély, hogy még mindig vérzik, pedig azt hittem, mostanra már eláll.
Jól megcibált a dög (meg a gazdája is, ugyanis amikor a kutyája rámcuppant, még jól meg is rántotta. A baj az volt csupán, hogy a nõ fáziskésésben volt. Mikor nagyot rántott a kutyán - aki pórázon volt - az már az én lábamat fogta szorosan a fogával. Ekkor sejtettem meg egy kicsit, milyen lehet azoknak az indiánoknak akik a bõrüknél fogva lógatják illetve himbálják magukat ide-oda!).
Egyébként Csobánka fölött történt az eset a P ösvényen (ott ahol folyton kõkerítéseket emelnek a motorosok szórakoztatására) és azért is ért a meglepetés, mert a kutyáikat sétáltató idõs házaspár azt mondta, hogy nem kell félni, ezek békés kutyák. Tényleg azok voltak, nem ugattak. Az sem amelyik megharapott. De míg a többiek farkukat csóválták meg vigyorogtak, ez gyanúsan figyelt. Én meg túl közel mentem el hozzá. Ráadásul már ott álltunk vagy öt perce, ugyanis a gazdikkal beszélgettünk, mondtuk, hogy mi merre megyünk, és õk mondták, hogy õk mit csinálnak. Ahogy elindultunk és a nõ mellé kerültem, a kutya egybõl belém meresztette a fogát, de nagyon.

A legjobban az bosszantott az egészben, hogy a nõ nem büntette meg se tettel, se szóval a kutyát, pedig a többiek állítása szerint a dög ezután ijedten pislogott. Én nem láttam, mert fájdalmamban a földön fetrengtem.

Megkérdeztük a nõt, azt mondta, hogy be van oltva, otthon van a bizonyítvány, ha gondoljuk megnézhetjük, meg le is fertõtleníthetjük nála a sebet. Nekem azonban nem volt kedvem, inkább kivártam a Rómaiig, ahol Johny Walkerrel itattam a sebet.

Szerintem hétfõn vagy szerdán elbringázom Csobánkára és megnézem az oltási könyvet. Holnap meg kifaggatom Pitét meg Hozét. A tetanuszt most már azt hiszem, nem kerülhetem el.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Ha múltkor kapott, akkor most nem kell. Az 1 évig jó.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Nati! Hol és mikor harapott a kutya? Megvolt a gazdája? Remélem az ügyeletre elmentetek egy tetanuszért. Mostanában valahogy nincs jó szériád a kutyákkal. Jobbulást!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Egyszer gyere el hozzánk, nekünk is van kutyánk.
De az garantáltan nem harap meg, lesz egy kis sikerélményed.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hali! Igen, mi jövünk. Ma kaptam egy nagy kutyaharapást (még mindig vérzik),ha nem leszek rosszul reggelre, akkor megyünk. :)
Ha nem megyünk, akkor felhívlak Hozé!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Viktort nem tudom elérni,
Lens-el beszétem, õk elvileg jönnek.
8.15!

:)

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
Holnap isaszeg 8:15.
öregotthon, mehetünk.
vettem az adást
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
ahogy majd bírjuk izomerõvel, sztem olyan 5 óra magasságban hagyjuk el a tett színhelyét.
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel