Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
A végén még a fóti brigád gyõz :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Kistarcsa-Kerepes tali:
Charon+Dawn tandem
Danterminátor
H.Zoli

Fóti brigád:
hozé
Lensver
Zed
dit

Pite meg "majd utolér valahol"

Idõpontot az mondjon, aki fél a sötétben keléstõl.

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts

Eszem megáll, mit össze kavartok. :D "a Somlyót úgy kell mászni, hogy pont a hetedik kanyarban a 42. kerékbütyök legyen odapréselve a 13. sziklához, hogy igazán ízletes legyen - máskülönben meg kell kerülni a Kárpát-medencét, hogy PONT az ideális tempóra gyorsulva ezt a tettet végre lehessen hajtani..."

Mi van Dantekoma ?
Bekávéztál?:D
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor

www.szaguldoviragok.hu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Eszem megáll, mit össze kavartok. :D "a Somlyót úgy kell mászni, hogy pont a hetedik kanyarban a 42. kerékbütyök legyen odapréselve a 13. sziklához, hogy igazán ízletes legyen - máskülönben meg kell kerülni a Kárpát-medencét, hogy PONT az ideális tempóra gyorsulva ezt a tettet végre lehessen hajtani..."
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ja, hát lehet...

És akkor hányra menjünk Fótra? Úgy néz ki, Edit is velünk érkezik.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Szerintem ezért a cselekedetért kérhetsz bármilyen sütit a kazánfûtõmtõl. :-)

Nati azon mentél lefele bringával is!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
No ott fogunk lefele menni.
Charon!
Van egy javaslatom! Kimegyek egy metszõollóval, és levágom az ágakat a "no track" részrõl, hogy a tandemmel tudjatok arra jönni.
Nos?
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Csak hogy eloszlassam a ködöt: a Somlyón már voltam kb. félmilliószor (meg a présházban is :P). Viszont az ösvényeken már nem olyan sokszor. Pl.ahol Hozé utolért minket a Farkas-babával, na ott még sose tekertem lefelé. Se felfelé. Láttam viszont gyalog, hogy ízletes lehet cangával.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ja, hogy nem voltak egyáltalán a Somlyón sosem. Értem.
De nem igaz, mert voltak, biztosan emlékszem arra, hogy a single tracken végig le, majd az elsõ elágnál balra fel egy terminátoron az újonnan épülõ ház mellett egészen a gerincig. Te a homokfal melletti völgyön mennél fel, mert a nyolcasod originally arra megy.
(Az egynyomtávoson a jobbost mi kihagyjuk biztosan és gurulunk másfele le, mert tandemmel az sûrû.)
Mondjuk nekem a Somlyó lett a második otthonom. Már a DH-útvonalakon is gurultam lefele. :D

Oka, de legyen akkor inkább lent a kútnál/cukrászdánál.

Feltöltött kép

Sárga egyenes vonal a homokos út hátul lent.
Zöld út: hátsó kedvenc mászásom, közepén egy vadászles és tisztás, itt törtem majdnem el a bordáimat lefele menet szilveszter elõtt. Öreg-hegyre visz fel.
Lila: terminátor mászás, csak füves, rögtön a gerincre fel.
Piros: a kedvenc mászókám, erre vittem fel a Dante, Lens, Zed, H.Zoli,Stucnitörõ társaságot.

A zöldön nem mehetnénk fel, vagy a sárgát nem kerülhetnénk el? (Vele párhuzamosan fel a gerincre rögtön esetleg.)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
A Somlyóban az igazi buli, a hátsó mászás, és a lefelé két út. Ehhez egy "nyolcast" kell menni, ami ugye két mászás.

Javaslat: találkozunk valahol Mogyoród felé, elmegyünk a Somlyó mögött végig, és felmászunk a hátsó klassz mászáson.
Elöl leereszkedünk, és balra tartva szépen felküzdjük magunkat elõrõl is. Majd ugy jövünk le, hogy a lefele single track felénél jobbrafordulunk, és szépen kiérünk a Somlyó végefelé, aholis 1km. aszfaltozás után a vasút mellett megtámadjuk a maciparkot.
Erre mentünk az Erika féle tavalyi túrán.

Lensnek ezeket akarom megmutatni.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Debrecenben a nagytemplomnál?

Mi az, hogy háromszor? A tanösvény fele haladva (kelet fele) fel a gerincre, a pihenõhelynél megcsodáljuk a tájat és le a hátsó "szerpentinen", onnan pedig a vasút fele, ahogy mutattad is anno. Pécelrõl hazatekerve pedig a végére lehet rakni a Gyertyánost. Nem ragaszkodom hozzá egyébként.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Ebben az a nem jó, hogy a Somlyóra csak egyszer megyünk fel, vagy háromszor.
"Hátul, alul" kellene végigmenni, és onnan megmászni elõször.

Mogyoródon a Takarékszövetkezetnél?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nos, ha talihelyrõl van szó, és Fótot akar a társaság egyik része, akkor inkább a templom elõtti tér legyen a startpontjuk, oda átvezetjük a Kistarcsa-Kerepes körzetbõl induló népet és együtt megyünk fel a Somlyóra.

Kistarcsán is van autóparkoló, nem csak Kerepesen!!! De nekem édesmindegy, a két megálló között van 800m táv és 5 méter szint ;)
Legyen Kerepes, mert ez kell nektek gyermekek!

Dante: mûködik az is (nekem édesmindegy), hogy átmegyünk Fótra, Somlyó, Gyertyános, Szár-hegy, Tölgyes, Szentjakab parkfalu, erõsen homokos úton át Szada mellett Veresre. DE Mogyoród határában az Öreg-hegy felé menet van egy ösvény, ami egy fenyõerdõn keresztül kivisz a Szada fele vezetõ poros-homokos földútra.
A lényeg, hogy miután végeztünk a túrával, a fótiaknak úgyis haza kell valahogy jutniuk ;)

Kistarcsa-Kerepes tali:
Charon+Dawn tandem
Danterminátor
H.Zoli

Fóti brigád:
hozé
Lensver
Zed

Pite meg "majd utolér valahol" :D

A Maciparkba ahonnan mi megyünk be, nem kell belépõ, de a 200 Ft-ot, amit elkérnek a bejáratnál, (nekünk kijárat) szerintem mindenki ki tudja fizetni, hogy legyen mibõl fedezniük a fenntartásukat.

Homoklapát, pótbelsõ és instant jeti is legyen mindenkinél!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem baj.:D

Idén tervbe van véve egy-két ún. trail (agresszív all mountain) jellegû túra is.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Valéria! Már most se szeretünk. :D

Dante! Lenséket bízd rám, megoldjuk!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Átmehetünk, de akkor ott is én mondom az útvonalat. Nem távolodunk el Visegrád 3 km-s körzetébõl, és nagyon nem fogtok szeretni.:D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
De az azért nem jó, mert uncsi! :D Azért kell inkább átkelni az nagy folyón és fölmászni a Fellegvárba, majd át Paprétre! ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Dante: most értettem meg. Szóval maga a túra nem is érintené a Somlyót, csak a GYertyánost!?

Valéria: ez jól hangzik de elfelejtetted hozzátenni, hogy Zebegénybõl a bringaúton vissza Nagymarosra, és ott akinek még nem volt elég, átkompozik a túlpartra és a Pilisben is megy egy kört!

Zebegénybõl könnyû terepen megyünk vissza Nagymarosra.:)
Aki meg erõs, azt felzavarjuk a Nagy-Hideg-hegyre, és a Csóványosra.:D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Dante: most értettem meg. Szóval maga a túra nem is érintené a Somlyót, csak a GYertyánost!?

Valéria: ez jól hangzik de elfelejtetted hozzátenni, hogy Zebegénybõl a bringaúton vissza Nagymarosra, és ott akinek még nem volt elég, átkompozik a túlpartra és a Pilisben is megy egy kört!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

De mi inkább a Somlyón taliznánk veletek, mert az hozzánk közelebb van.

Az lehet, csak Somlyóról Gyertyános? S akkor elég kalandos lesz a Macipark. Bár Pite tud egy rövidebb utat! :D Bár az is lehet, hogy a Gyertyános kihagyjátok. Bár - megjegyzem - Fótról a két domb teteje kábé ugyanannyi kilóméterre van.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)