Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2007. April 11. - 14:35
vendég_Charon_*
Posted 2007. April 11. - 14:25
Charon+Dawn tandem
Danterminátor
H.Zoli
Fóti brigád:
hozé
Lensver
Zed
dit
Pite meg "majd utolér valahol"
Idõpontot az mondjon, aki fél a sötétben keléstõl.
Posted 2007. April 11. - 14:14
Mi van Dantekoma ?Eszem megáll, mit össze kavartok. "a Somlyót úgy kell mászni, hogy pont a hetedik kanyarban a 42. kerékbütyök legyen odapréselve a 13. sziklához, hogy igazán ízletes legyen - máskülönben meg kell kerülni a Kárpát-medencét, hogy PONT az ideális tempóra gyorsulva ezt a tettet végre lehessen hajtani..."
Bekávéztál?
www.szaguldoviragok.hu
Posted 2007. April 11. - 14:09
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2007. April 11. - 14:06
És akkor hányra menjünk Fótra? Úgy néz ki, Edit is velünk érkezik.
vendég_Charon_*
Posted 2007. April 11. - 13:41
Nati azon mentél lefele bringával is!
Posted 2007. April 11. - 13:22
Charon!
Van egy javaslatom! Kimegyek egy metszõollóval, és levágom az ágakat a "no track" részrõl, hogy a tandemmel tudjatok arra jönni.
Nos?
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2007. April 11. - 13:13
vendég_Charon_*
Posted 2007. April 11. - 11:24
De nem igaz, mert voltak, biztosan emlékszem arra, hogy a single tracken végig le, majd az elsõ elágnál balra fel egy terminátoron az újonnan épülõ ház mellett egészen a gerincig. Te a homokfal melletti völgyön mennél fel, mert a nyolcasod originally arra megy.
(Az egynyomtávoson a jobbost mi kihagyjuk biztosan és gurulunk másfele le, mert tandemmel az sûrû.)
Mondjuk nekem a Somlyó lett a második otthonom. Már a DH-útvonalakon is gurultam lefele.
Oka, de legyen akkor inkább lent a kútnál/cukrászdánál.
Sárga egyenes vonal a homokos út hátul lent.
Zöld út: hátsó kedvenc mászásom, közepén egy vadászles és tisztás, itt törtem majdnem el a bordáimat lefele menet szilveszter elõtt. Öreg-hegyre visz fel.
Lila: terminátor mászás, csak füves, rögtön a gerincre fel.
Piros: a kedvenc mászókám, erre vittem fel a Dante, Lens, Zed, H.Zoli,Stucnitörõ társaságot.
A zöldön nem mehetnénk fel, vagy a sárgát nem kerülhetnénk el? (Vele párhuzamosan fel a gerincre rögtön esetleg.)
Posted 2007. April 11. - 11:13
Javaslat: találkozunk valahol Mogyoród felé, elmegyünk a Somlyó mögött végig, és felmászunk a hátsó klassz mászáson.
Elöl leereszkedünk, és balra tartva szépen felküzdjük magunkat elõrõl is. Majd ugy jövünk le, hogy a lefele single track felénél jobbrafordulunk, és szépen kiérünk a Somlyó végefelé, aholis 1km. aszfaltozás után a vasút mellett megtámadjuk a maciparkot.
Erre mentünk az Erika féle tavalyi túrán.
Lensnek ezeket akarom megmutatni.
vendég_Charon_*
Posted 2007. April 11. - 10:55
Mi az, hogy háromszor? A tanösvény fele haladva (kelet fele) fel a gerincre, a pihenõhelynél megcsodáljuk a tájat és le a hátsó "szerpentinen", onnan pedig a vasút fele, ahogy mutattad is anno. Pécelrõl hazatekerve pedig a végére lehet rakni a Gyertyánost. Nem ragaszkodom hozzá egyébként.
Posted 2007. April 11. - 10:52
"Hátul, alul" kellene végigmenni, és onnan megmászni elõször.
Mogyoródon a Takarékszövetkezetnél?
vendég_Charon_*
Posted 2007. April 11. - 10:16
Kistarcsán is van autóparkoló, nem csak Kerepesen!!! De nekem édesmindegy, a két megálló között van 800m táv és 5 méter szint
Legyen Kerepes, mert ez kell nektek gyermekek!
Dante: mûködik az is (nekem édesmindegy), hogy átmegyünk Fótra, Somlyó, Gyertyános, Szár-hegy, Tölgyes, Szentjakab parkfalu, erõsen homokos úton át Szada mellett Veresre. DE Mogyoród határában az Öreg-hegy felé menet van egy ösvény, ami egy fenyõerdõn keresztül kivisz a Szada fele vezetõ poros-homokos földútra.
A lényeg, hogy miután végeztünk a túrával, a fótiaknak úgyis haza kell valahogy jutniuk
Kistarcsa-Kerepes tali:
Charon+Dawn tandem
Danterminátor
H.Zoli
Fóti brigád:
hozé
Lensver
Zed
Pite meg "majd utolér valahol"
A Maciparkba ahonnan mi megyünk be, nem kell belépõ, de a 200 Ft-ot, amit elkérnek a bejáratnál, (nekünk kijárat) szerintem mindenki ki tudja fizetni, hogy legyen mibõl fedezniük a fenntartásukat.
Homoklapát, pótbelsõ és instant jeti is legyen mindenkinél!
Posted 2007. April 10. - 23:41
Idén tervbe van véve egy-két ún. trail (agresszív all mountain) jellegû túra is.
Posted 2007. April 10. - 23:26
Dante! Lenséket bízd rám, megoldjuk!
Posted 2007. April 10. - 23:18
Posted 2007. April 10. - 23:08
Posted 2007. April 10. - 23:01
Zebegénybõl könnyû terepen megyünk vissza Nagymarosra.Dante: most értettem meg. Szóval maga a túra nem is érintené a Somlyót, csak a GYertyánost!?
Valéria: ez jól hangzik de elfelejtetted hozzátenni, hogy Zebegénybõl a bringaúton vissza Nagymarosra, és ott akinek még nem volt elég, átkompozik a túlpartra és a Pilisben is megy egy kört!
Aki meg erõs, azt felzavarjuk a Nagy-Hideg-hegyre, és a Csóványosra.
Posted 2007. April 10. - 22:57
Valéria: ez jól hangzik de elfelejtetted hozzátenni, hogy Zebegénybõl a bringaúton vissza Nagymarosra, és ott akinek még nem volt elég, átkompozik a túlpartra és a Pilisben is megy egy kört!
Posted 2007. April 10. - 22:03
De mi inkább a Somlyón taliznánk veletek, mert az hozzánk közelebb van.
Az lehet, csak Somlyóról Gyertyános? S akkor elég kalandos lesz a Macipark. Bár Pite tud egy rövidebb utat! Bár az is lehet, hogy a Gyertyános kihagyjátok. Bár - megjegyzem - Fótról a két domb teteje kábé ugyanannyi kilóméterre van.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás