Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Figyejjé Hozé, mióta diétás Norbizsírral kenem a kenyremet, el sem hinnéd milyen helyeken felmegyek. A Kranked nyalókától pedig nagyon tudom lefele ereszteni :D

Én hülye! :wallbange

Én a Norbizsírt kentem eddig a láncra.
Én meg attól megyek jobban, hogy azóta kergetnek a kutyák.

De a Margit-hídat még így sem hiszem.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Figyejjé Hozé, mióta diétás Norbizsírral kenem a kenyremet, el sem hinnéd milyen helyeken felmegyek. A Kranked nyalókától pedig nagyon tudom lefele ereszteni :D
Ausztria, Kenguruk földje!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

...holott eddig úgy tudtam, hogy az emberi szervezet ezt a terhelést képtelen elviselni.

Az emberi el képes viselni. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Km-arányban nem vészes az arányom. És többnyire kopásból fakadnak a károk.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

És a RF miért nem hajlik el? Az tán' adamantium vagy mi? ;)

A dolog nem a Gebhard-ra van kihegyezve, hanem úgy általában. És nem viccnek szántam a felvetést. Közel-távol nem tudok embert, aki annyi alkatrészt amortizál le egy évben, mint te. Az extrém szakágakból sem.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Nem, ezt nem hiszem.
A Margit-hídra nem lehet feltekerni. Az bõven tolós.
A 25km/h-t se hiszem, mert a sziget enyhén íves.
Kisodródnál.

Csal az órád!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Na, akkó mostmá én is hadd fényezzem magam:
eddig az le kellett váltani kistányérra, ha fel akartam menni a Margit-hídra, de tegnap sikerült feltekernem középtányéron. Persze nagyon durva volt, le is savasodtam rendesen. Utánna a szigetre begurulva sikerült túllépnem a 25 km/órás sebességet, holott eddig úgy tudtam, hogy az emberi szervezet ezt a terhelést képtelen elviselni. :rofl:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
És a RF miért nem hajlik el? Az tán' adamantium vagy mi? ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Úgy látom, hogy nem a technikában, hanem az emberi erõforrásban keresendõ a baj forrása.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Pite lefutja...:D Mit neki 117...

Egyébként a Gebhardt tányér nem is bírja ezt a fajta tekerést - a másik montimon kb 1 centit kihajott már oldalirányba a hajtókar fölött (ha elõre néz). Visszakalapálom, de 3 hét és újra ott van. :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Már látom Pite és Dante tartós együttmúködésének az eredményét.
Reszkess Szilvásmaraton mezõny, a 17-es fordulat a nyerõ! :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Tolni nem lehet gyorsan. Pite azért veszi vállra, mert fut ( = 16 km/h átlag) vele.

Egyébként - felütés - szóval elég sok agyonfoltozott belsõm van, s mostmár, hogy a dombságtúra után vettem végre-valahára egy mûhelypumpát, látom, hogy 2 hét alatt 3 bar-ról leesik a keréknyomás 1.5-2-re. Tisztára mint a latex - mindenesetre azóta eléggé felfújom.

hozé - Szilvás után kimegyünk, megnézed - felmegyünk :) Az az igazság, hogy egy csomó régen "alapból kistányéros" mászás a Dombságban bõven középtányéros. Pl - s ezt Charon biztosan ismered - ami a "kung-fu tábor" után megy fel a Fehér hegyre (füves singletrack) tegnap simán megvolt hasonbló felállásban. De ugyanez van pl a Hosszú-heggyel (már nem a hosszúhegyi úttal, hanem az asszem Z-jelzésen. Ott is elõször toltam, másodjára kistányér, most meg simán közép. Szuszogó a HHH-n dettó. Egyáltalán nem nehezebb - ami a Szuszogót illeti, az tán még kistányéron nehezebb is, ott beleakad a kerék egy körbe, oszt csókolom.

edit: Zed - ez jó volt. :lol1:

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

:lol1: Fogalmatok sincs milyen tempóval tudok fölfelé menni ha igazán elkattanok... ;) Jelezném, hogy a kipucolt Gyertyánosi kilátó a meredek oldalról tegnap közép-közép volt igazoltan, szemtanúval.

Mindezt 17-es pedálcsapással pörgetve... :D

- Élõben jelentkezik a Fókusz stábjából Végh Béla, Béla hallasz engem?
- Igen Margitka, kedves nézõink a mogyoródi Gyertyános kilátó tövébõl jelentkezünk ezóttal, ahol egy öntudatra ébredt korai szovjet kísérleti kiborg, akit a KGB kérésére a hatóságok Danteként anyakönyveztek megkísérel egy réNszaRVas kerékpárral feljutni a kilátóhoz, a meredek oldalról, az ún. közép-közép áttételben. Tavaly a Nasa Travis Brown nevû biorobotja próbálkozott hasonlóval, de az emelkedõ kétharmadánál a kiborg lefagyott, órákba tellt az újrabútolása. A mai kísérletet Dr. Pite a kibernetikus organizmusok szakértõje felügyeli. Amint a doktor elmondta, Dantét felszerelték a Bálsájá Kozmosz különleges nyomatékfokozó rendszerrel, ami lehetõvé teszi, hogy 30-as pedálfordulat alatt a hajtórendszere ha lehet még hatékonyabban dolgozzon, mint magasabb fordulaton. Ezzel élõ ember nem veheti fel a versenyt.
És megkezdõdik a kísérlet, a kiborg elindul... ...most ér a meredek részhez... ...a mûszerek fordulatvisszaesést regisztrálnak, már csak 30 rpm, 20... ..17, kedves nézõink lehet, hogy sikertelen lesz a kísérlet???... ...ugyanakkor a nyomaték változatlan marad, sõt nõ, már 20 439 NM, és a robot a csúcshoz közeledik... ...és felért. Kedves nézõink, az ember az evolúcióban elbukott.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hát, még nagyjából jó vízió, csak annyi hogy tolni zsoktam inkább mint vállra venni; a Scottot nehéz a váz miatt :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Era!
Hol kell gyülekezni, és hánykor? Már ha csatlakozhatok...

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Szilvás után gyertek el ti is a hétfõi tájbringára a Velencei hegységbe! Kaptok térképet és kipróbálhatjátok, hogy megtaláljátok-e a pontokat. :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
NRS Fixit Danténak! :D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
hozé:
Ezt már hetek óta fontolgatja!!!
Kistányért nem használ egy ideje, a mostani feljõdés (ROTFL) az, hogy már nem a középtányérral elérhetõ legkönnyebb fokozatban megy neki.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Annak aki nem ismeré:
Azért az egy combos mászás, van benne 20-30 méter, ahol az elsõ kerék épp csak leér.
(Ha ez menne Dante komának közép-középen, akkor nyugodtan leszerelhetné a kistányért (grammánia!) és eladhatná (bevétel!), mert ettõl meredekebben úgysem lehet felmenni.)
:)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Na ezt már én sem hiszem. :)

Azért az megnyugtat, hogy még nem nagytányér kónuszban nyomja :D

mellesleg még mindig tudok neki olyat mutatni, ahol nem megy fel ;)

hozé: a belsõ nélkülieket "nehéz" felütni :)