Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Siemensek amúgy sem játszanak annyira, mert elég "sima" a külsejük, nincs hova kapaszkodni, max a csuklónál, de az meg nagyon elõl van, egy váratlan helyzetben (mentõ kivágódik szembe vhonnan, és épp siet...) nem tudsz besorolni a villi mögé. Régieknél a Margaret híd budai hídfõnél (ott nem a két irány között van a járdasziget) ráfogtál az utolsó ajtóra, és uccu magad mögött is hagytad a híd brutális emelkedõjén kifulladó sporttársakat :)

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 posts
hát, az új siemenseken elég komoly fék van, lehet h alulmaradnék mögötte egy vészfékezésben...
szerintem minden ilyen figura baromi veszélyes, mérlegelni kell az elõnyöket és a rizikót.
B

Amúgy sem tudom, hogy hogy bírjátok, amikor egy dög nagy busz/kamion pont az orrotok alá nyomja a füstöt... Ha már betyárbringa, akkor fel a villamossinekre, és kapaszkodni a villamos hátuljába, még az is kevésbé veszélyes.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Savanyugabi!
Te szegény, mindég beleütközöl v.kibe!
Hol egy néni+a kutyája, hol egy papi+az ótó!
Egybe vagy? Gép megúszta?

Amúgy meg, szélárnyékban nyomni valóban nem bölcs dolog! Részben az emberi genyaság - lsd. alább - részben a váratlan szituk miatt. Egy a lényeg, a bringás húzza a rövidebbet.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Amúgy sem tudom, hogy hogy bírjátok, amikor egy dög nagy busz/kamion pont az orrotok alá nyomja a füstöt... Ha már betyárbringa, akkor fel a villamossinekre, és kapaszkodni a villamos hátuljába, még az is kevésbé veszélyes.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Mintha tudna vezetni... Nem ez a lényeg, hanem, hogy ez egy direkt ráfékezés volt, semmi sem "ugrott be" az autó elé. S mégis miféle ember az, aki ott hagy az úttesten egy vérzõ másikat.

Dante, ha van jogsid, talán mond valamit a követési távolság! Az ugyanis azt mondja, hogy úgy válaszd meg, hogy minden körülmények között meg tudj állni az elötted haladó mögött. Nincs semmiféle kifogás, hogy rossz volt a féklámpa, hirtelen fékezett, csúszott az út....... Mindig a hátulról jövõ a hibás. Ha meg egy teherautó után mész, az nem is lát téged és észre sem veszi, hogy az agyad felkenõdött a platóra. Én már csak tudom! Tavaly egy merci sprinter belémállt hátulról és csak egy icipici lökést éreztem, mint amikor egy szélfuvallat meglöki a ponyvát.
Ettõl függetlenül egy szemét patkány volt az autós, de örüljön a Nyurgusz hogy ennyivel "megúszta". Tanulság:nem kell szélárnyékozni, mert mire eljut az agyadig, hogy felvillant a féklámpája a követett autónak, addig az olyat lassulhat, hogy már csapod is szét a fejedet a hátulján! Én nagyon haragszom a sok idióta donorjelöltre, és remélem az ismerõsök közül nem kell meglátogatni senkit a kórházba.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Sanyi esetében az a durva, hogy az autós rohadék kipörgõ kerekekkel továbbállt, szegény meg ottmaradt törésekkel az aszfalton. Lehet, hogy hibázott a szélárnyék miatt (oké, büntesséék meg 10.000 forintra), de az autóst biztosan bekaszniznám, minimum gyilkossági/súlyos testi sértési kisérlet + cserbenhagyás...

Sanyinak azért lehetett volna annyi esze hogy nem áll be olyan kocsi mögé szélárnyékba amibe belerongyolhat satufék esetén. Én is rendszeresen nyomatok buszok mögött szélárnyékban, de egy tömött 7es busz nem nagyon tud olyat lassulni (már csak az utasok miatt sem illik) hogy belerongyoljak. A kisebb buszok, teherautók már sokkal veszélyesebbek, az edzõgéppel nem is nagyon állok be mögéjük mert azon csak egy gyík V-fékem van. (A másik, hogy efféle dolgokat csak ismert útvonalon érdemes mûvelni ahol tudod h. milyen állapotú az aszfalt...)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

ha megállt volna, kihívják a zsarukat, akkor lehet nyurgusz 50 ropit is kifizet, talán még a jogsiját is elveszik pár hónapra, ha van neki

Mintha tudna vezetni... Nem ez a lényeg, hanem, hogy ez egy direkt ráfékezés volt, semmi sem "ugrott be" az autó elé. S mégis miféle ember az, aki ott hagy az úttesten egy vérzõ másikat.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
A harmadik lehetõséget nem veszitek figyelembe: autós megáll, õrjöngve hátrarohan és elkezdi rugdosni a földön fekvõ Nyurguszt. +3 csonttörés, aztán pörgõ kerekekkel továbbáll. Akár ilyen csókákba is belefuthatunk bármikor...
Talán Chikkóval történt, hogy belerongyolt az autójába egy Audi, majd kiszáll két termetes bútordarab, és közli, hogy "fizesd ki a káromat" - "de te voltál a hibás" - "leszarom, fizesd ki, vagy szétverem az arcod" Chikkó nem adta, ezért elveték tõle a tárcáját és elvitték minden pénzét (sajnos volt nála).
Ausztria, Kenguruk földje!

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
ha megállt volna, kihívják a zsarukat, akkor lehet nyurgusz 50 ropit is kifizet, talán még a jogsiját is elveszik pár hónapra, ha van neki
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ebbõl csak a cserbenhagyás állna meg szerintem, de ha tudja a rendszámot el lehet intézni a dolgot máshogy is.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Dante : Abbol amit eddig irtak rolad (amortizacio , emberfeletti teljesitmenyek hegyre fel :) ) arra kovetkeztetek hogy te egy picit olyan erovel legyozok mindent tipus vagy. Nem felsz hogy szet fogod tekerni a labadat? Mert ami most meg szintiszta elvezet, egy par ev mulva szintiszta szenvedes lehet.

Nem, azért én fokozatosan álltam erre rá. A hátammal volt probléma tavaly - a derekam nem bírta a terhelést, de fél télen át gyúrtam rá (úsztam, glüközamin stb...), s egészen rendbejött. Volt egy részleges izomszakadásom, s a néni mondta az ultrahang során (akkormár ugye jól körülnézett), hogy a térdizületem is tök jó ép, ezzel nagyon megnyugtatott. Fájdalomküszöb fölé sohasem nyomom, s mindeig felöltözöm, vagy bekrémezem a hûvösben.

Sanyi esetében az a durva, hogy az autós rohadék kipörgõ kerekekkel továbbállt, szegény meg ottmaradt törésekkel az aszfalton. Lehet, hogy hibázott a szélárnyék miatt (oké, büntesséék meg 10.000 forintra), de az autóst biztosan bekaszniznám, minimum gyilkossági/súlyos testi sértési kisérlet + cserbenhagyás...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
ühüm.
nekem is szines a térdem, meg itt ott lekopott a bõr rólam /alkar, csukló, térgy'../ egy öreg zõd szuzukis papa "elterelte" a figyelmem, egyenest, egy jól szintbe rakott csapadékelvezetõbe...

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
En is tapasztalom az autosoknak ezt a fajta "evoluciojat", es bar elismerem hogy sok kedves bringastarsam kezdemenyezte eloszor a "szabalyos" biciklizest (foleg hajtas pajtas ugye) most kezdenek az autosok reflektalni. Azonban a g*cik nem veszik figyelembe hogy oket vedi egy femkaszni. De csak merjen egy ilyen megallni.

Dante : Abbol amit eddig irtak rolad (amortizacio , emberfeletti teljesitmenyek hegyre fel :) ) arra kovetkeztetek hogy te egy picit olyan erovel legyozok mindent tipus vagy. Nem felsz hogy szet fogod tekerni a labadat? Mert ami most meg szintiszta elvezet, egy par ev mulva szintiszta szenvedes lehet.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Szegény! Jobbulást Neki!
Az ilyen "stílusú" sofõrõknek meg hasonló élményt kívánok egy kamionnal, frontálisan. Az esélyek akkor nagyjából azonosak - némi plussz büntetéssel!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nemtom hallottátok-e, mi történ Sanyival (Nyurgusz). Csak úgy mondanám, hogy õ is szélárnyékolt, s direkt ráhúztak egy satuféket. Mûtétek sora, stb, örülhet, ha idén még tekerni fog...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hatvannal a hármas úton a cinkotai temetõhöz felfele Gödöllõ irányába.
Volt egy nagy megrakott teherautó...
Kapaszkodtam :D:D:D

De mit ér az erõ, ha az idomított harci lepkéket ráuszítom Dantéra! ;-)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Tényleg!
Én a Moli-pihenõhöz mentem fel nagytányér-kónuszon a múlt héten.
Igaz, hogy a bicikli a vállamon volt...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

De a Margit-hídat még így sem hiszem.

Azért a déli oldaláról elég húzós. ;) Nem árt vagy 30 méter sinamikus kötél. :D Persze közben a bicaj függhet a hátadon - akár nagytányéron.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Az csak rád vonatkozott, kedves Árokbagangolós Nati! ;)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Amikor Dante erejérõl beszélünk, ne felejtsük el ezzel együtt megemlíteni az ügyességét is! Õ tud elengedett kormánnyal is tekerni, akár homokban is. Sõt, ma még azt is megtudtam, hogy akár egy xc pályán se jelenthet ez gondot neki!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.