Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Egy a nagy ellentmondás abban, amint mondasz. Egy profi mezõnyben, nyilván nem tudok a dobogóra kerülni - amatõrben meg ne induljak el, nehogy elvigyem az érmeket a szegény falusi kezdõk elõl? Én tán nem vagyok szegény falusi kezdõ? Saját erõbõl kerékpározom, 0 támogatással, annyi edzéssel, amennyire idõt szánok. Ha ott lesz 10 élvonalbeli XC versenyzõ, totál letojom az "amatõrök" a lelki világát, annyira amatõrben indulok, hogy csak na! Ha meg nem, akkor nem, de ezt ráérek ott eldönteni. Nem emlékszem arra, hogy mondjuk a maraton rövidtávokat falusi kezdõk nyernék stb, s én is totál lelkiismeretfurdalás nélkül állnék dobogóra, ha tudnék. De ha ott van 3 komoly bringás, az ugye egészen más téma.

Csak az zavar, hogy csak azért, mert mondjuk 3 órával többet edzek hetente, mint a többség, egy "profibb" mentalitással kellene rajthoz állnom. Holott nem is. Ez pontosan ugyanolyan amatõr, mint a sok hülyegyerek, aki bukó nélkül bandázik az erdõben kéthetente egyszer, maximum árnyalatnyi különbséggel.

Pályán már mentem pár kört, van is diagrammom, majd otthonról elõkeresem. Van vagy 200 szint a körben. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Annyit meg lehet tenni esetleg, ha sok a tényleg kezdõ bringás a mezõnyben, akit lelkesíteni kell, hogy a "dobogóról" lemondtok.

Dante: Nincs kedved a pályán menni egy kört és csinálni róla egy szintgrafikont?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nem indulhat licenszes amatõrben. Licensz nélkül persze villoghatsz profiban, csak minek. De majd meglátjuk még mi lesz - mert ha tényleg csak igazán amatõrök lesznek, akkor nem lenne illõ közöttük menni. Node illõ-nem illõ, alapvetõen tök amatõrök vagyunk, lássuk be, felesleges mellveregetés lenne csakazértis profiban nyomni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Sajna nekem az atw végû lapok nem jönnek be valamiért az Operával!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
http://kegyesulet.atw.hu/

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
De ugye a Sinkáékat nem engedik indulni az amatõr kategóriában?
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Hétvégén jön valaki Velence 10-re?

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát. Nézd. Ha az lesz, mint tavaly elõtt, hogy csak falusi srácok, ócska bicókkal...akkor elitben megyünk. De ha meg az, mint tavaly, hogy Sinka Ákos és az összes "hobbi hilda" vadállat ott lesz, akkor hobbiban megyünk. Értelemszerûen mind. :) (te, én, többiek)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Tetszik ez a rossztartcsa. Ti a zamatõrön mentek gyermekeim?
Télleg, mi az az OXC??? Olyan, mint az 1F verseny a Hungaroringen :D ?
Ausztria, Kenguruk földje!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Crovácsin tali (Kõszegre még nem tudom megyek-e) akkor...
Öhm, a 800m szint az azt jelenti hogyha nem lesz sár akor egy pörgõs verseny lesz?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Majd meccselünk megint Charon...;)

Idén sem fogsz legyõzni.

Nem indulok ugyanis.

Ez van.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Jaja, Crosstarcsa rulez. Sárban full járhatatlan, egyébként meg egy király kis verseny. Majd meccselünk megint Charon...;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Siemensek amúgy sem játszanak annyira, mert elég "sima" a külsejük, nincs hova kapaszkodni, max a csuklónál, de az meg nagyon elõl van, egy váratlan helyzetben (mentõ kivágódik szembe vhonnan, és épp siet...) nem tudsz besorolni a villi mögé. Régieknél a Margaret híd budai hídfõnél (ott nem a két irány között van a járdasziget) ráfogtál az utolsó ajtóra, és uccu magad mögött is hagytad a híd brutális emelkedõjén kifulladó sporttársakat :)

Nem mondjátok komolyan hogy kapszkodnátok is a jármûbe?:confused: :scared:

Szélárnyékban is ha megyek akkor mellett hogy kilássak, csak busznak mert nem lassul sokat; soha nem megyek közelebb vagy állok mögé hogy ne lássam az utat, és pláne nem olyan jármû mögé ami hamar megáll! Kapszkodást meg nem is mondom... Versenygumival és 185ös BB7el sem vállanám be ezt, ha fizetnek sem.

Ettõl rohadt genyó az autós, de remélem mások is okulnak ebbõl...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Jelzem a társaságnak:

A pályát ismeritek nagyjából, remélem szakadni fog elõtte és alatta az esõ, úgy lesz jó móka.

CROSS-TARCSA KUPA BIKE FESZTIVÁL 2007

Helyszín: Kerepes, Patkó csárda mögötti erdõ.
Megközelítés: 3. számú fõútról, Kerepesen az utat táblák jelzik.

2007. június 2. szombat

CROSS-TARCSA KUPA AMATÕR OXC MTB VERSENY

10:00 – 12:15 Nevezés, pályabejárás amatõr kategóriáknak, a nevezés díjtalan!
12:15 Amatõr Felnõtt rajt (3. kör)
13:10 Amatõr Junior rajt (2. kör)
13:40 Amatõr Serdülõ rajt (2. kis kör)
14:15 Amatõr Gyerek rajt (1. kis kör)
14:40 Amatõr Óvodás rajt (1. mini kör)
Távok: 1 kis kör: kb. 2 km 1 kör: kb. 3 km

Amatõr kategóriában csak és kizárólag amatõr indulhat. A Rajt-Cél területen az amatõr versenyzõk és a nézõk részére bográcsos ebéddel kedveskedik a rendezvény egyik támogatója.

2007. június 3. vasárnap

CROSS-TARCSA KUPA PROFI OXC MTB VERSENY

15:00 – 18:00 Nevezés, pályabejárás profi kategóriákban, nevezési díj 2000 Ft.

Rendezõ: Kistarcsai Kerékpáros Egyesület Info: k.egyesulet@freemail.hu

a profi idõpontokban nem vagyok biztos, majd ha megint plakát felé tartok, megnézem :D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Az nekem messze van, de meglátom, hogy vasárnap hogyan fogok ráérni és talán megcsörgetlek: reggel, vagy este egy szimpla Somlyó körre nevezek.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Például én.
Balatont kerülök holnap.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Apropó van valaki, aki nem megy Szilvás marcira a hétvégén?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A combino-k brutálisak, úgy gyorsulnak, mint a trolibuszok. De ugyanúgy lassulnak is, mint ahogy gyorsulnak!
A kapaszkodós dolgot én viccnek írtam, sosem merem elengedni a kormányt.
Ha az ember közlekedik (bárhogyan! gyalog, bringa, autó) mindig mérlegelni kell a veszélyeket. Rengeteg autós koccanást látok, ami a nem megfelelõ követési távolság miatt következik be, de olyan is volt, hogy az õrült gyalogos átfutott az álló autók között a villamoshoz és a szerinte üres sávban csapta el egy érkezõ, lassító autó.
Tudni kell, hogy milyen jármû mennyire vonja az embert, mi jöhet a kerekei között (ismerni kell az utat persze, de nem szabad elfelejteni, hogy lehetett karambol, macskagázolás, etc.), hogyan lassulhat. Ha beállok valami mögé, két kéz a fékeken, sõt finoman még fékezgetek is, súlypont hátratolva, és kéz-láb hajlítva, szem-agy élesítve.
Ésszel!

kala: Nem nyomja minden az orrod alá a füstöt. pl. Kama3 kipufogó nyáron oldalra, télen hátra fúj. Egyes buszoknál, kamionoknál fentre megy.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

...
és uccu magad mögött is hagytad a híd brutális emelkedõjén kifulladó sporttársakat :)

Na ugye!
Zed is megmondta!

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."