Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Indította
SanDiablo
, 2004. december 16. 21:13
Írta 2007. július 30. - 08:14
Síri csönd. VV, mindenkit elriasztottál!
Ja, Kismaroson bezabálunk. Szerintem...
Ja, Kismaroson bezabálunk. Szerintem...
Ausztria, Kenguruk földje!
Írta 2007. július 29. - 16:21
Hölgyeim és Uraim!
Augusztus 25-én, szombaton kerül "megrendezésre" a már jól ismert Börzsönyi szivató nevû kerékpáros túra immár harmadik alkalommal.
Találkozó 3/4 10 - 10 között Verõcén, a templom elött, a domb aljában. Indulás legkésõbb 1/4 11-kor.
A túra távja 71,27km, a leküzdendõ szint 1901m (ebbõl 1100m az elsõ 30 kilométeren, és annak is jelentõs része az utolsó 6-7 kilométeren).
A menü:
1., Verõce – Magyarkút
Jelzés: piros, majd kék kocka
Út: Rövid, egy nyomsávos földút
2., Magyarkút – Nógrád (akik korábban teljesítették a BEAC Maxit, azoknak ismerõs lesz)
Jelzés: kék
Út: turistaösvény, illetve egy nyomsávos földút combos emelkedõkkel, Nógrád elõtt singletrackes ereszkedéssel
Frissítés: kút, kocsmahivatal, bolt Nógrádban
3., Nógrád - Csóványos
Út: egy nyomsávos földút igen kemény emelkedõkkel, sok tüskés, bozótos turistaösvény
4., Csóványos – Magosfa – Esztergályos – Dosnya-nyereg – Godó-rét - Fekete-völgyi Panzió
Jelzés: piros-zöld, zöld, zöld kocka
Út: turistaösvényen rendkívül technikás, folyamatos ereszkedés, jelentõs részén laza, morzsalékos talaj, szintutakkal, singletrackel
5., Fekete-völgyi Panzió – Fekete-völgy – Hamu ház – Német út – Bányapuszta – Altáró – Magyar-völgy - Nagybörzsöny
Jelzés: börzsönyi kék
Út: köves, sziklás egy nyomsávos földút folyamatos emelkedéssel, néhány rövid, igen combos emelkedõvel, Bányapuszta elött meglepetéssel, utána ereszkedéssel,
Frissítés: cukrászda és kút Nagybörzsönyben
6., Nagybörzsöny – Hosszú-völgy – Kisírtáspuszta – Érsek-tisztás - Kóspallag
Jelzés: sárga
Út: köves, sziklás több nyomsávos földút folyamatos emelkedéssel, az Érsek-tisztástól néhány szintúttal, rövid emelkedõvel fûszerezett ereszkedéssel
Frissítés: kút, büfé Kóspallagon
7., Kóspallag – Boglya-kõ – Nagy-Varga-rét – Szórádi-rét – Kismaros - Verõce
Út: köves, sziklás egy nyomsávos földút folyamatos emelkedéssel, a Szórádi-réttõl ereszkedéssel, Kismarostól aszfalt Verõcéig
Frissítés: étterem, cukrászda Kismaroson
Néhány fontos és megszívlelendõ információ. Aki csak mostanában kezd ismerkedni a mountainbike rejtelmeivel, illetve nem igazán jó a fizikai kondíciója, az ne ezen a túrán mutatkozzon be. Kimondottan kemény MTB túra, mely jó erõnlétet és megfelelõ technikai tudást igényel. Sisak használata kötelezõ.
Nógrádtól Nagybörzsönyig nem érintünk semmilyen lakott települést, frissítési lehetõség nincs, ezért mindenki ennek megfelelõen tárazzon be Nógrádban.
"Menekülési lehetõségek" azoknak, akik kidõlnek, vagy egyéb probléma miatt nem tudják folytatni a túrát:
1., Csóványos - Nagy-hideg-hegy (terep) - Királyrét (murvás erdészeti út) - Szokolya - Kismaros (aszfalt)
2., Fekete-völgyi túristaház - Kemence (terep) - Perõcsény - Vámosmikola - Ipolytölgyes - Letkés - Ipolydamásd - Szob (innen van vonat) - Zebegény - Nagymaros - Kismaros - Verõce (aszfalt)
Akinek mindezek nem vették el a kedvét:D, azt szeretettel várjuk a meghirdetett helyen és idõpontban.
Késõbb, még nem rögzített idõpontban lesz ismétlés is, így akiket érdekel, de az eredeti idõpont nem megfelelõ, sikerrel abszolválhatják.
Augusztus 25-én, szombaton kerül "megrendezésre" a már jól ismert Börzsönyi szivató nevû kerékpáros túra immár harmadik alkalommal.
Találkozó 3/4 10 - 10 között Verõcén, a templom elött, a domb aljában. Indulás legkésõbb 1/4 11-kor.
A túra távja 71,27km, a leküzdendõ szint 1901m (ebbõl 1100m az elsõ 30 kilométeren, és annak is jelentõs része az utolsó 6-7 kilométeren).
A menü:
1., Verõce – Magyarkút
Jelzés: piros, majd kék kocka
Út: Rövid, egy nyomsávos földút
2., Magyarkút – Nógrád (akik korábban teljesítették a BEAC Maxit, azoknak ismerõs lesz)
Út: turistaösvény, illetve egy nyomsávos földút combos emelkedõkkel, Nógrád elõtt singletrackes ereszkedéssel
Frissítés: kút, kocsmahivatal, bolt Nógrádban
3., Nógrád - Csóványos
Út: egy nyomsávos földút igen kemény emelkedõkkel, sok tüskés, bozótos turistaösvény
4., Csóványos – Magosfa – Esztergályos – Dosnya-nyereg – Godó-rét - Fekete-völgyi Panzió
Jelzés: piros-zöld, zöld, zöld kocka
Út: turistaösvényen rendkívül technikás, folyamatos ereszkedés, jelentõs részén laza, morzsalékos talaj, szintutakkal, singletrackel
5., Fekete-völgyi Panzió – Fekete-völgy – Hamu ház – Német út – Bányapuszta – Altáró – Magyar-völgy - Nagybörzsöny
Jelzés: börzsönyi kék
Út: köves, sziklás egy nyomsávos földút folyamatos emelkedéssel, néhány rövid, igen combos emelkedõvel, Bányapuszta elött meglepetéssel, utána ereszkedéssel,
Frissítés: cukrászda és kút Nagybörzsönyben
6., Nagybörzsöny – Hosszú-völgy – Kisírtáspuszta – Érsek-tisztás - Kóspallag
Út: köves, sziklás több nyomsávos földút folyamatos emelkedéssel, az Érsek-tisztástól néhány szintúttal, rövid emelkedõvel fûszerezett ereszkedéssel
Frissítés: kút, büfé Kóspallagon
7., Kóspallag – Boglya-kõ – Nagy-Varga-rét – Szórádi-rét – Kismaros - Verõce
Út: köves, sziklás egy nyomsávos földút folyamatos emelkedéssel, a Szórádi-réttõl ereszkedéssel, Kismarostól aszfalt Verõcéig
Frissítés: étterem, cukrászda Kismaroson
Néhány fontos és megszívlelendõ információ. Aki csak mostanában kezd ismerkedni a mountainbike rejtelmeivel, illetve nem igazán jó a fizikai kondíciója, az ne ezen a túrán mutatkozzon be. Kimondottan kemény MTB túra, mely jó erõnlétet és megfelelõ technikai tudást igényel. Sisak használata kötelezõ.
Nógrádtól Nagybörzsönyig nem érintünk semmilyen lakott települést, frissítési lehetõség nincs, ezért mindenki ennek megfelelõen tárazzon be Nógrádban.
"Menekülési lehetõségek" azoknak, akik kidõlnek, vagy egyéb probléma miatt nem tudják folytatni a túrát:
1., Csóványos - Nagy-hideg-hegy (terep) - Királyrét (murvás erdészeti út) - Szokolya - Kismaros (aszfalt)
2., Fekete-völgyi túristaház - Kemence (terep) - Perõcsény - Vámosmikola - Ipolytölgyes - Letkés - Ipolydamásd - Szob (innen van vonat) - Zebegény - Nagymaros - Kismaros - Verõce (aszfalt)
Akinek mindezek nem vették el a kedvét:D, azt szeretettel várjuk a meghirdetett helyen és idõpontban.
Késõbb, még nem rögzített idõpontban lesz ismétlés is, így akiket érdekel, de az eredeti idõpont nem megfelelõ, sikerrel abszolválhatják.
Írta 2007. július 29. - 10:23
Sziasztok!! Amilyen szerencsém van biztos nem jó helyre írok, de hátha. Szóval, kedden 31-én megyek a Balcsira bringával. Reggel indulok újpestrõl, örvendenék annak ha valaki jönne velem. Úticélom Zánka. Lemegyek egyedül is csak úgy uncsi. Ha valaki jönne légyszi írjon rabbit5@freemail.hu Nem vagyok nagy tekerõ, de lassú sem. Elõre is köszi: Zoli
Írta 2007. július 28. - 23:58
:rofl: Fúúúj.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. július 28. - 23:38
Hát, nálam lefürödhetsz, de én max 8-kor vagyok hajlandó felébredni! Mire hazabumlizom, lesz 10 is. Ha így megfelel...
Szerintem,
Ha lehet kérni, Ne fürgyé' le!
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!
Írta 2007. július 28. - 22:39
szept.-ben ott van mátramaraton meg a 24órás...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"
Írta 2007. július 28. - 22:01
Hát, lássuk csak, most X-Terra lesz, jövõ héten Bükk Maraton, esetleg az azt követõ hétvégén lehet róla szó. Kicsit sok a verseny, de majd a szeptember lite-osabb lesz. (legalábbis nekem)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
Írta 2007. július 28. - 21:52
pont tegnap jutott eszembe, hogy meg kéne kérdezni Dante-t :-) Ezer éve nem voltam már arra... (asszem 2005-ben)
B
B
Írta 2007. július 28. - 21:47
dombság túra nem lesz mostanában?
mentünk ma egy fót-mogyoród-kerepes-gödöllõ kört és kezd megtetszeni
Szerintem õsszel biztos lesz pokoltúra! Jó is az, csak arrafelé valahogy ritkább a levegõ, mert nagyon szoktam kapkodni.
Írta 2007. július 28. - 21:26
Walacky: Tapolcáról könnyedén elérhetõ mesés helyek bõviben akadnak, ott van mindenekelõtt a Káli medence (Kékkút, Kõvágóörs, Mindszentkálla), a tanuhegyek és környékük (Szent György hegy, Badacsony) és Veszprém irányában pedig az a rész, ahol most épp a Mûvészetek Völgye rendezvény zajlik. Ha meg a Balaton felvidéket kimerítettétek, akkor meg lehet támadni a Bakonyt is akár
Dante: Már-már azon voltam, hogy én is felajánlok neked egy mosakodási lehetõséget szerda reggelre, de mivel ezt oly sokan mások megtették már, ezennel visszavonom Meg ha jól láttam,a múgy se lesz már rá szükséged.
Sebaj, én a tüzön-vizen át kinnalvók táborát gazdagítom (elõször felgyújtjuk az erdõt, aztán az esõ eloltja, mi meg végig ott alszunk közben).
--Trifo
Dante: Már-már azon voltam, hogy én is felajánlok neked egy mosakodási lehetõséget szerda reggelre, de mivel ezt oly sokan mások megtették már, ezennel visszavonom Meg ha jól láttam,a múgy se lesz már rá szükséged.
Sebaj, én a tüzön-vizen át kinnalvók táborát gazdagítom (elõször felgyújtjuk az erdõt, aztán az esõ eloltja, mi meg végig ott alszunk közben).
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2007. július 28. - 21:19
dombság túra nem lesz mostanában?
Írta 2007. július 28. - 18:30
Persze hogy szoktak lenni túrák. Általában a Budai-hegységben, Pilisben, Börzsönyben vagy a Gödöllõi-dombságban tekerünk. Ha épp nem szétcsapós túra van szervezésben, akkor szerintem nézz el valamelyikre. Az erõnlét miatt ne parázz, többen vannak akik tavaly 2 domb után meghaltak, idén tavasszal pedig gond nélkül jöttek a Pilisbe is. Ha esetleg elfogy a kraft, akkor is vannak kiszállási pontok ahol vissza lehet csorogni aszfaltra és hazaporoszkálni.
Írta 2007. július 28. - 18:12
sziasztok!
elõször is elnézést kérek, hogy kb olvasás nélkül kérdezek a fórumon, ha nagy pofátlanság, akkor zuzzatok agyon és olvasgatok kicsit
Pár évvel ezelõtt összeraktam egy elég komoly montit, az országútim mellé (vagy fordítva a fene se emlékszik már ). Tekintve, hogy van országuti betonon azzal megyek, monti meg már ott porosodik a tárolóban évek óta. Mostanság is kb azért vettem elõ, hogy barátnõmmel tudjak lassan tekerni . Szóval szívesen mennék én erdõbe, de egyedül nincs kedvem, plusz a tájékozódási képességeim nem a legjobbak, és kb abból állna egy ilyen tura számomra, h az idõ felében nézem a turistatérképet, hogy hol is vagyok.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy itt a fórumon szoktak elõfordulni ilyen megbeszélések, hogy hétvégén ide-oda mentek montival túrázni és szívesen láttok mindenkit? Vagy esetleg ismertek olyan weboldalakat, ahol ilyen társoságok írnak ki túrákat, hogy mikor hol, milyen nehézségû stb?
23 éves vagyok, nem 65kilo , budapesten lakom 11. kerületben, és nem hiszem, h terepen elsõre elbírnék 40-60km-nél többet, nem XC verseny tempóban .
Elõre is köszönöm a segítségetek,
üdv. balázs!
elõször is elnézést kérek, hogy kb olvasás nélkül kérdezek a fórumon, ha nagy pofátlanság, akkor zuzzatok agyon és olvasgatok kicsit
Pár évvel ezelõtt összeraktam egy elég komoly montit, az országútim mellé (vagy fordítva a fene se emlékszik már ). Tekintve, hogy van országuti betonon azzal megyek, monti meg már ott porosodik a tárolóban évek óta. Mostanság is kb azért vettem elõ, hogy barátnõmmel tudjak lassan tekerni . Szóval szívesen mennék én erdõbe, de egyedül nincs kedvem, plusz a tájékozódási képességeim nem a legjobbak, és kb abból állna egy ilyen tura számomra, h az idõ felében nézem a turistatérképet, hogy hol is vagyok.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy itt a fórumon szoktak elõfordulni ilyen megbeszélések, hogy hétvégén ide-oda mentek montival túrázni és szívesen láttok mindenkit? Vagy esetleg ismertek olyan weboldalakat, ahol ilyen társoságok írnak ki túrákat, hogy mikor hol, milyen nehézségû stb?
23 éves vagyok, nem 65kilo , budapesten lakom 11. kerületben, és nem hiszem, h terepen elsõre elbírnék 40-60km-nél többet, nem XC verseny tempóban .
Elõre is köszönöm a segítségetek,
üdv. balázs!
Ami nem õl meg, az csak erõsít!!!
Írta 2007. július 27. - 13:52
Jó kis társaságba keveredtél , de az ilyesmit már lassan megszokjuk a hétköznapokban is.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2007. július 27. - 12:26
Legutóbbi nájtrájdomon belefutottam egy vaddisznócsordába. Nagyon nem zavartatták magukat, voltamelyiket alig lehetett odébbnoszogatni az ösvényrõl. Szóval kicsit dumáltunk, aztán továbbmentem...
Írta 2007. július 27. - 12:01
Nekem ez szimpatikusabb megoldás lenne, no még megbeszéljük. Nem rettenek a niteridetól, a másnaptól annál inkább.
Írta 2007. július 27. - 10:37
Engem érdekel, csak egy kérdés van, van mód valakinél reggel lezuhanyozni meló elõtt?
Dante, szerintem én is csatlakozom, de nem maradok éjjelre, hanem visszaindulok úgy 10-11 között. Útvonal: Sikáros-tölgyikrek-csobánka-kevélynyereg-piros háromszög-kurvák (megállás igény szerint ))-csillaghegy.
Szóval így nem kell hálózsák, de kell jó lámpa.
Írta 2007. július 26. - 13:01
Nem kemény, inkább egy kissé extrém:lol1:
Azért kemény lenne füstösen tárgyalni másnap reggel 9kor!
Egyébként szivesen felajánlom a kádamat, hogy megmosd hab testedet Dantekoma, HA leszel a sherpám :paker:
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor
www.szaguldoviragok.hu
www.szaguldoviragok.hu
Írta 2007. július 26. - 12:42
Hát, nálam lefürödhetsz, de én max 8-kor vagyok hajlandó felébredni! Mire hazabumlizom, lesz 10 is. Ha így megfelel...
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.