Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2007. October 15. - 09:14
Posted 2007. October 15. - 09:14
Zoli! Csinos a kicsike. Majd Te is ide fogsz eljutni
a lány egy fakír lehet, mer' a köveket választotta :-))
Posted 2007. October 15. - 00:09
assasinbug, csak próbáld meg lazán venni a z lefeléit, élvezni fogod! (Vicces helyzeteket tud teremteni az a fincsi kis ösvény!)
Zednek meg vmi egyszerû kis cafatka szedhette le a váltófület, vagy szerencsétlenül beváltott, mert igazából semmi extra nem volt ott útközben. Külön grat Neki, hogy nem fordult rögtön hazafelé, hanem még tovább tekert! :clap:
Posted 2007. October 14. - 21:15
De bizony, az a cipelõs szakasz a zõd volt. A hidat én sem tudom hová tenni, egyszercsak ott volt. Majd Zed, ha erre jár megmondja, hogy hol is volt.
Az a legfelemásabb utam volt eddig. A fenyves istenkirály, de az eleje a fél méteres szintekkel nem fincsi, + a beláthatatlan mereden vizmosásos keskeny lefelék, ahhoz én kevés vok, de ahogy látom Ti élveztétek, az a lényeg;) Ott legalábbis emlékeim szerint nem volt híd, de lehet azóta fejlesztettek arrafelé
PTomi, nekem is csak itthon esett le, h Te voltál:)
Posted 2007. October 14. - 20:54
P.Tomi! Zednek azt hiszen egy gyökér vagy egy szikla tépte le a fülét.
Hosi! Odáig azért nem jutunk, hiszen a 24 óráson a Krisztával aludtam a sátorban, a bringa pedig kint. BÁÁÁR, az még a régi volt!
Richie! Én is viszolyogtam a kék szimeringtõl, de nincs más színben. Sajnos.
Assasinbug! De bizony, az a cipelõs szakasz a zõd volt. A hidat én sem tudom hová tenni, egyszercsak ott volt. Majd Zed, ha erre jár megmondja, hogy hol is volt.
Posted 2007. October 14. - 20:41
PTomi, nem voltál véletlenül ma solymáron a benzinkútnál?
De
Jajj! És emlékszem is rád!
Csak nem tudtam, hogy Te vagy Te
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2007. October 14. - 20:36
Jó volt a mai kis laza tekerészés, köszi a résztvevõknek.
A képek itt vannak:http://picasaweb.goo...0071014PilisTRa
megkérdezehetem mi volt az útvonal?
mert az eleje(Teve-szikla) és a vége (Hûvösvölgy a vezeték mellett, majd a cukrászda) ismerõs, de a hídat nem tudom hova tenni.
A cipelõs szakasz csak nem a zöld volt a Teve-szikla után balra le?
PTomi, nem voltál véletlenül ma solymáron a benzinkútnál?
Posted 2007. October 14. - 20:25
nézegettem a fényképeket szép helyeken voltatok!fáj is a szívem.ilyen a nyomdász élet...sajna.
viszont a hosszú hétvégén sokat kéne tekerni ha az idõ is engedi!
Posted 2007. October 14. - 20:04
Posted 2007. October 14. - 19:38
Azt nem is mondtam, hogy könnyû a kék, de neked illene megcsinálni. Erre megy a BEAC Maxi TT és a III. Börzsönyi szivató elnevezésû túra is.Szokolyán is, de ott gyorsan rájöttünk, hogy vissza kell menni. Ott tévedtünk el ahol mondod, ahol a piros S-alakzatot ír le, a jobbost vétettük el. A kéket néztem a Foltánra, de fõleg a mûút utáni része a térkép alapján nagyon sûrûn metszi a szintvonalakat. A Csóványos elõtti Foltán-vágás is sûrû, de azt még legyûrjük, de ez annál is meredekebbnek tûnik.
Királyréttõl is lehet nehezíteni a dolgot. Kék kocka, és figyelni, mert egy jelentõs táv megtétele után az egyenes átváltozik kék körre, míg a kocka elmegy jobbra. Így a sotteres út legnagyobb részét ki tudjátok hagyni.
Egyébként ha új és kemény börzsönyi túrákra vágysz, gyere a "szivatóra," illetve itt rendszeresen szervezünk túrákat e gyönyörû hegységbe.
Posted 2007. October 14. - 19:29
Jó volt a mai kis laza tekerészés, köszi a résztvevõknek.
Nice new frém! Gratula!
Zed hol hagyta a váltótartó fülét?
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2007. October 14. - 19:24
Szokolyán is, de ott gyorsan rájöttünk, hogy vissza kell menni. Ott tévedtünk el ahol mondod, ahol a piros S-alakzatot ír le, a jobbost vétettük el. A kéket néztem a Foltánra, de fõleg a mûút utáni része a térkép alapján nagyon sûrûn metszi a szintvonalakat. A Csóványos elõtti Foltán-vágás is sûrû, de azt még legyûrjük, de ez annál is meredekebbnek tûnik.A piros tréfás. Volt egy elég saras, tolós rész, melyet egy 90-s emelkedõ bal kanyar követett. Gondolom ezen mentetek végig egyenesen. Nos, ahogy a kanyar utáni emelkedõn felértek, jobbra van egy széles leágazás, ez a piros. Ha Szokolya vasútállomás után keveredtetek el, akkor az állomásnál balra, majd kb. 50 méter után jobbra be. Amikor Királyrét fõlé értek, ahol a piros háromszög és a zöld keresztez, ott nem egyenesen, hanem 11 óra irányba kell lemenni.
Foltán-kereszt megközelíthetõ Magyarkúttól végig a kéken. Magyarkút meg egy köpésnyire van Verõcétõl.
Posted 2007. October 14. - 19:12
Posted 2007. October 14. - 18:48
Oldbike, bízunk benned. A 4 óra 16 perc a tekeréssel eltöltött idõ volt, erre még bõven rájöttek a pihenõk és egyéb megállások.a két csúcs egy kis idõt fog igénybe venni,mivel csak két lábon lehet feljutni,de kitaláunk valamit
remélem nem fogom visszahúzni a társaságot mivel nekem ez a 4.16 egy kicsit gyors,de igyekezni fogok:)
hétfõn én azért megyek egy kört itt,mivel szikrázó napsütést jósolnak!
ha valakit érdekel 9.45 verõce vasútállomás/cube/
ha közben a térképet nézed és informció kell egy útvonalról,hát benézhetek oda
nem lesz rohanós tempó!
de hasonló út lesz,mint a tiétek csak nagybörzsöny marad ki a szórásból,helyette fagyoskút az altárónál majd kisirtásnál a S-ra
Hali Minuvtcr!
A piros tréfás. Volt egy elég saras, tolós rész, melyet egy 90-s emelkedõ bal kanyar követett. Gondolom ezen mentetek végig egyenesen. Nos, ahogy a kanyar utáni emelkedõn felértek, jobbra van egy széles leágazás, ez a piros. Ha Szokolya vasútállomás után keveredtetek el, akkor az állomásnál balra, majd kb. 50 méter után jobbra be. Amikor Királyrét fõlé értek, ahol a piros háromszög és a zöld keresztez, ott nem egyenesen, hanem 11 óra irányba kell lemenni.
Foltán-kereszt megközelíthetõ Magyarkúttól végig a kéken. Magyarkút meg egy köpésnyire van Verõcétõl.
Posted 2007. October 14. - 16:44
Csóványosról le észak felé a piros háromszögön (szenzációs útvonal). A Rakodónál tanakodtunk, hogy felmenjünk-e NHH-ra, de mivel csak tolós, illetve kerülõutas útvonalról tudok, ezért inkább mentünk tovább a kék kockán/K+-en Nagybörzsöny felé, onnan meg a sárgán Kismarosra.
A mi távunk 63.6 kilcsi kett és 1535 m a szint. Csóványosról, amíg a többieket vártuk, ketten átmentünk Magosfára, majd vissza, ezzel együtt jött ki ez a szint.
Jah, és itt egy újabb jelentkezõ, akinek nagyon bejön a Börzsöny . Fõleg most hogy egyre jobban ismerem.
Posted 2007. October 14. - 10:15
Posted 2007. October 14. - 09:06
remélem nem fogom visszahúzni a társaságot mivel nekem ez a 4.16 egy kicsit gyors,de igyekezni fogok:)
hétfõn én azért megyek egy kört itt,mivel szikrázó napsütést jósolnak!
ha valakit érdekel 9.45 verõce vasútállomás/cube/
ha közben a térképet nézed és informció kell egy útvonalról,hát benézhetek oda
nem lesz rohanós tempó!
de hasonló út lesz,mint a tiétek csak nagybörzsöny marad ki a szórásból,helyette fagyoskút az altárónál majd kisirtásnál a S-ra
Posted 2007. October 14. - 07:40
Királyrét - Rakodó /kék kocka majd kék kör
Rakodó - Hamuház /kék+
Hamuház - Nagybörzsöny /börzsönyi kék
Nagybörzsöny - Kismaros /végig a sárgán
Gyönyörû a kék+ útvonal. Kéne egy túraelképzelés a hosszú hétvége, fõleg, hogy te is jössz! Salgóvár, Holló-kõ kötelezõen, de mehet mellé a kék+ is.
Posted 2007. October 14. - 01:11
mi volt a pontos útvonal?
nem csak nekem jön be a börzsöny,ha jól olvasom
a kijelölések ott voltak?
Posted 2007. October 13. - 20:13
A lényeg, hogy jót röhögtünk az egészen!
De nagy élmény volt nekem ez a mai nap, és ahogy mondtam, azok a giccses képek, ahogy tekertek az erdõben, a színes lombú fák alatt, és mögöttetek meg hullanak a rozsdás falevelek. Azt fotózni kellett volna! Tuti címlap fotó!