Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
H.Zoli, nagyon klasszak a képek. Szép helyen jártatok. Sajnálom egy kicsit, hogy nem tudtam veletek menni, de a hétvégén nálunk volt Paul kisfia és túráztunk vele. Mi is szép helyen voltunk, a Gerecsében. :)

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts

Zoli! Csinos a kicsike. Majd Te is ide fogsz eljutni :)

Feltöltött kép

a lány egy fakír lehet, mer' a köveket választotta :-))

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Üdv a mai - tegnapi - tekerõknek! A "túlórázó" is hazaért! :)
assasinbug, csak próbáld meg lazán venni a z lefeléit, élvezni fogod! (Vicces helyzeteket tud teremteni az a fincsi kis ösvény!)
Zednek meg vmi egyszerû kis cafatka szedhette le a váltófület, vagy szerencsétlenül beváltott, mert igazából semmi extra nem volt ott útközben. Külön grat Neki, hogy nem fordult rögtön hazafelé, hanem még tovább tekert! :clap:

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

De bizony, az a cipelõs szakasz a zõd volt. A hidat én sem tudom hová tenni, egyszercsak ott volt.:D Majd Zed, ha erre jár megmondja, hogy hol is volt.

Az a legfelemásabb utam volt eddig. A fenyves istenkirály, de az eleje a fél méteres szintekkel nem fincsi, + a beláthatatlan mereden vizmosásos keskeny lefelék, ahhoz én kevés vok, de ahogy látom Ti élveztétek, az a lényeg;) Ott legalábbis emlékeim szerint nem volt híd, de lehet azóta fejlesztettek arrafelé:)

PTomi, nekem is csak itthon esett le, h Te voltál:)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Köszi mindenkinek, nekem is tetszik. Élõben meg sokkal szebb.
P.Tomi! Zednek azt hiszen egy gyökér vagy egy szikla tépte le a fülét.
Hosi! Odáig azért nem jutunk, hiszen a 24 óráson a Krisztával aludtam a sátorban, a bringa pedig kint. BÁÁÁR, az még a régi volt!:D
Richie! Én is viszolyogtam a kék szimeringtõl, de nincs más színben. Sajnos.:)
Assasinbug! De bizony, az a cipelõs szakasz a zõd volt. A hidat én sem tudom hová tenni, egyszercsak ott volt.:D Majd Zed, ha erre jár megmondja, hogy hol is volt.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

PTomi, nem voltál véletlenül ma solymáron a benzinkútnál?

De :)

Jajj! És emlékszem is rád!
Csak nem tudtam, hogy Te vagy Te :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

Jó volt a mai kis laza tekerészés, köszi a résztvevõknek.
A képek itt vannak:http://picasaweb.goo...0071014PilisTRa

megkérdezehetem mi volt az útvonal?
mert az eleje(Teve-szikla) és a vége (Hûvösvölgy a vezeték mellett, majd a cukrászda) ismerõs, de a hídat nem tudom hova tenni.
A cipelõs szakasz csak nem a zöld volt a Teve-szikla után balra le?

PTomi, nem voltál véletlenül ma solymáron a benzinkútnál?

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
grat az új vázhoz H.Zoli!!! szép...csak kár,hogy a szimmering nem piros.. hehe :D

nézegettem a fényképeket szép helyeken voltatok!fáj is a szívem.ilyen a nyomdász élet...sajna.
viszont a hosszú hétvégén sokat kéne tekerni ha az idõ is engedi!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts
Zoli! Csinos a kicsike. Majd Te is ide fogsz eljutni :)

Feltöltött kép

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Szokolyán is, de ott gyorsan rájöttünk, hogy vissza kell menni. Ott tévedtünk el ahol mondod, ahol a piros S-alakzatot ír le, a jobbost vétettük el. A kéket néztem a Foltánra, de fõleg a mûút utáni része a térkép alapján nagyon sûrûn metszi a szintvonalakat. A Csóványos elõtti Foltán-vágás is sûrû, de azt még legyûrjük, de ez annál is meredekebbnek tûnik.

Azt nem is mondtam, hogy könnyû a kék, de neked illene megcsinálni.:D Erre megy a BEAC Maxi TT és a III. Börzsönyi szivató elnevezésû túra is.
Királyréttõl is lehet nehezíteni a dolgot. Kék kocka, és figyelni, mert egy jelentõs táv megtétele után az egyenes átváltozik kék körre, míg a kocka elmegy jobbra. Így a sotteres út legnagyobb részét ki tudjátok hagyni.

Egyébként ha új és kemény börzsönyi túrákra vágysz, gyere a "szivatóra," illetve itt rendszeresen szervezünk túrákat e gyönyörû hegységbe.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Nice new frém! Gratula! :)

Zed hol hagyta a váltótartó fülét? :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

minuvtcr

minuvtcr

vendég

• fórumtag
  • 66 posts

A piros tréfás. Volt egy elég saras, tolós rész, melyet egy 90-s emelkedõ bal kanyar követett. Gondolom ezen mentetek végig egyenesen. Nos, ahogy a kanyar utáni emelkedõn felértek, jobbra van egy széles leágazás, ez a piros. Ha Szokolya vasútállomás után keveredtetek el, akkor az állomásnál balra, majd kb. 50 méter után jobbra be. Amikor Királyrét fõlé értek, ahol a piros háromszög és a zöld keresztez, ott nem egyenesen, hanem 11 óra irányba kell lemenni.
Foltán-kereszt megközelíthetõ Magyarkúttól végig a kéken. Magyarkút meg egy köpésnyire van Verõcétõl.

Szokolyán is, de ott gyorsan rájöttünk, hogy vissza kell menni. Ott tévedtünk el ahol mondod, ahol a piros S-alakzatot ír le, a jobbost vétettük el. A kéket néztem a Foltánra, de fõleg a mûút utáni része a térkép alapján nagyon sûrûn metszi a szintvonalakat. A Csóványos elõtti Foltán-vágás is sûrû, de azt még legyûrjük, de ez annál is meredekebbnek tûnik.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

a két csúcs egy kis idõt fog igénybe venni,mivel csak két lábon lehet feljutni,de kitaláunk valamit
remélem nem fogom visszahúzni a társaságot mivel nekem ez a 4.16 egy kicsit gyors,de igyekezni fogok:)
hétfõn én azért megyek egy kört itt,mivel szikrázó napsütést jósolnak!
ha valakit érdekel 9.45 verõce vasútállomás/cube/
ha közben a térképet nézed és informció kell egy útvonalról,hát benézhetek oda
nem lesz rohanós tempó!
de hasonló út lesz,mint a tiétek csak nagybörzsöny marad ki a szórásból,helyette fagyoskút az altárónál majd kisirtásnál a S-ra

Oldbike, bízunk benned. A 4 óra 16 perc a tekeréssel eltöltött idõ volt, erre még bõven rájöttek a pihenõk és egyéb megállások.

Hali Minuvtcr!:)
A piros tréfás. Volt egy elég saras, tolós rész, melyet egy 90-s emelkedõ bal kanyar követett. Gondolom ezen mentetek végig egyenesen. Nos, ahogy a kanyar utáni emelkedõn felértek, jobbra van egy széles leágazás, ez a piros. Ha Szokolya vasútállomás után keveredtetek el, akkor az állomásnál balra, majd kb. 50 méter után jobbra be. Amikor Királyrét fõlé értek, ahol a piros háromszög és a zöld keresztez, ott nem egyenesen, hanem 11 óra irányba kell lemenni.
Foltán-kereszt megközelíthetõ Magyarkúttól végig a kéken. Magyarkút meg egy köpésnyire van Verõcétõl.

minuvtcr

minuvtcr

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Sziasztok, tegnap mi is Börzsönyöztünk, Kelly's Klubos szervezésben, és láttuk is VV-éket Verõcén. Sok hasonlóság volt az útvonalunkban, de pl a piros Királyrétig nekünk új volt, és el is veszítettük a jelzést jópárszor, olyannyira, hogy aztán nem is Királyréten, hanem a Szokolya-Királyrét mûúton lyukadtun ki. Innen kis kényszeraszfaltozás, majd az aszfaltos, ill. murvás szerpentin útvonalon fel a Foltán-kereszthez, onnan a kéken Csóványos. Kicsit szívatós volt a Foltán-vágás, ideális körülmények között is megerõltetõ, de most az avar szívatott... Csóványosra szeretek feljárni, csak zavar, hogy aszfaltmentes útvonalat nem ismerek, ha valaki tud tekerhetõ útvonalat, megköszönném.

Csóványosról le észak felé a piros háromszögön (szenzációs útvonal). A Rakodónál tanakodtunk, hogy felmenjünk-e NHH-ra, de mivel csak tolós, illetve kerülõutas útvonalról tudok, ezért inkább mentünk tovább a kék kockán/K+-en Nagybörzsöny felé, onnan meg a sárgán Kismarosra.

A mi távunk 63.6 kilcsi kett és 1535 m a szint. Csóványosról, amíg a többieket vártuk, ketten átmentünk Magosfára, majd vissza, ezzel együtt jött ki ez a szint.

Jah, és itt egy újabb jelentkezõ, akinek nagyon bejön a Börzsöny :). Fõleg most hogy egyre jobban ismerem.

Szapi

Szapi

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
A turistautak.hu-t ismeritek? Ügyes kis térkép és igen sokat tud: itiner készítés, útvonaltervezés, szintemelkedés, stb. érdemes megnézni.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
a két csúcs egy kis idõt fog igénybe venni,mivel csak két lábon lehet feljutni,de kitaláunk valamit
remélem nem fogom visszahúzni a társaságot mivel nekem ez a 4.16 egy kicsit gyors,de igyekezni fogok:)
hétfõn én azért megyek egy kört itt,mivel szikrázó napsütést jósolnak!
ha valakit érdekel 9.45 verõce vasútállomás/cube/
ha közben a térképet nézed és informció kell egy útvonalról,hát benézhetek oda
nem lesz rohanós tempó!
de hasonló út lesz,mint a tiétek csak nagybörzsöny marad ki a szórásból,helyette fagyoskút az altárónál majd kisirtásnál a S-ra

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Verõce - Királyrét /végig a piroson
Királyrét - Rakodó /kék kocka majd kék kör
Rakodó - Hamuház /kék+
Hamuház - Nagybörzsöny /börzsönyi kék
Nagybörzsöny - Kismaros /végig a sárgán

Gyönyörû a kék+ útvonal. Kéne egy túraelképzelés a hosszú hétvége, fõleg, hogy te is jössz!:D Salgóvár, Holló-kõ kötelezõen, de mehet mellé a kék+ is.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
remélem tetszett a K+
mi volt a pontos útvonal?
nem csak nekem jön be a börzsöny,ha jól olvasom :)
a kijelölések ott voltak?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Jó poén volt, na! ( Én nem árulkodom!)
A lényeg, hogy jót röhögtünk az egészen!

De nagy élmény volt nekem ez a mai nap, és ahogy mondtam, azok a giccses képek, ahogy tekertek az erdõben, a színes lombú fák alatt, és mögöttetek meg hullanak a rozsdás falevelek. Azt fotózni kellett volna! Tuti címlap fotó!