Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Nekem sajna nem lesz, mert egész hétvégén dolgozunk. Tényleg Para, ti kint lesztek a Hóshow-n?
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

ez az átmozgató jelleg mindig vigyorgásra késztet... :)
amúgy tényleg jó ötlet csak ne túl korai indulással.
ja és ha lehet vasárnap?!nekem suli szombaton :(

11.00-ra gondoltam, megint Szentendrei indulással. Azon a napon kéne menni, amikorra nem mondanak esõt, de nekem jó a vasárnap is.. Persze, ha lesz olyan nap egyáltalán.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Slovenski Raj Téli-túra
2007. 11. 23-25
Podlesok
---
Kedvcsináló:
Tavalyi téli-túra képei itt: http://www.paraferee.hu/photos/album/7
Leírása pedig itt: http://www.paraferee...ikes/showhike/6
---
(!)
Mano
Skiri
Bea
Ági
Tyito
Lens
Zed
Beax
Györgyi

(?)
MészÁgi
Isti
Era
Paul
Alex

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
Mano
Skiri
Bea
Ági
Tyito
Györgyi

Zed
Lens
Era
Paul

(?)
MészÁgi

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Hétvégén mi lesz? Ahogy nézem, az erdõben iszaptenger lesz. Nem megyünk megint valami aszfaltosat, ha nem esik az esõ? Mondjuk a múltkori túrát végig? Csak nem zárják le megint az utat a köcsög vadászok. Persze megint csak átmozgató jelleggel.:) Legalább Zsizsi még jobban összebarátkozik az ördögszekérrel.:P

ez az átmozgató jelleg mindig vigyorgásra késztet... :)
amúgy tényleg jó ötlet csak ne túl korai indulással.
ja és ha lehet vasárnap?!nekem suli szombaton :(
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Hétvégén mi lesz? Ahogy nézem, az erdõben iszaptenger lesz. Nem megyünk megint valami aszfaltosat, ha nem esik az esõ? Mondjuk a múltkori túrát végig? Csak nem zárják le megint az utat a köcsög vadászok. Persze megint csak átmozgató jelleggel.:) Legalább Zsizsi még jobban összebarátkozik az ördögszekérrel.:P

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
(!)
Mano
Skiri
Bea
Ági
Tyito
Györgyi

Zed
Lens

(?)
MészÁgi
Isti
Ausztria, Kenguruk földje!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Slovenski Raj Téli-túra
2007. 11. 23-25
Podlesok
---
Kedvcsináló:
---
(!)
Mano
Skiri
Bea
Ági
Tyito
Györgyi

(?)
MészÁgi
Isti

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Nati: jelentkezni itt, vagy mailben és ide bevésem Én :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Para: jelentkezni hol lehet? Kissé zavarossá fajulhat ha ebben a topikban meg a másikban is jelentkezünk. Egyébként Zed+Lens jönne, de sajna most nem lesz autónk, tehát beülnénk valakihez.

A helyszín: Certovicébõl másztunk föl a Chata Stefánikába (turistaház), ami 1740 m-en helyezkedett el, kb.300 m-rel az Alacsony Tátra legmagasabb csúcsa, a Gyömbér alatt.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Sziasztok!

Lassan teljesen benne vagyunk a télben (legalábbis naptárilag), a fákon már az a kevés elbarnult levél sincs fenn, az avar sem zörög olyan hangosan lépteink és kerekeink alatt, a nappalok pedig iszonyatosan rövidek... Mit tehetnénk ilyenkor, mint elmegyünk egy fantasztikus kanyon-túrára, Szlovákiába, a Szlovák Paradicsomba, hogy lelkünk kicsit felfrissítsük...

Ha szerencsések vagyunk, akkor idén hó is lesz a kanyonokba, ami teljesen más hangulatot fog adni a túráknak, de persze abban az esetben, ha nem lenne hó, sem fogunk szomorkodni, mert a környék mindig szép...

Kedvcsináló:

Tervben a hétvégi túrákon már megszokott indulás szerepel, azaz pénteken munka után, 17:00 óra körül Budapestrõl, az Örs-vezér terérõl indulnánk. Szállás Podlesokban, faházakban, hozzávetõlegesen éjjel 11 és 12 óra között érünk majd oda. Szombatra egy kellemes Vel'ky Sokol vagy Suha Bela, a fennsíkon-Klastoriskon Koliba-ban káposzta vagy fokhagyma leves kajálással kombinálva. Este csoportos terápia kártya, társasjáték és egyéb eszközök segítségével. Vasárnap könnyed, rövid túra a Hernád mentén, majd hazautazás...

Ha hó is lesz, fakultatív csúszó-verseny a kempingnél...

Költségek terén oda-vissza cca700km-vel, cca3.000,- Ftperfõ szállással, cca2.000,- Ftperfõ éttermi költséggel számolhattok...

Túra nehézsége szombaton 10/5 (hó esetén 7), vasárnap 10/3 (hó esetén 5).

Szükséges eszközök és ruházat: camelbak vagy kulacs jó ha van nálad, csoki-keksz-szendvics de a fennsíkon betérünk a túristafogadóba, esõkabát-kamásli-kesztyû-jó túra bakancs...

Idõpont terv:
2007. 11. 23-25

Jelentkezni 2007. 11. 12 -ig lehet!

Üdv

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
ja, az más:D az lehet, de oda vigyél térkéept, ha arra mész, mert elég sok út megy ott és nem egyértelmû sztem elsõre belõni a jelzést, másrészt ott tényleg van kerítés, egy kb 80*60as lyukkal...
Én elmennék a piros, piros3szög keresztezõdéséhez, és lesz ott egy jelöletlen murvás út. Azon menj! Rossz idõben is járható, egyenesen a kilátóhoz visz, amennyire az erdõben mehet egyenesen út;)
jó utat

spa

spa

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

Nem tudom merre jártál, mert elõvettem a térképem, azon nincs P3szög:-/
Piroson le szinte egészen a Budakeszi útig, elötte 10mrel át a sárga +ra.

Az én térképem A zöld háromszög és a sima piros összekötõ szakaszát jelöli piros háromszöggel, azt néztem csak. De hát hiába, mert ha valaki az ellenkezõ irányba indul, azzal nincs mit tenni :) . Mentségemre legyen mondva, nem vagyok rutinos. Köszönöm mindenkinek az útmutatást, hamarosan megszülöm a dolgot.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Az en javaslatom:
1 .A kiindulasi pont Szepjuhaszne
A) Le a muuton a nagykovacsi ut fele es ahol ferden becsatlakozo (szurke murvas) ut jon balrol lakohazakkal ott at lehet vagni a lovasklub also reszehez. Onnan fel az elagazashoz ami mar foldut es a petnehazy ret mellett megy el (gyakorlatilag a pacis resz) Ez a legkenyelmesebb es talan a leggyorsabb.
B) Le szinten a muuton de a Fekete fej-re felmeno turistautnal kanyarodsz le balra, nem korabban mint feljebb irtam. Ha atmentel a hegyen akkor ugyanahoz a pacis reszhez lyukadsz ki mint A esetben.
C) Szepjuhasznetol elindulsz a Nagy-Harsh-hegy fele de nem mesz fel ra, csak az oldalaban mesz vegig, jo gyors osveny kis tekeressel. Elvileg az valami zold jelzes. Itt lesz majd egy pad ha jol emlekszem balra a piros jelzessel egyetemben ,ami egy eleg durva DH-s szakasz , igen koves es meredek. Innentol ugyanaz mint B.

Tobbi mar egyertelmu vegig a Petnehazi-ret melletti szakaszon , Kecske-hat jo kis szivatos nem meredek de hosszu felfele, majd megjobb nem tul technikas de gyors lefele. Es ott van az a bizonyos piros 3szog ami megy a Nagy kopasz fele.
Nagy Kopaszon csinaltak nemtom hany eve (de nemreg) egy jo kis kilatot erdemes megnezni. Csak asszem arrafele at kell akrobatikazni egy keritesen.
Amire keszulni erdemes arra: Ha eso van, akkor sar van de veszettul :D

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Hol folytatódik a piros a János-hegyen Nagykovácsi felé?

A kilátótól egyenesen elindulsz az erdõbe, az a P jelzés. Többször keresztezi az aszfaltos szerpentint (Jánoshegyi út), míg leér a Szépjuhásznéig. Onnan, át a síneken, majd enyhén balra a Fekete-fej felé, de ez ki is van táblázva. Elég meredek mind fel-, mind lefelé.
Fekete-fej után le az aszfaltig, és a lovasklub melletti kerítés mellett halad tovább az út. Vöröspocsolyás-hát, Nagykovácsi útvonalon. Nagykovácsi elõtt még beiktatnék egy Nagy Kopaszt is, az a Z3szögön van, ha jól emlékszem. Onnan Z3sz, Z úton jutsz le a faluba.

Én errõl nézem ki az utakat: www.turistautak.hu
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Végre valahára 3 hét munka, illetve 3 elvesztegetett szabadnap után volt idõm kipróbálni a János-hegy/Nagy-Kopasz/Hármashatár-hegy útvonalat amit mondtatok. Miután elindultam a János-hegyrõl a piroson lefelé majd kiugrottam a bõrömbõl olyan szép volt az erdõ. A táblákat nem figyeltem, csak a jelzéseket néztem (balra piros háromszög). Olyannyira, hogy Budaörsön kaptam észbe... :mybad: Nyomás vissza :eek: . Mire visszaértem, megéreztem az egy hónapot bringa nélkül, annyira kikészültek a lábaim, hogy lemondtam a folytatásról. Szerdán ha nem esik be közbe valami intéznivaló, elindulok megint. Hú de benéztem :)

Hol folytatódik a piros a János-hegyen Nagykovácsi felé? Közvetlen a kilátótól indul, vagy a szerpentinnél lefele figyeljem az utakat majd :) ?

Nem tudom merre jártál, mert elõvettem a térképem, azon nincs P3szög:-/
Piroson le szinte egészen a Budakeszi útig, elötte 10mrel át a sárga +ra.

spa

spa

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Hol folytatódik a piros a János-hegyen Nagykovácsi felé? Közvetlen a kilátótól indul, vagy a szerpentinnél lefele figyeljem az utakat majd :) ?

spa

spa

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Végre valahára 3 hét munka, illetve 3 elvesztegetett szabadnap után volt idõm kipróbálni a János-hegy/Nagy-Kopasz/Hármashatár-hegy útvonalat amit mondtatok. Miután elindultam a János-hegyrõl a piroson lefelé majd kiugrottam a bõrömbõl olyan szép volt az erdõ. A táblákat nem figyeltem, csak a jelzéseket néztem (balra piros háromszög). Olyannyira, hogy Budaörsön kaptam észbe... :mybad: Nyomás vissza :eek: . Mire visszaértem, megéreztem az egy hónapot bringa nélkül, annyira kikészültek a lábaim, hogy lemondtam a folytatásról. Szerdán ha nem esik be közbe valami intéznivaló, elindulok megint. Hú de benéztem :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Híd: az a felújított fahíd az a híd, ami évek óta egyre ramatyabb állapotban volt, Mátraháza alatt, a piros kereszten, ott, ahol régebben a Mátra Maraton jött felfele.

Gép: nem, még mindig az A1el harcolok a sötétség ellen :)

Tátra: merre voltatok pontosan? nagyon bejövõs a képek alapján a hely...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Para: igen, csodaszép idõnk volt. De pont attól volt olyan fantasztikus, hogy néha felhõben mentünk. Ott viszont sok lehullott falevéllel nem találkoztunk.

Mi ez a felújított kishíd??

Apropó. Sikerült venned valami jó gépet? Ha igen, mit?