Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2008. január 30. - 22:07
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. január 30. - 21:50
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2008. január 30. - 21:46
Írta 2008. január 30. - 21:20
Tisztaban vagyok a hegyeink adottsagaival, viszont szeretnem kihozni a lehetosegekbol a maximumot
tavasszal tervezek magashegyseget, bar evek ota tervezem csak vagy penzem, vagy idom nem volt.
koszi a valaszokat, amit nem ismerek azt mindenkeppen meglatogatom
Írta 2008. január 30. - 20:51
ez az ahol KeX és Burce jött le,mikor a kozma 60-on voltunk?Nem a közelben van, mégis: a Vértesben egyszer próbáld ki a gesztesi-várból levezetõ jó meredek, gyökerekkel tarkított utat.Nagyon durva!
ha az akkor az durván nézett ki.lentrõl...
Írta 2008. január 30. - 20:40
Írta 2008. január 30. - 20:35
Nem vagyok igazán tisztában a nevekkel, de azt hiszem ennek az alsó szakasza a sziklakert. Találó, magyar viszonylatban nagyon köves, de nem kell hozzá nagy fully, mindenhol találsz nyomot a kövek között.
Írta 2008. január 30. - 20:26
A HHH-n levo osvenyt ismerem, a ket bukkfa nyeregtol indulot pedig lecsekkolom mindenkeppen.
Amit a hars hegynel irtal: tegyuk fel, hogy a szepjuhasznetol megyek felfele a Kan K. kilatohoz, a kilatotol lefele vezet tovabb (asszem sarga) az osveny, ami rogton egy kis fahidhoz er le. ehhez kepest a nem jelzett osveny(ez lehet a sziklakert nevu??) merre talalhato?
Amugy meg happy B-dayt annak, akinek ma van.
Írta 2008. január 30. - 20:22
A Viságrádi oldalon vannak, - amiket én ismerek. pl. a kéken lefelé - de inkább a Börzsönyben tudok néhányat. Azért ez Magyarország, itt csak rövid technikás lejtõket találsz, ha ennyire falod a kemény, zúzós lejtõket, utazást javaslok a környezõ - magasabb hegyekkel bíró - országokba.
Ott lehet zúzni, csak bírd szusszal és technikával.
Gesztesi vártól, ami KeX-nek megvolt? Fincsi!
Nagy-Kevély, esõben, vagy utána izgalmas, amúgy.. de nem rossz.
Ezekkel csak az a baj, hogy rövidek, persze ez nem jelenti azt, hogy unalmasak lennének.
Írta 2008. január 30. - 20:21
Írta 2008. január 30. - 20:19
Írta 2008. január 30. - 20:16
bocsesz bar ahogy elnezem ez inkabb uzenofal jellegu topic
Keine Panik, jó helyen jársz, csak most éppen fülhúzogató party van.
Van egy tippem:
Indulj el a Két-bükkfától a Z+ -on a Pilis-nyereg felé. Közvetlen a nyereg elõtt lesz egy meredek, gyökeres szakasz egy balkanyarral, utána egy kevésbé meredek jobbra lejtõ rézsûn gurulsz le. A nyeregbõl Z, majd a Z négyzet jelzés vezet a Sasfészek TH-hoz (light kétnyomos). Onnan megint a S+ vezet le Szentlélek felé. Meredek, rönkökbõl álló lépcsõ. Két embert ismerek, aki XC géppel lement rajta. Tekerj be Szentlélekre, onnan a P a Pálos-kolostor felé, majd a Hirsch-oromhoz. Itt kezdõdik egy nagyon meredek, de nem különösen technikás lefelé.
A 3mashatáron van egy standard lejtõ, régebben minden XC futam fõ attrakciója, a Pilóta centrum mögötti DH a K jelzésen. Valamikor 10 éve nem volt benne semmi nagy szám, de mivel rengeteg versenyt vezettek rajta, és azóta sokan ismerik és járnak rajta, szét van járva, laza a talaj, elõtúrták a köveket és a gyökereket. Vigyázz az alternatív nyomokkal, valamelyik épp csak kormányszélességû, egy kis hiba és keresztbefordítja a kormányt.
A Nagy-Hárs csúcsáról megy le egy nagyon fasza ösvény (azt hiszem nem jelzett) Hûvösvölgybe. Fõleg DH/FR arcok használják. Kb 30 m után kettéágazik, a bal oldal természetes, a jobb oldali ág majdnem végig épített. Ezt szívbõl ajánlom!
Írta 2008. január 30. - 20:10
Most az erdekelne, hogy tudtok-e hasonlo nehezsegu reszeket a pilis kornyeken.
Írta 2008. január 30. - 19:54
Szükséged lesz rá. Már kétszer "megtekertem". (Lejtõztem)
Leszállás nélkül - nekem - lehetetlen volt lejönni a Prédikáló széktõl. Ha nem is ez a legmeredekebb, de az egyik legtechnikásabb.
Javaslom - ha megtekered - ne hétvégén tedd, mert akkor sok a túrista, és baleset lehet a vége!
Szólj, mi az eredmény.
Írta 2008. január 30. - 17:56
Hogyazaszemtelenkölkitneki! Írogatunk ontopic, he? Seeemmi születésnap, miegymás?
bocsesz bar ahogy elnezem ez inkabb uzenofal jellegu topic
Írta 2008. január 30. - 16:59
nem kell nekik megmondani.Sõt, szerintem Zed-sem hagyja.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. január 30. - 16:57
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2008. január 30. - 16:55
Ajajj...
Krissszta, te hagyod ezt?
Még nincs itthon!
Itthon vagyok!
Nem semmi! Én egész nap húzom az igát, hogy meglegyen a mindennapi betevõ falatunk, a Zoli pedig mindenféle csokiba mártott nõket nézeget a neten.:mad:
Szerintem, ha le kéne nyalogatnom mind Natiról belehalnék.
Segítünk szivesen!
Ajajj...
Hozé, szerinted a Zsuzsa hagyja ezt?
Írta 2008. január 30. - 15:44
Írta 2008. január 30. - 15:27
legmeredekebb, legeslegebb lejtojet. Szerintetek melyik ez? Nekem a Vadallo-kovek, de ha tudtok meg ilyeneket ki vele, hatha valamelyiket nem ismerem meg!