Láttam jártatok Sikáros felé. A sikárosi forrásból egyelõre nem lehet inni.
A napokban jártam ott többször is (egyik kedvenc helyem) és nyitva találtam a nagy vas ajtót. Volt egy A4-es lap a tetején, hogy nem iható most a vize. Aztán kiderült miért is. Néhány fotót készítettem róla.
https://picasaweb.go...feat=directlinkAmennyire lehetett, megpróbáltam kitisztítani a kiszedhetõ bomló dolgokat belõle egy hosszú villás faággal. Volt ott a vízben fehéresen bomló sikamlós fadarab, bomló meztelencsiga félig szétmállva. Amit lehetett azt kiszedtem és most is nyitva van az ajtaja, ahogy találtam. Egy jókora esõ kellene ahhoz, hogy önmagától kitisztuljon valamennyire.
Arra gondoltam, legközelebb vinnem kellene neomagnol ivóvíz fertõtlenítõ tablettát a medencébe, az biztosan megtenné a dolgát, hogy a fertõzések eltûnjenek. Saccra 300liter víz lehet benne. Még meg kell néznem, ivóvíz fertõtlenítéshez milyen töménységben (hány tablettát) kell használni a neomagnolból. Ilyennel kezelik az ivóvíz hálózatot is. Gondolom ezzel lehetne a forrás medencéjét is kezelni, hogy késõbb iható legyen a vize.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..