Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

erdeiember

erdeiember

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Én is Vértes fan vagyok, csak lassan kiábrándító ez a minõségû és mennyiségû fakitermelés és vadrácsozás.

A kivágott fákból mindjárt megvan a kerítés........

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Jó Nektek,nekem holnap munkanap!
Majd vasárnapra én is kinézek valami jót. Vértes fan vagyok
Múlt héten: Mária szakadék-Körtvélyes-Szép Ilonka forrás-Mátyás kút-Vértessomló-Várgesztes-Szárliget

Én is Vértes fan vagyok, csak lassan kiábrándító ez a minõségû és mennyiségû fakitermelés és vadrácsozás.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Gánt- Kõhányás- Várgesztes (idáig biztos), aztán el kellene jutni valahogy a Körtvélyesig, talán a Szép Ilonka-forrás felé megyünk. A Körvélyesrõl Vérteskozmára kellene menni, onnan pedig Csákvárra vagy Gántra megyünk.

A sebesség mindent megold.

erdeiember

erdeiember

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Jó Nektek,nekem holnap munkanap!
Majd vasárnapra én is kinézek valami jót. Vértes fan vagyok
Múlt héten: Mária szakadék-Körtvélyes-Szép Ilonka forrás-Mátyás kút-Vértessomló-Várgesztes-Szárliget

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Nem lehet, hogy Te mentél függõlegesen felfelé?:)

Á, én olyat nem is bírok. :)

Jani:

Holnap mi is megyünk: Szárliget-Vérteskozma-Kõhányás-Oroszlány-Majk-Vértessomló-Mátyás kút-Vérteskozma-Szárliget. Próbáltam naposabb helyekre írni a holnapi távot. A sötét és mélyebb völgyeket biztos, hogy kerülni fogjuk, bár Mátyás kút az dagonyás lesz tuti.
Igazából ma is a völgyes részek voltak gázosak, meg hát a folyamatos fakitermelés miatt összetúrt utak.

Ti merre?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Aha, Várgesztes környékén voltam ma. Háááát, a tökéletestõl igen messze volt. Teljes erõbedobással 10 km/h haladás, sárpiszkálás, majd fél óra biciklitakarítás. Vízszintesen szakadó esõ övezte az egész mûveletet. De lehet, csak rossz helyen voltam.

Érdekes lesz a holnapi túra. :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Aha, Várgesztes környékén voltam ma. Háááát, a tökéletestõl igen messze volt. Teljes erõbedobással 10 km/h haladás, sárpiszkálás, majd fél óra biciklitakarítás. Vízszintesen szakadó esõ övezte az egész mûveletet. De lehet, csak rossz helyen voltam.

Nem lehet, hogy Te mentél függõlegesen felfelé?:)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tökéletes utak
de a jelzetlenek még jobbak

Köszi.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Rossz hozzáállás! A kidõlt fa nem akadály, hanem technikai kihívás és alapanag a pályaépítéshez. Lásd: BC North Shore. ;)
Ausztria, Kenguruk földje!

erdeiember

erdeiember

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
múlt hétvégén a Vértesbõl néhány kép
http://picasaweb.goo...804VRtesZolival

erdeiember

erdeiember

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

A Körtvélyes környéke mennyire bringázható? Gondolok itt a piros jelzésre. És úgy általában a vértesi jelzett turistautak mennyire járhatók kerékpárral?

Tökéletes utak
de a jelzetlenek még jobbak

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

de kb ahol gyalogutat jelölnek ki ott biciklivel is elmegyünk...

Tudom, de már jártam úgy a Velencei-hg-ben és a Bakonyban is, hogy tele volt az út kidõlt fákkal és órákon át vonszolhattam a biciklit.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

MDante viszont megy szombaton Xterrázni,

elöbb még egy futót kell találnia... ;)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

A Körtvélyes környéke mennyire bringázható? Gondolok itt a piros jelzésre. És úgy általában a vértesi jelzett turistautak mennyire járhatók kerékpárral?

Asszem ebben Olee tud segíteni... de kb ahol gyalogutat jelölnek ki ott biciklivel is elmegyünk...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Sporttársak!

Aki nagyon ráér esetleg egy közepesen vagy annál jobban izzasztó köröcske várható kicsiny Gerecsénkben... vasárnap délelöüttre tehetõ, start Nyergesújfaluról. Igény esetén 1600-2000-2400 szinttel 50-70 km távon...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Mi megyünk a Vértesbe, 3 napra, csak még az nem fix, hogy melyik lesz az a 3. Máj. 1 Budamarci, és többen szeretnének indulni rajta, így a péntek-vasárnap lenne az ideál, Dante viszont megy szombaton Xterrázni, tehát neki egy csütörtök-péntek lenne jó.
Ausztria, Kenguruk földje!

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Lesz hivatalosan 4 szabadnap jövõ héten; nem tudom, hogy kinek hogyan realáizálódik, de el kéne menni valami kétnapos betyárkodásra jó messzire, terepre.
"Nice boys don't play rock and roll"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hu
lehet, át kell terveznem a Dorogos hazajövõs témát

mentem ma egy Mátraháza/kék háromszög/-kékestetõ /kék/ Sirokot
Hát beszarás. Kékestetõtõl minden tetõre felcibál, már csak vigyorogtam kinomban, ugy
eléheztem, hogy a bükkfa frisshajtását ettem, mint a szarvasok...
mondjuk a vége nagggggyon jó kis pörgõs zsííír egynyomtáv!
Ajánlom mindenkinek, aki nem ismerné. De cska lefelé, innen felnyomni nem nagy élmény kékesre.
21,7km
970m szint
3 még a mátrafüred-kékes 6-7 km szint passz