Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2011. October 17. - 08:32
https://picasaweb.go...8/BarsonyAllas#
Posted 2011. October 15. - 21:52
https://picasaweb.go...aroFalkenhausen
Ronin:látom jó napod volt...sajnos a találkozás után nem tekertem sokáig....Kismaroson beállt az "agyam" ...így improvizáltam egy gyalogos túrát ha már a börzsönyben voltam...
holnap újra " a rajtgépbe állok"....
ha valakit érdekel LIGH túra!!!!! 9.30 Verõce-szökõkút..Királyrét.tax-rakodó-jancsi-juliska ház-pintér hegyese-pogány rét-vasedény ház-zálog bérc-lajos forrás-Bársony állás-tányér rét-érsek tisztás-erdészeti-bükkös árok-márianosztra-bõszob-zebegény-verõce
Posted 2011. October 15. - 21:49
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Posted 2011. October 15. - 21:13
Posted 2011. October 15. - 20:52
Ronin köszi a vezetést, reméljük gond nélkül hazaértél.
Csináltunk pár képet:
https://picasaweb.go...0111015Borzsony
Posted 2011. October 12. - 11:29
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2011. October 07. - 09:39
https://picasaweb.go...ay/2011Oktober6
Posted 2011. October 06. - 10:56
Posted 2011. October 06. - 10:37
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2011. October 06. - 10:19
Biztosan sokan ismeritek azt a jelöletlen single trailt, ami a HHH felsõ részén, az éles balos kanyarnál indul jobbra (a felfelé haladó irányból nézve) és ami 20-30 méter után kivisz a siklóernyõsök egyik starthelyére és egy nagyon szép kilátópontra. Lehet, hogy kevesebben ismeritek, de annak a single trailnek van egy pár száz méternyi szakasza még felfelé, ami a Rekettyés felé vezetõ úton, a sorompón áthaladva kb. 150-200 méter után indul és az elõbb említett siklóernyõs startpontra visz. Na, itt feszített ki valaki bent a fák közt egy drótkötelet kb. fejmagasságban, tegnap kevés híján lekapott a bicajról... Szóval, csak óvatosan arrafelé!
Posted 2011. October 06. - 01:26
Óvatosan gyerekek: Itthon: Meghalt egy biciklis a Pilisben - HVG.hu
megtudtam hogy nem úgy történt a baleset ahogy a cikk sugallja. Felfelé ment lassú haladással és valószínûleg infarktussal lett rosszul és amiatt esett el.Bukó is volt rajta. Többen ott voltak az esetnél rögtön. Orvos is.Nem kellett rátalálni. RIP
MTI meg bekaphatja a folyamatos bicikli lejárató kamu hadjáratával együtt.
Posted 2011. October 06. - 01:07
Posted 2011. October 04. - 11:54
Posted 2011. October 04. - 11:18
Érdekes ez az eset.
Felvet bennem pát kérdést.
Ha a járõr "talált" rá akkor már egy ideje ott feküdhetett. Ha ez így történt akkor a mentõk feleslegesen próbálták egy órán keresztül élesztgetni...
Mennyi idõnként jár arra a járõr? jó ha napi 3x elmegy egy helyen. Akkor meg lehet, hogy több órája ott feküdt. Ebben az esetben tényleg nem volt értelme az újraélesztésnek. Hacsak a járõr frissiben "vette észre" az esetet.
Egyébként szombaton én is jártam a pilisben elég sokat. Azt kell mondjam, hogy a minimális biztonsági elvárásokat is figyelmen kívül hagyva intézik a dolgaikat az erdészek.
Ahol termelés van ott szanaszét van minden az úton. Ahol meg közlekednek ott meg az út közepén mennek és letérni sem nagyon szeretnek. Még akkor sem ha õk terepre alkalmas jármûvel vannak te meg outival...
Talán itt is ez volt a baj forrása?
nem vagyok nagy barátja az erdészetnek, de teteszik nem tetszik azok az erdészeti utak végülis kb"üzemi területen" veyetõ magánutak. megtehetnék hogy lezárják gyalogos forgalom elõl is. amúgy amerre én mentem mindenhol jelezve volt hogy fakitermelés van a területen, innentõl a te felelõsséged, hogy aszerint közlekedj.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. October 04. - 09:07
Felvet bennem pát kérdést.
Ha a járõr "talált" rá akkor már egy ideje ott feküdhetett. Ha ez így történt akkor a mentõk feleslegesen próbálták egy órán keresztül élesztgetni...
Mennyi idõnként jár arra a járõr? jó ha napi 3x elmegy egy helyen. Akkor meg lehet, hogy több órája ott feküdt. Ebben az esetben tényleg nem volt értelme az újraélesztésnek. Hacsak a járõr frissiben "vette észre" az esetet.
Egyébként szombaton én is jártam a pilisben elég sokat. Azt kell mondjam, hogy a minimális biztonsági elvárásokat is figyelmen kívül hagyva intézik a dolgaikat az erdészek.
Ahol termelés van ott szanaszét van minden az úton. Ahol meg közlekednek ott meg az út közepén mennek és letérni sem nagyon szeretnek. Még akkor sem ha õk terepre alkalmas jármûvel vannak te meg outival...
Talán itt is ez volt a baj forrása?
Posted 2011. October 03. - 20:37
Arra legfeljebb néhány gödör van az aszfaltban de szerintem sincs semmi veszélyes rész azon a szakaszon. Inkább valami más tényezõ játszhatott közre ami bárhol ugyanígy elérhette volna, nem csak a bringa nyergében. Talán majd kiderül, hogy mi okozta a bajt, ilyen körülmények között kötelezõ a boncolás. Persze lehet, hogy arról már nem írnak.A cikkhez meg annyi, hogy Sikáros és az ifjúsági tábor között nincs veszélyes terület. A cikkbõl egyébként sem derült ki, hogy kerékpáros baleset volt, vagy egyéb esemény játszott közre e sajnálatos esemény bekövetkeztében.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2011. October 03. - 18:13
A cikkhez meg annyi, hogy Sikáros és az ifjúsági tábor között nincs veszélyes terület. A cikkbõl egyébként sem derült ki, hogy kerékpáros baleset volt, vagy egyéb esemény játszott közre e sajnálatos esemény bekövetkeztében.
Ismerõsi körbõl soha senkitõl se hallottam, hogy bármi gond történt volna Pap-rét és Visegrád, illetve Szentendre viszonylatban. Persze õk mind ismerik az útvonalat, és tudják, hogy hol mennyi vállalható be.
Posted 2011. October 03. - 17:11
Miután szombaton mi is a Pilisben tekertünk, egy apró (?) komment ehhez a mondatrészhez: "Feltehetõen a sebességhatár be nem tartása miatt"
Szombaton délután intenzív fakitermelést folytatott az erdészet több helyen, IFA-k és hatalmas darus munkagépek közlekedtek Dobogókõ és Dömös környékén az erdei utakon. Találkoztunk két helyen munkagéppel úgy, hogy egy kanyar után hirtelen ott termett elõttünk egy rakodógép. Mi nagyon lassan mentünk, így nyilván nem történt baj, de pont gondoltunk is rá párommal, hogy talán ezt nem szombaton kellene, ekkora forgalom és ennyi bicajos mellett, ennyire szép idõben... :-(
Itt dolgoztak például, ezen az úton: http://www.turistaut...oom=256&arrow=0
Posted 2011. October 03. - 16:11
Posted 2011. October 03. - 10:54
https://picasaweb.go...BudaiHg20110925