Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Imádok biciklizni és már régi vágyam, hogy elmenjek valami hosszabb biciklitúrára (akár a tengerig). Most adódott közel két és fél hónap szabadidõm, hogy ezt megvalósítsam, de félõ, hogy ennyi idõ alatt, nem találok magamnak megfelelõ túrát, mint ahogy az elmúlt nyaraimat is elhúztam minden mással. Légyszíves segítsen nekem valaki belépni a biciklitúrázás világába, ajánljon jó túrát, mert nem tudok választani e sokaságból. Ketyeg az órám, mert aztán kezdõdik a suli, de nagyon szeretném addig elérni a tengert, vagy más szép helyet.
Köszi
egy vágyakozó

Hello!
Figyeld a topicot hátha szervezõdik itt valamilyen neked való túra, érdemes még a megmozdulásokon belül a többi topicot is olvasgatni, a nagyobb többnapos túráknak szoktak külön nyitni.
Ha jól látom szegedi vagy, próbáld meg még itt, hátha: http://forum.bikemag...read.php?t=1447

A sebesség mindent megold.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Zsizsi - a fény hordozója.
Igazából egyik perec sem a sötétség miatt volt. Persze ráfoghatnám, de az igazság az, hogy az a sár egy keréknyomban volt és baromi mély volt, a spárga meg (amellett hogy vízhajtó) szintén egy sárfolt és vizes fû miatti megcsúszás eredménye.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ja, kötelességemnek érzem jelenteni, hogy reggel SZ A M Ó C Á T ettem!
Szamócát, nem epret! :)
Értitek, szamócát.
Ja.
Azt.
Aki ott volt tudja.
Én ott voltam! Tudom, mert láttam, hallottam.

bicajozni szeretnék

bicajozni szeretnék

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Imádok biciklizni és már régi vágyam, hogy elmenjek valami hosszabb biciklitúrára (akár a tengerig). Most adódott közel két és fél hónap szabadidõm, hogy ezt megvalósítsam, de félõ, hogy ennyi idõ alatt, nem találok magamnak megfelelõ túrát, mint ahogy az elmúlt nyaraimat is elhúztam minden mással. Légyszíves segítsen nekem valaki belépni a biciklitúrázás világába, ajánljon jó túrát, mert nem tudok választani e sokaságból. Ketyeg az órám, mert aztán kezdõdik a suli, de nagyon szeretném addig elérni a tengert, vagy más szép helyet.
Köszi
egy vágyakozó

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Húúú, igaz is! Hosi - szegény - akkor kétszer lépett a perec útra! :)
Na mert szegény, a Két Bükkfa felé ereszkedve is dobott egy piruettet, igaz, ott egy spárgával megúszta saját lábon, csak kicsit visszafordult.
Ja, én meg bebénáztam ezt a kaja dolgot. Szánom-bánom!:) Köszi a csokit mester, köszi!
ps.: Jó ez az ima, megtartunk!:D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Egyetértek, nagyon klasz túra volt!
Jó kis sütizés után nekivágtunk és remekül idõzítve pont sötétben értünk el a hegy lábához.
Zsizsi gyengélkedett, amit az egész heti feszített munkatempó fáradságával magyarázott. Akkor kezdett gyanús lenni a dolog, amikor a szerpentinen már másodszor dõlt ki.
Kérdezem: mit ettél? Azt mondja: egy salátát napközben.
Vazze! Akkor ne ilyen kanárieledel müzli szarokat egyél, hanem valami értelmes csokit. Beletömtem a fejébe 2 snickers-t, egybõl jobban lett.
Amatör hiba egy tapasztalt bringástól.:)
A lámpák fantasztikusan világítanak, még Hosi is, aki két "gyertyával" érkezett, remekül elboldogult a mi fényünknél.
Igaz egyszer, mikor Hozé elkanyarodott elötte és így nem látta az utat, fejreállt, mert az elsõkereke elsüllyedt a mély iszapos keréknyomban, de én, mivel mögötte jöttem, remekül szórakoztam.:P
KÖSZÖNJÜK HOZÉ!!!
Nekünk 60km lett, fél 3-ra értünk haza. Pont akkor ismételték az esti meccset és a hoszabbítás második félideje kezdõdött éppen. Isteni volt, ezek a törökök nem ismernek lehetetlent.

Végezetül kedves hívõk, mondjunk el egy imát Hozé tiszteletére:

Üdvözlégy József,
kegyelemmel teljes,
a fényerõ van teveled,
áldott vagy te a bringások között,
és áldott a te munkádnak gyümölcse,
a LÁMPA!

képek itt

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Az a 3000+os szintkülönbséggel bíró szadisztod ötletedbõl fakadó horror-tortúra!? Na meg még mit nem, a héten alig volt idõm aludni egy rendeset - ez éjjel a túra vége felé látszott is :D
EMBEREK! HÁT HOVÁ TETTÉTEK AZ ESZETETEKET!? NEM VOLT ELÉG A GÖDÖLLÕI DOMSÁG?! NE ADJÁTOK DANTE KEZÉBE A MÁTRÁT!!

Istenem...mi lesz ebbõl?
Ennek mi isszuk meg a levét, én már tudom.
Újabb tortúrák, nagyobbak, fájdalmasabbak mint eddig.
És hozzá Dante kajánul vigyorgó képe!
Áhh, szar az élet. :(

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én most ébredtem. Niteride hiányában erre nincs igazán jó alibim. :) De most megyek bicajozom egy jót...holnap meg a múltkori elmaradt Mátra-túrát pótoljuk. Oda egy-két aspiráns jelentkezõ esetleg? ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Majdnem. Én már kint voltam a piacon is! :)
Ja, ja, nagyon jó volt éjjel veletek tekeregni! Ígérem, máskor többet kajálok! Köszi Zoli a csokit!)
Szóval az idõpont nagyon jó volt, telihold, szép tiszta idõ és a Pilis-tetõrõl az éjszakai panoráma...!
És igen, Hosi a VIP versenyzõ duplán teljesített! Fényudvarunkban száguldott, mint a szélvész, és közben a lejtõn bemutatott egy utánozhatatlan talajgyakorlatot! :D
És a lényeg, Hozé lámpái nagyszerûen teljesítettek! Köszönjük Hozé! :clap:
Gyakorlatilag a lefeléken közel nappali tempóval száguldhattunk, olyan magabiztosságot ad a "reflektor" fénye. (Csak azért írtam, hogy "közel", mert nem használok kilóméter órát.)
Ismétlést, ismétlést.....

kalaius, M-a-TT!
Volt "fotóriporterünk" is, úgyhogy lesznek fotók is! ;)
(szerintem még nem ébredt fel!) :D

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Akkor ezek szerint én vagyok a legkorábban kelõ az nájtrájd résztvevõi közül. Nagyon klassz túra volt. Sütivel kezdõdött :), és sörrel végzõdött, telihold volt, derült ég, stb. Én fél 3-ra értem haza, a vége 90 km lett. A Hozé-lámpák fantasztikusak, nekem (még) nincs, de Pilis-tetõrõl lefelé Hozé és Zsizsi közé beékelõdve, (mintha VIP vendég lettem volna) jöttünk le.
Nagyon élveztem a totál kiürült város ist hazafelé.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Ma meglestem pogányvárat és a csúcsról nagymánát Az irány a Foltántól Királyháza felé a gerincrõl leérve a régi Z háromszög alsó részébe is benéztem,bár kevés sikerrel,teljesen el van zárva a kidõlt faágakkal.A Rakottyás völgy sem maradt ma nélkülem,de mivel ez zsák utca így vissza fordultam amint nem volt az út nekem való.
Összességében remek útvonal és csak a pogányvári nyeregtõl/pogánygyökér/ emelkedik brutálisan,valamint a vége kellemetlenül meredek.A nap koronája,találkoztam gombászokkal és kaptam egy kis róka gombát az eredmény a képeken.
http://picasaweb.goo...keold/PogNygyKR
Egy 70-t összehoztam ma is 1300 szinttel,de kitûnõ bringatúra volt.
ajánlom másnak is ha....

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
én mennék, de kb. 9kor végzek... :(

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ejjj, kár hogy itthon vagyok.
mûholdképeket mindenképp kérünk az eseményrõl ;) :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tomi!
Nézzél meg egy-két részt a Mekk Mesterbõl, szívd fel magad, aztán hajrá!
Sikerülni fog! :D
Ja, és cipõõõõõ....!

bicajozni szeretnék

bicajozni szeretnék

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Köszi
egy vágyakozó

Feltöltött kép

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Jee-jee! :)
Holnap kapom szét a kerékpárt, de nem látom akadályát, hogy ne tudjak menni :)

Most jöttem a Budai hegyekbõl.

Sárjelentés rovatunk következik.
Sár van, de nem vészes.
Sárjelentés rovatunkat olvasták.

White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tratatataaaa!
Holnap nightride!

Szóval.
Minden kedves - és nem kedves - Hozé-lámpa tulajdonos!
Holnap este egy laza, terepes, éjszakai tekerésre várunk minden szerencsést, akinek sikerült a kezét rátennie egy eredeti HOZÉ LÁMPÁRA, és minde kedves bringást, akinek ez NEM SIKERÜLT, de van lámpája, és kedve velünk tekerni egyet! :)

Te, aki csak legyintenél, mielõtt tovább kattintanál elárulom:

Gyülekezés a CZINIELBEN - este 8-kor - a Nánási úton, a Rómain! Teháááát, SÜTIZÉSSEL NYITUNK!!!! :D

Na, most már jössz?! ;)

Útvonal még képlékeny, de terep az bizti.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
jokat! :)

nincs valakinek minel reszletesebb terkepe az eurovelo6 Bp-tol delre eso szakaszarol a hatarig? halas volnek... :)
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Üdv!

Idén a következõ bicajtúrán veszek részt: Sopron-Celldömölk-Keszthely v. Badacsontomaj(+1 pihenõnap)-Siófok-Dunaújváros-Kalocsa-Szekszárd-pihenõnap-vonattal vissza Sopronba. Idõpont július 19(szombat)-július 27(vasárnap).
A napi távok 70-85 km-esek, kis forgalmú utakon (vagy akár földutakon) haladnak. A túra létszáma 40-60 fõ (max 60), 3-4 különbözõ sebességû csoportban szoktunk menni, az egészen kényelmes tempojútól a 30-35 ös átlagúig (montival, nem óúti:), tehát barátnõvel is vígan letekerhetõ a túra (sokan jönnek így).
A beugró mindössze 10ezer ft, ami tartalmazza a szállásokat (tornatermekben) + a cuccok szállítását (kis busszal, követve a napi szakaszokat, tehát senkinek nem kell hátizsákkal tekernie).

Ha valakit érdekelne, itt vagy privátban kérdezzen bátran.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Edit: Amúgy Ti hivatalosak vagytok nálam némi "anyagra", ami a lábbeli bérletét illeti :)

Anyag? Milyen anyag?:chin:
Jaaaa, arra az egy kiló kokóra gondoltál? Ne fáradj vele, mert még lebuksz, elég, ha az árát átutalod!:D