Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
A résztvevõknek részvétem :) két börzsönyös....
De azért ma én is ott voltam és találtam sarat,sokat... http://picasaweb.goo...ikeold/SSSHegy#

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

8:05-ös vonatot kell elérni? Ennyire durván kezdeni a túrát... :) Tervezem, hogy jövök, már ha sikerül ilyen korán felkelni.

Mivel az útvonal jelentõs része még nekem is új, másrészt okultam a tavalyi negatív tapasztalatokból, valamint egy-két helyen érdemes megállni nézelõdni (kitérés Drégelyvár felé, Kámor), és nem is a szomszédból indulunk, ezért biztos rátartással kezelem a dolgot. Inkább induljunk és végezzünk korán, mint hogy belecsússzunk egy késõi befejezésbe.
Örülnék, ha tudnál jönni, mert régen mentünk együtt, ráadásul Te ismered is a nyomvonalat.:)

minuvtcr

minuvtcr

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás

Sikerült konkretizálni a dolgokat. Tehát a meghirdetett börzsönyi túrára szombaton kerül sor.
Találkozó 8.50-9.10 között Szob-alsó vasúti megállóban. Akik vonattal jönnek, azoknak a 7.40-kor, illetve a 8.05-kor induló vonatok jók. Zebegény utáni megálló. Akik autóval jönnek, azoknak, ahogy beértek Szobra és lejöttek a lejtõn, a pilismaróti rév felé kell fordulniuk balra (tábla is jelöli), és az utca végén, a vasúti híd elõtt jobbra fordulva le is parkolhatnak (ABC elõtt vagy vele szemben).
Indulás 9.15-kor. Útvonal a börzsönyi kéken Pénzásásig, innen a Kámor felé fordulunk, majd a fõ túra Diósjenõn végzõdik. Itt vonatra lehet szállni, mely Vácra tart, és innen átszállva Bp-re, az erõseknek/autósoknak pedig az erdészeti úton vissza Királyrét, Kismaros, és innen vonat Bp-re, illetve a Duna-menti kerékpárúton visszatérés Szobra.

8:05-ös vonatot kell elérni? Ennyire durván kezdeni a túrát... :) Tervezem, hogy jövök, már ha sikerül ilyen korán felkelni.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
PTominak
meg mindenki másnak :)

edit
hûha
ez nagy

Alapmû :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Sikerült konkretizálni a dolgokat. Tehát a meghirdetett börzsönyi túrára szombaton kerül sor.
Találkozó 8.50-9.10 között Szob-alsó vasúti megállóban. Akik vonattal jönnek, azoknak a 7.40-kor, illetve a 8.05-kor induló vonatok jók. Zebegény utáni megálló. Akik autóval jönnek, azoknak, ahogy beértek Szobra és lejöttek a lejtõn, a pilismaróti rév felé kell fordulniuk balra (tábla is jelöli), és az utca végén, a vasúti híd elõtt jobbra fordulva le is parkolhatnak (ABC elõtt vagy vele szemben).
Indulás 9.15-kor. Útvonal a börzsönyi kéken Pénzásásig, innen a Kámor felé fordulunk, majd a fõ túra Diósjenõn végzõdik. Itt vonatra lehet szállni, mely Vácra tart, és innen átszállva Bp-re, az erõseknek/autósoknak pedig az erdészeti úton vissza Királyrét, Kismaros, és innen vonat Bp-re, illetve a Duna-menti kerékpárúton visszatérés Szobra.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
PTominak
meg mindenki másnak :)

edit
hûha
ez nagy

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Végig le a piroson dömösig, és most nem mentem fel a Z-ön a Szakó hegyre.

Ismerõs, már minden részén jártam, de egyben végig még soha. Télleg jó kis trél.
Ausztria, Kenguruk földje!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hali,

Engem érdekel. (a VV féle is)
Melyik dombság és mekkora túra kb. (km, szint)?

Te sem tudod mire vállalkozol :)

gödöllõi amúgy
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 hozzászólás

Igéretemnek megfelelõen szombaton kiruccannánk a dombságba egy hardkór túrára. Lesz minden, amit csak akartok, tolás a bozótosban, stb, de jóóóó lesz.

Kit érdekelne a dolog?

Hali,

Engem érdekel. (a VV féle is)
Melyik dombság és mekkora túra kb. (km, szint)?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Igéretemnek megfelelõen szombaton kiruccannánk a dombságba egy hardkór túrára. Lesz minden, amit csak akartok, tolás a bozótosban, stb, de jóóóó lesz.

Kit érdekelne a dolog?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás

Elengedtem fasz állító teherautót, és megköszönte, az erdész megkérdezte, hogy ne vigyen fel a hofmannig, és a piroson sem lõttek le:D
Szóval most kicsit pozitívan csalódtam.

WTF? Kokszoltak? Esetleg te dobtál be néhány ekit, hogy pörisebb legyen a lefele? :)

holnap 5 körül kinézek a Bókay-ba, ha van kedved csatlakozz!
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Végig le a piroson dömösig, és most nem mentem fel a Z-ön a Szakó hegyre. Fincsi volt. Féltem a sártól, de ezért kell a legtilosabb övényeken menni, mert ott nem jár a Kraz. Néhol giga széttúrás van fakitermelés címszóval. De meglepõen intelligens mindenki az erdõben. Elengedtem fasz állító teherautót, és megköszönte, az erdész megkérdezte, hogy ne vigyen fel a hofmannig, és a piroson sem lõttek le:D
Szóval most kicsit pozitívan csalódtam.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

http://ttt.tr.hu/nap...ura.php?id=1871
Igaz nem bringástúra és még 2 hónap, de nagyon jó kis túra és szép szokott lenni a Börzsöny télen. :)

Hümm. Kicsit hosszúcska. Futni kéne, de kezdésnek 42 kili egy csöppet sok. 20-30 közötti táv lenne ideális.

Thy, most 7végenként nem jó, 7köznap meg meló után már elég reménytelen. Amúgy mit javasolt neked VV?
Ausztria, Kenguruk földje!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Én benne vagyok! Remélem azért a rampage után nem fogom szupermennek képzelni magam :D

thy, voltál mostanában a bókayban?

Sajna mióta maróton lakunk nem, de ideje lenne kinézni egyszer, ha már bringát is építettem rá:) Fejlesztettek azóta a pályán?

VV: Ma délelõtt nyomtam egy Dobogókõ Dömös, amerre mondtad. A betontól nem vészesen technikás, de 40 fölött már izgi:D Fõleg ha közben beszél hozzám a GPS:D De nagyon szép hely. Fõleg a rom a végén. Bevettem a kedvencek közé:)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Emberek!
Nõvérem 30-án éjjel elhagyta minden iratát (személyi, lakcímkártya, adókártya, diákigazolvány, stb.) a H-hegyen. Zöld tokban voltak. ha valaki megtalalná (név: Gebri Luca), mindenképpen szóljon, és kap egy bambit tõlem :)
elõre is köszi!

meglett :)

----

FÁJVÓ

----

Bendernet

Bendernet

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

az ilyen túrák elött a találkozási pont itt pl Szob, vagy a Nyugatiban valamelyik vonat?

Szerintem aki Pest felõl jön az nyugati a többiek meg egyedileg szervezzék az utazást... :) Nekem sem nagyon lenne kedvem bevonatozni Vácról a nyugatiba, hogy utána visszajöjjek :D

MÁS:
http://ttt.tr.hu/nap...ura.php?id=1871
Igaz nem bringástúra és még 2 hónap, de nagyon jó kis túra és szép szokott lenni a Börzsöny télen. :)

bendernet.hu & punaweb.hu
És így a világ újra megmenekült, hála a Pindúr Pandúroknak!

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
hello!

még nemtudom hogy alakul, de elképzelhetõ hogy énis elgurulnék veletek.
az ilyen túrák elött a találkozási pont itt pl Szob, vagy a Nyugatiban valamelyik vonat?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mindent szabad, ha bírod.:)

Bendernet

Bendernet

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Két keréken.:)

Azjó... Akkor elképzelhetõ, hogy én is megyek ha szabad :D
kb ilyen:
Feltöltött kép

bendernet.hu & punaweb.hu
És így a világ újra megmenekült, hála a Pindúr Pandúroknak!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ez a túrácska lábon vagy keréken fog lezajlani? : )

Két keréken.:)

Ez jó kis útvonal,de a pénzásás utáni kék nem "fenkig tejföl",mivel az eddigi börzsönyi utjaimon itt sikerült a legtöbbször eltévednem.Az én emlékeim szerint ez több mint 60 km,de lehet,hogy tévedek.Ma egy kis börzsönyi kiruccanás volt a terítéken a kámorral és pár csábító hellyel megspékelve.A "hugó villát fõleg Lensvernek ajánlom + akik szeretenek kint aludni a szabadban!
http://picasaweb.goo...KMoriSRgaVilla#

Ha tegnap este olvastam volna a postodat, csatlakozom.
Akkor lehet, hogy a Kámor kitérõt érdemes választani. Igazság szerint én is afelé hajlok.

Bernecebaráti után a kék egy ideig díjnyertes, majd fokozatosan leromlik, és egy jó darabon ilyen:

http://picasaweb.goo...778080801791410

A végére esetleg egy Lóégés-Foltán-Sajkúti-Nógrád-Magyarkút? Bekombinálni kicsit az országos kéket is?

Akik már túráztak velem, tudják, hogy elég elvetemült alak vagyok.:D Ezért tehát nem alkuszom.:D