Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2012. február 12. - 16:57
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2012. február 12. - 16:42
Nem tudom milyen utakon szoktatok menni, de gyalogtúrázó ismerõs pont ma mondta, hogy teljesen le vannak taposva a népszerûbb helyekre vivõ utak és, hogy eléggé csúszott.
Jártam ma Dobogókõn, Zsivány szikláknál, Döme halálánál, Pilistetõn, Hosszú-hegyi erdészetin...nem csúszott sehol, jeget alig láttam, el sem estem egész nap. Szerintem pont jól voltak most letaposva az utak, nem volt göröngyös, de nem is kellett tökig érõ hóban tekerni. Persze az is lehet, hogy csak szerencsém volt és véletlenül a jó utakat választottam.
Berci, bocs, nem volt nálam telefon, már csak itthon láttam, hogy hívtál.
Írta 2012. február 11. - 22:13
Írta 2012. február 11. - 22:00
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2012. február 11. - 21:46
Írta 2012. február 11. - 20:06
Írta 2012. február 11. - 19:44
Írta 2012. február 11. - 19:06
Írta 2012. február 10. - 11:06
Írta 2012. február 09. - 18:12
Dobd.hu - tar-kõ..tavasz
https://picasaweb.go...56/BukkiEvnyito
Írta 2012. február 09. - 12:10
Írta 2012. február 08. - 17:37
Három-kõre már gyalog sem lehet legálisan felmenni.
Szerintem erre gondolsz:
A látogatás kiemelt ellenõrzése egyes fokozottan védett területeinken
Ha helytalloak az informacioim, akkor valami noveny viragzott epp, ideiglenes tiltas volt.
Írta 2012. február 08. - 16:30
Nekem annó Három-kõn azt mondta a közeg: "Nekünk nem érdekünk a kerékpáros turizmus bõvítése!"
Akkó meg mirõl beszélgetünk?
Három-kõre már gyalog sem lehet legálisan felmenni.
Írta 2012. január 30. - 23:08
Akkó meg mirõl beszélgetünk?
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2012. január 30. - 11:59
Ezt is figyelembe vehetnék a szervek,mert nem kis igény van kerékpározásra az ország több területén is.Sok jelöletlen és jó minõségû út van,amin lehetne kerékpározni,úgy,hogy nem módosítanánk a környezet jellegét.De a közérdek nem érvényesül nálunk...
Írta 2012. január 30. - 10:41
Minket is a Pilisi lenre hivatkozva büntettek meg. Nekünk akkor azt mondták, hogy még csak nem is tolhatjuk a bringákat. Megjegyzem, a turisták által kitaposott és jelzett úton mentünk, miközben õk terepjáróval...szóval errõl ennyit (ezzel nem akarok semmilyen lavinát elindítani, csak eszembe jutott a lenrõl).
Nehéz elfogadni néha az ambivalens dolgokat, de végül is csak a munkájukat végzik. Az interneten fellelhetõ információk szerint elsõsorban a quadosokra és a motorosokra fókuszál a törvényi szabályozás, persze ettõl még keményen fizethetünk mi bicajosok is, ha például Fokozottan Védett területre tévednénk. Vagy akár egy sima, kerékpározásra ki nem jelölt útra... Bennünket többé-kevésbé úgy látom, a lovasokkal vettek egy kalap alá. A magyar állami természetvédelem hivatalos honlapja
Na mindegy, nekem a trükköm majd az lesz, hogy ha ilyen esetem lenne, hogy egyszerûen a hátamra veszem majd a bicajt. Oda is láncolom a hátamra, ha kell! ;-) Azért meg egy szót sem szólhatnak, hogy mit cipelek a hátamon!...
(Mindenesetre az kiemelkedõen kemény szankció, hogy el is kobozhatják a bicajt...)
Valahol persze megértem a szigorú szabályozást. Jómagam elsõsorban gyalogtúrázónak tekintem magam, az ország nagy részén jártam már gyalogosan és a rengeteg szép dolog mellett sajnos sok csúnya dolgot láttam már. Elsõsorban a szemetelésre gondolok (amire No.-ban például ún. "szemét-kommandó" lett a megoldás - visszanyomozzák a szemét eredetét és kõkeményen böntetnek!), de beszélhetünk a motorosokról és a quadosokról is. Az erdészeti jármûveket meg inkább hagyjuk, noha az általam eddig látott legtöbb és legnagyobb kárt ezek okozták...
Szombaton nem értem rá, de tegnap mentem egy kört a Budai-hg.-ben. Azt kell mondjam, sár ugyan sehol nem volt, de a helyenként teljes útszélességben és hosszan jégbordás, tükörjeges szakaszok miatt többször majdnem megbántam, hogy kimerészkedtem. Normafa, Szépjuhászné, Hûvösvölgy, Árpád-kilátó, Fenyõgyöngye majd HHH-tõl elmerészkedtem egészen a Nagy-Kopaszig és vissza, egészen Normafáig. A Szépjuhászné és a János-hegy közti aszfaltos szerpentin is helyenként járhatatlan, itt-ott teljes szélességében hol tükörjég, hol légbordás az út.
Írta 2012. január 30. - 08:58
Annyit azért hozzá kell tennem, hogy ezen négyen osztoztunk, mert csak egyikünknél volt igazolvány (az eset a Nagy-Szénás melletti Kutya-hegyen történt).
Trance
Írta 2012. január 30. - 07:02
Mi annyit tettünk az ügyünk érdekében, hogy miután befizettük a csekket, nem is mentünk többet a Budai-hegyek felé
Nem éreztük magunkat természetkárosítónak (a járõr se mondta ezt ránk, pusztán a törvényre hivatkozott) és mivel a bringázáson van a lényeg, jobbnak láttuk, ha a jövõben elkerüljük ezeket az "érzékeny" pontokat.
Mennyi volt a büntetés?
Írta 2012. január 29. - 23:28
Nem éreztük magunkat természetkárosítónak (a járõr se mondta ezt ránk, pusztán a törvényre hivatkozott) és mivel a bringázáson van a lényeg, jobbnak láttuk, ha a jövõben elkerüljük ezeket az "érzékeny" pontokat.
Trance
Írta 2012. január 29. - 23:08
Egyebkent a Bukkben a Harom-konel is szoltak egyszer, aztan nem sokkal kesobb a Specialized ott tartott tesztnapokat. Persze nekunk is mondtak, hogyha 60 nappal elore bejelentjuk a palyaigenyt, es fizetunk "minimum 15000 forintot", akkor megkaphatjuk az engedelyt.
Szoval van az a penz, amiert a kerekparozas hirtelen termeszetbarat lesz