Jelentkezz be Regisztrálj

Túrák Magyarországon
Posted 2008. November 15. - 16:12

Posted 2008. November 15. - 16:09

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2008. November 15. - 16:01

Ha minden jól megy, holnap megyek a Pilisbe is.
Posted 2008. November 15. - 15:56

1.Alex
2.zeezoltano
Posted 2008. November 15. - 15:33

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2008. November 15. - 09:15

Posted 2008. November 15. - 02:25

Nem szokásom késni, ezért ha 1/2 10-ig nem vagyok a HÉV-nél ne várj/atok rám egy percet sem, mert bocsi, de nem bírtam idõben felkelni.
Amúgy meg egy fekete alak vagyok fekete authorral... és ez nem fenyegetés volt.

Posted 2008. November 15. - 01:14

Posted 2008. November 15. - 00:14

Fél 10-kor találka a Kolosyn, a HÉV környékén.
Térképet hozhat valaki, hátha kell

Ki jön végül?
/mindenképp megyek, ha ír ide valaki, ha nem/
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Posted 2008. November 15. - 00:00

gyalog gyakorlatilag oda mész ahova akarsz, leszámítva azt a néhány említett területet illetve a terület kezelõje (erdészet, nemzeti park stb) idõlegesen lezárhat részeket gazdasági , természetvédelmi okok miatt stb. na persze ha természetvédelmi õr, erdész szemem láttára taposol a védett növényekben, vagy lobogtatsz egy nagy csokor védett növényt, állatot akkor bárhol megbírságolhat (az hogy az emeber nem tudja hogy pl az imádkozó sáska védett faj az szintén nem mentesít a jogkövetkezmények alól).Ez igen.
Kevesebb joga van egy bringásnak egyébként, mint egy gyalogosnak az erdõben? (táblán kívül)
kerékpárral viszont -azt a pár jelölt bringautat leszámítva- tilos.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. November 14. - 23:46

Kevesebb joga van egy bringásnak egyébként, mint egy gyalogosnak az erdõben? (táblán kívül)
Posted 2008. November 14. - 22:19

100 méterrel lejebb van egy behajtani tilos tábla, az kerékpárra is vonatkozik...Ha szépen megbeszéled az erdésszel nem csinál semmit. Jól tudom ott is egy ilyen "Etikett" nevezetû tábla van, ami meg illem, tábla nevébõl eredõen vagy betartod, vagy nem...
(ha kitiltó tábla van, nem írtam semmit
)
másrészt meg hatályos erdõtörvény,,,a törvény nem ismerete pedig nem mentesít .........
Posted 2008. November 14. - 22:15

Ha szépen megbeszéled az erdésszel nem csinál semmit. Jól tudom ott is egy ilyen "Etikett" nevezetû tábla van, ami meg illem, tábla nevébõl eredõen vagy betartod, vagy nem......Pap-rétre vezetõ aszfalt út elején tényleg van ilyen bizonyos idõszakban kitiltó tábla, sõt olvastam itt is régebben, hogy a Sikárosi rétrõl elhajtották az ott idõzõ bringásokat.

Posted 2008. November 14. - 22:14

6 rugóra lealkudtuk a végösszeget, ami végülis 8 emberre oszlott, csak a többiek nem jöttek fel. Négyen voltunk ott, abból egy 18 éven aluli akit nem büntethettek, így hármunknak írtak egyenként 2 rugót.Minuvtcr! Végül mennyibe került a pilistetõ panoráma?
Posted 2008. November 14. - 21:55

Egyszer majdnem átsodródtam a szembejövõk elé mert elengedtem kicsit.
Ott az volt a baj, hogy az erdészházhoz vezetõ széles úton mentünk be..olvastam itt is régebben, hogy a Sikárosi rétrõl elhajtották az ott idõzõ bringásokat.
és éppen akkor ért vissza az erdész a körútjáról és látott minket.
Felhívta a figyelmünket a erdõ látogatás szabályaira /18h után/ fõleg vadászidény elõtt..
Ránk parancsolt, egy ember menjen oda a "társunkhoz" aki ott vár és
utána mindannyian menjünk el onnan. Fél óra múlva ellenõrzi és kihívja a rendészetet r.õrséget stb..
Aztán elindultak ketten majd lassan mindenki utánuk tekert.
A helyszínen szépen parázsló jól táplált tábortûz és Nati fogadott, aki szorgalmasan rakta a tüzet.
Nem akarok részletekbe nagyon belemenni,a többiek elmentek egy
megbeszélt helyre közben Nat-tal elégettük a szétszóródott fatörmeléket,
hogy tisztán maradjon az erdõ utánunk és mi is mentünk a többiek után.
Még egy órát ott voltunk de nem jött senki.
Azután kicsivel arrébb találtuk meg másik tûzrakó helyet.
Ez a sikárosi hagyomány aug. környékén jó lenne ha megmaradna Nati emlékére.
Legfeljebb nem az erdészháznál kell bemenni hanem kicsit tovább
és a mezõ túlsó szélén be lehet tekerni.
Ezek jók szoktak lenni. Habár már sohasem lesz teljes.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2008. November 14. - 21:51

Posted 2008. November 14. - 21:43

1, perpill törvény szerint minden erdõterületen tilos kerékpározni -kivétel az a néhány kijelölt kerékpárút, azok is idõkorláttal-Hogy hogy bírságolnak? Ilyenrõl még nem hallottam. Tilos oda bicajjal menni? Bár az igaz, hogy Pap-rétre vezetõ aszfalt út elején tényleg van ilyen bizonyos idõszakban kitiltó tábla, sõt olvastam itt is régebben, hogy a Sikárosi rétrõl elhajtották az ott idõzõ bringásokat.
2, a környéken 3 fokozottan védett term.véd. terület van. a nagyszénás, börsön a kopárok, és pilis tetõ. ezeken még gyalog is csak a kijelölt túrista út.
Posted 2008. November 14. - 21:17

Posted 2008. November 14. - 21:15

mert csak kicsivel több 20%osnál az emelkedõ ami felvisz ráA róka hegyen még nem jártam, csak róka dombon ez szolnoktól 7-8 kilométere van a szántóföld közepén kb 8-10 méter magas és egy térképészeti pont van a tetején. Tájékoztatna valaki hogy miért is oly vidám hely a róka hegy?

Posted 2008. November 14. - 21:12