Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Háát, ott van a Hmmmm..., na és az enduro pálya feletti egyik domb - fel is, le is kihívás.
De egy biztos, a sok, hirtelen jövõ emelkedõ-lejtõ okozta ritmusváltások szokták a legjobban megviselni a bringást. Igazi XC menõknek való jó kis edzõterep ez! ;)

Eredeti szerzõ: DanteMajd megyünk, de szétvernek mindent ezek a köcsinger autópályaépítõk, mire felszáradna a vidék...

Igen, az nálunk még nem szempont, hogy egy építkezést - legyen az akár autópálya - a legkisebb környezeti változással járó technológiával és körültekintéssel végezzenek el!
Pedig a BME-n van környezetvédelmi szakmérnök képzés is. Tessék nekik munkát adni! :lol1:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Majd megyünk, de szétvernek mindent ezek a köcsinger autópályaépítõk, mire felszáradna a vidék...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Egy ilyen dombság túrára majdan kapható leszek én is. Láttam itt pár képet ezekrõl a megmozdulásokról, és valahol ezen a túrán van egy egész magasnak látszó kaptató, ahol rendesen el lehet fogyni mászás közben. Kíváncsi vagyok meddig jutnék fel rajta.

Itt tényleg nincsenek magas hegyek, de meredek emelkedõk annál inkább a legmeredekebbek ismertetõje:nyomjad Dante!!!:D ezt orditja a jó nép na ezekre felnézni is fárasztó. Ja és nem szokásom feltekerni rájuk:no:
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
holnap valaki reggel egy laza 3h? (7-es indulás sanszos) Kevés a gyalog és a sár.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Egy ilyen dombság túrára majdan kapható leszek én is. Láttam itt pár képet ezekrõl a megmozdulásokról, és valahol ezen a túrán van egy egész magasnak látszó kaptató, ahol rendesen el lehet fogyni mászás közben. Kíváncsi vagyok meddig jutnék fel rajta.

van ött több is...meg olyan nem hosszú csak érdekes szögben emekdik :)
meg a talaj is olyan...:)

mondjuk én csak gyalog jártam arra összel de meggyözõ volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

ps.: ha elég bátor vagy, és már "leszámoltál az élettel", - sic! - figyeld ezt a topicot, és nevezz be egy Dante-túrára a Gödöllõi-dombságba! :D :cool1:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Kemények vagytok, hogy terepre mentek, mi ma is országúton csapattuk, egész jól sikerült ez a hét, mentem 500 km-t :D. És még csak szombat van.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Üdv Sebisanyi!
Nincs is jobb annál ha az ember szabadon mehet amerre kedve tartja.
Na de a szántáson keresztül télvíz idején? :)
Egy biztos, én az outisokon csodálkozom sokszor, hogy hogy van bátorságuk a forgalomban tekerni.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Jól értem, most akkor leányodnak nem lesz bicója!? :)
Hja kérem, én is anno országútiról "nyergeltem" át mountira. Nem bánam meg, mert most már azok között a hegyeken-dombokon tekerhetek, amiket addig csak kívülrõl bámultam meg aszfaltozás közben. :)
Jó szárnypróbálgatást kívánok!

ps.: ha elég bátor vagy, és már "leszámoltál az élettel", - sic! - figyeld ezt a topicot, és nevezz be egy Dante-túrára a Gödöllõi-dombságba! :D :cool1:

sebisanyi

sebisanyi

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
sziasztok hát megvolt életem elsõ terep bringázása.Kölcsön vettem a lányom Moonguzát és gondoltam egyet és elmentem a isaszegi és gödölöi dombságba egyedül bringázni.Hozzá kell tennem hogy most is mindennap bringázom csak óuton óutival.Hát nagy élmény volt, most már tudom miröl beszéltek amikor azt mesélik hogy fel keményedik a teló.meg amikor disznó mód saras lesz a bringa(át kellett mennem egy szántáson és olyan puha volt mintha nem is fagyna)Az biztos ha komolyan gondolkozom ilyen terep bringázáson is ,akkor a telót majd ki kell cserélnem valami jobbra.Mellesleg utánna a kádba kellett a bringát rendbe rakni(társasház)valamiért a drágám nem õrült annyira, nem is értem miért?minda mellett élveztem szerintem legközelebb viszek fényképezõt is.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

Rémélem Nagymarosra már odaérsz:D

Hát azt én is :)

Ma sikerült elaludni, aztán gondoltam,hogy felérek még idõben, de a végén láttam, hogy nem úgyhogy elkolbászoltam más irányba.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Köszi a hiányolást! :) De nem voltam a közelben, így nem jött volna össze. /ahogyan savanyu-kolléga írta, rokonlátogatás + kalória gyarapítás. mondjuk én csak módjával./
Na de holnap gyalog galopp! :D Ott talákszunk! (Ha kegyed is jön!)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Zsizsi úr hiányoltunk ma , ígaz nem lettünk varacskos disznók, de ez rajtunk kívül álló okok és a hideg miatt volt:D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Igen, holnap 10-kor Nagymaroson.
De Hotmaat, azért ne lepõdj meg, ha Nagymaroson nem találsz pályaudvart! :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Holnapi túra most akkor pontosan hogyan is lesz?

10 Nagymaros pályaudvar ?

Rémélem Nagymarosra már odaérsz:D

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Holnapi túra most akkor pontosan hogyan is lesz?

10 Nagymaros pályaudvar ?

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Remek túra volt a szikrázó napsütésben,köszönjük a vezetést.Valóban egy gyors kiruccanásához jó a budai,de ha kevesebben lennének a gyalogok mint a fa az erdõben akkor...
Pár képet azért sikerült lõni.
Valóban nem volt hideg,hiszen ruha nélkül is tekert valaki.... :)
http://picasaweb.goo...keold/BudaiTLi#

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
fehérnéppel megyünk egyet, bükkileg. máááár 4. napja karácsonyi túlélõtúrák vannak a család különbözõ tagjainál kell fogyasztani, nem gyengén...
eredmény: kb 20000 kalória+

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Újra a négy fal között én is. Oldbike és Zeezoltano kösz a mai társaságot, igazán szép téli idõben lehett részünk. Bárhogy is legyen, még a sok gyalogos ellenére is szeretek a Budai-hegyekbe menni. Ha az ember nem tervez egész napos utat, de mégis ki akar ruccanni a zöldbe, akkor pont elég közel van, változatos a terep, és szerintem tökéletes az útvonal a jó kondi megtartása szempontjából. Ma 4 óra alatt toltunk, másztunk, lejtõztünk 40 kilométert. Szentlélek térrõl felmásztunk a Virágos nyerghez, majd le a repülõtérre, onnan le a kisvasúthoz, majd fel a Hárshegyi körútra és tovább fel a János-hegy-Normafához. Vissza úgyanerre.
(a helyrajzi nevek helyesen írásával nem vagyok tisztában :) )

Holnapra ugyanilyen szép idõt és kellemes talpalást kívánok a gyalogtúrázóknak!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Meg vagyok jõve! Holnapi menet hogyan lészen?
Felhívom a fõkolompost ;)