Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
valaki kedd délelõtt bringázás?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Pedig onnan nem is annyira messze, a Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet területén nem hogy por van, inkább sár; sõt, elõször alig hittem a szememnek, de bizony sok helyen még van hó és sok a jég!
Mi "csak" gyalogtúrázunk itt most, de sok a jelölt bicajos ösvény és ráadásul egészen jók, ha majd tehetem, ide visszatérek kerékpárral is. Csak belsõre sok foltot ne felejtsek el hozni meg plusz NoFlats lötyit, mert tövis meg vadrózsa az van itt bõven!... ;-)

akkor ajánlom a 40 hegyben egyben teljesítménytúrát. Kohász kolléga szervezi (ha minden igaz idén 06.09) .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Zengõ kör 60 és 2 fõnek 80Km
Pécs-Püspökszentlászló-Cigányhegy-Magyaregregy és vissza
Sports Tracker
https://plus.google....533221652553121

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Pedig onnan nem is annyira messze, a Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet területén nem hogy por van, inkább sár; sõt, elõször alig hittem a szememnek, de bizony sok helyen még van hó és sok a jég!
Mi "csak" gyalogtúrázunk itt most, de sok a jelölt bicajos ösvény és ráadásul egészen jók, ha majd tehetem, ide visszatérek kerékpárral is. Csak belsõre sok foltot ne felejtsek el hozni meg plusz NoFlats lötyit, mert tövis meg vadrózsa az van itt bõven!... ;-)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
A Mecsekben olyan szárazság vagy hogy még! Tavasszal! A Mecsekben! :confused:
Bele kellett mennem az összes patakba hogy valamennyire sáros legyen gép! Irgalmatlan körülmények! :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

kimy, a kõbánya elõtti sárga agyagos rész is járható?

Így van, én is meglepõdtem, csak dobkõ tetején lettünk kicsit pöttyösek, az olvadt jégtõl. Tegnapi útvonal: Dorog-Pszentkereszttõl kék+ fel dobkõ, onnan zöld+-on le klastrom, pomázi elágtól van egy kis latyak a zölden, de pilisnyeregtõl száraz, élvezetes lejtõzés vár minden arra járóra. Vasárnapra tervezek egy hosszabb kört, dióhélyban: Dorog-Pszántó-dobkõ-csobánka-Vörösvár-Pcsaba-Dorog.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
kimy, a kõbánya elõtti sárga agyagos rész is járható?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Ma voltunk pilisben, teljesen korrekt. Még klastrom szántó között is full száraz, egyedül dobkõ tetején van latyak egy két helyen, nagyobb túra után sem kell bringát takarítani, végre élvezetes terepen tekerni, hiányzott már...

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Múlt héten a Pilis-tetõ környékén kavarogtunk. Csak az aszfalton tudtunk felmenni, mert beljebb, az ösvényeken még vastagon ott volt a jég és a hó.
Az alacsonyabb és déli fekvésû részek már akkor is jól járhatóak, éppen nedves talajúak voltak, azóta csak javult. Az árnyékos, lapályos részeket nem kell erõltetni, mert ott még dagonyás (szerencsére csak egy ilyen helybe futottunk bele).

Ja, a zscs kolléga által említett jelenséget mi is tapasztaltuk. Több helyen is volt, ahol látszott, hogy a 8-10 cm átmérõjû vastag ágakat módszeresen helyezték el keresztben az úton.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Ma elindultam "bejárni" a terepet, kíváncsi voltam mire számítsak, ha a hosszabb túrára indulnék a napokban. A Kevélyek és az Egri vár környéken tekeregtem, a Kevélyeket teljesen körbejártam, sár sehol nem volt, a legendásan pocsolyás Egri Vár - Csobánkai nyereg szakasz tökéletesen vízmentes, öröm volt végre a bringázás. Ha valaki járt ma magasabb helyeken a Pilisben vagy a Börzsönyben, arrafelé mi a helyzet?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Egy szomorú és folyton visszatérõ problémáról szeretnék írni - kérlek, inkább - jobb híján - tekintsétek közhasznú információnak, hogy hol és mire érdemes figyelni!...
Tavaly találkoztam már a HHH-n a Rekettyés felõl induló, siklóernyõsök startpontján át vezetõ kis single trailen nyakmagasságban kifeszített acéldróttal. Ma kora reggel ha ezzel nem is, de ugyanezen a szakaszon kb. 8-10 keresztbe állított vastag faágak és rönkök fogadtak, az egyik részen lévõ kis fahidacska deszkáit pedig részben felfeszegették, egy szakaszon meg a szûk ösvényre hosszában jópár darab emberfejnyi követ tettek ki. Oké, értem én, hogy esetleg tiltott helyen jár az a szerencsétlen kerékpáros, de ez már bõven a szándékos veszélyeztetés kategóriája!
Szívesen elbeszélgettem volna azzal a "kedves" jóakarónkkal, aki ezeket a csapdákat létrehozta... :/
Természetesen minden akadályt eltávolítottam, a kis hídon a deszkákat visszaigazgattam. Bár jó lett volna szögekkel újból rögzíteni - sajnos ezt nem tudtam, szóval csak óvatosan itt!...

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Egy kis dobógókõi tekerés feeling : felfelé is és lefelé is pár percben - szerintem klassz, ütemes "spinning zenére" :-)
A kitûzött kihívás teljesítéséhez idén még legalább 24-szer feltekerünk, amit a végén egy összeszerkesztett videófilm zár :-)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Pilisi helyzetjelentés engem is érdekelne, jól esne terepen menni egy jót.

Déli oldal lucskos. Északi oldalon csapattunk, fent még néhol jeges, lent már tuti! Alig lettek sárosak a gépek.
Lõttünk pár képet.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Szabival ma aszfaltos kört mentünk Pilisszentkereszt -Dömör-kapu -Pilismarót -Két-bükkfa-nyereg útvonalon. Az aszfalt száraz, sártól mentes, de a földutak többsége sáros (déli oldal) északi oldalon még fagyott, a murvás utak(Hubertusz felé, és Hoffmanntól Rám-szakadék felé) jónak tûnik. Nagyon sok helyen van fakitermelés, ahol a nagy autók eléggé szétjárták az utakat. Pilisen múlt héten jártam, akkor Pilistetõn még szinte végig vastagon jeges volt az út, ahol nem volt jég ott nagy volt a sár. Remélem tudtam segíteni egy kicsit.

üdv

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Mi gyalogszerrel jártuk be a Hûvösvölgy, Szépjuhászné, Erzsébet-kilátó és Normafa útvonalat el és vissza. Csodálatos idõ volt ma és rengeteg ember merészkedett ki a tavaszias idõ közepette. A legtöbb helyen csak minimális a sár, szóval vállalható lett volna a legtöbb ösvény akár kerékpárral is. Aprópó kerékpár: sok bicajossal találkoztunk, sajnos olyanokkal is, akiket - bocsánat a minõsítés miatt, de - nem szívesen látok az ösvényeken. Nem jelez, (sisak és kesztyû nélkül) száguldoz a gyalogosok közt (szítva a gyalogosokat a kerékpárosokra azok amúgy is törékeny, viszonylagos elfogadottságát), össze-vissza faral és szétfékezi, rongálja az éppen csak megszáradni készülõ talajt; eléggé vegyes érzésekkel tölt el, mikor azt látom, nem tiszteli valaki sem a természetet, sem a többi embert... Na mindegy, ezzel a jelenséggel úgy látszik, együtt kell élnünk...
Ettõl eltekintve nagyon jó volt kint lenni a tavaszias idõben. Bicajosból különben egy fiú-lány párost olyat is láttam, akik az Erzsébet-kilátóhoz a piroson (!) mentek fel a lépcsõs, meredek szakaszon. Már a srácnál is csettintettem, hogy ez igen, van benne kraft, de mikor a lány megjelent, az állam esett le. Le a kalappal, na! ;-)
Holnap lehet egy minimális csapadék egyébként, erre érdemes készülni, ha bicajozni mennétek.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
HHH déli oldalain még van sár az árnyékos helyeken, az északi, egésznap árnyékos oladalakra még nem mertünk rámenni. Dömörkapunál a patak partján még jég és hó is van... Holnap talán megpróbálom a Hosszú hegyi utat.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
No, meséljetek ki merre járt ma, hol van sár vagy hová érdemes menni?

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Pilisi helyzetjelentés engem is érdekelne, jól esne terepen menni egy jót.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

9:30?

okés! lehet

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Mennyire lehet sár napközben, mikor kienged a talaj?
A héten 3x voltam hajnalban bicajozni terepen, de akkor fagyott volt minden, nem tudtam felmérni.