Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2012. április 03. - 22:18
egyszer próbáltam lájt másnaposan a karácsonyi limited edisönt
majdnem róka lett belõle egy piroslámpában
Írta 2012. április 03. - 22:09
Mai felvdéki tekergés képei...igen "összementek"...
https://picasaweb.go...upinskaFennsik#
Írta 2012. április 02. - 22:31
A Mátrában szintén!Sivatagi szárazság a a börzsönyben....a Les völgy is= csoda!
Szép az új bicaj! :-)
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2012. március 30. - 17:02
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. március 30. - 12:42
Írta 2012. március 29. - 19:19
Írta 2012. március 29. - 08:10
Írta 2012. március 29. - 07:23
Tetû nokia 5230 mindig ezt játssza. A megtett km és az átlag jó szokott lenni, bár a 2× 10percet is beleszámolja mikor állok mert nincs rajta autostop, így az átlag is óra szerint 16.2 volt ma. Kell vennem lassan egy garmint vagy valami erre alkalmas túra GPS-t
Természetesen van auto pause a sports trackeren, csak be kell állítani a activities-nél (Settings-Activities-Cycling-Auto when speed is). 5230 van nekem is, szerintem meg teljesen jól mûködik...
Írta 2012. március 28. - 16:58
Írta 2012. március 25. - 22:25
Írta 2012. március 25. - 21:48
Leestél a hegyrõl?
Írta 2012. március 25. - 20:33
https://plus.google....=CNWp8-TI59bDSA
Sajnos egyedül tekertem ma, mert mindenki az F1-re volt rákattanva, de pótolta az erdõ jelenlegi állapota. A tiltótáblák amiket pár hete helyeztek el a Mecsek kb 50 pontján valamilyen úton-módon eltûntek, és találkoztam olyan turistákkal akik elõre köszöntek. Szép nap volt a mai!
Írta 2012. március 25. - 20:22
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. március 25. - 15:16
Köszi, köszi!
Na, király! Akkor már csak pár 100km kell országos viszonylatban, és legális lesz a dolog!
Naná, hát pont azért tetszett meg!
Ok vettem, sörözés utána!
Szentlászló felõl jobb megközelíteni és látványosabb a Spartacus. Javaslom, ha eljutsz a Jenõ kunyhóig, ott tégy egy pár perces kitérõt, megéri. A kunyhónál egy budi szerû építmény mellett vezet balra (ha a hátad mögött van a Spartacus) egy szintén jelöletlen ösvény, és egy klassz kis kilátóhelyhez vezet pár perces tekerés után. Ja, a Jenõ kunyhó után van még folytatása a Spartacusnak az Apátkúti völgy felé.
Tegnap mentem egy nagyot a Börzsönyben, fent a Hideghegy Csóványos környékén rengeteg hóvirág volt, sõt még hófoltok is akadtak. Érdekes volt a 18 fokos kánikulában, hogy a hó nem latyak volt, hanem masszív hókupacokká formálódtak. Berci rosszul értelmezte az sms-em, miszerint 10.30-kor találkoztunk volna Verõcén, Õ odaért 9.40-kor, és mert "már nem voltam ott" üldözõbe vett. Nem csoda, hogy nem ért utol, miközben egy órával utána indultam.
Húsvétkor egy aszfaltos Börzsöny-kört tervezek...ha valakit érdekelne.
Írta 2012. március 25. - 01:07
Na, király! Akkor már csak pár 100km kell országos viszonylatban, és legális lesz a dolog!Igen, ezek jelöltek.
Naná, hát pont azért tetszett meg!Keskeny, eléggé odafigyelõs ösvény, de ez látszik OldBike képein is. Szvsz érdemes most meglátogatni mert nyáron a nagy melegben porosan még csúszósabb. Sörözést utána hagynám.
Ok vettem, sörözés utána!
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2012. március 24. - 22:29
Oldbike, ez a Spartacus ösvény nagyon jól néz ki! Legközelebb megnézem! Ez az ami Pilisszentlászló és Visegrád között van? Nem jelölt út ha jól látom. Melyik irányból érdemesebb menni?
Nem jelölt ösvény de a Cartographia 16-os térképen könnyen megtalálható, kis szaggatott vonalra rá van írva a név háromszor is.
Népszerûbb PSzLászló felõl. Zöld jelzésen Duna felé, egy köves árokbol nyilik jobbra (árok jelölve térképen). Innen vizszint/nagyon enyhe emelkedõ. Jenõ kunyhónál figyelni kell kicsit merre tovább. Innentõl pedig végig enyhén lejt. Piros háromszöbe csatlakozik be az Apátkúti árokban, Visegrád fölött.
Keskeny, eléggé odafigyelõs ösvény, de ez látszik OldBike képein is. Szvsz érdemes most meglátogatni mert nyáron a nagy melegben porosan még csúszósabb. Sörözést utána hagynám.
Járt valaki mostanában Dobogókõ északi oldalán? Konkrétan a sárga jelzés régi nyomvonala érdekelne ami a Táltos Kõrútból (ha jól emlékszem a nevére) nyílik, kanyargós, eléggé DH-s jellegû, a Rám hegynél éri el az aszfaltot. Három hete még jegessé taposott hó volt rajta.
Írta 2012. március 24. - 22:19
Szentlászló felõl.Oldbike, ez a Spartacus ösvény nagyon jól néz ki! Legközelebb megnézem! Ez az ami Pilisszentlászló és Visegrád között van? Nem jelölt út ha jól látom. Melyik irányból érdemesebb menni?
Tavaly Ronin kereste a Spartacust, neki segítettünk megtalálni. Olvasgass oda vissza a linkelt részen.
http://forum.bikemag...tml#post1095736
Írta 2012. március 24. - 21:42
Amikre azt írták hogy "Sportos MTB útvonal", azok bringás piktogrammal jelöltek? (Az oldalon lévõ szkennelt térkép szerint nem, bár azon látszik hogy egy régebbi kiadás.)
Igen, ezek jelöltek. Nem olyan gyakoriak a jelölések, mint általában a gyalogos ösvényeken, de fel-fellelhetõek itt-ott. Tájákozódáshoz (véleményem szerint) túl kevés is ez a jelölés, de szerencsére a kerékpárosok mellett gyalogos túrázásra is kijelölt útvonalakról van szó, amelyeket a gyalogos jelzésekkel is elláttak, így a hagyományos túratérképek vagy éppen e TuHu térkép tökéletes a helyes navigációhoz.
Spartacus ösvényrõl tavaly nyáron volt szó itt, hogyan kell megközelíteni és kerültek fel ide fotók is róla. Ej, de megnézném én is egyszer! Egyelõre még fehér folt a képzeletbeli térképemen. ;-)
Írta 2012. március 24. - 19:07
Picasa _Alex_
Írta 2012. március 24. - 18:30
Amikre azt írták hogy "Sportos MTB útvonal", azok bringás piktogrammal jelöltek? (Az oldalon lévõ szkennelt térkép szerint nem, bár azon látszik hogy egy régebbi kiadás.)Edit:
meg is van: egérrel katt a megfelelõ részre:
http://regiok.happyb...yar/terkep.html
Picasa _Alex_