Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
kemény vagy kofolailag
egyszer próbáltam lájt másnaposan a karácsonyi limited edisönt
majdnem róka lett belõle egy piroslámpában

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
A bringa szülinapi sütijén 2 gyertyát gyújtottam már..sõt a 2. virágzását "szenvedi" ..az elõzõ elrepedt..:) ez a gari érvényesítése utáni váz!
Mai felvdéki tekergés képei...igen "összementek"... :D
https://picasaweb.go...upinskaFennsik#

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Sivatagi szárazság a a börzsönyben....a Les völgy is= csoda!:)

A Mátrában szintén!
Szép az új bicaj! :-)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Tokajból a THM visszafelé.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Valaki aki képbe van Tokaj környékén, tudna mondani terepezõs középtávos útvonalat?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Tök jó hogy a general-ba kerestem ezt az opciót. Köszi!

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Sivatagi szárazság a a börzsönyben....a Les völgy is= csoda!:)
https://picasaweb.go...anyosHoviragban

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Tetû nokia 5230 mindig ezt játssza. A megtett km és az átlag jó szokott lenni, bár a 2× 10percet is beleszámolja mikor állok mert nincs rajta autostop, így az átlag is óra szerint 16.2 volt ma. Kell vennem lassan egy garmint vagy valami erre alkalmas túra GPS-t

Természetesen van auto pause a sports trackeren, csak be kell állítani a activities-nél (Settings-Activities-Cycling-Auto when speed is). 5230 van nekem is, szerintem meg teljesen jól mûködik...

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Sajnos ezek az okostelefon GPS-ek itt-ott hibáznak (vagy maga az alkalmazás). Én is most próbálgatom õket droidon, egyenlõre nekem is az st a nyerõ. Bár azért vannak elõnyeik is. A 7végén kerestem egy útvonalat, és térkép nem lévén, a telefonon lévõ Locus + on line turaterkep segítségével sikerült megtalálni a jó irányt.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Tetû nokia 5230 mindig ezt játssza. A megtett km és az átlag jó szokott lenni, bár a 2× 10percet is beleszámolja mikor állok mert nincs rajta autostop, így az átlag is óra szerint 16.2 volt ma. Kell vennem lassan egy garmint vagy valami erre alkalmas túra GPS-t

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Azt a 126km/h max speed-et hol érted el?
Leestél a hegyrõl?:P

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Mai laza tekerésem. Sports Tracker
https://plus.google....=CNWp8-TI59bDSA

Sajnos egyedül tekertem ma, mert mindenki az F1-re volt rákattanva, de pótolta az erdõ jelenlegi állapota. A tiltótáblák amiket pár hete helyeztek el a Mecsek kb 50 pontján valamilyen úton-módon eltûntek, és találkoztam olyan turistákkal akik elõre köszöntek. Szép nap volt a mai!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha hétfõn mész akkor társulok, Vasárnap este jövünk haza.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Köszi, köszi!

Na, király! Akkor már csak pár 100km kell országos viszonylatban, és legális lesz a dolog! :)

Naná, hát pont azért tetszett meg! :)
Ok vettem, sörözés utána! :D

Szentlászló felõl jobb megközelíteni és látványosabb a Spartacus. Javaslom, ha eljutsz a Jenõ kunyhóig, ott tégy egy pár perces kitérõt, megéri. A kunyhónál egy budi szerû építmény mellett vezet balra (ha a hátad mögött van a Spartacus) egy szintén jelöletlen ösvény, és egy klassz kis kilátóhelyhez vezet pár perces tekerés után. Ja, a Jenõ kunyhó után van még folytatása a Spartacusnak az Apátkúti völgy felé.

Tegnap mentem egy nagyot a Börzsönyben, fent a Hideghegy Csóványos környékén rengeteg hóvirág volt, sõt még hófoltok is akadtak. Érdekes volt a 18 fokos kánikulában, hogy a hó nem latyak volt, hanem masszív hókupacokká formálódtak. Berci rosszul értelmezte az sms-em, miszerint 10.30-kor találkoztunk volna Verõcén, Õ odaért 9.40-kor, és mert "már nem voltam ott" üldözõbe vett. Nem csoda, hogy nem ért utol, miközben egy órával utána indultam. :)

Húsvétkor egy aszfaltos Börzsöny-kört tervezek...ha valakit érdekelne.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Köszi, köszi!

Igen, ezek jelöltek.

Na, király! Akkor már csak pár 100km kell országos viszonylatban, és legális lesz a dolog! :)

Keskeny, eléggé odafigyelõs ösvény, de ez látszik OldBike képein is. Szvsz érdemes most meglátogatni mert nyáron a nagy melegben porosan még csúszósabb. Sörözést utána hagynám.

Naná, hát pont azért tetszett meg! :)
Ok vettem, sörözés utána! :D

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás

Oldbike, ez a Spartacus ösvény nagyon jól néz ki! Legközelebb megnézem! Ez az ami Pilisszentlászló és Visegrád között van? Nem jelölt út ha jól látom. Melyik irányból érdemesebb menni?

Nem jelölt ösvény de a Cartographia 16-os térképen könnyen megtalálható, kis szaggatott vonalra rá van írva a név háromszor is.

Népszerûbb PSzLászló felõl. Zöld jelzésen Duna felé, egy köves árokbol nyilik jobbra (árok jelölve térképen). Innen vizszint/nagyon enyhe emelkedõ. Jenõ kunyhónál figyelni kell kicsit merre tovább. Innentõl pedig végig enyhén lejt. Piros háromszöbe csatlakozik be az Apátkúti árokban, Visegrád fölött.

Keskeny, eléggé odafigyelõs ösvény, de ez látszik OldBike képein is. Szvsz érdemes most meglátogatni mert nyáron a nagy melegben porosan még csúszósabb. Sörözést utána hagynám.

Járt valaki mostanában Dobogókõ északi oldalán? Konkrétan a sárga jelzés régi nyomvonala érdekelne ami a Táltos Kõrútból (ha jól emlékszem a nevére) nyílik, kanyargós, eléggé DH-s jellegû, a Rám hegynél éri el az aszfaltot. Három hete még jegessé taposott hó volt rajta.
a második p néma!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Oldbike, ez a Spartacus ösvény nagyon jól néz ki! Legközelebb megnézem! Ez az ami Pilisszentlászló és Visegrád között van? Nem jelölt út ha jól látom. Melyik irányból érdemesebb menni?

Szentlászló felõl.
Tavaly Ronin kereste a Spartacust, neki segítettünk megtalálni. Olvasgass oda vissza a linkelt részen.
http://forum.bikemag...tml#post1095736

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Amikre azt írták hogy "Sportos MTB útvonal", azok bringás piktogrammal jelöltek? (Az oldalon lévõ szkennelt térkép szerint nem, bár azon látszik hogy egy régebbi kiadás.)

Igen, ezek jelöltek. Nem olyan gyakoriak a jelölések, mint általában a gyalogos ösvényeken, de fel-fellelhetõek itt-ott. Tájákozódáshoz (véleményem szerint) túl kevés is ez a jelölés, de szerencsére a kerékpárosok mellett gyalogos túrázásra is kijelölt útvonalakról van szó, amelyeket a gyalogos jelzésekkel is elláttak, így a hagyományos túratérképek vagy éppen e TuHu térkép tökéletes a helyes navigációhoz.

Spartacus ösvényrõl tavaly nyáron volt szó itt, hogyan kell megközelíteni és kerültek fel ide fotók is róla. Ej, de megnézném én is egyszer! Egyelõre még fehér folt a képzeletbeli térképemen. ;-)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Picasa _Alex_

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Edit:
meg is van: egérrel katt a megfelelõ részre:
http://regiok.happyb...yar/terkep.html

Amikre azt írták hogy "Sportos MTB útvonal", azok bringás piktogrammal jelöltek? (Az oldalon lévõ szkennelt térkép szerint nem, bár azon látszik hogy egy régebbi kiadás.)

Picasa _Alex_