Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Igen, 4 órakor gondoltam azt, hogy elég a bolyongásból. Este hét után értem haza, és nagy szerencsémre csak itthon vettem észre, hogy egy lassú defektet is összeszedtem. Sajna nem tudom hány km-t mentem, mert induláskor nem nulláztam le az órát.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Mennyit tekertél végül is? Du 4-kor voltál eltévedve?:scared: Akkor mikor értél haza?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Hú,gyerekek, én nagyon megszívattam magam. Miután elváltunk minden gond nélkül felmentem a Nagykopaszra, ahol azért rendesen elkapott az esõ. Ez még nem is volt probléma, de ott úgy döntöttem, hogy már csak azért is végigcsinálom a tervezett sok csúcsos túrát. A Nagykopasztól nem ismertem az utat Nagyszénásra, így találomra elindultam arra amerre sejtettem, hogy valószínûleg a Szénásokhoz is érek. Oda is értem különösebb viszontagságok nélkül, de a Szénásoknál olyan sok tábla volt az erdõben, ami arra figyelmeztetett, hogy csak engedéllyel lehet a területre menni, bringával meg semmiképp, ezért arra gondoltam egye meg a fene, megkerülöm valahogy a Szénást és megyek tovább a Zsíros-hegyre onnan meg a sárgán a HHH felé. Csakhogy eltévedtem az erdõben. Valahol elnéztem a sárga jelzést, és úgy elkeveredtem fogalmam sem volt merre vagyok. Ekkor hívtam Zeetoltanot, hogy legyen szíves nézze meg a térképen kb. hol lehetek és merre van Budapest. De a telefonom hívás közben felmondta a szolgálatot. A lényeg a lényeg, hogy hatalmas nagy dagonyázás után Piliscsabánál értem ki az erdõbõl, onnan a 10-es úton aszfalton jöttem haza. Képeket majd töltöm. A mai nap tanulsága számomra az volt, hogy ha a HHH környékén nincs sár, attól a Budai hegység más részein még érhetnek meglepetések. Ja, és térképet sem ártana beszerezni. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Megjöttem a túrából 1. nem mentünk végig
2. nagyobbik részt miattam
3. a szakadó esõ miatt
Én túrán még így nem fáradtam el amivel nem is lenne baj ha már nem a túra elején. Konkrétan már az elején minden emelkedõ úgy nézet ki mint más túrákon a vége szokott. Az idõjárás is kegyes volt hozzánk kb 1\2 12 -tõl elkezdet esni ami szintén nem könyitette meg a dolgunkat. Már alig várom hogy egy kicsit összekapjam magam és végig menjek rajta. A hárshegynél és a fekete fejnél találtunk elég "érdekes" õsvényeket amik a vizes sziklák miatt adtak egy kis DH jelleget is a lejtõknek. Nagykovácsiból aszfalton jöttem be a Szentlélek térig na addig sem voltam vidám , de így amikor is alulról és felulrõl is áztam az már kezdet sok lenni amikor beszáltam a kocsiba csuma fütés mellet is kb 20 percig vacogtam.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Március 21-én 9:00 kor Tardonáról indul a Jókai Mór emléktúra. Akinek van kedve csatlakozzon.
http://turistautak.h...row=0&shading=1
útvonal:
piros - piros,kékkereszt - piros - pirosháromszög - kékháromszög - kék kereszt - sárga - pirosháromszög útvonalon.

zsééé

zsééé

vendég

• fórumtag
  • 234 posts

Zeezo az a hír járja, hogy mégiscsak akad egy kis sár...úgyhogy egy hátsó sárvédõ talán mégsem fog ártani. :mad:

na a sár még elmegy,de akkor igazítsatok a program végére egy olyan benzinkutat ahol van 100Ft-os mosó:)
http://teamzkse.hu/ A csapat!

High5 - szerintem

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Zeezo az a hír járja, hogy mégiscsak akad egy kis sár...úgyhogy egy hátsó sárvédõ talán mégsem fog ártani. :mad:

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Alexel a mátrában küzdöttünk egy rövidet két keréken...
volt minden ami kell egy ilyen eseményen...

http://picasaweb.goo.../20090314_matra

Leírnád az útvonalatokat?Talán esélye van a héten egy kis kiruccanásnak és még egy utolsót a hóban tekerésnek.Látom,hogy a pisztrángos tónál-Petõfi forrásnál is voltatok,így nem csodálom a hótakarót az északi oldalon.
köszönöm

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Asszem ott voltak darazsak (mondták). Azt még hidegben, fagyosabb napon kellene leverni ill. felgyujtani valamivel mert ilyenkor lassan mozognak a fenevadak.
Igaz, ha meghagyjuk akkor ezeket nyáron fel lehet fogadni kérlelhetetlen edzõnek, hogy tempót diktáljanak a szakaszon. :P

ha lódarazsak voltak akkor idén abba a fészekben már nem lesznek.

ellenben lódarázscsípésnél a sima kalcium tabletta de még az ampulla is kevés lehet ha valaki allergiás. -ha meg kellõ szûmú csípés éri akkor annak is aki amúgy nem az - .aki parázik lehet venni patikába fecskendõvel cuccost, csak kurva drága, bár olcsóbb mint a temetés.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tueskeesvanek

tueskeesvanek

vendég

• fórumtag
  • 40 posts

Vasárnapi túra javaslat 5x km 1600-1700 szint HHH, kis hárshegyi kilátó, Nagy hárshegyi kilátó, Nagykopasz Nagyszénás Zsíroshegy HHH a túra idõjárás független minden körülmények között megtartjuk még akkor is ha egyes szakaszokon narancs ill tojás dobálás veszélye is áll fenn. Indulás 10.00 Szentlélektér ( Árpádhíd Budai hídfõje buszvégállomás)
http://turistautak.h...tes.php?id=1623

zsíroshegy és hhh között ha a sárgán mennétek virágos-nyeregig, vagy legalábbis a solymári mátyás(?)-kastélynál lévõ rétig, inkább ne tegyétek, roppant vendégmarasztaló a terep (nem az igazi brutálsár, de kevéssé szórakoztató azért, ráadásul egy dzsip gyönyörûen fel is túrta a fahidas részt a rózsika-forrásnál...)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

Asszem ott voltak darazsak (mondták). Azt még hidegben, fagyosabb napon kellene leverni ill. felgyujtani valamivel mert ilyenkor lassan mozognak a fenevadak.
Igaz, ha meghagyjuk akkor ezeket nyáron fel lehet fogadni kérlelhetetlen edzõnek, hogy tempót diktáljanak a szakaszon. :P

Nem, a lódarazsak a római úttól a Virágos-nyeregre menet voltak. Arra ma nem jutottam el sajnos, mert a római út elõtt egy merõ sár lett a hajtásom.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Ez komoly, hogy mennyi hó van még mindig arra...úgy látom tényleg küzdelmes lehetett az út. :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Alexel a mátrában küzdöttünk egy rövidet két keréken...
volt minden ami kell egy ilyen eseményen...

http://picasaweb.goo.../20090314_matra

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Igen, arra vannak a fenevadak egy fa törzsében.

Kemotoxot rájuk!

Hordj magaddal kalcium pezsgõtablettát, esetleg belsõleg használható fenisztil cseppet is, ilyenkor életet menthet. Persze legjobb ha elkerülöd ezeket.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Asszem ott voltak darazsak (mondták). :P

Igen, arra vannak a fenevadak egy fa törzsében. Nyáron akkora nagy dögök rajzanak a fa körül, mint a hüvelykujjam, be is vagyok parázva azon a részen rendesen, mert egyszer engem a mentõ vitt el egy méhcsípés eredményeként. Bringázás közben a számba repült a méh, köptem is ki azonnal, de a fullánkját a szám szélében felejtette és bedagadt tõle az egész testem. :zab:

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

A HHH reptér felüli lábánál a Határ-nyeregtõl a római út felé menõ ösvényt nem ajánlom, kimondottan sáros. Inkább vágjatok át a reptéren, esetleg a végében a füves részen.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

sebisanyi

sebisanyi

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

na most már tuti megyünk:)

Helyettem is érezétek jól magatokat.Ahogy barátom Zsééé mondta holnap csapat építõ tréningre kell mennem:rocketman
"Az embernek sem sikerülhet minden, még az Istennek is csak két dolog sikerült - a tavasz meg a ló."

zsééé

zsééé

vendég

• fórumtag
  • 234 posts

Vasárnapi túra javaslat 5x km 1600-1700 szint HHH, kis hárshegyi kilátó, Nagy hárshegyi kilátó, Nagykopasz Nagyszénás Zsíroshegy HHH a túra idõjárás független minden körülmények között megtartjuk még akkor is ha egyes szakaszokon narancs ill tojás dobálás veszélye is áll fenn. Indulás 10.00 Szentlélektér ( Árpádhíd Budai hídfõje buszvégállomás)
http://turistautak.h...tes.php?id=1623

na most már tuti megyünk:)
http://teamzkse.hu/ A csapat!

High5 - szerintem

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
A HHH reptér felüli lábánál a Határ-nyeregtõl a római út felé menõ ösvényt nem ajánlom, kimondottan sáros. Inkább vágjatok át a reptéren, esetleg a végében a füves részen.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Tuti megyek, ráadásul a kedvencem a Harsány lejtõ felõli támadás a HHH-ra. :) Lehet holnap is felnézek arra meló után. A múlt héten elég sokat tekeregtem a Budai hegyekben, akkor már egyáltalán nem volt dagonya, úgyhogy szerintem jó kis bicajozás vár ránk vasárnap is.