Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

meg sem merem emliteni, már biztos ismeri ;-)

Tamáskuttól fel a meredek földuton, s úgy ahogy mondod, zöld /effektive török út/ s egy sunyi elágazásnál kell a sárgát jobbra figyelni /levisz az oldal völgyi horgásztóhoz, illetve tekereg az úttal párhuzamosan be trákányba a szikla forrásig

A K+-on jöttünk le mi is Tar-kõrõl? A bokroson átgázolásra és az utána lévõ meredekre gondolok.
Nekem csak kék rémlik, vagy az felfelé volt?
Sajnos idén elmarad a bükki móka (nekem is fáj a patám, a Zasszony meg most gyógyul) pedig terveztem, hogy csapatunk egyet-kettõt kötelezõ jelleggel. Jövõre bepótoljuk remélem.
Gyûjjön majd kend piliselni egyszer Franszuával.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
meg sem merem emliteni, már biztos ismeri ;-)

Tamáskuttól fel a meredek földuton, s úgy ahogy mondod, zöld /effektive török út/ s egy sunyi elágazásnál kell a sárgát jobbra figyelni /levisz az oldal völgyi horgásztóhoz, illetve tekereg az úttal párhuzamosan be trákányba a szikla forrásig

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

oldbike:
legközelebb lefelé a fennsíkról
Kék jelzés az aszfaltról Tar-kõ felé /aszfaltút egy jobbos kanyarának külsõ ívén balrael/
tarkõ
kék+ tarkõ lápa
végig ezen heregrét
pici aszfalt Tamás kútig /ahol a som forrást fotóztad/
100-150 m-el lejjebb a forrástól be az erdõbe, sodrós kövesen végig kék, kis mászókákkal, egészen stimecz ház tövéig
onnam laza guriga tárkány

Gabibáttya!
Azt a jó kis S ösvényt is fûzd a történetbe, amerre minket vittél. Ott a háznál toltuk fel és utána jobbra tán zõd és abbol jobbra le a sárga. Az király lejtõ volt.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

van tippem
piros speci fsr?

sajnos erre nem emlékszem-öregszem.de múlt évben volt :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
van tippem
piros speci fsr?

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

oldbike:
Kék jelzés az aszfaltról Tar-kõ felé /aszfaltút egy jobbos kanyarának külsõ ívén balrael/
tarkõ
kék+ tarkõ lápa
végig ezen heregrét
100-150 m-el lejjebb a forrástól be az erdõbe, sodrós kövesen végig kék, kis mászókákkal, egészen stimecz ház tövéig

sztem, ha érzed, hogy a gumi nincs a helyzet magaslatán lassíts
kezelni kell azért a bicajt
az ekszplórer meg sztem a legszarabb gumi sotteren, amivel valaha mentem, alapból kellett alám vagy 4 bar, hogy legyen vmi oldaltartása /95kg/ bükki példánál maradva 30 fölött kanyarogva a kálmánhegyi útról /BM elsõ hosszabb lefeléje, vissza a bervavõgybe'/ konkrét halálfélelem vett rajtam erõt
tegnap conti trafficcal nyomattam erõs lefeléket dózeren, köves lefeléken / BM középtáv,gyetra võgy/ s nem sokat kaptam össztelós cimbiktõl, csak a port nyeltem :-)

Tar kõrõl le a K-Toldi kapu-K+-KO/imókõ forrás/-K-samassa ház,de a királyyút a legjobb!A te itinerednél nem tudom hol van a letérõ de....
A vörös kõ tetején álltam és egy helyi srác megindult a völgy felé le!!!! helyiek elõnye!
de... köszönöm

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Én ráérek, és mivel kimaradt a bringa a hosszú hétvégébõl, szívesen is mennék. Kérdés hogy hová.
Hétfõn lehet hogy lesz dolgom, de kedd tuti.

Ha a Continental akkor ne vedd meg, ha van dobd ki! Aszfaltra, könnyû terepre jó, másra nem! Régen nagyon jók voltak, de explorer és edge (nem B kategóriás) szinte új állapotban porosodik itthon, annyi defektet kaptam velük, hogy soha nem fogom ezeket használni.

Számolgatom az idõmet, és azt kell mondanom, hogy a francba, azt hittem jobban ráérek :) Hétfõn nekem nem/sem jó. Kedd-szerda külsõ vásárlás és a délelõttök-kora délutánok jók, viszont úgy néz ki, a csütörtök teljes nap. Neked az is jó?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

Jövõ hét elején szeretnék egy kicsit hosszabbat biciklizni, van valaki hozzám hasonló közveszélyes munkakerülõ, aki ráér? (És nem zavarja, hogy várni kell rám? ..amíg defektet szerelek? :))

Én ráérek, és mivel kimaradt a bringa a hosszú hétvégébõl, szívesen is mennék. Kérdés hogy hová.
Hétfõn lehet hogy lesz dolgom, de kedd tuti.

Ha a Continental akkor ne vedd meg, ha van dobd ki! Aszfaltra, könnyû terepre jó, másra nem! Régen nagyon jók voltak, de explorer és edge (nem B kategóriás) szinte új állapotban porosodik itthon, annyi defektet kaptam velük, hogy soha nem fogom ezeket használni.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Jelentem egyben hazaértünk Petivel, a védelmében el kell mondanom hogy elég komoly betegségen esett át az elmult 1 hónapban, eléggé elkészült az erejével (ezt láttam rajta õ egy szót sem szólt "mivel nem akarta tönkre tenni a túrámat") ezért úgy döntöttem nem viszem fel a második Nagykopaszra hanem alatta kb70 méterel elfordulunk és Nagykovácsin át legurulunk. Nem igazán irigylem mert fürdés és vacsora után feltettem a vonatra és most éppen vonatozik haza Szolnokra.

Orulok, hogy egyben vagytok, es jol dontottel, hogy nem jottetek vegig. Meg fog erosodni, aztan majd nezhetjuk a hatat. :) Es elnezest a neve eltevesztesert, de mint a tura elejen kiderult, szenilis vagyok...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
oldbike:
tarkõ
kék+ tarkõ lápa
végig ezen heregrét

sztem, ha érzed, hogy a gumi nincs a helyzet magaslatán lassíts
kezelni kell azért a bicajt
az ekszplórer meg sztem a legszarabb gumi sotteren, amivel valaha mentem, alapból kellett alám vagy 4 bar, hogy legyen vmi oldaltartása /95kg/ bükki példánál maradva 30 fölött kanyarogva a kálmánhegyi útról /BM elsõ hosszabb lefeléje, vissza a bervavõgybe'/ konkrét halálfélelem vett rajtam erõt
tegnap conti trafficcal nyomattam erõs lefeléket dózeren, köves lefeléken / BM középtáv,gyetra võgy/ s nem sokat kaptam össztelós cimbiktõl, csak a port nyeltem :-)

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 hozzászólás

Halihó Nefraz!
De hiszek rád ;) Szerintem nem Röfi, hanem István volt (NI).
Remélem nemsokára bringázunk együtt!

Most nem értem, a külsõk tönkrementek a kanyarban, vagy a zúzott kövön csúsztál meg?

Tényleg Pisti volt.

Hát valahogy úgy lehetett hogy defektet kaptam, de nem vettem észre és mivel 0 oldalfala van a guminak elkezdett folyni, persze az volt a 8-dik defektem a héten...

A tapasztalat az az iskola, ahol megtanuljuk, hogy milyen hülyék vagyunk .
A monti
A városi

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Apropó Bruce!

Üdv régi idegen.
Nem hiszel rám. Elég sokat tekertél anno Debrecen legvörösebb kerósával, akinek azóta a beceneve, csak kockabringás:D
Tavaly mi is össze futottunk, NT-vel és aszem Röfivel talán, ott voltam én is a mátra maratonra tartó kocsiban, a kempingnél tettünk ki.

Halihó Nefraz!
De hiszek rád ;) Szerintem nem Röfi, hanem István volt (NI).
Remélem nemsokára bringázunk együtt!

Gondolom a szokásos "B" kategóriás.:mad:

Naná :S
(És reggel még az egyik -szintén vadiúj- latex is kipukkant a benzinkútnál, 3 bárnál. Mondjuk ugyanebben a külsõben volt, gyanakszom, hogy valami jó képû szövetdarab megsimogatta...)

2009 aug 20. Dobogókõ.
B osztályú Conti Race King 2.2-es, 2 azaz kettõ darab.

Kanyar--->fa--->zúzott kõ--->bokor
Nincs bõr a jobb, bal karon ill lábon, a jobb lapockán és a jobb csipõn, fáj a jobb csuklóm és nagyon nagyon enyhe agyrázkódásom is volt.
Ma már nem az van a kerón.

Most nem értem, a külsõk tönkrementek a kanyarban, vagy a zúzott kövön csúsztál meg?

Burcét igazán megszponzorálhatná egy nagyker egy tömör gumával mert eddig 2 túrán voltam vele és 2x defektelt a túra elején

Nem kell szponzor, ha valaki gyárt, örömmel megveszem! :)
(És az elõtte levõ norvég túrán is volt pumpálás rendesen, zrrr...)

Jövõ hét elején szeretnék egy kicsit hosszabbat biciklizni, van valaki hozzám hasonló közveszélyes munkakerülõ, aki ráér? (És nem zavarja, hogy várni kell rám? ..amíg defektet szerelek? :))

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 hozzászólás

Jut eszembe, ma az egyik mászásnál Bukival együtt mentünk és szinte az orrunk elõtt, tõlünk pár méterre ugrott át egy szarvas úton, úgy hogy az út fölött egész egyszerûen és váratlanul átrepült. Klassz látvány volt.

Hát igen, ezek nélkül sem biciklizés a biciklizés.

A monti
A városi

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Tudom, és köszi.
De holnap adok egy újabb esélyt a fáknak, mert azok ugye a leggyorsabb állatok az erdébe, amik mindig a biciklis elé ugranak.:)

Jut eszembe, ma az egyik mászásnál Bukival együtt mentünk és szinte az orrunk elõtt, tõlünk pár méterre ugrott át egy szarvas úton, úgy hogy az út fölött egész egyszerûen és váratlanul átrepült. Klassz látvány volt.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Jelentem egyben hazaértünk Petivel, a védelmében el kell mondanom hogy elég komoly betegségen esett át az elmult 1 hónapban, eléggé elkészült az erejével (ezt láttam rajta õ egy szót sem szólt "mivel nem akarta tönkre tenni a túrámat") ezért úgy döntöttem nem viszem fel a második Nagykopaszra hanem alatta kb70 méterel elfordulunk és Nagykovácsin át legurulunk. Nem igazán irigylem mert fürdés és vacsora után feltettem a vonatra és most éppen vonatozik haza Szolnokra.

Had emlitsem meg a legnagyobb poént is Koszacica a Zsizsitöl szerzet telójával tekert a túrán az egyik Lejtõ alján McGywer észrevette hogy a telója nem mozog ezk után megállapítottuk a hiba okát Hülye a Fox:D.
Képes volt NEM észre venni hogy nem Zsizsi a 100+xxx kg-jával ül rajta Hanem Koszacica az 54kg-jával és elfelejtett bemozdulni:chin: miután a nyomás felét elengedtük láss csodát a villa elkezdett mozogni:beer:.

A technikai problémákról (defekt 2x +1 külsõ szakadás) tiszta szerencse hogy a túra elején meg voltak bár így egy kicsit döcögõsen indult.
Burcét igazán megszponzorálhatná egy nagyker egy tömör gumával mert eddig 2 túrán voltam vele és 2x defektelt a túra elején:)
A hangulat és a társaság nagyon jó volt máskor is hasonlókat kívánok magamnak. Remélem tetszett a túra tervezödik hasonló kezdéssel és Kopaszal, Dobogókõ érintésével.
Képek holnap
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 hozzászólás

"Olcsón" megúsztad:(
Jobbulást!

Tudom, és köszi.
De holnap adok egy újabb esélyt a fáknak, mert azok ugye a leggyorsabb állatok az erdébe, amik mindig a biciklis elé ugranak.:)

A monti
A városi

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
"Olcsón" megúsztad:(
Jobbulást!

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 hozzászólás

Ha éppen alattad lenne egy ilyen, és nem vennéd észre, majd lejtõzés közben durrdefektet kapnál, nem vennéd ilyen vidámra a figurát.

2009 aug 20. Dobogókõ.
B osztályú Conti Race King 2.2-es, 2 azaz kettõ darab.

Kanyar--->fa--->zúzott kõ--->bokor
Nincs bõr a jobb, bal karon ill lábon, a jobb lapockán és a jobb csipõn, fáj a jobb csuklóm és nagyon nagyon enyhe agyrázkódásom is volt.
Ma már nem az van a kerón.
De vidáman fogom fel a dolgot, többet ilyet nem veszek...
HA :Dnem zakózok tuti unalmasabb lett volna az a kanyar, enélkül nem biciklizés a biciklizés.

De vel sem kezdünk mondatot, DE én még fiatal vagyok, sokat hibázom.:)

A monti
A városi

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

VV: az a "hulladék Conti" külsõ nem egy traffic?

Az egy Explorer. Nekem is az van...ma három tüskét szedtem ki belõle...eddig szerettem, de ezek után alaposan megcsappant az iránta való bizodalmam.

VV, úgy rémlik "hát"-tal nem kezdünk mondatot. :chin:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Másképp mi a kihívás benne?:D

Ha éppen alattad lenne egy ilyen, és nem vennéd észre, majd lejtõzés közben durrdefektet kapnál, nem vennéd ilyen vidámra a figurát.

"Ha-val" nem kezdünk mondatot, plusz szóismétlés... Öregszem.:)