Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Laza saras túra a börzsönyben....:)

https://picasaweb.go...7958/Fagyoskut#

bringanyuszi

bringanyuszi

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Sziasztok
Miskolc környékén nem tudjátok mikor lesz majd túrázás?

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Ronin....egy itiner ...Enyedi halála-Istvántetõ= Z...balra az erdészetin-kapuba ütközöl..egyszerûen kinyitod,majd az erdészetin letérés nélkül karikázol...beleütközöl egy kerítésbe balos!... amely mellett fut egy ösvény..leereszkedtél kb. 50 szntet és újra egy kapu..áthaladtál itt és letérés nélkül leértél a Hamvas-kõi rétre..balos az "aszfalton" és már Pilismaróton találod magad!!!!!!
https://picasaweb.go...o?noredirect=1#
ha a képeket nézed akkor az ellenkezõ irányba is találsz egy itinert Pilismarótra !!!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
amelyik meg igen arra ált. szakaszosan rá van vezetve jelölt turistaút, amit nem kerülhetõ. de nem hinném hogy nagyobb probléma lenne belõle mint eddig.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Kb. Enyedi halálától kizárólag jelöletlen erdészeti úton akartam lemenni Pilismarótra... Rá kellett jönnöm, hogy ezek az utak sehonnan nem indulnak és sehová nem vezetnek, de azért mégis jobb érzés, hogy legalább már ott nem járok tilosban.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts
Így van. Azért látszik, hogy elsõsorban a lovasoknak kedvez ez. Õk valóban inkább elkerülik a jelzett utakat, mint mi. Teljesen más módon használják az erdei utakat. Nekünk felmenni egy-egy csúcsra lehetetlen nem jelzett úton (nem is visz fel más sok esetben)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Igen, csak ez most a lényegen semmit nem változtat.
Ahol eddig csesztetve voltunk, most ugyanúgy fognak tiltani, vagy büntetni. Természetvédelmisekkel eddig is csak a jelzett ösvényeken találkoztunk, az egyéb erdészeti utakon nem.
Én továbbra is abban bízom, hogy a változás nyomán a kerékpárosok jelenléte az erdõben elfogadottabbá válik, így ha a törvény szerint tilosban is járunk (jelzett út), némileg toleránsabbak lesznek velünk.
Remélhetõleg a bringás társadalom sem fog visszaélni a most kapott engedményekkel.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts
"Kijelölt turistaúton csak abban az esetben lehet kerékpározni, ha azt erre külön kijelölték. Vagyis ha sárga, kék, zöld stb. jelzéseket látsz az út melletti fákon, de nincs ott ezek mellett kerékpáros piktogram, akkor tilosban jársz! Használhatóak viszont az erdei egyéb utak, például ahol az erdészeti jármûvek is közlekednek."

Szóval azért nem fenékig tejfel, csak végiggondolva a szokásos útvonalaimat, kb. 80%-ban turista jelzéseken visz. De azért valami elindult, és ez a lényeg

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Sziasztok! Tudna valaki ötletet, tippet adni, hogy a diósgyõri vártól Lillafüredig terepen fel lehet-e jutni? Szeretnénk arra túrázni a párommal. A segítséget elõre is megköszönöm!

elméletileg ferde kék-kék négyzet-kék kereszt és már ott is vagy :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Arra állítólag maci járt még két éve, készültek képek is.

Feltöltött kép

Írnak róla: https://www.google.h...iw=1280&bih=822

Azt nem tudom kell-e félni tõle vagy nem, de azért leírtam.
Gondolom kétesélyes. Ha éhes akkor vagy megtámad, vagy nem találkozol vele mert vissza ment a határon túlra, ahol él.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Sziasztok! Tudna valaki ötletet, tippet adni, hogy a diósgyõri vártól Lillafüredig terepen fel lehet-e jutni? Szeretnénk arra túrázni a párommal. A segítséget elõre is megköszönöm!
" A Cube el van vetve! "

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

az mindenképpen jó hír, hogy nem leszünk illegalitásban amint letértünk egy ösvényre.

igen, biztosan lesznek gondok. hogy mennyi, az nagymértékben függ a bringások hozzáállásától (is).

ez így igaz! mindenki fékezzen óvatosan és köszönjön a turistáknak és köszönje meg ha elengedik! :D amúgy én tényleg így csinálom és soha konfliktusom nem volt. talán csak egyszer kaptam meg, hohy miért kell itt száguldozni... na vajon miért...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
az mindenképpen jó hír, hogy nem leszünk illegalitásban amint letértünk egy ösvényre.

igen, biztosan lesznek gondok. hogy mennyi, az nagymértékben függ a bringások hozzáállásától (is).

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Szerintem nem annyira. Lesznek itt gondok...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
igen, ez tényleg nagyon jó hír!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Mostantól legálisan kerekezhetünk az erdõkben.nosza.info | Szabad az út a lovasok és a hegyikerékpárosok elõtt

na ez egy igen jó hír! végre valahára...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Mostantól legálisan kerekezhetünk az erdõkben.nosza.info | Szabad az út a lovasok és a hegyikerékpárosok elõtt
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
turistautak.hu
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Mtra | Sportok

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok,

A hétvégén Mátraszentlászlón leszek, de abszolút nem ismerem a környéket, tudnátok túra útvonalakat ajánlani, ha tudtok gps tracket adni az lenne a legjobb. Két félnapos és egy egész napos túra lesz idõm, így két kb 60km-es és egy 80-100km közötti túrához szeretnék ötleteket kérni.