Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ok, kössz szépen.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Innen kicsit lefelé vezet az út és a kifejezetten látható ösvény eltûnni látszik, de járható a rész.
Akkor ezek szerint arra tovább. Köszi.

Rövid lefelé, majd szemben rövid felfelé, és utána viszonylag egyenes terepen éred el a Prédikálószéket.
Nem túl jó kép, de ha ezt látod megérkeztél: https://picasaweb.go...312969886541938

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Innen kicsit lefelé vezet az út és a kifejezetten látható ösvény eltûnni látszik, de járható a rész.
Akkor ezek szerint arra tovább. Köszi.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Fel akartam menni Prédikálószékre, eddig valahogy kimaradt.
Eljutottam valameddig, út közben egy kis részen volt ilyen kilátásom:

Feltöltött kép

Aztán mentem tovább felfele és feljutottam ide, a kövekhez:

Feltöltött kép

de onnan már nem tudtam merre kell tovább menni, hogy oda jussak.
Pedig nem lehettem messze onnan, ugye? Csak nem ismerem az utat.

Ezen a térképen próbálok tájékozódni de nem tudom melyik az a kilátó pont.
OpenMaps.eu

Nagyon közel voltál. A kövek után tovább kellett volna menned a piros háromszögön kb 500 métert. Ott van egy pihenõhely, egy nagy fakereszt, az már a Prédikálószék.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A kép valójában így nézett ki teljes egészében, a környezetével együtt. Talán így többet mond.

Feltöltött kép

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Fel akartam menni Prédikálószékre, eddig valahogy kimaradt.
Eljutottam valameddig, út közben egy kis részen volt ilyen kilátásom:

Feltöltött kép

Aztán mentem tovább felfele és feljutottam ide, a kövekhez:

Feltöltött kép

de onnan már nem tudtam merre kell tovább menni, hogy oda jussak.
Pedig nem lehettem messze onnan, ugye? Csak nem ismerem az utat.

Ezen a térképen próbálok tájékozódni de nem tudom melyik az a kilátó pont.
http://openmaps.eu/rastermap

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ja én voltam. most jártam arra elöszõr idén. lenéztem mielõtt lementem, és úgy gondoltam nem kell az a husáng az út közepén. szal takarítottam :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Ronin, Te voltál ma (0714 vas) 1/2 4 körül kisrigó alatt kéken egy fekete author bringával ?

Õõõõõ, izé, igen jártam ott. Akkor Te voltál az, aki mellett elmentem -még a híd elõtt a lejtõn- és éppen valami méteres fadarabot cipeltél a kezedben? Utána sokáig azon törtem a fejem, hogy vajon mit csinálhatott ott a bringás a bottal a kezében,a bringa meg elfeküdve a közelében. Még furdalt is a lelki ismeret, mert nem álltam meg, hiszen akár egy balesetes sporttárs is lehettél volna. Szóval, Téged láttalak? És mit csináltál ha nem vagyok indiszkrét? :)

Reaper146

Reaper146

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Ha esetleg valaki a hétvégén a Mecsekbe szeretne jönni:
https://www.facebook...57835867734297/

Pápa-Veszprém irányából még van egy szabad hely a kocsiban...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
Ronin, Te voltál ma (0714 vas) 1/2 4 körül kisrigó alatt kéken egy fekete author bringával ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
köszi.........:confused:

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

A Balaton megkerülõ kivitelezhetõ úgy, hogy a tempósabb haladás érdekében a kerékpárutakat hanyagolom?
Régen jártam arra, nem tudom most mi a helyzet.

Max ledudálnak a fenébe. Mi úgy szoktuk csinálni, h ahol a fõút mellett megy, és normális, akkor használjuk, amikor elkezd kanyarogni, akkor pedig fõúton megyünk. :)

Dunakanyarnál voltunk hétvégén, visszafelé volt egy kis esõ. A duna kiöntése hátrahagyott egy finom, kiszáradt 1-2cm-es agyagréteget a bicaj úton (kb olyan, mint a púder), ez visszafelé az esõ hatására átváltozott 1-2cm agyagos sárrá, ki kellett mennünk a fõútra. Ez a vác-göd közötti szakaszra érvényes. Az erdõs részek is sarasak még. Szúnyogok csak akkor csípnek, ha megáll az ember a susnyás mellett, a napos út közepén nincs gáz.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A Balaton megkerülõ kivitelezhetõ úgy, hogy a tempósabb haladás érdekében a kerékpárutakat hanyagolom?
Régen jártam arra, nem tudom most mi a helyzet.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Üdv Túrázók!
A Börzsönyben Bányapuszta fölött a Szimandlitól a Váci út P+ Nagyhideghegyre bringával mennyire vállalható?
Vállon cipelõs avagy lehet egy kicsit tekerni is arrafelé ? :)

Az Akloktól húzós emelkedõ,de csak 250m!...tekerhetõ a Hanák rétig itt-ott sár az erdészet jóvoltából!
https://picasaweb.go...921676395195554
tipp.... a Hanák rétnél = a P+ erõsen emelkedik...... balra! 2 erdészeti utat is találsz 1...választásnál a Szabó kaszálóhoz érkezel és a jobbra látható kis pad után /elõtted ledõlt vadászles/ ..lecsorgás nélkül!!! jobbra fel !!! az erdészetit követed 150m ! a széles útra érkezel..balos és kb 800 m és a Rakodónál találod magad!
2. út csak követned kell és a rakodóhoz lyukadsz ki 1300 m !!!!
Ha a Szabó kaszálósat választod akkor még vízvételed is lesz Ha jó a szemed..balra egy ösvény!!!
https://picasaweb.go...921595961228498
jó tekerést!
A Szabó-kaszálónál ha a ledõlt les felé tekersz akkor enyhén jobbra az út végén az erdõben megtalálhatod a Jancsi-Juliska házat...ne ingereld az ott található kutyát!!:D
https://picasaweb.go...921551629350466

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Még az árvíz elõtt lakott terülten kívül a Duna parton bementem a fák közzé elvégezni a "kisdolgom", de egész egyszerûen nem bírtam befejezni és dolgom végezetlenül menekülésre kényszerültem mert valóban felhõkben támadtak a dögök. Biztos ami biztos, vigyetek magatokkal szúnyogriasztó sprayt, bár ha minden igaz, azóta a Duna vonalában végig volt repülõgépes szúnyogirtás. Nálunk most a Rómaipart közelében határozottan kevesebb a vérszívó dög, mint az irtás elõtt. Elõtte még kutyát sétáltatni is csak állig felöltözve indultam el.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Sziasztok,

Duna part Göd-Szob között milyen most szúnyog szempontból? Igaz, amit a médiában nyomatnak, h felhõkben támadnak a szúnyogok, vagy csak felfújják a hírt? Hétvégén mennénk arrafelé haverral, meg kiccsaláddal.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Üdv Túrázók!
A Börzsönyben Bányapuszta fölött a Szimandlitól a Váci út P+ Nagyhideghegyre bringával mennyire vállalható?
Vállon cipelõs avagy lehet egy kicsit tekerni is arrafelé ? :)

HunDeus

HunDeus

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Hideghegy | túraútvonal,kerékpártúra | Mozgásvilág

Holnapra tervezem, csatlakozna esetleg valaki??
Üdv. Itt megtalál aki akar.: https://www.facebook...ari.krisztian.3

Povi_

Povi_

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Szombati túra a Balaton-felvidéken és a Déli-Bakonyban.
https://picasaweb.go...ony2013Junius22

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Sziasztok !
Pár napja este 19 ó tájban áttekertem Pap-rét felé Visegrádra, majd Mogyoróhegyre és vissza.... ÉLMÉNYDÚS volt. Elõbb egy szarvast láttam az erdészeti úton; õt sajnos nem sikerült megörökítenem, ám a vár felé tekerve vaddisznó család(ok)hoz volt szerencsém, melyet le is videóztam. Néhány perc videó a Pilisbõl / ill. Visegrádi hegységbõl - pontosabban :)

Jó szórakozást !