Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

csajbokimre

csajbokimre

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Muszáj pár szót írnom egy nyilvánvalóan természetfeletti jelenségrõl. :-> Mostanában, ugye, aktívak a vaddisznók, sok helyen mozgatják meg a talajt, túrják szét a földet pár finom falatért. De mintha valami emberi, kreatív éra fészkelte volna be magát ma beléjük, mert érdekes dolgokat mûveltek. Reggel mentem egy edzõkört Hûvösvölgy felõl a sárga jelzés mentén Határ-nyeregig. Mivel több helyen az útra "túrták" a természet "vadjai" az ágakat, rönköket, párnál leszálltam a bicajról és arrébb tettem. Na, hazafelé, késõ délutánra ugyanitt, viccelõdõs kedvükben ezek a vaddisznók és egyéb állatfélék:-> mit tettek!? Mind szépen visszatették az útra, amit reggel félrehuzigáltam! Mi ez, hát ha nem csoda, a nagy Természetfeletti bizonyítható manifesztációja? ;-> Többek közt visszahúzták tökéletesen ugyanoda azt a jó 2-3 mázsás kidõlt fatörzset sárga út legmagasabb pontja körül, ahonnan reggel elhúztam, és egy disznófej nagyságú 30 kilós követ "túrtak" vissza az út kellõs közepére, és még sok más kisebb-nagyobb ágat, fatörzset. Mindegy, ismét félrehúztam õket az útról...
(Bár az éritettek nagyon valószínû, hogy nem olvassák (sajnos), de itt jelezném, hogy ha egy gombafélét nem ismernek, illetve tudják, hogy nem ehetõ, akkor lehetõleg ne tiporják ki a földbõl, mert esetleg a táplálkozási láncban ezeknek szintén fontos szerepük lenne...)
turistautak.hu

Itt a Gödöllõi-dombságban fõleg a Margita környékén találkoztam hasonlóval.Az egyik út kidobott hûtõszekrénnyel és szeméttel,egy másik munkagép által emelt homokkupaccal van lezárva,persze az ágas barikádok is elõfordulnak.De engem a legkevésbé sem zavar mert nem sietek sehova ,nyugodtan kikerülöm a fák között ahol általában már ki van járva.Ügyességfejlesztésnek sem rossz a terepakadályok kihelyezése,gyakran megpróbálok átmenni rajtuk.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Hozé, hogy áll a hétvégi dolog? Esetleg valami klasszik dombságozás?

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
+ az õsz színkavalkádja:).....
Picasa Web Albums - oldbikeold4 - bükki õszi sz...

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Más. Járt valaki mostanában a Pilisben? Mennyire problémásak a nem kavicsos részek?[/QUOTE]
...nincs semmi probléma.....:)
Picasa Web Albums - oldbikeold4 - pilisi karika

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Ajjmár gyerekek! Kezdõdik a cyclocross szezon és csak pályát csináltak nekünk! :D

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Muszáj pár szót írnom egy nyilvánvalóan természetfeletti jelenségrõl. :-> Mostanában, ugye, aktívak a vaddisznók, sok helyen mozgatják meg a talajt, túrják szét a földet pár finom falatért. De mintha valami emberi, kreatív éra fészkelte volna be magát ma beléjük, mert érdekes dolgokat mûveltek. Reggel mentem egy edzõkört Hûvösvölgy felõl a sárga jelzés mentén Határ-nyeregig. Mivel több helyen az útra "túrták" a természet "vadjai" az ágakat, rönköket, párnál leszálltam a bicajról és arrébb tettem. Na, hazafelé, késõ délutánra ugyanitt, viccelõdõs kedvükben ezek a vaddisznók és egyéb állatfélék:-> mit tettek!? Mind szépen visszatették az útra, amit reggel félrehuzigáltam! Mi ez, hát ha nem csoda, a nagy Természetfeletti bizonyítható manifesztációja? ;-> Többek közt visszahúzták tökéletesen ugyanoda azt a jó 2-3 mázsás kidõlt fatörzset sárga út legmagasabb pontja körül, ahonnan reggel elhúztam, és egy disznófej nagyságú 30 kilós követ "túrtak" vissza az út kellõs közepére, és még sok más kisebb-nagyobb ágat, fatörzset. Mindegy, ismét félrehúztam õket az útról...
(Bár az éritettek nagyon valószínû, hogy nem olvassák (sajnos), de itt jelezném, hogy ha egy gombafélét nem ismernek, illetve tudják, hogy nem ehetõ, akkor lehetõleg ne tiporják ki a földbõl, mert esetleg a táplálkozási láncban ezeknek szintén fontos szerepük lenne...)
turistautak.hu

Nagy az Isten állatkertje. Egyszer még a rádióban is hallottam egy riportot egy turista társasággal akik melldöngetve nyilatkozták, hogy külön utakat szerveztek a kerékpárosok elleni útakadályok létrehozására. Fel nem tudom fogni ez miért jó nekik.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
múlt vasárnap voltam, alig volt sár ha erre gondolsz.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Ilyen "állatok" nyomait már mi is láttuk. A primitív gondolkodás egyértelmû jele, hogy a fatörzseket pont egy, az erdészet által kijelölt, jelzésekkel is ellátott kerékpáros útvonalon helyezték el.

Más. Járt valaki mostanában a Pilisben? Mennyire problémásak a nem kavicsos részek?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ó nem kell, az evolúció zsákutcáit elintézi maga a természetes szelekció. :->

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
remélem kilövi õket valami orvvadász ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
http://turistautak.h...oom=256&arrow=0

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

én ss, 622x23c, szóval ;)

kéred a kellizt a túrára ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

vasárnap egy kiadós aszfaltozás?

Én valami durvább terepezést tervezek vasárnapra. A tempó nyugis lesz, de SOK szintet akarok gyûjteni. Igazából holnap dõl el túra közben, hogy merre. Ha mégis nagyon kipurcanok a tt-n, akkor valami 100-150km-es aszfaltos móka lesz vasárnap a terep helyett.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
én ss, 622x23c, szóval ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Azt mondjátok meg, hogy a jövõ hétvégére tervezett csapatépítõ-alkaholizálás, izé, biciklizés, melyik napon lenne? No meg melyik biciklivel kell jönni? :)

amit én tudok az alapján olyan amivel tudsz apróköves (sotteres) erdészeti dózer úton közlekedni :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Találtam infót túrista út jelzésekrõl és hasonló hasznos dolgokról M.országon.
Turistajelzsek
Jelzesek - valtozasok, felujitasok, uj jelzesek

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
jah lassan nekikéne állni szervezni....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Azt mondjátok meg, hogy a jövõ hétvégére tervezett csapatépítõ-alkaholizálás, izé, biciklizés, melyik napon lenne? No meg melyik biciklivel kell jönni? :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
vasárnap egy kiadós aszfaltozás?
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Megy valaki hétvégén erre?: Gödöllő 60/60MTB/35/20/ 12/6 (Útvonal változás és két új résztáv!) | TTT
Nekem sajnos nincs Gödöllõi-dombság térképem...