Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Arn valószínû a villa vállra gondolt...(de ez lehet a fox hibája és nem a specié...)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Erõsebb villanyak? Miért? Mit értesz erõsebb alatt? Acélt az alu helyett, nagyobb falvastagságot, nagyobb átmérõt?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

az a zöld/fek/fehér camber expert se csúnya

de azért turnkey csilisre butitott reba tk -only for speci- háát.

stumpy . azt nem fogom hogy egy 140-et mozgó cuccnak mért csak az evo változatáét szerelik átütös (qr15) telóval, holtt már simám elférna a 120-asba is legalább a komolyabb szereltségekhez.

az erosebb villanyakat jobban hianyolom, mint a rendesebb atutos villat (a mostani nekem faramuci).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hát a komplett bicajok felszerelése a szokásos röhejes katyvasz, érthetetlen:
Az epic evo például:
"custom" avid fék, x7, x0, x9, shimano fogaskoszorú, kcm lánc,custom sram karbon hajtókar

de majd a cikkben meg lesz írva hogy -furcsa alkatrészösszeállítás de a specinél mégis kitalálták hogy remekûl mûködik ez így együtt.
meg nem is gondoltam volna hogy egy ilyen alcsonyabb kategóris fék ilyen remekül foghat. és egyebek. - :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Hát a komplett bicajok felszerelése a szokásos röhejes katyvasz, érthetetlen:
Az epic evo például:
"custom" avid fék, x7, x0, x9, shimano fogaskoszorú, kcm lánc,custom sram karbon hajtókar

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
az a lime/fekete stumpi jól néz ki...
átütõ meg, ja kéne, bár most a 130as revel+revo küllõvel fûzött kerekeim is egészen jól funkcionálnak... kíváncsi lennék a különbségre...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
az a zöld/fek/fehér camber expert se csúnya

de azért turnkey csilisre butitott reba tk -only for speci- háát.

stumpy . azt nem fogom hogy egy 140-et mozgó cuccnak mért csak az evo változatáét szerelik átütös (qr15) telóval, holtt már simám elférna a 120-asba is legalább a komolyabb szereltségekhez.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Csodaszép az Epic EVO! Sajnos a Stumpi EVO nem úgy néz ki, mint ahogy egyszer már linkelte ide valaki, meg persze szubjektív, de nekem ezek a színek nem tetszenek (mmint a Stumpiból:))... Demo-ból viszont nem látom a sárga-fekete EVO-t...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
A hivatalos oldalon kint vannak a 2011-es modellek.
Epic expert evo: érdekes és alu

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Gondoltam hátha..:) Vannak fenntartásaim... A kulacstartóm kb. 3 hónap után jött meg az új forgalmazótól. Lehet, hogy egyszerûbb lesz a sógoréknál érdeklõdni.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Rob, azt nem lehet tudni, hogy lesz-e Epic esetleg Camber váz alu külön (2011-es), vagy megint csak a karbon megfizethetetlen áron? Epic-bõl hihetetlenül szép az arany-fekete és a fehér-v.kék-piros is.

erre én már nem tudok válaszolni

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

csak én vagyok naiv? közeli kapcsolatban vagyok a Malival, egyáltalán nem érzem annyira rugalmatlannak õket, mint írjátok itt annyian...
cannondalet is beszerzik, amennyire lehetséges az európai raktárakból...

Amit idéztél, azt nem én írtam, én is idéztem, csak a tag maradt el... :)

Igazából nem konkrétan a Malival van baj, hanem úgy általában a külföldön beszerzett bringák garanciája az itthoni forgalmazókon át nehezen intézhetõ, evvan.
Mondjuk idáig annyira jó tapasztalatom még nem volt a Malival (vegyesen Shop-Stop és nagyker);
kezdõdött azzal, h Marzóhoz alkatrész beszerzése irreális volt (bár nekik köszönhetõen találtam meg Bp legügyesebb szakiját :) )
aztán amikor besétáltam egy félbetört Mongoose vázzal, már az ajtóból hallottam, h "óó, ezt biztos nem cseréljük garanciában" - mondtam nekik, h nem is kell, csak hozzá való kormánycsapágyat vennék, persze nem volt...
aztán mikor a Kancsó visszahívott egy sorozatot abból a Geminibõl, ami nekem is van, elvileg a forgalmazóknál kellett volna legyen olyan eszköz, amivel megvizsgálják, hogy érintett-e a váz, no, ki lehet találni :)

És az a durva, h semmivel sem rosszabbak, mint a többi :) Viszont nem szeretném, hogy ebbõl a szokásos témázás legyen, szóval kanyarodjuk vissza a Specikhez :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

csak én vagyok naiv? közeli kapcsolatban vagyok a Malival, egyáltalán nem érzem annyira rugalmatlannak õket, mint írjátok itt annyian...

Hát... :)
Sok boltos ismerõsöm van.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

.
2. Cannondale (szerintem): Én csípem a carbont, ez nem gond, de az egy forgáspontos rendszer szerintem már nem igazán perspektíva. Itthon baromi nehéz lesz beszerezni, garanciáról ne is álmodj.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
.
2. Cannondale (szerintem): Én csípem a carbont, ez nem gond, de az egy forgáspontos rendszer szerintem már nem igazán perspektíva. Itthon baromi nehéz lesz beszerezni, garanciáról ne is álmodj.
Specialized FSR Xc: Kicsit nehezebb, de az FSR rendszer miatt nagyon kifogástalan rugózás, fékezés. Talán itthon is kapsz és én meg voltam eddig elégedve a garival is (elõzõ forgalmazó).

Mi baj az egy forgáspontos rendszerrel? Egy XC váznál senki nem tud különbséget tenni szerintem, hogy melyik fékfüggetlen, és melyik nem. Cserébe könnyû, és érzékeny. És ha a Geminim elég merev, akkor valszeg egy Rush is. Mondom ezt annak ellenére, hogy jelenleg a CC és a DH gépem is virtuális forgáspontos... Szóval nem kell mindig vakon bedõlni mindennek.
A garancia miatt sem aggódnék. Én nem itthon vettem a gépemet, igaz, nem is a Malit kerestem meg, hanem az európai forgalmazót, de mondták, hogy ha bármi van, segítenek.
Gondolom, sejthetõ, hogy én a Rusht venném, és nem csak a Lefty miatt :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Rob, azt nem lehet tudni, hogy lesz-e Epic esetleg Camber váz alu külön (2011-es), vagy megint csak a karbon megfizethetetlen áron? Epic-bõl hihetetlenül szép az arany-fekete és a fehér-v.kék-piros is.

szerintem írj a forgalmazónak és kérdezd meg, hogy lesz-e külön vagy esetleg megbontják-e Neked...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Rodint

Rodint

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
jelenleg nem találtam leftyvel szerelt bringát,ami minden más szempontból is megfelel az elképzeléseimnek

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

sziasztok,
lehet hogy megmosolyogjátok a kérdést,de csak feldobom,
ha veszek egy remek bringát,akármilyen remek villával,azt ki tudom e cserélni leftyre?

Elviekben igen.
http://www.bikerumor...cle/#more-20671

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
akkor miert nem veszed eleve a leftyset? :) amugy is az a legjobb canga (szvsz).