Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

én nem költök, nincs mibõl :D:D:D
Egyébként egy villacsere és nem szeertnék rá költeni...

hat nem ismerlek regota, de azota volt par cangad :D

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

ti minek koltotok a cangara? :)

én nem költök, nincs mibõl :D:D:D
Egyébként egy villacsere és nem szeertnék rá költeni...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

mert süti a zsebüket a pénz, és azt hiszik jobb lesz....pedig nem :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Sok a fölös pénz... ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

oke :) majd szetszedem vmikor a holtidoszakban, aztan meglatom, hogy marad e a szuper deore :) mindenesetre nem esek abba a hibaba, hogy akkor is kicserelem, ha semmi baja. az mongy erdekelne, hogy mennyivel lenne merevebb.

Ha nem zúzol, akkor minek plusz merevség??

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
oke :) majd szetszedem vmikor a holtidoszakban, aztan meglatom, hogy marad e a szuper deore :) mindenesetre nem esek abba a hibaba, hogy akkor is kicserelem, ha semmi baja. az mongy erdekelne, hogy mennyivel lenne merevebb.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

a 2010es stumpjumper vazba hatra tudok rakni 10mmes atutotengelyes agyat? pl novatecet.

Szvsz igen...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a 2010es stumpjumper vazba hatra tudok rakni 10mmes atutotengelyes agyat? pl novatecet.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Akkor hagyd meg a Fox-ot, ne vegyél S120-at. :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Epyc: Nekem elég a 100mm is. ;) Így van összhangban, így marad jó a kezelhetõség. Ahogy Tigger is írja nem szeretem a lapos fejcsöveket.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
fõleg hogy gyárilag is
ugye mint fentebb említve

amúgy szvsz az evo-nál sincs más funkcija mint a fejcsõszöget laposra vegye - nyilván nem mindenki szereti a 71 fokos fejcsõszöget- . sok értelme amúgy nincs az elõl 120 telóútnak egy alapvetõen ahoz a rugóútho nem elég massziv szerelvény esetében.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Nem tetszik.

Itthon meg boven eleg a 100 mm elore ha maratonozik, vagy CC-zik az ember. Szerintem folosleges lenne. A technikai oldala meg az, hogy laposabb a fejcsoszog es azt a vazat eredetileg 100 mm-s villahoz terveztek. Nezd meg a mereteit.

De nalam elsosorban erzelmi kerdes. Nem szeretem, ha nincs osszhangban az elso es a hatso rugout, nem szimmetrikus. Merevgepekrol most ne beszeljunk.

Tigger: Persze, neztem az EVO-t a honlapon. De akkor sem tetszik, ha a Specinel talaltak ki.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Miért ne?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Egy Epicbe ne tegyunk 120-as villat. :(

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
arn: Nem nehéz, de sokszor nem is csak ennyi a gond (arról nem is szólva, hogy a belsõ részek felépítése kb. semmivel sem kompatibilis, így pl. egy o-gyûrû már nem is olyan egyszerû kérdés). Az E150-nél pl. légteleníteni kell az útállító részt és a csillapítóegységbe meghatározott PSI nitrogén kell. Ezek már nem annyira egyértelmû dolgok, doksi meg nagyon kevés van ezekrõl az alkatrészekrõl. Illetve van róla bõven doksi, de sajnos problémás hozzájutni -> Specialized Bicycle Components : Global Service System :)

Röfi: butítás jó kérdés, szerviz meg simán megoldható, még ha nem is itthon. Kiviszed Szlovákiába, õk meg majd küldik az Európai Szerviz Centerbe :) (120 mm-t nem akarod semmiképp se belerakni? csak mert az új Epic EVO-ban is 120-as vella van...)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
De ha egy zárt (nyomás alatt lévõ) rendszerben van elég nehéz kicserélni itthon...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ogyurut nem nehez venni :)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Sziasztok!

Lehetõségem lenne venni egy S120-as villát (2009). De felmerült bennem két kérdés:
1. Le lehet-e butítani 100-ra maradandó sérülés nélkül? Mert nekem 100mm-re van szükségem.
2. Mennyire megoldott itthon az O gyûrû cseréje. (Úgy tudom ez volt a baj a hibás szériával) Nem tudom volt-e már valakinek itthon orvosolva ez a probléma?

Köszi a segítséget!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Persze katalógusból nem vennék bringát,de mire gondolsz?

csakhogy hogy késõbb nehogy +bánd meg a cserét