Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Gyerekek !
Hagyjuk már szegény Velotrédet békében.

:rolleyeshalennemég:
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Gyerekek !
Hagyjuk már szegény Velotrédet békében. Annyiért adják, amennyiért nekik tetszik. Filóztok itt nagykerek +/- 10-15%-án. Mi boltba járunk, ott 1 ár,eldöntöd, hogy kell-e.
Kit cibáltak be a hajánál fogva 1 boltba, hogy vegyen Specialized bringát vagy egyebet ?
De mondhatnék bármilyen márkát. Ha nem tetszik egy termék ára, nem veszed meg, veszel 1 neked jobban tetszõ ár-ellenértékû dolgot.
Szerintem ez ilyen 1szerû.
A Speckó drága, és kész. Ha Amerikában olcsóbb, akkor onnan veszed.
Vagy nem veszed.
Bocs,ha off voltam 1 kicsit.
Marci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
valóban ez már offtopik, de elõ fog még egy párszor jönni ez, és nem azért, mert mi olyan elborult elmék vagyunk, mint a melgibzon az említett filmben.

Túl sokan érezzük úgy, hogy ki vagyunk zsákmányolva, ahhoz, hogy ne legyen igazunk. Ez már valami. Vagyis ez minden. szerintem.

térjünk vissza a témához

HKT! vegyél specialized cipõt! aztán mesélj nekünk róla, hogy jó-e vagy nem! :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Igen...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Mesélj thommey!
Vagy ez üzleti titok?;)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
igen, eléggé elkanyarodtunk a témától... sorrrry

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Mohus:Amit leírtál, az ha finoman nevezem is egy nagy baromság...a karteles dolog kicsit stimmel, de nem pontosan...
15% árrés, te mindent elhiszel amit mondanak? Egyszer úgy elmesélném, hogy megy ez...de nem fogom..addig is mindenki gyártsa az elméletét...
Sztem az utóbbi hozzászólásokat törölhetik is a modik, mert nem kapcsolódik a topikhoz

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Van abban valami amit Mohus kollega írt!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
és emlékszel mi lett a vége? ....jajj kopognak, mennem kell:D

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
... am ultkor láttam egy "remek" filmet...összeesküvés elmélet... na az volt ilyen....

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
áhhh persze, nem kell sajnálni õket... egyszer beszéltem egy ebike-os arcal, és azt mondta, hogy õk 15% árréssel dolgoznak. Na most mivel náluk minden 20-30%-al olcsóbb, mint a listaár, ki lehet számolni a kiskereskedõk árrését. De persze nálunk valószinûleg a nagykerek a fõ lehúzósak, és persze azt is mi fizetjük ki.

A másik, hogy tulajdonképpen nincs árverseny. A bringaboltok "szövetkeznek" ala lánc hálózat és mint egy kartel egységesítik az áraikat. Ez nekik jó, nekünk nem. Ha valaki lenyomja az árakat, pl. ridebike, ebike, azt szívatják. Egy bringakereskedõvel dumáltam tegnap és õ mondta, hogy a fenti cégek sokszor egyszerûen nem kapnak árut a nagykerekben, illetve hetente feljelentik õket. Végülis érthetõ, kis piac, sok a kis cég, és ezek a kis cégek nem bírnák a versenyt és tönkremennének, sok lúd pedig disznót gyõz. Csak ez nekünk nem jó:(

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Mondjuk sok mindent lehet fikázni, de:
Nagyjából annyi darabot ad el speckóbolt egy nagyobb amcsi bolt, mint amennyit a magyar nagyker!!És ez a többi márkára is igaz...A tajvani szállítók nem ugyanakkora árat mondanak 1 konténer bringára, mint egy hajónyira!Kettõ egy márka presztizsét úgy a legegyszerûbb kialakítani, ha drága. Sajna a magyaroknak ez a fõ ismérv..ha valami drága az nagyon jó...nem mellékes, hogy a speckó jó is. Meg itt az áfa 25%, meg vám, meg egyéb faszságok...
A másik ami nem értek...ha nem tetszik az ár,akkor be kell hozatni amcsiból, ha van rá lehetõség.
A vázak ára meg nem túl gáz,hiszen vázból csak S-Works van, ami a legjobb...
Ennyi
Üdv:thy

Edit: XC Rider:D ebben igazad van...

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Ha tudnátok mennyi a beszerzési ára az itthon forgalmazott alkatrészek zömének, akkor sztem aki áll az leülne és káromkodna egyet....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
megjegyzem

Yeti 303: 2900$
Turner DHR: 2200$
Ellswort Dare: 2500$
Sinister R9: 2250$
Canfield Formula1: 2250$

ezek biztos nem olyan jó vázak mint egy demo...:P
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Hát én csak laikus módon próbálok becsülni de mondjuk a demo9 699e és õk kapják 300-ért?Persze ezen nem lesz hasznuk mert nem fognak ilyen vázat ithhon eladni;)
De azért az arc megvan.
És tõlem beleszámolhatunk akármilyen áfát meg adót de én nem fogom sajnálni a kereskedõket.
Pofátlanul drága itthon minden!!!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
de itt csak a kisker árak közti különbség van. õk nem 3300$ ért kapják meg. szerintem. Nem akarok a pénztárcájukban turkálni, de ne mond nekem, hogy két csoki árát keresik meg minden eladott vázon...

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Én a kinti árra is ezt mondom!
Foes DHS mono 2900dollár..és az azért picit veri a demo-t;)
Itthon a psota nagyon drága a kereskedõk meg seggarcok és azt hiszik hogy valaki lesz olyan hülye és megveszi jóval drágábban a vázat..

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
gondolom a 9% vámot és az ÁFA különbözetet is figyelembe vetted

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a demo9 váz itthon 699e, odakint 3300$ ami kb 630e [70ezerbe kerül a posta?]

a demo8 váz itthon 629e, odakint 2800$ ami meg 532e. Itt már majdnem 100rugesz a difi.

erre csak azt tudom mondani, hogy

NA NE! :P

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
elég nagy;)
Ha nem csökken le áruk drasztikusan szerintem nem fognak sokáig forgalmazni.
bár ha nem kell raktáron tartani minden modellt akkor kifizetõdõbb..