Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

TGV

TGV

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Elég nehezen igazodom ki, mert ugyanitt és a magyar honlapon vázszett formájában az Epic Marathon elsõ háromszöge alu, hátul karbon... Mindegy, a lényeg hogy ez egy könnyû, versenyspecifikus 100 mm-t mozgó váz, mindenképpen így értelmezem legalábbis.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Van még karbon!A Marathon:
http://www.specializ...on_Crbn_Blk.jpg

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az s-works epicnek karbon az eleje es alu a hatulja, a tobbi epic teljesen alu. mar ha jol tudom.

altalanos felhasznalasra mondenkeppen a stumpy, az epic versenyvaz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TGV

TGV

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Köszönöm a hozzászólásokat, nagyon sokat segítettetek. A Stumpjumper tényleg sokoldalúbbnak tûnik. Ráadásul az említett Epicnek -ha jól tudom- karbon a támvillája, ami egyértelmûen utal a felhasználási területre (verseny-maraton), ráadásul bizalmatlan is vagyok egy kicsit vele emiatt.
Egy szó, mint száz, ha esetleg összejön, azt hiszem a Stumpjumper lesz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok, így 30 felett eljutottam arra a döntésre, hogy megveszem életem elsõ „kompromisszummentes” vázát. A dolog még elméleti szinten áll, azonban a hozzáértõk-tulajok tanácsát kérném. Fõleg „agresszívebb túrára” ill. maratonra használnám, ahogy eddig is a merevet. A 2007-es Specialized Epic Marathon és a szintén alu Stumpjumper között vacilálok. 171 cm vagyok, 62 kg körül. Az Epic valamivel „olcsóbb”, és van kisebb méretben, a Stumpi 17”-nál indul tudtommal. Elolvastam jópár rewiew-t , de döntésképtelen vagyok, bár hajlok az Epicre.
Hosszútávra tervezek, szívesen várok egy-két objektív-szubjektív tanácsot.

sztem az S-es stumpi kisebb mint 17.....(mindenesetre a 176 centimhez kb M-es kéne (sztem az a 17-es) annál az S-es meg értelemszerûen kisebb) és ha agreszivebb túra akkor inkább stumpi fsr.....elég könnyû bringa építhetõ belõle, és egy állítható utas telóval - ebbre a vázba abszólut egy fox talas rlc való :)- 100 milire állítva a telóutat, kb nincs olyan tekerhetõ emelkedõ ahol nem mászol fel, legalábbis nem a bringán múlik.....szvsz ha a martonokon nem az elsõ 50 ben akarsz lenni akkor abszólút ideális bringa arra is....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Sziasztok, így 30 felett eljutottam arra a döntésre, hogy megveszem életem elsõ „kompromisszummentes” vázát. A dolog még elméleti szinten áll, azonban a hozzáértõk-tulajok tanácsát kérném. Fõleg „agresszívebb túrára” ill. maratonra használnám, ahogy eddig is a merevet. A 2007-es Specialized Epic Marathon és a szintén alu Stumpjumper között vacilálok. 171 cm vagyok, 62 kg körül. Az Epic valamivel „olcsóbb”, és van kisebb méretben, a Stumpi 17”-nál indul tudtommal. Elolvastam jópár rewiew-t , de döntésképtelen vagyok, bár hajlok az Epicre.

melyikre lenne szükséged?
inkább tekerésorientált vázra, vagy inkább egy többet mozgó, nagy össztelósok mozgásrendszerével felszerelt stumpjumperrre?

igaz utóbbi is van braines taggal, de sokkal inkább az AM kategóriát erõsíti, míg az epic sokkal inkább a tekerésre van kihegyezve.

Én kényelmeset akartam, ezért döntöttem az utóbbi mellett, és azt hiszem nem bántam meg. Bármilyen még lájtosan extrém hülyeségben is bennevan a bringa, 120 mm rugóút, finom mozgás, tekeréshez pedig ott a lockout - teljesen bemerevedik mind az eleje, mind a hátulja, és ekkor tud a mászásképességérõl tanubizonyságot adni...
Én a stumpjumper mellett döntöttem.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

S Elolvastam jópár rewiew-t , de döntésképtelen vagyok, bár hajlok az Epicre. Hosszútávra tervezek, szívesen várok egy-két objektív-szubjektív tanácsot.

Ha kompromisszum-mentes, akkor az ár nem szempont. Vedd azt, amelyiknek jobban tetszik a színe! 30 fölött minden nap ajándék. ;)

TGV

TGV

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
acélvázak vannak annyik
a p3am van kb 2300 körül valahol, pedig alu.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
atlagos nem konnyitett 7005 alu vaz 2 kilo.

Rocky Mountain Blizzard, reynolds 853 csovekbol 2.1 kilo.

szerintem elkepzelheto.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

valaki kitudja deríteni hánykila a p1-es cro-mo váz? 05'-ös asszem

lehetséges hogy 3.5 kiló?

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
valaki kitudja deríteni hánykila a p1-es cro-mo váz? 05'-ös asszem

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
márc közepe az az idõ, amikorra várhatóak.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Valamelyik belsõs meg tudná mondani, hogy kb. mikor érkeznek nyergek? (A boltokban, ahol voltam össze-vissza beszéltek.)
Köszi

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
akkor minek írod le?:) ja és ez ilyen formában megszünt. csak az van ami a honlapon.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ha neked sikerül megfûznöd a boltot hogy szétszedve ugyanannyit megkap a bringáért mintha össze van rakva, nyert ügyed van. Ehhez Robnak nincs semmi köze.Mi max annyit tudunk mondani ami szép lassan a honlapon is fentvan - hisz ez alapján töltõdik a honlap, azokat a bringákat tesszük fel, melyek vannak, és azok az árak kerülnek ki rá, amik érvényesek lesznek.
ez van ugyanúgy a kinti oldalakon is. sztem ott sem találtál ilyen vázat külön:)

speci.com német dealeri oldala - válaszd germany-t

thez, Te pont úgy tudod hogy lehetett néhány darab nem s-works vázat kapni /még rockhoppert is/ és pont úgy tudod hogy az hogy volt, ahogy az enyém is volt (nem a bontottakra gondolok).......más kérdés hogy nem reklámozandó :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

meg tudjuk mondani hogy hol van bringa esetleg bizóban, mi érkezhet, kinél van épp, bármi ilyet

pontosan erre.. köszi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ha neked sikerül megfûznöd a boltot hogy szétszedve ugyanannyit megkap a bringáért mintha össze van rakva, nyert ügyed van. Ehhez Robnak nincs semmi köze.Mi max annyit tudunk mondani ami szép lassan a honlapon is fentvan - hisz ez alapján töltõdik a honlap, azokat a bringákat tesszük fel, melyek vannak, és azok az árak kerülnek ki rá, amik érvényesek lesznek.
ez van ugyanúgy a kinti oldalakon is. sztem ott sem találtál ilyen vázat külön:)

speci.com német dealeri oldala - válaszd germany-t

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

miért?:)
SJ-bõl nincs forgalomban csak vázként nem sworks.
csak sworks. még ha üldözöd õt, akkorsem ;)
less rá a német honlapra, ott találsz e.

ha egy bolt jófejségbõl kibont neked egyet, az az õ dolga, de külön nem kaphatóak.

na de õ kb. tud mondani egy árat.... ezenfelül hátha több kapcsolata van a boltokkal mert pl . Gyõrben találtam is egyet de nem bontják...:(

melyik német oldalon érdemes keresgélni???

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
miért?:)
SJ-bõl nincs forgalomban csak vázként nem sworks.
csak sworks. még ha üldözöd õt, akkorsem ;)
less rá a német honlapra, ott találsz e.

ha egy bolt jófejségbõl kibont neked egyet, az az õ dolga, de külön nem kaphatóak.