Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Újra átgondoltam, és rájöttem, hogy nem a gari miatt vettem, hanem mert tökéletes!

Kb. 4-5(!) év teljesen monti mentes élet (még kerékpárbolt közelébe se jártam) után mentem pár kört egy epic testbike-kal, és utána álmatlanul forgolódtam éjszakánként, míg nem vettem egyet. Nem csak az epic mûködése döbbentett meg, hanem az is, hogy mennyit fejlõdtek az alkatrészek ez idõ alatt: finoman mozgó levegõs telók, az új integrált tengelyes hajtómûvek, tárcsfékek stb.

Az örök gari csak egy kellemes bónusz. :)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Thx!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Én 2006-os Epicbe szerettem volna venni a tag két végére önbeálló csapágyat, de a fullos csapágyboltban csodálkoztak, hogy ilyen kicsit még csak nem is láttak, összefutott az egész bolt, keresgéltek a neten, de nem tudtak segíteni. Szerintem marad a gyári szett.
Rob:Van ilyenetek, és ha nincs,akkor ez is Márciusra várható?

sajnos az epic csapágyszett hiány, de igérem szerzek amilyen gyorsan csak tudok. lehet még idén. ha van valami, ugyis irok ide.

Az amerikai fórumok visszajelzése is hasonló, gond nélkül cserélnek ott is támvillát, ott nagyon fontos a jó "customer support" és cég reputáció, van mibõl válogatni a vásárlónak.

Természetesen ha 2 év lenne a garancia, nem vennénk/vettük volna meg a gépet.

remélem nem csak a gari miatt vetted a vázat, hanem mert tökéletes :)
amugy igen, nálunk is inkább amiatt él a gari, hogy a márka presztizsét fenntartsuk.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Az amerikai fórumok visszajelzése is hasonló, gond nélkül cserélnek ott is támvillát, ott nagyon fontos a jó "customer support" és cég reputáció, van mibõl válogatni a vásárlónak.

Természetesen ha 2 év lenne a garancia, nem vennénk/vettük volna meg a gépet. :)

nálam spec nem volt szempont a hosszú gari
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Én 2006-os Epicbe szerettem volna venni a tag két végére önbeálló csapágyat, de a fullos csapágyboltban csodálkoztak, hogy ilyen kicsit még csak nem is láttak, összefutott az egész bolt, keresgéltek a neten, de nem tudtak segíteni. Szerintem marad a gyári szett.
Rob:Van ilyenetek, és ha nincs,akkor ez is Márciusra várható?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

mi a hátsó részt is cseréljük, ha probléma adódna. persze ez már megitélésfüggõ.

sõt, a specialized szerint elég lenne az európai uniós elõírásokat betartanunk (2 év asszem?) és kész. tehát nem kötelezik a nagykereket arra, hogy élettartam garit nyújtsanak.

Természetesen ha 2 év lenne a garancia, nem vennénk/vettük volna meg a gépet. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a gyári szett sem olcsó, 20 körül van az is.
én is inkább az aftermarket csapágyakat ajánlom mindenkinek.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Köszi!!

nincs mit. Ha az endurotól rendelsz figyelj arra, hogy szettben megvenni drágább a csapágyakat, mintha te magad összeválogatod a netes boltban. $10-t lehet így spórolni;)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Köszi!!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
kapsz, de rohadt drága! Most akartam venni náluk a stumpjumperbe és a 10db csapágy 20.000 Ft lenne! Röhej!

Hívd fel a FAG-ot, náluk ugyan ez 8000Ft körül kijön. Vagy rendelj az enduroforkseals.com-ról. Onnan csak 5-6000Ft és elvileg speciálisan erre a területre felkészített csapágyakat árulnak. Én az utóbbi mellett döntöttem (rendeltem mellé egy jó kis lehúzó gyûrût a telóba is:))

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Csapágyakat kapok Endurohoz ha bemegyek az SKF-hez vagy spécik?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
mi a hátsó részt is cseréljük, ha probléma adódna. persze ez már megitélésfüggõ. nem rendeltetésszerû használat esetében értelemszerûen nem cserélünk semmit.
rugóstagot és csapágyakat viszont nem cserélünk mi sem semmi esetre.

az általánosan elfogadott hozzáállás a cégen belül, hogy mindenkinek igyekszünk megoldani a kínjait-bajait a lehetõségeinkhez képest gyorsan és megfelelõen. de azt baromira nem szeretem én sem, ha ezzel a jóindulattal vissza akarnak élni...
mióta itt melózom, nem sok visszautasitott váztörés volt (azt hiszem egy P3 amibe ferdén csavarták bele a középcsapágyat és ott elrepedt volt az egyetlen)

csinálhatnánk mi is, hogy csak az elsõ háromszögre adunk örökélet garit. sõt, a specialized szerint elég lenne az európai uniós elõírásokat betartanunk (2 év asszem?) és kész. tehát nem kötelezik a nagykereket arra, hogy élettartam garit nyújtsanak.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

igen.
fontos dolog: csak a váz garanciális, a rugóstag, nyeregcsõ, illetve semmi egyéb más nem, ami esetlegesen a vázzal jött.

Merev váznál a helyzet ugye egyértelmû, hogy mit értünk váz alatt.

A kérdés hogy mely részek garanciálisak egy ösztelós váznál.
Az én tudomásom szerint (rob kijavít ha nem) az angol nyelvû gari alapján:
- az elsõ háromszög örökgaranciás
- minden(!) hátsó rugózással kapcsolatos elem viszont csak egy év garis, ebbe beleértendõ: rugóstag, csapágyak, tám- és láncvilla(!) stb.
- ez egy elég érdekes értelmezés a specializedtõl a "váz" fogalmára

Tehát ha eltörik a láncvillád, az már nem örök garanciás. (Keringett jó pár kép az mtbr-n, törött láncvillás sj és enduro modellekrõl, talán epic is, de nem emlékszem. Pár napja egy törött láncvillás 2007 sj láttam. Persze nem ijedtem meg, mert 1 törött vázra jut jó pár ezer probléma mentes, és egyik sem a garázsban állva tört el...)

Remélem nem írtam nagy hülyeséget...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

köszi !
A füzet nálam van és benne van a végén ez a prémium garancia lap ezekszerint a bolt nem küldte vissza.
Tehát ha visszaküldöm a bolt pecsétjével akkor amíg nálam a bringa élettartamgaris a váz?

igen.
fontos dolog: csak a váz garanciális, a rugóstag, nyeregcsõ, illetve semmi egyéb más nem, ami esetlegesen a vázzal jött.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
sala a tiedre nincs élettartam gari :D
ha eladod én is szétcsaplak.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Sala bolond.
van egy jó bringája.
Énis csak ezért nem adom el, hisz egyben van, jó, eddigi egyik legjobb bringám...
ha megbontanám, eladnám csak szívnék miatta.

szal marad, és megtartom.
és agyoncsapom ha õ is hozzányúl :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
most van vagy nincs ? :)

vagy csak árujja élete legjobb vázát /nem a virágtartót/ ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ja de van :) elfelejtettem :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts