Jelentkezz be Regisztrálj
Specialized
Posted 2008. February 09. - 09:12
Posted 2008. February 09. - 01:23
azzal lehet menni terepre is
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. February 08. - 18:31
Azért azt vedd figyelembe, hogy a bicikliket lopják. Én is azért építettem egy olcsó városi bicót, mert 10 percre sem mertem leláncolni a montimat a városban.
Ha rám hallgatsz veszel egy drága montit és egy olcsó munkába járósat.
igen, igen... erre én is gondoltam. de lehet, hogy be tudom tenni valami biztos helyre. ezt még ki kell derítenem. de mindenképpen fontos szempont!
Posted 2008. February 08. - 17:07
Ha rám hallgatsz veszel egy drága montit és egy olcsó munkába járósat.
Posted 2008. February 08. - 14:43
kis gondolkodás után kisütöttem, hogy munkás bicajnak tudnék venni (a) olcsót (x idõ után szétesik) ( középkategóriásat (célnak megfelel, de terepet ne nagyon lásson) © ennél jobbat (munkába túlzás, de hétvégén jó lesz másra is).
az (a) megoldást egybõl elvetettem: szeretnék egy megbízható gépet. miután szempont az ár is, ( a legésszerûbb. ugyanakkor leginkább © felé hajlok. néztem urban/city/hybrid gépeket is, de ezek nem igazán jöttek be, és nem is alkalmasak terepre. a fullykat kizártam, mert szeretnék hátra pakolni. így tehát leszûkült a kör merevfarú mtb-kre.
miután munkábajárós lesz a bicaj, egy "ride to work" program keretében a kiválasztott gép árából megtakarítok kb 35 százalékot. ez lényegében annyit tesz, hogy egy közepes gép áráért megkapok egy jobbat. no, itt dõlt el, hogy akkor a © megoldás lesz
viszonylag sok gyártót végignéztem, de a specialized rockhopper 2008as széria a legszimpatikusabb - innét ered a kérdés, hogy rockhopper comp disc vagy rockhopper pro.
Posted 2008. February 08. - 14:13
én a rockhopper pro disc környékén elgondolkoznék az eleve M5-ös basic stumpjumperen.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. February 08. - 14:12
nem lesz itthon rockhopper pro disc
. külföldön venném meg a biciklit, így a pro változat 10 százalékkal drágább, mint a comp disc. .
lehet a kollégának nem gond...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. February 08. - 14:04
Posted 2008. February 08. - 12:57
Posted 2008. February 08. - 12:47
ami miatt én inkább a prot venném az a jobb kerekek, meg a hidrós tfék (gyári lapon prón juici 3 másikon bb5), meg azért a reba csak jobb teló a toránán, de az árakat nem tudom szal a 10% különbség nem sokat mond mindenestre egy cca 25K-30K-t sztem megér a jobb szereltség.köszi bikertigger. a linkelt leírások alapján a fékek ugyanazok mindkét esetben. az agyaknál ez számomra nem volt egyértelmû. ahogy említed, különböznek a hajtómûvek. a lánc is eltér.
a villa tehát egyértelmûen nem az egyetlen különbség, a kérdés számomra inkább az, hogy ez-e az egyetlen lényeges különbség a két változat között. sajnos nincs saját tapasztalatom a két gépen felszerelt alkatrészekkel. gondolom, hogy ebben az árkategóriában egyik sem gagyi.
az ár/teljesítmény arányt szeretném felmérni. külföldön venném meg a biciklit, így a pro változat 10 százalékkal drágább, mint a comp disc. ez a része tiszta. ami homályos, hogy van-e olyan különbség az alkatrészek, elsõsorban a két villa, között, ami miatt érdemes rákölteni ezt a 10 százalékot.
Posted 2008. February 08. - 12:03
a villa tehát egyértelmûen nem az egyetlen különbség, a kérdés számomra inkább az, hogy ez-e az egyetlen lényeges különbség a két változat között. sajnos nincs saját tapasztalatom a két gépen felszerelt alkatrészekkel. gondolom, hogy ebben az árkategóriában egyik sem gagyi.
az ár/teljesítmény arányt szeretném felmérni. külföldön venném meg a biciklit, így a pro változat 10 százalékkal drágább, mint a comp disc. ez a része tiszta. ami homályos, hogy van-e olyan különbség az alkatrészek, elsõsorban a két villa, között, ami miatt érdemes rákölteni ezt a 10 százalékot.
Posted 2008. February 08. - 11:44
kedves specialized-tudorok,
nyár végén beruházok egy merevfarú gépbe és szemezek a 2008-as rockhopperral. jól látom, hogy a rockhopper pro (http://www.specializ....jsp?spid=34003) és a rockhopper comp disc (http://www.specializ....jsp?spid=34004) között az egyetlen lényeges különbség a villa?
gondolom egyik változat sem fog szétesni. érdemes-e mégis többet költeni a pro-ra?
köszönöm!
meg a fék juicy3-bb5
hajtómû
felnik
agyak
nem tudom mennyi az árkülönbség, neked kell eldönteni megéri e.
Posted 2008. February 08. - 11:21
nyár végén beruházok egy merevfarú gépbe és szemezek a 2008-as rockhopperral. jól látom, hogy a rockhopper pro (http://www.specializ....jsp?spid=34003) és a rockhopper comp disc (http://www.specializ....jsp?spid=34004) között az egyetlen lényeges különbség a villa?
gondolom egyik változat sem fog szétesni. érdemes-e mégis többet költeni a pro-ra?
köszönöm!
Posted 2008. February 07. - 01:01
Posted 2008. February 07. - 00:34
Posted 2008. February 07. - 00:25
nem az ugyanolyna mint az enyémLehet terralogic-os.
Posted 2008. February 07. - 00:21
Posted 2008. February 06. - 23:31
offAzt mindenki... A szép fehér foxim alatt is 1700 fölé lendült a mérleg, a vágott nyakkal bejött 1700 alá, a honapon meg valami 15xx volt írva...
azt hogy csináltad ?
az enyém épp 1600 fölött van, és nem szór akkorát a gyártás a rókáéknál
Barnabás ott van az avatarom alatt a tart hely
on
Posted 2008. February 06. - 23:24
OFFszerintem kevesebb, 13 körül lehet persze pedál nélkül...
de majd jöttök erre megmérjük
Merre van az az erre? Persze csak ha nyilvános
Posted 2008. February 06. - 23:12
Azt mindenki... A szép fehér foxim alatt is 1700 fölé lendült a mérleg, a vágott nyakkal bejött 1700 alá, a honapon meg valami 15xx volt írva...Köszi, élni fogunk a lehetõséggel. A hivatalosan 13,9 kiló alatti Exquisite-nél mindenestre érezhetõen sokkal könnyebb, másrészt a Kelly's szerintem némileg szépíti a feltüntetett súlyokat...