Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
látom mindenképpen le akartok beszélni a rockhopperrõl :D megnézem a crosstrailt

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha munkába járni használnád, nézegess crosstrail-t.
azzal lehet menni terepre is

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Azért azt vedd figyelembe, hogy a bicikliket lopják. Én is azért építettem egy olcsó városi bicót, mert 10 percre sem mertem leláncolni a montimat a városban.

Ha rám hallgatsz veszel egy drága montit és egy olcsó munkába járósat. :)

igen, igen... erre én is gondoltam. de lehet, hogy be tudom tenni valami biztos helyre. ezt még ki kell derítenem. de mindenképpen fontos szempont!

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Azért azt vedd figyelembe, hogy a bicikliket lopják. Én is azért építettem egy olcsó városi bicót, mert 10 percre sem mertem leláncolni a montimat a városban.

Ha rám hallgatsz veszel egy drága montit és egy olcsó munkába járósat. :)
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
igen, külföldön veszem meg. a sztori háttere, hogy munkábajárós bicikli kell :)

kis gondolkodás után kisütöttem, hogy munkás bicajnak tudnék venni (a) olcsót (x idõ után szétesik) (B) középkategóriásat (célnak megfelel, de terepet ne nagyon lásson) © ennél jobbat (munkába túlzás, de hétvégén jó lesz másra is).

az (a) megoldást egybõl elvetettem: szeretnék egy megbízható gépet. miután szempont az ár is, (B) a legésszerûbb. ugyanakkor leginkább © felé hajlok. néztem urban/city/hybrid gépeket is, de ezek nem igazán jöttek be, és nem is alkalmasak terepre. a fullykat kizártam, mert szeretnék hátra pakolni. így tehát leszûkült a kör merevfarú mtb-kre.

miután munkábajárós lesz a bicaj, egy "ride to work" program keretében a kiválasztott gép árából megtakarítok kb 35 százalékot. ez lényegében annyit tesz, hogy egy közepes gép áráért megkapok egy jobbat. no, itt dõlt el, hogy akkor a © megoldás lesz :D

viszonylag sok gyártót végignéztem, de a specialized rockhopper 2008as széria a legszimpatikusabb - innét ered a kérdés, hogy rockhopper comp disc vagy rockhopper pro.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ja, akkor mindegy :)
én a rockhopper pro disc környékén elgondolkoznék az eleve M5-ös basic stumpjumperen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nem lesz itthon rockhopper pro disc :(

. külföldön venném meg a biciklit, így a pro változat 10 százalékkal drágább, mint a comp disc. .

lehet a kollégának nem gond...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem lesz itthon rockhopper pro disc :(

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ha ár/érték arányban nézelõdsz ne specializedet vegyél. :) Az enyém árára visszaemlékezve a 10 % kb. 30ezer forint körüli összeg lehet, annyit bõven megér a kerék/fék/teleszkóp közötti különbség. Próbálj ki egyet méretileg, mert elég kicsik a vázaik.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

köszi bikertigger. a linkelt leírások alapján a fékek ugyanazok mindkét esetben. az agyaknál ez számomra nem volt egyértelmû. ahogy említed, különböznek a hajtómûvek. a lánc is eltér.

a villa tehát egyértelmûen nem az egyetlen különbség, a kérdés számomra inkább az, hogy ez-e az egyetlen lényeges különbség a két változat között. sajnos nincs saját tapasztalatom a két gépen felszerelt alkatrészekkel. gondolom, hogy ebben az árkategóriában egyik sem gagyi.

az ár/teljesítmény arányt szeretném felmérni. külföldön venném meg a biciklit, így a pro változat 10 százalékkal drágább, mint a comp disc. ez a része tiszta. ami homályos, hogy van-e olyan különbség az alkatrészek, elsõsorban a két villa, között, ami miatt érdemes rákölteni ezt a 10 százalékot.

ami miatt én inkább a prot venném az a jobb kerekek, meg a hidrós tfék (gyári lapon prón juici 3 másikon bb5), meg azért a reba csak jobb teló a toránán, de az árakat nem tudom szal a 10% különbség nem sokat mond mindenestre egy cca 25K-30K-t sztem megér a jobb szereltség.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
köszi bikertigger. a linkelt leírások alapján a fékek ugyanazok mindkét esetben. az agyaknál ez számomra nem volt egyértelmû. ahogy említed, különböznek a hajtómûvek. a lánc is eltér.

a villa tehát egyértelmûen nem az egyetlen különbség, a kérdés számomra inkább az, hogy ez-e az egyetlen lényeges különbség a két változat között. sajnos nincs saját tapasztalatom a két gépen felszerelt alkatrészekkel. gondolom, hogy ebben az árkategóriában egyik sem gagyi.

az ár/teljesítmény arányt szeretném felmérni. külföldön venném meg a biciklit, így a pro változat 10 százalékkal drágább, mint a comp disc. ez a része tiszta. ami homályos, hogy van-e olyan különbség az alkatrészek, elsõsorban a két villa, között, ami miatt érdemes rákölteni ezt a 10 százalékot.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

kedves specialized-tudorok,

nyár végén beruházok egy merevfarú gépbe és szemezek a 2008-as rockhopperral. jól látom, hogy a rockhopper pro (http://www.specializ....jsp?spid=34003) és a rockhopper comp disc (http://www.specializ....jsp?spid=34004) között az egyetlen lényeges különbség a villa?

gondolom egyik változat sem fog szétesni. érdemes-e mégis többet költeni a pro-ra?

köszönöm!

meg a fék juicy3-bb5
hajtómû
felnik
agyak

nem tudom mennyi az árkülönbség, neked kell eldönteni megéri e.

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
kedves specialized-tudorok,

nyár végén beruházok egy merevfarú gépbe és szemezek a 2008-as rockhopperral. jól látom, hogy a rockhopper pro (http://www.specializ....jsp?spid=34003) és a rockhopper comp disc (http://www.specializ....jsp?spid=34004) között az egyetlen lényeges különbség a villa?

gondolom egyik változat sem fog szétesni. érdemes-e mégis többet költeni a pro-ra?

köszönöm!

minuvtcr

minuvtcr

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Vagy terralogicos csak nem tudok róla :D

Vagy a boltos mérlege hülyült meg.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Akkor valóban érdekes...

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Lehet terralogic-os.

nem az ugyanolyna mint az enyém

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Lehet terralogic-os.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Azt mindenki... A szép fehér foxim alatt is 1700 fölé lendült a mérleg, a vágott nyakkal bejött 1700 alá, a honapon meg valami 15xx volt írva...

off
azt hogy csináltad ?
az enyém épp 1600 fölött van, és nem szór akkorát a gyártás a rókáéknál

Barnabás ott van az avatarom alatt a tart hely :)

on

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

szerintem kevesebb, 13 körül lehet persze pedál nélkül...

de majd jöttök erre megmérjük

OFF
Merre van az az erre? Persze csak ha nyilvános :)
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

minuvtcr

minuvtcr

vendég

• fórumtag
  • 66 posts

Köszi, élni fogunk a lehetõséggel. :) A hivatalosan 13,9 kiló alatti Exquisite-nél mindenestre érezhetõen sokkal könnyebb, másrészt a Kelly's szerintem némileg szépíti a feltüntetett súlyokat...

Azt mindenki... A szép fehér foxim alatt is 1700 fölé lendült a mérleg, a vágott nyakkal bejött 1700 alá, a honapon meg valami 15xx volt írva...