Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Az Almádi úti bicajúti döccenõkön alig mozdul meg az ülés,mert a hátsó kerék kimozogja.:)

Ha ott nem mozdul meg, akkor tényleg :ok:

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

el fogod törni.

Szerintem 80kiló feletti emberek is használnak ilyen vázat.Mi együtt nem vagyunk annyi...De ha eltörik,majd cserélik az örökgariban.Vagy nem...:)Ha beleng,az pont csökkenti a vázra jutó terhelést,az más kérdés,hogy kissé instabilabb lesz a bicaj.Merevfarú bicajnál a belengés erõsebb,mivel "hiányzik" a hátsó rugóút.Az Almádi úti bicajúti döccenõkön alig mozdul meg az ülés,mert a hátsó kerék kimozogja.Kisebb lépcsõn is mentem le már vele gyerekkel.:)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

el fogod törni.

Jól néz ki, de én se vállalnám be. A gond ott lehet, hogy egy bizonyos súly felett (kb. 13-15kg-os gyerek), az ülés el kezd belengeni (pogózni) a döccenõknél. Nekem csomagtartót kellett egy másik bicón aláraknom, hogy stabilizáljam. (Az ülés max. súlyhatára egyébként nálam 22 kg.)

Tehát ha beleng, az eléggé megterhelheti a vázat. Más kérdés hogy a nyeregcsõ is "erõsíti" azt a részt...(?)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

de az eredeti szamla bemutatasa eppen elegendo a garancia ervenyesitesehez. nem? mivel egyetlen ceg sem kotelezhet arra, hogy igazold magad. vagy megis? :chin:

Az én epic számlá(i)m például névre szóló(k), mivel átutalással fizettem (vagyis nem egy sajtpapír nyugta), ezt elég nehéz lenne (ha oda is adnám) a második tulajnak lobogtatni, ha majd eladom...

Ezzel természetesen tisztában van az, aki használt "örökgaris" vázat vesz.

Az élettartam az elsõ tulaj "élettartama", nem a vázé...

Ha kell az élettartam gari, akkor meg kell várni a nyár végét, hátha lesz leárazás, és újat venni. Tényleg, lesz?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,027 posts

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Ezt a megoldást ismerem,de nem a linket,hanem képet akartam betenni közvetlenül,na de sebaj.
Szóval így néz ki egyelõre a felfogatás.

el fogod törni.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Ezt már egyszer lefuttattuk. A jó kis magyar cigányolás...
Matrica szett? Az én bicómon egy matrica sincs, minden felirat fetve van!

szoliver

szoliver

vendég

• fórumtag
  • 109 posts

megkérdeztem a hivatalos álláspontot a nemzetközi garival kapcoslatban.
csak elsõ tulajdonos számára él a garancia a specialized szerint. mivel kinnt az is kivitelezhetõ, hogy a második tulaj számára nincs garancia akár 2 nappal a vásárlás után sem, ezért nincs is. csak az elsõ tulajnak az eredeti számlával.
viszont a nemzetközi garancia él. tehát ha te vagy az eredeti tulaj, mindegy hol vetted, amig azt számlával igazolod: a világ minden országában jogosult vagy a garanciális javításra/cserére.

de az eredeti szamla bemutatasa eppen elegendo a garancia ervenyesitesehez. nem? mivel egyetlen ceg sem kotelezhet arra, hogy igazold magad. vagy megis? :chin:
Egy jó nõt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

szoliver

szoliver

vendég

• fórumtag
  • 109 posts
speci matricaszettet lehet utolag rendelni?
demo 7 tattoo szett erdekelne.
Egy jó nõt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Szerintem arra is találsz valami megoldást. ;-)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Dózer te az Epiccel hurcolászod a gyereket az oviba?:)

Ha ovis lesz akkor majd talán.De kell majd valaki,aki az ovi elõtt vigyáz a bringára.:)

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Ezt a megoldást ismerem,de nem a linket,hanem képet akartam betenni közvetlenül,na de sebaj.

Dózer te az Epiccel hurcolászod a gyereket az oviba?:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
klikk bõvített szövegszerkesztõ ,majd klikkelj a kép beillesztése ( a visszaállít "négyzet " alatt látod, az a kis hegy) ezután kéri a kép linkjét, majd simán elküldöd a postot.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

feltöltöd a képet pl. a www.kepfeltoltes.hu -ra majd, a feltöltés után bemásolod az oldal webcímét ide.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
feltöltöd a képet pl. a www.kepfeltoltes.hu -ra majd, a feltöltés után bemásolod az oldal webcímét ide.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Nem nyugodtam bele hogy nem lehet Epicre gyerekülést rögzíteni.Ma vettem egy adapteres Polisport ülést,és egy kis flexelés :D után kész is volt.A gyári fém lemezbilincset kellett csak kettévágni,hogy az egyik lemez a ny.vázcsövet felülrõl merevítõ felett,a másik meg alatta kapcsolódjon vázcsõhöz.Az adaptert menetirány szerint fordítva tettem fel,mert a merevítõ kis vázelemtõl csak így fért el.Nem akartam lemondani a fully kényelemrõl gyereküléses bicajozás közben sem,és így enyhe terepre is nyugodtan tudunk menni.Ha tudnám hogy kell ide képet betenni,raknék fel,hátha valakit érdekel a megoldás.Ja,a gyári fém bilincs illeszkedõ felülete nem íves,hanem szögletes.Így minden vázmérethez jó,tehát egyikhez sem igazán.Ez helyett majd csinálok egy pont a vázcsõ átmérõhöz passzoló bilincset.Vagyis kettõt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Akkor nekiállok egy bicskával ez enyémnek, hogy faragjak rajta egy kicsit. ;-)
A 2005-ös Stumpjumperek érdekeltek volna...

pl 2005-ös fritz újságból lehet ilyen adatokat
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Akkor nekiállok egy bicskával ez enyémnek, hogy faragjak rajta egy kicsit. ;-)
A 2005-ös Stumpjumperek érdekeltek volna...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Marcinak bibe tört bele a kormánya? Rob te biztos tudod a sztorit. :-)
Spec bicó súlyadatokat hol találok?

1) 40-nél belement egy gödörbe, és gondolom simán a ránehezedõ testsúlya törhette el. Õ sem tudja (elég nagyot esett), igy nekem sem tudta elmesélni :)
2) jó kérdés. nem igen ad meg a speci súlyadatokat... az új s-works epic 9.8kg ha érdekel ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Marcinak bibe tört bele a kormánya? Rob te biztos tudod a sztorit. :-)
Spec bicó súlyadatokat hol találok?

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

http://www.x-iont.hu...s/CRW_2513.html
de igen :)

oké, akkor veled értekeztem a rajt elõtt a 2009-es Dura Ace-rõl:) szürke fsr xc-vel voltam.