Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nekem is RP23 muzsikal a 06-os stumpyban a gyari triad helyett. Nem bantam meg a cseret. Az mtbr-es speci forumon pedig mar egesz komoly mozgalomma valt a stumpy vazak RP23-asitasa:)

A merida mission vazakhoz volt/van DT swiss tag is. Esetleg az is jo lehet az Epicbe. Raadasul azok kormanyrol lockolhatok es eleg konnyuek is.

ja enyémben is érik a foxosítás, bár inkább RP2 mint 23. de lehet vázcsere lesz inkább eggyel újabbra, abba belemegy a dhx air annál jobb luftos tag meg nincs

és a DT legalább megközelitik a normális mozgást, ami a manituról nem mondható el. bár nem kötnék rá fogadást hogy össze lehet hozni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Nekem is RP23 muzsikal a 06-os stumpyban a gyari triad helyett. Nem bantam meg a cseret. Az mtbr-es speci forumon pedig mar egesz komoly mozgalomma valt a stumpy vazak RP23-asitasa:)

A merida mission vazakhoz volt/van DT swiss tag is. Esetleg az is jo lehet az Epicbe. Raadasul azok kormanyrol lockolhatok es eleg konnyuek is.

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

2006-os Epic-be mi mehet bele az eredetin kívül?Valami ötlet?

Egy auchan-ban vásárolt össztelós bringán láttam olyat ami neked is jó lenne: Egy tömör, merev aluminium rúddal lett kitámasztva a villa(2 furattal a végeiben), full merev lett, tekerhetõ 1000-el :)

Barkácsmódszerrel be lehetne tenni más tagot is de szerintem nem ér annyi munkát. Inkább javíttasd meg, valószínûleg csak az olajszint és nyomás nem megfelelõ benne.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A Merida LRS-nek van valami manitou tagja. Azt nem lehet barkácsolva átrakni?
Anno mikor nekem a Stumpy S-Works volt, a Pixelnek meg Epic, mentünk egyet a hegyen cserélve, és mindketten megnyugodtunk, hogy nem kell a másik:D

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
2006-os Epic-be mi mehet bele az eredetin kívül?Valami ötlet?Ha egy kicsit barkácsolni lell hozzá a tagon (persely ilyesmi),az nem lenne baj,csak lenne valami egyéb lehetõség is,az nem lenne rossz.

Én anno 2005-ben tudtam egy 80 km-es túrát nyomni egy teszt Eipc-el.Akkor szerettem bele.Nekem ennyi rugóút is elég.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ha jól tudom speci tesztpark is van.

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

Én egész eddig azt hittem hogy Epic-ed van.Neked szerencséd,hogy másmilyen tag is belemegy a vázba.Epicbe meg csak az ami.

Nem epic, de a videók alapján az epic teljesen merevre zár le. valami hasonlót vártam a stumpjumpertõl is. Ha tag méretei megegyeznek bizonyos alkatrészek kompatibilisek lehetnek.
Én mindig valami nagyobb rugóutas bringát szerettem volna + ne pogózzon, a stumpjumper egy kompromisszum volt, de 135mm-nél nem kell több idehaza.
Az a baj, hogy nem lehet kipróbálni a bringákat mielõtt megveszed (merida most már kivétel).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ja bele lehet rakni, csak változik picit a geó. a tag "visszatuningolást" arra gondoltam hogy változatlan maradjon.

elméletileg 136,6 mm rugóutad lett
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

http://kepfeltoltes....ge.php?id=16305 ; http://kepfeltoltes....ge.php?id=16306

Én egész eddig azt hittem hogy Epic-ed van.Neked szerencséd,hogy másmilyen tag is belemegy a vázba.Epicbe meg csak az ami.

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Fox Float RP23 gond nélkül belement a vázba, a vázhoz csatlakozó perselyeket kellet leesztergálni (cserélni is lehetett volna eredeti tagból) másik felén pedig a perselyt kellet csak kiszedni, és a rögzítõ alátétbõl lecsiszolni egy kicsit a rádiusz miatt.

Összességében sokkal jobb így az egész váz, mintha erre tervezték volna.
Propedál elképesztõ, nekem ennyire soha nem mûködött a brain.
Így egy kis tuning is összejött: 130-135 mm között mértem a rugóutat.
És nem utolsó szempont hogy könnyebb lett a váz.
Viszont Specializednek jó pont hogy sokkal érzékenyebb az eredeti tag, ha ki van nyitva brain (nekem legalábbis).

A régi tagot eladom ha kell valakinek, de nem fogom hirdetni.

http://kepfeltoltes....ge.php?id=16305 ; http://kepfeltoltes....ge.php?id=16306

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Gyanús, hogy a külsõd mászik el a felnin. Nekem is volt egy ilyen külsõm, folyton elmozdult, kiírtott több belsõmet. A fékezéstõl mozdul el a külsõ. Kezd el figyelni a belsõd, nem e mozdul el a szelep hátrafelé. És ahogy elmozdul az egész, elmozdul a szalag is. Az nyakazza a belsõket.
Legalábbis nálam így volt.
Marci

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Vártam a kérdést, mert hülye azért én se vagyok, és nem is ma kezdtem a bringázást, viszont megszegtem saját szabályomat, miszerint min. két tart belsõvel indulok el túrázni, fõleg külföldön!
Szóval elõzõ nap kaptam egy defektet, pótbelsõ be, este a kempingben lyuk beragaszt, viszont pumpáláskor a legnagyobb meglepetésemre a prespa szelep tövénél ki volt szakadva a belsõ!? Másnap (is) ragasztó készlettel felfegykervezve, de tart. belsõ hiányában mentem túrázni, amikor is újabb defektet kaptam. És ugyan a csodákban nem hiszek, de ugyanúgy a szelep tövénél volt kiszakadva a belsõ. Szinte új mavic crosstrail kerék, alig használt schwalbe belsõk. Némi kárpõtlásul ilyeneket láttam.http://picasaweb.goo...elsziget200907#

szabad tudni hogy mit csinalsz a vadregenyes semmi kozepen botbelso es/vagy defektjavito nelkul? :) [de leginkabb mindketto]

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Rob: teccik tudni DemoDayen milyen specik lesznek?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szabad tudni hogy mit csinalsz a vadregenyes semmi kozepen botbelso es/vagy defektjavito nelkul? :) [de leginkabb mindketto]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Tolom a defektes bringámat a nagy horvát semmi közepén a hegyek között, a jóisten háta mögött 100 km-rel, a nap süt ezerrel, és még 10 km vár rám :-( Egyszer csak fékez mellettem egy bringás. Egy osztrák fickó volt egy 2009-es EPIC-kel. Régen örültem ennyire egy specialized látványának!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

én ezt találtam:
STUMPJUMPER ALLOY:
Shock Stroke: 44.5mm (1.75”)
Eye to Eye: 196.9mm (7.75”)
többi méretet hol lehet megtalálni? Ezeket mértem:
Becsúszó szem szélessége: 13mm; átmérõ 15mm
Vázhoz csatlakozó szem szélessége (persely): 15,7mm; átmérõ ~7,87mm (5/16" ?)

Fox tag méreteit is jó lenne tudni, arról van valakinek info-ja?

ja igen úgy tûnik a régi fsr xc tagmérete ugrott be az elébb
akkor 200-az tagot kell butítani
tudtommal a többi méret kompatibilis a foxival. (ámbár foxnál átmérõ vmi 12mm körül van, szxélességre nem emléxem))

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

nem
egyedi méret (tán 185 és 1,6" a stroke, de honlpaon fent van)
de elvileg faktorban össze tudják tunigolni a 190-es tagot akkorára

én ezt találtam:
STUMPJUMPER ALLOY:
Shock Stroke: 44.5mm (1.75”)
Eye to Eye: 196.9mm (7.75”)
többi méretet hol lehet megtalálni? Ezeket mértem:
Becsúszó szem szélessége: 13mm; átmérõ 15mm
Vázhoz csatlakozó szem szélessége (persely): 15,7mm; átmérõ ~7,87mm (5/16" ?)

Fox tag méreteit is jó lenne tudni, arról van valakinek info-ja?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Én nem bántam meg, hogy szétszedtem, mert nem szeretem ha valamiért sok pénzt adok és nem mûködik, akkor még nem vállalta senki a javítást...de X factorba még elviszem. A "spéci" tag szemtáv 200mm? Fox RP23 taggal kompatibilis?

nem
egyedi méret (tán 185 és 1,6" a stroke, de honlpaon fent van)
de elvileg faktorban össze tudják tunigolni a 190-es tagot akkorára

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

Mennyi ellentmondàs...
Szerintem is kuka. (Kàr volt szétszedned.)

Én nem bántam meg, hogy szétszedtem, mert nem szeretem ha valamiért sok pénzt adok és nem mûködik, akkor még nem vállalta senki a javítást...de X factorba még elviszem. A "spéci" tag szemtáv 200mm? Fox RP23 taggal kompatibilis?

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

Eladnám a speci tagomat ami teljesen jó de mégsem jó (brain)
Mennyit érhet? Kellhet valakinek egyáltalán? Esetleg alkatrésznek jó lenne.
A tag önmagában nem használható sajna.

A brain külsõ burkolata már nem az eredeti. tömítések cserélve, jobb mint újkorában.

Mennyi ellentmondàs...
Szerintem is kuka. (Kàr volt szétszedned.)