Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

kine derüljön már hogy a kona :)

olvassá má figyelmesen bazze......ki a fasz mondta hogy a kona ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
hja. tévedtem.

tényleg valószínû, hogy felntebb kerül a monoblokház.
a mozgás meg vmi olyan minimálisat változik, hogy ezek szerint nem érezhetõ.

viszont ha a tagot másik állásba teszed, azzal már segíthetsz a helyzeten. az persze már tényleg változtat a mozgásán. talán ha meg lehetne fordítani azt linket amibe a tag kapcsolódik hátul. lehet hogy lehet úgy fordítgatni, hogy ne is változzon sokat és a középcsapágyház is lentebb kerüljön. ehhez viszont ismerni kellene annak a méreteit és hogy hol vannak benne a lyukak amibe a tag kapcsolódhat, hogy ezt meg lehessen mondani.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

és ha utána nézel azt a csõformát ki találta ki eredetileg.....régi stynkik még készültek olyan csöbõl is

kine derüljön már hogy a kona :)
( . ) ( . ) \l/ 8====O

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Enis a Hitec -embol indultam ki :D

Sok nagy kõ, nagy tempó, fékezés , elkezd pattogni a hátulja, pedálról lecsúszik a lábam és már irányíthatlan is a bicó.

Bazze. Ez ugyanigy lett volna egy Demoval is. Az sem legparnas. Vagy meg kell tanulni bringazni ( ebbe bele tartozik az is, hogy ismerd sajat es a bringad hatarait ) vagy folytatni igy, de akkor ne a technikat szidd.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Ha a vegában a monoblokhoz legközelebb lévõ forgáspontot átrakom a másik állásba (a képen egyel felfelé) http://img.tar.hu/ci.../16580241.jpg#3 akkor a monoblokk magasság csökkeni fog és a fejcsõszög is laposabb lesz ugyi?

szerintem sem. pont fordítva. minél feljebb rakod, annál feljebb kerül a mono és meredekebb lesz a fejcsõszög (bár ez elsõre furcsának tünhet) és az áttétel nem változik, legalábbis az én hitec-emen nem változott.
http://www.kepfeltol...1014/hitec1.jpg

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és ebbõl lesz a váltótörés is;)

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Sok nagy kõ, nagy tempó, fékezés , elkezd pattogni a hátulja, pedálról lecsúszik a lábam és már irányíthatlan is a bicó. (nem divatból mondom, ilyet ne mondj légyszi)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Regebben az volt a divat, hogty utaljuk a shimanot, mostanaban meg mindenkinek feltunik, hogy felkemenyedik a vaz fekezeskor... ejj ejj sracok...

De azt vegkepp nem ertem hogy lehet emiatt elesni ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Szerintem se, azon nem is szeretnék nagyon változtatni, inkább az alacsonyabb súlypont a lényeg. Ja és most a versenyen vettem nagyon észre, hogy felkeményedik a hátulja fékezéskor, volt is emiatt bukás.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

igen, de puhább is lesz.

Szerintem az attetel nem valtozik.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Nem megy olyan könnyen, ugyanis le kell szedni hozzá mindent és nincs hajtókarleszedõm. De mindeképp ki akarom próbálni, mert 39 cm monoblokk magasság kicsit magas szerintem (tengely középig mérve).

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

Ha a vegában a monoblokhoz legközelebb lévõ forgáspontot átrakom a másik állásba (a képen egyel felfelé) http://img.tar.hu/ci.../16580241.jpg#3 akkor a monoblokk magasság csökkeni fog és a fejcsõszög is laposabb lesz ugyi?

Nem pont forditva van?
Es nem lenne egyszerubb kivenni a csavart es atrakni, majd nyugtazni a vegeredmenyt, mint itt kerdezoskodni?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts

igen, de puhább is lesz.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts

http://www.clifcat.com/us/

a solution-t nem is értem.

deviszont nagyon szépek a vázaik. a solutionhoz vennék egy szerelõbrigádot is;)

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

nemtom a weyless lengokarjaval nem szorakozok mert felrecsuszik :D

;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
nemtom a weyless lengokarjaval nem szorakozok mert felrecsuszik :D
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
nemazennekabaja. inkább az, hogy min van a fõforgáspont? egy alúlról nyitott csövön.

ennek ellenére biztos jó. bár a láncot rángathatja. akkor mégsem olyan jó.

edit:
jah, át van vezetve egy görgõn a forgáspontnál. hû de elegáns

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Olyan nehéz lehet, mint leszedni a weyless lengõkarját..:D
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts

http://www.clifcat.com/us/

a solution-t nem is értem.

mekkora szar lehet ebbol kiszedni a tagot....talan meg a v-10et is uti :)
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...