Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Ennél egyszerûbbet nehezen tudok elképzelni. Mire gondoltál? Áthegesztgetni nem kellene szVsz, a 24"-es elsõkerék nem a legolcsóbb, és legkivitelezhetõbb mód, meg különben is minek, a 15 centis rugóútat meg nem bírja el a váz, nagyon hanyattvágná a geometriát. Marad a csere. De különben is, ha 180 centi vagy, akkor alapból kellett volna a nagyobb méret. Én csak 177 vagyok, de nem is gondolkodtam sose 15"-ösnél kisebb-ben. :P

Petak

Petak

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
oki..koszi...sejtettem hogy kell a nagyobb meretu vaz...de a cseren kivul meg milyen lehetosegeim vannak? gondolom nem sok

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Na ezért kellett volna a 16osat venni. ;D

Van egy megoldás: country nevû fórumtársunk régebben el akart cserélni egy 16os 2002es PolarXet egy 14esre. Kérdezz rá, hátha áll még az ajánlata. Bár elég ritkán van mostanság fórumon, esetleg írj neki emailt is.

Petak

Petak

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
barcsak ennyi lenne...az a baj, hogy felulve ha hajtom es ha pl. a hormanyt balra forditom...es a job labam a pedalon vizszintesben all (elobbre van mint a bal) akkor tortenik az hogy surolja a kerek a cipomet...jo hulyen hangzik, de szamomra idegesito

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
he?? :o

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
jól értem hogy az a bajod ha tolod a bringát, akkor belerugsz az elsõ kerékbe???...

Petak

Petak

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Na nem tudom, hogy ki hogy van a dologgal de nekem a polarix2k2-s vaza 14.5" ban fejfajast okoz...az a gondom, hogy ha csak setalok akkor az elso kerek minduntalan beleer a cipombe...vagy forditva...most azon elmelkedek, hogy hogy lehetne megoldani ezt a gondot...van egy par lehetoseg: Veszek egy min 150mm-t mozgo telot es akkor kb. 5 cm-t tavolodik az elso kerek a kozeptengelytol...masik megoldas...veszekelore is egy 24" kereket...es esetleg nem rakok bele 2.6 os gumit, csak 2.2 est es valamilyen szeles felnit, hogy ne dobja ki a gumit. Persze most johetne a kerdes, hogy hany mereteres vagyok...180cm...bar csak harot vettem volna az jo hoszu..de mar keso banat, de megprobalom orvosolni...estleg ha lenne otlet...elfogadnam

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
halihahec!
Ez a németbõl becsempézünk dóóóg szvsz ok, ha nem vagy hót para.  ;D (...ez most neeeem ;D ) szóval a világért nem személyeskedni akartam, és most no.-ban az euro miatt óriási árzuhanások vannak, mindent leáraznak csak mert 2000-2001es modell. Megéri.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Shaun
Csak nem a scutumra gondolsz ?
Vagy amit a bikkmakkban is lehetett nyerni ?

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Hja, hacsak nem narancs Mag.  ;) 8) ;D

Várjuk a képeket !

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Használtat se nagyon találsz 150 alatt (tag nélkül)
Hacsak nem a Narancs Magellán ;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Azt hiszem, hogy nálunk a Heavy Tools-osok forgalmazzák. Ha kint lesznek a Hósón majd megkérdezem tõlük.

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Ja ez a Hájtek dolog engem is érdekelne...
Valszeg marad az a verzió, hogy olyan vázam lesz, amit olcsón meg tudok venni.... Esetleg valami használt...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Na látom beindult a fekete export. Az a baj, hogy én már akkor is paráztam mikor az autóhifit hoztuk be, pedig az még nem is lógott ki a képbõl.

Viszont abban teljesen egyetértek, hogy odakint sokkal többfajta cuccot lehet kapni lényegesen olcsóbban. Persze ha nálunk is felfutna a kereslet a 3-500 ezres gépek iránt is, akkor ide is többet rendelnének és persze a nyakukon maradna amit aztán meg lehetne venni jócskán leértékelve.  ;) Lásd Velotrade folyamatos leértékelést. Pl.: Ruckusss, Stormbringer !

Bár az idei Stabot már lenyomták 900-ról 750-re, de még így sem kapkodnak érte.   :)

Ja és szerintem ha külföldrõl hozol be gépet, akkor itthon a garanciát is nehéz egy kicsit érvényesíteni.

Mi a vélemény a Hi-Tec-rõl? Ha jól tudom van valami freeride gépük olyan 350 körül (mármint kompletten).

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Szóval arra nincs pénzem, hogy gépet egybe vegyek, meg amúgysem csinál senki olyat, ami minden porcikájában tetszene nekem...
Hát vázból meg majd lesz ami lesz, de azért legalább 15cmt kéne mozognia. ...

groover-

groover-

vendég

• fórumtag
  • 188 posts
ha kiszámolod olcsóbb venni komplett bringát és akkor nincs ez a szétszedõs-összerakós szarakodás se.
üdv: grrr

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Hacer úgy oldotta meg osztrákiából a váz-behozatalt, hogy mikrobusszal mentek ki, határtól 1 kilcsire rá a binyóra, áttekert, újabb száz méter tekerés, majd vissza a buszba. Kint ráépítették az alkatrészeket az új vázra, hazafelé pedig megint eljáccoták a bringás határátlépést. Mondjuk õ kint hagyta a mésik vázat az unokaöccsének, de egy kopott, sáros (ergo láthatóan agyonhasznált) vázra nem hiszem, hogy kellene vámot fizetni, igaz ez nem bizti. Szal rakd át a cuccokat egy rom vázra, azt, ha megvan az új, ad el a régit egy vaskereskedõnek kint.

Bye!

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Látom jobbnál jobb ötletek merülnek fel. Sõt rájöttem a legegyszerûbb, ha fogom szétfûrészelem, és csövenként már befér a bõröndbe. Aztán majd Yasecban meg összehegesztetem, oszt kész...  ;D

Viszont végignézve a magyar piacot, hát kétségbeejtõ, hogy egy normál FR vázat nem kapni.... (kiv. a Konát, de az meg k***a drága)...  :(

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 posts
vámoltatni semmiképp nem érdemes, mert az áfát is ki kell fizetni, szóval ez totál 35-40% legalább.
ha a kinti áfát vissza akarod kapni, akkor pl. Szlovákián keresztül érdemes jönni. a szlovák-osztrák határon lepecsételteted az EU-ból kiviteli export papirokat, ezzel majd visszakérheted az áfát, aztán a magyar határon meg sunnyogni kell, hogy "nincs elvámolnivaló". ez nekünk bevált 1x.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Vagy ráfûzöd a kulcstartódra!  ;D